-->

21.9.2010

Odotettavissa lähiaikoina: heikentynyttä kuvanlaatua

Jos on tottunut nukkumaan höyhenpatjalla ja silkkilakanoilla, voi olkitäytteinen rohdinkangassäkki tuntua aika karulta yösijalta. Meikällä on nyt menossa vähän saman tyyppinen vaatimattomampaan laatuun totuttelu: pistimme digijärkkärimme kiertoon, ja uuden ostoa odotellessa pitää yrittää selvitä kuusi vuotta vanhalla pokkarikameralla. Sanoin miehelle, että mä pärjään vallan hyvin tuolla pikkukameralla tämän väliajan, sillähän saa ihan loistavia kuvia. Joopa joo, vähän on aika päässyt kultaamaan muistoja...

Kyllähän tuolla pokkarilla saa hyviä kuvia, kunhan vain a) valaistus osuu tismalleen kohdalleen, b) malli on ihan liikkumatta, c) kuvassa ole liikaa erilaisia värejä, eikä d) yritä kuvata mitään erityisen tummia pintoja. Siksipä siis menimmekin kuvaamaan ruskeassa neuleessaan sinne tänne pomppivaa punatukkaista naista vihreään metsään. Ou jee.

Still light tunic

Malli: Still Light by Veera Välimäki (ostettavissa sivupalkin linkistä)
Koko: S
Lanka: King Cole Merino Blend 4 Ply, 435 g.
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm
Ravelryssä

Kuvat ovat siis ihan huttua, mutta kuten yleiseen tapaan kuuluu korvaan laadun määrällä. :D Jos vaikka viidestä epätarkasta ja väritasapainon hukanneesta kuvasta yhteensä saisi sen käsityksen, minkä yksi hyvä kuva antaisi. Lisäksi varaan oikeuden käyttää tähän postaukseen tuhat sanaa, koska kuvat eivät riitä kertomaan. :)

Out of focus

Nyt kun olen valittanut ehkäpä just ja just tarpeeksi kuvista, voin siirtyä neuleen kehumiseen. Se kun onnistui vähän paremmin. Aloitin tekemään tunikamekkoa L-kokoisena, mutta kokeiltuani tekelettä hihojen erottamisvaiheessa totesin sen aivan liian väljäksi ja purin silmukat S-kokoon asti. Se olikin oikea valinta neuleen yläosan suhteen, koska tykkään ennemmin ihonmyötäisistä kuin väljistä hihoista. Sen sijaan alaosa olisi voinut olla isompi, jotta laskokset ja taskut erottuisivat selkeämmin. Istuvuuden puolesta alaosa on juuri sopivan väljä, mutta taas kerran noi mun tissit vie laskoksille tarkoitetun tilan. Kiitti tytöt.

Still light tunic

Eli laskoksista on vähän turha puhua, mutta tulipahan tehtyä taskullinen mekko. Ja se on muuten loistovaate. Täysvillaisena mutta silti ohuena neule lämmittää ihanasti ilman tukalaa tunnetta. Taskuihin saa syksyllä ah niin tärkeät nenäliinat, ja pituus on juuri passeli. Ei vilku persposket eikä vilahda vesiraja, vaikka alla olisi vähän ohuemmatkin sukkahousut. :)

Back side of things

Käytännöllisten taskujen lisäksi tunikan ainoa "juttu" on tuo takapääntien halkio, joka kiinnitetään pienellä napilla. Yksinkertaisuus se vain jatkaa voittokulkuaan.

Roots

Loppuun vielä se pakollinen turha kuva, joka on laitettava ihan vain siksi, että se oli valokuvana parhaiten onnistunut (mikä taas kertoo kuvien laadusta kautta linjan... Vali vali). Viis siitä, että mekko on siinä ihan sivuosassa ja ruskean sävytkin ovat ihan liikaa siniseen vääristyneet. Ainakin tukka on hyvin, ja onhan tuo kaatuneen puun juurakko aika komea myös. :)

43 kommenttia:

  1. kyllä näistä kuvista ihan kivasti näkee miten kaunis neule on taas syntynyt :) itsekin pokkarin kanssa sitkuttelen ja joskus saa kyllä tuskailla ihan kunnolla kun kuvista ei meinaa tulla niin millän kunnollisia :D

    VastaaPoista
  2. No hyvä jos selvää saa. :) Nykypokkareista moni vetää vertoja huonolle järkkärille, joten ei pokkarikameroissa mitään vikaa ole. Tuo meidän Ixus 40 nyt vain sattuu olemaan jo kuusi vuotta vanha, ja tässä ajassa kamerateknologia on ehtinyt kehittyä huimasti. Siksippä hyppäys takaisin tuon vanhan kameran käyttämiseen oli aika erikoista. :)

    VastaaPoista
  3. Hieno neule taas kerran. Ja kuvatkin ovat ihan ok, ainakin meikäläisen kuviin verrattuna.
    Itsekin olen miettinyt mekon neulomista, ehkä seuraavasta seuraava tai sitä seuraava projekti voisi olla mekko.

    VastaaPoista
  4. Mielettömän ihana! Pakko tehdä itsellekin.

