-->

26.1.2011

Mikä kaupunni?

Otin vähän etäisyyttä arkirutiineihin ja läksin yksityiseen kirjoitusretriittiin pohjoiseen. Tarkoitus olis pakertaa töitä viikon verran vapaana pyykkäämisestä, koiran ulkoilutuksesta, ruoanlaitosta ja toimistotyöajoista. Tiedossa on siis nauttimista yksinolosta sekä vapaudesta keskittyä kirjoittamiseen kellonajasta riippumatta. Kun ei ole pakko herätä ennen aamuseitsemää töihin, herää ihan mielellään vaikka vähän aiemminkin. Ja kun ei oo pakko tehdä töitä koko päivää, kuluu päivä työskennellessä ihan huomaamatta. Ja kappas-oho-hups, tulipa paljon valmista. :)

Research

Välillä pitää tietty vähän irtautua kehää kiertävistä ajatuksista. Sen voi tehdä esimerkiksi neulomalla Celeryä, jotta se edes joskus valmistuis...

Celery to be

...juoksemalla -24 asteessa ripset jäässä ja lasittunein silmin...

Side-effects of running in -24 C

...tai leikkimällä turistia puolitutussa kaupungissa. Heddakin nauttii matkustamisesta ja kauniista ympäristöstä. :)

Tourist in Oulu

Ei paskempi paikka, vaikka niinkin voi kaikella rakkaudella sanoa. Täällä ihmiset kulkee rehellisesti toppahousuissa ydinkeskustassa sen sijaan että palelis ääliöinä lantiofarkuissa ja ilman pipoa (kuten Treella tehdään vaikka pakkasta olis -30 C). Kevyenliikenteenväylät ja kadunvarret muutenkin on loistokunnossa vaikka lunta on suunnilleen kilometri, ja autoilijat hämmentävät pysähtymällä oma-aloitteisesti suojatien eteen. Ei ollenkaa pölijä paekka!

Crossing

Lankakaupoissakin löytyy. Heti ekana päivänä suuntasin Lumoavaan lankaan, eilen vuorossa oli Somikki ja tänään Nappi-Kikka. Villiinan ohi kävelen joka päivä, mutta vielä en oo ehtinyt sisälle asti (pitäiskö mennä?)

Nappi-Kikasta löysin sen, mitä muualta turhaan etsin: paksua tweed-lankaa, tarkemmin sanottuna Rowan Renew värissä Lorry.

Yarn and other materials

Nappi-Kikasta sain myös kaiken muun, mitä kyseiseen neuleeseen tarvitaan: nahkapäällysteiset napit ja nahkavahvikkeet kyynärpäihin. Tästä tulee i-h-a-n-a! Ei puutu kuin sopivat puikot, ONNEKSI: muuten tästä neuleesta vois tulla kirjoitustyön vakava kilpailija! :)

35 kommenttia:

 1. Oulun kaupunniii!

  Villiinassa on Teeteen lankoja ja muuta sellaista peruskamaa. Valikoima on pitkälti sama kuin Somikissa. Ainakin osa hinnoista on edullisempia Villiinassa ja siellä on mielestäni parempi palvelu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos sisäpiiritiedoista lankakauppojen suhteen! :P Villiinan ikkuna ei erityisen voimakkaasti houkuta astumaan sisään, joten olen toistaiseksi skipannut koko paikan. Pitänee sitten käydä sielläkin, ihan vain aatteen puolesta. ;)

  VastaaPoista
 3. Oulu jee! Autoilija-asia kuulostaa kyllä epäilyttävältä, muuten hyvä ;) Oululaiset taitaa aina valittaa kaikesta, varsinkin lehtien palstoilla (Kalevan kommenttiosiot viihdyttää aina), mutta Oulun esilletuonti ei kai koskaan oo huono asia ;)

  Villiinan varastosta voi löytää yllättäviä lankoja, mut ehkä sitä varten täytyis kysyä jotain tiettyä... Palvelu kyllä on hyvä.

  VastaaPoista
 4. Heh, taitaa olla niin, että aina muun kuin kotikaupungin autoilijat vaikuttaa jotenkin kauhean paljon fiksummilta... :) Musta ainakin tamperelaiset on melkoisia tanopäitä liikenteessä, mutta ehkä se johtuu siitä, että niitä tilanteita tulee siellä eteen päivittäin. Vaikka kyllä täällä oikeasti on ihailtavan pyöräilymyönteinen liikennekulttuuri. Tampereella pyöräilijä on lähinnä kirosana. Nyyh.

