-->

8.2.2011

Something sweet and innocent

EDIT 10.2.2011: Jatta julkaisi äsken ihanaisen ohjesettinsä, joten lisäsin linkin tännekin! :)

1920s
Malli: Kivi by Jatta Saukko
Lanka: Istéx Létt-Lopi, 205 g
Puikot: 4,0 mm & 5,0 mm
Ravelryssä

On pysähtynyt olo. Niin kuin pitäisi hetkeksi jäädä tähän hengähtämään ja odottamaan. Toisaalta tekee mieli kiirehtiä eteenpäin, juosta hurjaa vauhtia niin että korvissa viheltää ja jalat ovat haposta kirpeät. On kiire, mutta kiireen silmässä on pysähtynyt hetki. Sellainen kalpea ja kuulas.

teal. red. pale.

Kalpea, kuulas mutta ei kylmä. Sisällä hehkuu, ja sydämenseutua lämmittää villa. Ostin Oulusta viileänturkooseja villakeriä ja anoin Jatalta suoraviivaista ja selkeää neulottavaa kotimatkalle. Sainkin etukäteisoikeuden Jatan tulevaan ohjesettiin, jonka vaihtoehdoista päädyin tähän näitä täydentävään kolmanteen versioon. Säärystimiin ei lanka riittänyt, mutta korvaukseksi tein keepille seuralaiseksi kukan. Ettei tarvitse jäädä paripuoleksi, kummankaan.

Knitted flower brooch

Malli: Kukka on yhdistelmä RobinHillin lehtiä ja Jatta Saukon Liljaa (molemmat Ravelry-linkkejä)
Lanka: Istéx Létt-Lopi, 20 g
Puikot: 2,0 mm
Virkkuukoukku 3,0 mm
Muuta: muovipäällystettyä rautalankaa, rintaneulamekanismi
Ravelryssä

Terälehdet on neulottu yksinkertaista lehden ohjetta mukaillen, ja kukka on kasattu samalla periaatteella kuin Jatan Lilja. Pyörittelin vielä pieniä lankahöttösiä veden ja saippuan avulla palloiksi, jotka kiinnitin keskelle terälehtiä. Taakse ompelin rintaneulasoljen niin että villakukkaa voi helposti käyttää koristeena missä haluaa. Minusta se on hurjan kaunis.

Knitted flower brooch and cowl

Ei se tuoksu muulle kuin hennosti karitsalle ja puhtaalle. Mutta silmälle se antaa ilon, ja sormenpäille tiedon, että jokin voi olla yhtä aikaa karhea ja pehmeä, sileä ja epätasainen.

Cowl & brooch

Valossa on jo vähän kevättä. Odotan sitä innolla, mutta samalla toivon, ettei se liikaa kiirehtisi tuloaan. On vielä niin paljon tekemistä, ennen kuin on aika siirtyä hiljaisesta kalpeudesta kevään väreihin.

34 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ja herkkä kauluri. Ihana malli ja ihana kukka!

  VastaaPoista
 2. Voi että. Huokaus ja niin kaunista taas kaikki...

  tippi

  VastaaPoista
 3. liinu, kiitän kiitän! Ja eikö oo mahtavan väristä tuo lanka? Oonpa taas onnellinen tyttö.

  tippi, no juu, ja nyt on kyllä pakostakin itsekehun ja kerjäyksen paikka: eikö ookin hyvin onnistuneet kuvat, tuo värimaailma ja kaikki?! :) Rintaansa röyhistää hän, koska otti ne yksin kaukolaukaisimen avulla. Voi tätä onnistumisen iloa! :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia ja aivan ihana väri!

  VastaaPoista
 5. Oh, I like it very much! And this colour suits with Your haircolour very well also. Admirable!

  VastaaPoista
 6. Annastiina, kiitos kovasti! Yleensä tulee nuristua, kuinka vähäinen talvivalo haittaa kuvaamista. Tällä kertaa se olikin ystävä, kun pehmensi ja haalisti värit juuri sopivasti.

  acerolakuts, thanks! I'm so pleased with the cowl and flower. The color of the yarn is astonishing, although I was a bit afraid that it would not go well with my skin color and make me look like a zombie. Luckily that isn't the case, and I can wear this beauty with no care!

  VastaaPoista
 7. Mulla kuola valuu: ihana! Ihana! Ja mistä kummasta sait täältä Oulusta Lett-Lopia? Oliko Villiinan tädillä vieläkin joku jemmavarasto?

  VastaaPoista
 8. outi, Villiinan tädiltähän tämä on peräisin. Sillä on laatikollinen Létt-Lopia jonkin kaapin takana ja lisäkeriä on kuulemma vielä takahuoneessakin. Kiitos edellisen postauksen kommenttiraidan, mä osasin kysyä Villiinnassa tän langan perään, ja heti sujahti laatikko näytille. Hymyn kanssa se tarjoiltiin. Niin että sieltä sitä löytyy.