  Villiina-visiitti varmistuu koko ajan. Mua aina kiehtoo poistolangat ja jämäerät, niin että josko heti kärkeen kysäisisin sellaisia. Ihan vain sitä palvelua testatakseni. :)

  VastaaPoista
 5. Villiinassa kannattaa käydä edes omistajan herttaisuuden vuoksi. Pieni kauppa, josta joskus löytää aarteita. Kuten minä vahingossa jäännöserän Létt-Lopia.

  VastaaPoista
 6. Ostokset vaikuttavat mielenkiintoisilta. Syntyykö niistä jotain ihan ohjeen kanssa vai omasta päästä?

  VastaaPoista
 7. Ohan siellä Lumoava Lanka ja Maakarikin (ja kauppahallissa ihana Kofeiinikomppania, jos teetä tai kahavia haluaa työn tai kutimen kanssa). Paekka menee muuten savon murteen puolelle :) Itepähä tiijän, ku Oulusta oon alunperin ja nyt asun Pölijällä Savossa. Piä hauskaa, määki pitäsi jos pääsisin kotikonnuille.

  VastaaPoista
 8. Aih, ihana postaus!

  Olen syntynyt Oulun diakonissalaitoksella ja isä puhuu Oulua edelleenkin.

  Reissuhommissa sain Oulun ytimessä 1990-luvulla ajella välillä ympyrää, kun kaikkiin osoitteisiin ei päässyt yksisuuntaisten takia simppeleintä reittiä.

  Joko sulla alkaa loppukiri? Millon on v-päivä?

  VastaaPoista
 9. No, Villiinan täti palvelee ketä palvelee ja myy sitä mitä haluaa, ei välttämättä sitä, mitä asiakas haluaa ostaa. ;) Ja hänellä on kellarissaan salaperäinen kätkö, josta voi löytyä vaikka mitä muinaismuistoja, jos osaa vaan kysyä - ja jos myyjä muistaa, että siellä on sitä. Esim. kerran hän kivenkovaan väitti, ettei hänellä ole koskaan ollut myynnissä lankaa, jota tulin hakemaan sieltä lisää, kun loppui kesken (edellisen satsin olin nimenomaan Villiinasta ostanut), ja viimein hän suostui käymään pyynnöstäni kellarissa, ja kas, sieltä löytyikin sitä samaa lankaa ja samaa värierääkin kokonainen säkillinen. Myyjä oli itsekin yllättynyt, että hänellä oli sellaista lankaa olemassa. :D

  Mutta Villiinasta kuulee kahdenlaisia mielipiteitä, toisilla samanlaiset kokemukset kuin minulla, toiset taas tykkäävät kovastikin. Itse olen kokenut, ettei siellä saa rauhassa käydä hypistelemässä, eli jos en tarkasti tiedä, mitä haluan ostaa, niin en koe olevani tervetullut - tai jos tulen kysymään villalankaa, niin myyjän mielestä en saisi hypistellä puuvillalankaa, koska en sitä tullut hakemaan. ;)

  Käy itse kokeilemassa, mitä tykkäät paikasta! :)

  VastaaPoista
 10. Unina, selvä homma, pakkohan sinne nyt on suunnata: aarteenmetsästys on kivaa hommaa. Siks kai mä tykkäänkin kirppareista, vanhoista varastoista ja muista paikoista, mistä voi löytää jotain (muka) "harvinaisen hienoa". Islantilaisvilla olis kyllä upea löyty, mutta taidan olla sen suhteen siis myöhässä. :)

  Anna-Kaisa, Rowaneista tulee (taas) yksi pieni neule pienelle pojalle. Osittain ohjeen mukaan, mutta enemmänkin muiden Ravelry-käyttäjien muutoksien innoittama.

  RiikkaS, Lumoavassa Langassa tuli jo käytyä, mutta taidan mennä toisenkin kerran. Kofeiinikomppania pitää ehdottomasti katsastaa! Varsinkin, kun täällä tilapäiskämpälläni ei ole kuin pikakahvia, yh. Olenkin sitten naputellut tekstiä lähinnä teen voimalla, niin että hyvälle kahville olis tilausta. Café Saarassa kirjoittelin eilen pari tuntia, mutta ei kai sitä peräkkäisinä päivinä samassa paikassa viitsi olla. :P Jospa siis tänään suuntaisin kauppahallia kohti. Kiitti vinkistä!

  Paekka lipsahti varmaan äidin ja isöäidin vaikutuksesta: mummi on Hailuodosta kotoisin, mutta on asunut yli 60 vuotta Savossa. Äiti taas on sieltä Savosta kotoisin, mutta viettää suurimman osan ajastaan nykyisin Oulussa ja Luovossa. Ei siis ihme, jos mä olen omaksunut vähemmän puhdasta murretta näistä lähteistä. :)

  Minna, mä olen viettänyt lapsena tosi paljon aikaa Hailuodossa ja sitä myöten myös Oulussa. Sukulaisia on Pohjois-Pohjanmaalla molemmilta puolilta, niin että ehkä siksikin viihdyn täällä niin hyvin.

  Loppukiriä on tiedossa koko kevät. :) Ennen kesää pitäis saada syynättäväksi ja sitten joskus syksyllä toivottavasti olis Se Päivä.

  MariJ, no nyt mun on IHAN PAKKO käydä Villiinassa! Jos ei lankojen takia niin ainakin testaamassa, kumman luokan palvelua mä saan osakseni. :D Kuulin nimittäin jo aiemmin samantyyppistä kommenttia Villiinasta, ja varmaan osittain juuri siksi olenkin ohittanut sen suvereenisti.

  Mua kyllä ahistaa, jos ei saa omassa rauhassa hipelöidä. Mä kun useimmiten olen lankakaupassa heräteostoksilla, eikä nitä voi tehdä, jos joku hengittää niskaan. No, sehän on sitten sen kaupan tappio ja mun säästöni! :)

  VastaaPoista
 11. Herramunjee, mitensä olet ehtiny jo päivittääkki! Kuulostaa hyvältä :) Melkein kuolin jo kateudesta kun näin noi langat, mutta ehkä kustän jos ne on R:lle :)
  Vietä ihana irtiotto <3

  VastaaPoista
 12. Ehkä pohjoisessa vain asuu viisaus. Autoilijat ja toppahousut, samoista syistä ihastuin Kajaaniin jossa asuimme jonkin aikaa. Meiningissä on sellaista ihmiselle sopivaa sopivaa käytännönläheisyyttä :)

  VastaaPoista
 13. Mun näkökulmasta katsottuna sie oot kyllä etelässä ;D

  Villiina on mun mielestä mukava lankakauppa. Ahdas ja pieni kylläkin. Ei mulla ainakaan ole pahaa sanottavaa, kun palvelu pelas paljon paremmin kuin monessa muussa paikassa ja ihan rauhassa sain lankojakin hypistellä. Joka kerralla olen käynyt ihan ostotarkoituksissa ja tiettyjä lankoja hakemassa, joten jospa se on sitten vaikuttanut.

  Vietähän mukavaa aikaa Oulussa!

  VastaaPoista
 14. Päivänä muutamana kävelin kaupungilla ja kiinnitin huomioni vastaantulevaan naisihmiseen. Oli jotenkin kauhean tutun näköinen, ja ihmettelin sitä, koska en tunne täältä vielä juuri ketään. Sitten hiffasin, että nainen näytti ihan samalta kuin Sisäisen villapaidan Vilma. Mutta eihän Vilma asu Oulussa, eihän?

  Mutta ehkä se sitten kuitenkin olit sinä. :)

  VastaaPoista
 15. Jatta, nii-i! Tätä se televisioton, miehetön ja koiraton elämä teettää: ihan hurjan tehokas ja energinen olo! Ei sillä, kyllä mä kaikkia noita kolmea kaipaan, enkä osaa varmaan kovin pitkään olla ilman. Tai television voisin kyllä unohtaakin. :P

  Kamerakännykkä ja pohjoinen valo (heh) mahdollistivat turistiotokset eilen kaupungilla. Iltapäivisin on pakko pitää parin tunnin happihyppelutauko, niin kuin nyt. Tosin se happihyppelu tarkoittaa kävelyä ihanaan Café Saaraan, missä sitten kaivan läppärin esiin ja alan töihin... :) Tällainen irtiotto kyllä tekee uskomattoman hyvää. Suosittelen sullekin, kun opinnoissa tulee semmoinen hetki.