  -iinu-, olen kyllä taipuvainen olemaan samaa mieltä. :) Kiitti kehuista!

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis kauluri ja herkkis kukka. Väri sopii sulle ihan kympillä.

  VastaaPoista
 10. On kyllä tosi onnistunu setti :) Ja niin kauniit sävyt kuvissa!

  Kiitos vielä koeneulojalle <3 Ohje tupsahtaa Ravelryyn ihan päivien sisällä!

  VastaaPoista
 11. Ihan mykistävän kaunis kauluri ja kuvat muutenkin.

  VastaaPoista
 12. Hirmuisen kaunis kauluri ja kukka!

  VastaaPoista
 13. Kuinka sä osaatkaan ottaa aina niin hienoja kuvia ja näyttää kuvissa hyvältä :) Kauluri näyttää älyttömän lämpimältä. Juuri sellaiselta, mihin kääriytyä, kun kylmyys ja kiire yrittävät selättää.

  VastaaPoista
 14. Vau mikä väri! Ja kiva kauluri ja todella kaunis kukka :)
  Elli

  VastaaPoista
 15. Tuo on todella ihana kauluri. Kukka on vielä ku piste iin päälle.

  VastaaPoista
 16. Uskomattoman kaunis kauluri, värikin niin ihana!

  VastaaPoista
 17. Aivan tajuttoman kaunis!!! En malta odottaa ohjetta... :)

  VastaaPoista
 18. Ihan tavattoman kaunis kokonaisuus!! Oi oi, taalla yks huokailee..! Ja kukka nimenomaan kruunaa koko kokonaisuuden! Ihan hurjan hieno!! Ohjetta odotellessa! :) Ja vari on nimenomaan upea!

  VastaaPoista
 19. Tosi ihana ja kaunis! Kukka on ihan paras! Antaa viimeistellyn ilmeen!

  Maija

  VastaaPoista
 20. Miten musta tuntuu, että se on myynyt niitä jämiä jo jostain 2007/2008 asti?:D Eli siitä asti, kun TeeTee lopetti ko langan maahantuonnin. Minä kuvittelin ostaneeni kaikki pois jo aikoja sitten, mutta niin niitä vaan näyttää riittävän.

  VastaaPoista
 21. Todella kaunis. Sopii sinulle hienosti tyylikkäänä ja naisellisena.

  VastaaPoista
 22. Amalia, kiitos ja kumarrus! Pelkäsin tosiaan ensin, että tämä väri saa mut näyttämään ihan harmaalta, mutta yllättävän hyvin tällainen kylmempikin sinisenvihertävä väri näyttäis sopivan. Vai johtuukohan se tuosta tukasta vain, ettei kiinnitä huomiota naamaan vaikka se vähän harmahtaisikin? :)

  Jatta, kiitos kuule itelles! Niin se vain on, että sä näet asioiden kauniit puolet ja osaat yhdistää ne toimivaksi neuleeksi. Ja kiitti kun sain ottaa varaslähdön! :)

  Minna, kiitos kehuista! Olen kyllä tosi tyytyväinen kaikkiin kolmeen koohon; kauluriin, kukkaan ja kuviin.

  Tyttö kylmän maan, ei tähän osaa sanoa kuin että kiitos ja kiitos! :)
  Elli, arvasin, että saattaisit tykätä tästä väristä. ;) Sopisi nimittäin sullekin varmasti hyvin...

  Marika V, kauluri toimii hyvin ilman kukkaakin, mutta mä kaipasin jotain naisellista koukeroa lisäksi. Aika hyvä piste siitä tulikin. :)

  Johanna, hyvää kannattaa odottaa ihan hetki vielä. :) Mä hinkuan päästä neulomaan ne kaksi muutakin versiota, ja säärystimiäkin tekis mieli. Jatta on taikuri, kun se tekee yksinkertaisuudesta upeutta!

  Katri, huokaile sinä vain, kun ei se turhaa ole: kohta on kaulurin ohje saatavilla. :) Kukkaan en lupaa ohjetta laittaa, koska se tosiaan on hyvin pitkälle sama kuin Jatan Lilja. Toki terälehdet on erilailla tehty ja keskusosa myös, mutta periaate on ihan sama kuin Liljassa. Siispä kukkaa kaipaavat voivat klikkailla Liljan ohjeen ostoskoriinsa ja sitä kautta luoda omia kaunokaisiaan. :)

  Maija, kiva kuulla, kiitos! Kukka vois olla yksinään vähän orvon näköinen, jos ei siis olisi samaa väriä missään muualla vaatteissa. Yhdessä kaulurin kanssa ovat mun mielestä täydellinen kokonaisuus. Tää on rakkautta! :)

  Karina, dzięki! :)

  outi, mä kans mietin, että miksei niitä nyt voisi laittaa avoimesti johonkin koppaan vaikka esille? Jos kerran on poistomyynnissä, niin eikö olisi tavoitteena tosiaan päästä niistä eroon eikä piilotella loppuerää takahuoneessa? Sillä on kuulemma ollut näyteikkunassa langasta tehty kirjoneule, ja sillä on pussillinen samanlaiseen tarvittavia lankoja erikseen säästössä "jos joku neuleen ikkunassa nähnyt tulisi vaikka kysymään": Milläs kysyt, kun ei neule ole enää ikkunassa eikä langasta näy jälkeäkään myymälässä?! Erikoista kaupankäyntiä, sanon ma.