  Minna, järki ja käytännöllisyys sekä eloonjäämisvaisto selkeästi ovat paremmin hallussa täällä pohjoisemmassa ainakin näin talviaikaan. Mä en voi käsittää, kun kotikaupungissa kulkee tosiaan paukkupakkasillakin teinejä ja aikuisia ilman pipoa, pikkukengät jalassa ja kaula paljaana. Ok, ehkä ne ei sitten vain palele ja pärjää niin. :)

  Ja sitten jotkut vielä jaksaa nyrpistellä ääneen, että HÄN ei ainakaan KEHTAIS tulla keskustaan toppavaatteissa, hyi olkoon. :D No, kukin tavallaan, ja järki-ihmisiä sitä etelässäkin on. Mutta mukavan mutkattomalta tuntuu meno tällä Oulussa. Tykkään! :)

  Tess, hehee, se on tosiaan näkökulmasta kiinni! :D

  Kävelin taas äsken Villiinan ohi. Ohi siksi, että kun pysähdyin katsomaan näyteikkunaa ja siitä sisään, en halunnut just nyt mennä visiitille. Sisällä kun ei ollut ketään, ja mua ahdistaa mahdollisuus joutua haukansilmien alle, kun olisin vain katselemassa ja heräteostelemassa. Ja sit sinä näyteikkunassa oli, hmm, pukeutumisvinkki: "Ihana karvalankavyyhti, voit käyttää sitä sellaisenaan huivina!" :D Ou mai gaad meinasin revetä, kun aattelin miltä se vyyhti näyttää päivän päätteeksi, kun sitä on muutamaan kertaan pujoteltu pään yli. :D

  Joka tapauksessa senhetkisessä hysteerisessä tilassa en kehdannut mennä hiljaiseen kauppaan ainoaksi asiakkaaksi. Uusi yritys sitten kotimatkalla!

  Kirsikka, voi kyllä se hyvinkin saatoin olla minä! Ja saa hei tulla moikkaamaan; mä kuljen melkein silmät ummessa, kun päässä pyörii kadulla kulkiessakin noi työjutut, niin etten välttämättä huomaa mitään tai ketään.

  Tuntomerkkejäkin voin antaa: sama punapäinen nainen kuin blogin kuvissa, tosin lisävarusteina just nyt pari sitkeästi mukana hengaavaa joulukiloa ja isot silmäpussit. :D Ulkona päässä sama vihreä Hedda-myssy kuin postauksen kuvassa, ruskea toppatakki ja eskimokarvakengät (ollaanhan sitä sentään pohjoisessa...:D) Silmissä mahdollisesti lasittunut ja sisäänpäin kääntynyt katse, jota ei pidä pelästyä tai pitää torjuvana. :)

  Oon ilmoittanut sukulaisille ja tutuille, että en tällä kertaa aio sopia mitään tapaamisia vaikka näissä maisemissa oonkin, koska haluan olla vapaa aikatauluista. Jos vaikka tulis intopuuska kirjoittaa yöllä, niin voin sitten vapaasti vaikka nukkuä seuraavan päivän. Kielto on toiminut tehokkaasti, joten oon ollut eristyksissä koko viikon. Mielellään siis saa nykäistä hihasta kadulla, niin kokeillaan, osaanko mä vielä puhua! :)

  VastaaPoista
 16. Mä en ole käynyt Villiinassa vuosiin. En sen jälkeen, kun pari kertaa peräjälkeen sain huonoa palvelua. Ehkä täti on sitä mieltä, että mun takia ei kannata vaivautua.

  VastaaPoista
 17. Huh. Musta alkaa tuntua, että Villiina on Oulun Aili Jokinen Oy, tai siis kääntäen, että Aili Jokinen Oy on Tampereen Villiina. En käy AJ:llä ikinä, ellei ole ihan pakko. Pariin vuoteen ei ole ollut syytä. Siellä on pari varttuneempaa vakavailmeistä tätiä, joiden pistävä katse seuraa asiakasta lankahyllyltä toiselle hipihiljaisessa myymälässä. Mihinkään ei oikein tee mieli koskea, ettei sitä tulkita kutsuksi alkaa alentuvaan sävyyn kyselemään "mitä olet hakemassa täältä?"

  Varmaan AJ:ltä vois saada hyvääkin palvelua, mutta mä taidan olla siihen liian nuori ja liian hyvin perillä maailman lankatarjonnasta. Tätien materiaalitietous kun ei viime käynnillä ainakaan ollut ihan ajan tasalla. Ei ole erityisen mielekästä olla nöuränä asiakkaana, kun myyjä kivenkovaan väittää puutaheinää, vaikka mä itse tiedän asian olevan ihan toisin, mitä myyjä ei tietenkään voi uskoa...

  Näitä menneen ajan käsityökauppoja on vielä siellä täällä, ja ehkä ihan hyvä niin: ne ovat varmaan turvallisia ostospaikkoja vanhemmille tädeille ja mummaihmisille, jotka kaupantädin ohjaavaa otetta kaipaavat. Mä puolestani koen sen vieraana ja ärsyttävänä.

  Nyt mä vyötän kupeeni ja marssin avoimin mielin Villiinaan. Toivottavasti se täti ei ole mikään ailijokisen sukulaissielu! :)

  VastaaPoista
 18. oulu on kyllä kiva paikka, tervetuloa vaan! ;) minulla on villiinasta ihan hyviä kokemuksia. koskaan ei lankojen hinta oo ollu se, mitä lapussa lukee. vaikkakin parinkymmenen sentin alennus lämmittää enemmän mieltä ku kukkaroa. :)

  VastaaPoista
 19. Ai nää oot täällä Oulusa? Toivottavasti viihyt. Nuo ripset on ainaki komiat. Jätikkö nää sitä Rowania sinne Kikkaan yhtään? Enkä mää oo nähäny tommosia kyynärpäänahkoja siellä ennen. Ja tsemppiä sinne Villiinaan!

  VastaaPoista
 20. Heh! =D Oon itekkin bongannu tuon "pukeutumisvinkin"! Kaupassa on kyllä harvoin enempää kuin 1 asiakas kerrallaan, joten mee sisään vaan. Ei sinne montaa maihtuis etes! =)

  Palvelu on mun kohdalla ollu aina hyvää ja alea tulee ihan pyytämättäkin, kun kyselee vaan hintoja. ;) Herttainen myyjä on tosiaan ja ei varmaan "ilkeyttään" vahdi asiakkaita, mutta siinä se vieressä aina napottaa..

  Kannattaa tosiaan kysellä niitä poistoeriä, itsekin oon halvalla saanut erien viimeisiä :)

  t. toppahousut jalassa kulkeva

  VastaaPoista
 21. Käytkö kurkkaamassa =)
  http://kaikkiyhdestkoost.blogspot.com/2011/01/tunnustus.html

  VastaaPoista
 22. Nämä etäisyysasiat ovat hauskoja. Me asutaan etelässä, enemmän etelään ei edes haluttais ja asutaan Oulussa. Kun olemme siellä missä sydän lepää ja voi sanoa olevansa kotona ollaan pohjoisessa. Kaukana täältä =)

  Villiina on tosiaan hyvä paikka etenkin jos tiedät mitä tarvitset ja vielä parempi mikäli se on ollut Modan kuukauden tarjous. Villiinan täti antaa alennuksen kaikille lankaa ostaville vaikka ei olisi Modan lappustakaan. Ennen kun täällä oli ainoastaan Somikki Villiinan lisäksi tilanne oli toivoton. Kunnon palvelusta ei tietoakaan ainakaan varmuudella. Näistä kahdesta valitsin enemmin Villiinan, mutta sinne ei ole asiaa useammalla asiakkaallakaan yhtä aikaa saati sitten lastenvaunujen kanssa. Onneksi tarjonta on laajentunut.

  VastaaPoista
 23. Tosiaan, itse olen aina toisinaan Villiinassa kysynyt myyjän lankamielipidettä johonkin malliin, että mitä han suosittaisi korvaavaksi langaksi. Létt Lopit löytyivät, kun pohdin ääneen, että jotkut ovat sitäkin tietyssä työssä käyttäneet. Myyjätär kaivoi kaapin päältä pölyisen pahvilaatikon ja kellarista löytyi kerätolkulla lisää.. ehkä pitää vain osata vedellä oikeasta narusta. Rauhassakin on saanut katsella, kun on siitä nätisti kysäissyt, että sopiiko? Onnea matkaan!