  WeirdRockStar, kiitos! Otan tämän erityisenä kohteliaisuutena, koska sinä jos kuka osaat tehdä naisellisia vaatteita ja asusteita. <3

  VastaaPoista
 23. Oikein nostalgiakuvia, aivan ihan kauluri ja puuterimaisen vihreä väri<3

  VastaaPoista
 24. Vau, aivan mielettömän upea.. Siis todella hieno! :) Sulla on taito hallussa, todellakin. Työt on tyylikkäitä ja ihanan värisiä.

  VastaaPoista
 25. Serayna, puuterivihreä, sehän se onkin! Neulepinnasta nousevat villahötöt tosiaan tekevät väristä vielä vähän utuisen. Hyvä määritelmä, kiitos! :)

  Alisa, kiitti hei! Nykyään sitä osaa jo aika hyvin valita sellaiset neuleet työn alle, jotka on oman näköisiä ja oloisia. Siitä kai se hyvä kokonaisuus sitten tulee. :)

  Tosin kyllä mulla aina välillä on niitä hutejakin, joista heti niiden valmistumisen jälkeen ajattelee että mitä mä hullu oikein mietin kun aloin tätä tehdä?! :D Ikävä kyllä mä luulen, että just ny on työn alla yks sellainen, joka ei sitten lopulta istu mun päälleni. Tosin sekin on ihanan värinen, mutta ei se taida sitä siltikää pelastaa...

  VastaaPoista
 26. Melkoisen täydellinen väri tuossa kaulurissa.

  VastaaPoista
 27. Oi voi, mitä tässä enää osaa kehua? Olen samaa mieltä kaikkien aikaisempien kommentoijien kanssa väristä, mallista (molemmista, siis Jatan kaulurista ja sun poseerauksesta), kuvista ja mitä vielä? Lett-Lopia saa nykyään muuten myös villa ellulta: www.ellun.fi

  VastaaPoista
 28. Tosi kauniit! ja erityiskehu toki valokuvista, tykkään kans mielettömän paljon niiden värimaailmasta!

  VastaaPoista
 29. Ihanan herkkää ja romanttista! Ui ui <3 *huokailee*

  Sain muuten villasukkani valmiiksi ja lankakin juuri ja juuri riitti, kiitos vain avun tarjoamisesta! =D(kyseessä oli siis 7-veikan tumman turkoosi kerä)

  VastaaPoista
 30. Taitavasti toteutettu neule ja niin kaunis kukka! Värikin on näyttävä.

  VastaaPoista
 31. Villiinan tätille jäi vielä muutama kerä Létt-Lopia :)

  VastaaPoista
 32. Mohariina, niin on. Sellainen merenvihreä, merenneitomainen.

  helena, kiitos lankavinkistä! Tykästyin kovasti Létt-Lopiin, vaikka aluksi arastelinkin sen karheutta. Käytössä neulos on kuitenkin pehmeää eikä juuri pistele. Tosin mä en ole herkkä kutisemaan villasta. Kivaa lankaa kaikin puolin. Niin ja kiitos! :)

  villapeikko, kiitos! Haluaisin niin kovasti kehittyä kuvaajana ja kamerankäyttäjänä, mutta aika ei anna nyt periksi perehtyä kunnolla asiaan. Joskus tulevaisuudessa sitten. Sitten ei ehkä tarvitse olla niin paljon olosuhteiden armoilla, kun osaisi kikkailla kameran säädöillä vähän enemmän.

  Usimarjaana, kiitti!!!

  Heidi, hei hyvä, että lanka riitti! Mulla olis ollut sitä itselläkin korkkaamaton kerä, jos olis hätä tullut. Kattelin just Novitan kesän värikarttaa ja pöhisin harmista. Musta tuntuu, että aina kaikki kivat värit katoaa heti. Saas nähä mitä ne syksyllä tarjoaa seiskaveikkaan.

  Ingi, kiitos kaunis! Näissä kyllä osuu moni asia kohdalleen myös omasta mielestäni.

  Leena, hahaa, kiitos tiedosta! Olen nimittäin parhaillani taas Oulussa, joten olen kävelymatkan päässä Villiinasta. :) Saapas nähdä, maltanko vastustaa kiusausta vai käynkö kurkkimassa, mitä siellä vielä on tarjolla... ;)

  VastaaPoista