  (Ja niitä Lopeja ostin alkukuusta, joten varmaan vielä jotain löytyy... ;) )

  VastaaPoista
 24. Villiinan tätihän on ihana! :) Kauppa on minipieni, mutta olen useamman kerran onnistunut tunkemaan sinne jopa lastenvaunujen kanssa. Käyn siellä ehkä 5-8 kertaa vuodessa ja silti täti muistaa, minkälaisia lankoja etsin ja mitä olen tekemässä/tehnyt (taitaa muistaa lasten iätkin). Toisesta pitkään Oulussa olleesta lankakaupasta ei ihan voi sanoa samaa... Molemmissa saa kyllä välillä odottaa palvelua, kun vielä vanhemmat rouvashenkilöt miettii, ostaisko harmaata vai harmaata sukkalankaa ;)

  Kävitkö tutustumassa kauppaan?

  VastaaPoista
 25. heikku, kiitos! Oon kyllä tälläkin kertaa tykännyt Oulusta, ja tarkoitus olis tulla pari kertaa uudestaan kevään mittaan. Jos sitten vaikka vois tulla piipahtamaan paikallisessa neuletapaamisessa..? :)

  outi, täälläpä minä, ja viihdyn vallan erinomaisesti! Rowania löytyy Nappi-Kikasta sieltä takahuoneesta (?), peräseinän valkoisista hyllyistä, nurkasta. Värejä oli reilusti, ja mä ostin tätä Lorryä vain 5 kerää, niin että sitäkin varmaan vielä löytyy. Nahkapaikkoja oli siinä myyntitiskin jatkeena olevalla pöydällä (keskellä kauppaa) korissa. Mun ei ite tarvinnut etsiä mitään, kun myyjä tajusi heti puolesta sanasta, mitä tarkoitin ja toi eteen täydelliset napit ja nahat. Vaikutti varsin mainiolta paikalta siis tuo puoti.

  Riikka, se myyjä varmaan on vain palvelualtis ja innokas auttamaan asiakkaita omilla tiedoillaan. Minkäs sille voi, jos sen tyyli ei puhuttelu kaikkia. Ja kai se ottaa etäisyyttää, jos asian sille nätisti esittää. :)

  Mulla jäi toppahousut tilanpuutteen takia kotiin. Kyllä mä alkuviikosta ajattelin niitä parikin kertaa kaihoisasti. Onneksi kerrospukeutuminen ajoi saman asian, niin ettei tarvinnut palella!

  Koo, KIITOS! <3 Mä olen tosi mielissäni tunnustuksista, vaikka harvemmin niitä saan aikaseksi eteenpäin jaellakaan. Se taas ei johdu siitä, ettei mun mielestä tunnustuksia ansaitsevia olis, päinvastoin. Mutta kun postausten aikaansaaminen on joskus muutekin tuskan takana, niin nää tunnustukset siinä helposti jää.

  Johku, näkökulmastahan se etelä-pohjoinen-määritelmä taitaa olla kiinni juu. Kuvittele, mä en ole koskaan käynyt napapiirikylttiä pohjoisemmassa! :O Joskus 8-vuotiaana on siis tullut käytyä Rovaniemellä, mutta siinäpä se. Että näinkin sivistymätön voi ihminen olla, että en oo nähnyt Lappia kuin kuvissa. Asiantila olis kyllä tarkoitus korjata, kunhan nyt vain sais aikaiseks... :)

  Somikissa mä kävinkin. Siellä oli pari nuorta naista myymässä, ja sain ihan rauhassa kattella ympärilleni. Lankavalikoima, ympäristö tai ilmapiiri nyt eivät kuitenkaan houkutelleet erityisemmin viipymään. Aika neutraali olo siitä paikasta siis.

  Unina, ou jee, siellä siis vois vielä olla islantilaista! Jos mä avaan keskustelutn tädin kanssa kysymällä Lopeja ja niiden hintaa, niin ehkä se luo positiivisen fiiliksen heti kärkeen? :D

  sarij, mä pidän kyllä mielen avoimena ja vapaana ennakkoluuloista Villiinaa kohtaan. Se kun on oikeasti niin paljon ihmisestä, päivästä ja mielipiteistä kiinni, että mistä tykkää. Tää keskustelu on vain lisännyt mun mielenkiintoa Villiinaa kohtaan. :)

  Ikävä kyllä mä huomasin heti eilisen kommenttini postattuani, että Villiina oli auki enää alle vartin. En siis rynnännyt viimehetken asiakkaaksi. Tänäänkään en välttämättä ehdi paikalle ennen viittä, joten käynti jäänee huomiselle. Aion sinne joka tapauksessa mennä, sen verran kiinnostaa kokea Villiina omakohtaisesti! ;)

  VastaaPoista
 26. Ihanaista oloa Oulussa. Mikäli sitä Kofeiinikomppaniaa et vielä ole käynyt katsastamassa, niin pienenä vinkkinä: se on muuttanut hallista Pakkahuoneenkatu viiteen. :) Suosittelen piipahtamista!

  VastaaPoista
 27. autoilija joka väistää suojatiellä? täällä Oulussa? Liekö ollut ulkopaikkakuntalainen, nämät kotoiset ajaa päälle. tänäänkin yksi yritti ängetä mun pyörän takapinnojen välistä.

  ja käy villiinassa. se täti on ehottoman mukava. alat vaan juttuttamaan ja ties mitä kaikkea löydät. se ei ole ikinä tyrkyttänyt mitään. kauppa on kuitenkin niin pieni että saattaa tuntua että se on aina selän takana.

  VastaaPoista
 28. Anu, kiitos kun kerroit uudesta osoitteesta. En ole vielä ehtinyt torille tai kauppahalliin asti (kun se muka on niiiin kaukana, höpöhöpö), joten en siis ole vielä turhaan etsinyt Kofeiinikomppaniaa sieltä. Suuntaan huomenna tarkastamaan ko. komppanian, jos raaskin irtautua koneen äärestä sen aukioloajan puitteissa. :)

  Soile, no kieltämättä tänään oli itelläkin pari läheltä-piti-tilannetta suojatiellä. :/ Ehkä mä nyt jo useamman päivän oleskelun jälkeen alan sulautua ouluaisiin ja vieraskoreus karisee sitä myötä autoilijoiden käytöksestä. Tai sitten ne jaksoivat vielä alkuviikosta ottaa iisisti ja antaa tilaa muillekin kulkijoille, mutta tänään on jo pinna kireällä työviikon jäljiltä.

  Ja sitten: NYT ON KÄYTY VILLIINASSA! :)

  Olin ainoa asiakas, ja täti oli supermukava. Kiitos Uninan osasin kysyä Létt-Lopia, ja heti aukesi laatikon kansi ja aarteet otettiin esille. Täti kävi vielä takahuoneesta :) kaivamassa lisää värejä vaikeuttamaan mun päätöksentekoa. Meillä oli tosi kiva juttutuokio, jonka päätteeksi läksin liikkeestä 9 kerää Létt-Lopia kassissa. Ja vielä sinne jäikin samaa sorttia.

  Villiinasta jäi siis varsin iloinen fiilis, ja tulee varmasti käytyä toistekin, jos jotain tiettyä lankaa olen vailla.

  VastaaPoista
 29. Oiskohan sillä Villiinan tätillä vielä Bomullia varastossa...jos kerran Lopiaki on vielä. Pari vuotta sitten nimittäin kuvittelin ostaneeni siltä melkein viimiset kerät. :)
  Ja kuten Soile sano, niin oululaiset autoilijat kyllä yleensä ajaa päälle. Ainaki niin kannattaa asennoitua. Tässä eräänä päivänä meinas tulla päälle pyörätiellä, 100 metrin päässä lähimmästä autotiestä ja vielä kiihdytti. Sen verran olen kuitenki tullista tullu, että en avautunu asiasta Kalevan juttutupaan tai Forum24n tekstaripalstalle. Mutta tänne kuitenki... :)

  VastaaPoista
 30. Oho, ollaanpas siellä pirteinä ja aikaansaavina sekä tieteen että kädentaitojen saralla! Minä olin samassa tilaneessa ööh, noin 16,5 vuotta sitten. Kudoin vastapainona miehelle norjalaispaitaa. Tsemppiä!

  Oulun lankakaupoista minulla ei ole kokemusta, mutta Lopeista sellaista tietoa, että Menitasta niitä taas saa, tuovat niitä itse maahan.

  VastaaPoista
 31. Jonkinlaatuista tutkielmaa taidat tehdä, tuntuu, että vieläkin saan ihottumaa, kun näen tuollaisia tutkimusmenetelmäopuksia.. hrr.. ei mulle kiitos enää :). Mutta onnea kirjoitteluun, toivottavasti se "flow" löytyisi Oolusa. Liittyykö tämä puhtaasti töihin vai suoritatko jotain tutkintoa? Tohtori Vilma? ;)

  VastaaPoista
 32. Amelie, paljon mahdollista; mistä sitä tietää, minkälainen halli se Villiinan takahuone on, ja siellä useampi kuutio "jämäeriä". :D

  Nonnih, nyt mun päälle on melkein ajettu pari kertaa tänään, niin että se siitä muka paremmasta liikennekulttuurista. :D Samanlaisia autoilijoita näyttäis olevan joka paikassa; osa huomioivia ja kohteliaita, osa taas täysiä aaseja. Loppuviikko on ollut jälkimmäisten näytöstä. Pitäisköhän mun nyt pistää tekstari menemään? ;D

  Tuija, tämä viikko on ollut ihan älyttömän tehokasta kirjoitusaikaa, ja mä olen nauttinut täysillä! Harvemmin on käynyt näin, että iltaisin valitsen mieluummin artikkelit ja läppärin kuin kutimen, mutta tämäkin ihme on nyt koettu. :)

  Tehokkuus tosin alkaa olla äärimmillään ja varmaan kohta alkaa virta loppua. Aivot kun käyvät niin kovilla kierroksilla, etten malta nukkua. :/ Viime yönäkin kirjoittelin neljään asti, ja sitten taas aamulla yhdeksältä tikkana ylös. Eikä muka väsytä yhtään. Huh.

  Hyvä tietää, että Létt-Lopia pääsee vielä sormituntumalta testailemaan kotimaassa. Ihastuin nimittäin sen värisävyjen runsauteen ja villaiseen tuntumaan Villiinassa keriä mallatessani. Menitassa voi siis jatkossakin harjoittaa samaa ihailua, jes! :)

  Maiju, joo, kyllä noi menetelmäraamatut voi helposti aiheuttaa allergisia reaktioita. :) Työn alla on väitöskirja, jota olis tarkoitus puolustaa joskus syssymmällä. Kyse on sekä töistä että tutkinnosta (TkT). Oon nimittäin tohtorikoulun palkkalistoilla, eli mulle jopa maksetaan tästä. :)

  VastaaPoista
 33. Oi, mikä ihana postaus ja kommenttikeskustelu! Ite tässä melekeen Oulusa asuvana ja muutama kuukausi sitten neulomiseen hurahtaneena luin innolla kaiken kommentoijien jakaman tiedon ja kokemuksen! Oulu ei oo ollenkaan p*sk* kaupunni, ja nytpä täytyy itsekin suunnata noihin mainittuihin lankakauppoihin.
  Hyvää Oulu-viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 34. Kutinaa aiheuttivat sanaryppäät "AiliJokinen" sekä "menetelmäkirjallisuus". :D

  Kerran olen käynyt mainitsemassasi liikkeessä, ja meno oli juurikin niin hilpeää kuin kuvailit.

  Itsellä on vasta se maisterisnaisen arvo hakusessa ja sekin on ajoin niiiiin uuvuttavaa. Senpä vuoksi iso tsemppi siulle! :)

  VastaaPoista
 35. frost, mullekin tästä kommenttikeskustelusta on ollut arvaamattoman iso hyöty! Sain tätä kautta arvokasta sisäpiiritietoa Oulusta ja erityisesti kaupunnin lankakaupoista.

  Ensimmäinen Oulu-viikko ehti jo loppua, mutta tarkoitus olisi tulla taas pian uudestaan. Se kun on mun mielestä aika ihana kaupunni! :)

  ps, hehe, meillä taitaa olla samat allergeenit. ;) Kovasti sisua myös sulle opinnoissasi, kyllä se ahertaminen sitten loputa palkitsee!

  VastaaPoista