    VastaaPoista
  5. Karoliina: Musta on tullut hame- ja mekkonainen ihan melkein salavihkaa parin viime vuoden aikana. Ne on niin paljon mukavampia kuin housut, etenkin, jos niissä on taskut. Mulla siintää mielessä tehdä Jatan Weeruska seuraavaksi. Saisi vähän paksumman neulemekon talveksi.

    Jaana: Tämä on kyllä hyvä malli monella tapaa, suosittelen!

    VastaaPoista
  6. no kuvanlaadulla nyt niin väliä, mekko kun on kaunis! täytyy laittaa harkintalistalle.

    noista persposkien vilkkumisista, musta on tullut näköjään vanha kun kauhistelen nuorison pukeutumista, tänään kattelin yhen misukan minihametta, joka alta pilkottivat nuo mainitut persposket. sukkahousut olivat vielä mallia läpinäkyvät...raukkaparka tietty luuli olevansa kovinkin hottis.

    VastaaPoista
  7. Tää on eka versio tästä mallista, josta tykkään ihan kympillä! Varmaan just siksi, että ne laskokset ei näy nimim. Päärynänmallinen neuloja

    VastaaPoista
  8. Soile: No mä olen kyllä samoilla linjoilla. Mun mielestä on nimittäin ero sukkahousuilla, legginseillä ja housuilla. Tai ainakin pitäisi olla. Eli että sukkahousuja, varsinkaan ohuita sellaisia, ei ole tarkoitettu pidettäviksi housunkorvikkeina, eikä ehkä kaikkia legginsejäkään. Että mielellään kumminkin peitettäis se äässi vaikka jollain pitkällä paidalla, ettei tarttis tämmösen vanhanaikaisen kolmeakymppiä lähestyvän mummun joutua katselemaan jonkun haarakiilaa edestä tai takaa. Ugh ja amen.

    Altocumulus: Täällä toinen päärynähkö neuloja, hei vain! :) En sitten tiedä, olisiko tämä tosiaan parempi laskoksilla vai ilman, mutta tällaisena väliversiona toimii ainakin mulle.

    VastaaPoista
  9. Hnnggg... Iski juuri valtava himo neuloa mekko. Paha, PAHA Vilma!

    (onneksi ranne on kipeä, joten tämäkin neulehimotus jäänee odottamaan sitä "sitten kun on aikaa"-kautta.)

    VastaaPoista
  10. Vitsi että onkin ihana. Mulla onkin ollut toi malli toteutushaaveissa pitkään. Pitäs vaan löytää joku kiva lanka. :) Ja sitä ennen pitäs neuloa vanhat varastot vähemmiksi. oivoi.

    VastaaPoista
  11. Kaunis neule! Tykkään kovasti tästä versiosta. Tiedostan tosin sen, ettei ainakaan alkuperäisen mallin mukaan neulottuna käy mulle. Pitäskin ehkä neuloa sen Jatan ohjeen mukaan itselle mekko talveksi.

    Ääh, täällä kans yksi vanhanaikainen kolmikymppinen. En oikein ymmärrä nykynuorison hinkua esitellä koko komeuttaan jokaiselle vastaantulijalle...Onneksi mun ei tarvikaan :D

    VastaaPoista
  12. Ooooo, ihana! Ihan normikuvanlaatu tällaiselle toiselle pokkarikameran käyttäjälle ;D
    Mullakin on ollut nuo saman suunnittelijan mallit ihailussa, mutta en ole osannut valita sitä yhtä ihanaa niistä kaikista!

    VastaaPoista
  13. Hyvän näköinen neule, ja niinhän se on että kun hiukset on hyvin, kaikki on hyvin ;-)
    Ja kuule, vanhuuden merkkejä on niin paljon, minä kanssa kauhistelen nykynuorison vaatetusta legginseineen ja minihameineen....jolloin saan lähes joka kerta kommentteja "ihanasta" sähkönsinisestä pörröneuleesta ja samanvärisistä mokkasaappaista, joilla ei voinut kävellä lumella kaatumatta.... Niiden kanssa sitten oli kapeaakin kapeampi samettihame ja sitten kun pyllähti, kuului risahdus ja rasahdus...sukkahousut hajalla ja hameen halkion sai korjata noin kerran viikossa. Että tällainen "kasarinuori" sitä joskus on ollut :D

    VastaaPoista
  14. Kyll hän on komea! Mekko, tukka ja kaikki. Ja on jopa niin makea, että uskon vihdoinkin: tuo mekko on saatava.

    VastaaPoista
  15. Kyll hän on komea! Mekko, tukka ja kaikki. Ja on jopa niin makea, että uskon vihdoinkin: tuo mekko on saatava.

    VastaaPoista
  16. Nunt: Hähhähhää, pistin himotuksen kiertämään siis! :D Toivottavasti ranne paranee pian ja pääset pian sinne "sitten kun" -tilanteeseen.

    Gufi: Riittävän kauan kun antaa omien varastojen muhia, niin sitä ehtii jo unohtaa puolet siellä olevista langoista. Mulle ainakin kävi just noin kesän aikana, ja nyt lankalaatikoissa tuntuis olevan montakin kivaa lankaa, jotka vielä puoli vuotta sitten oli ihan tyhmiä. :)

    Mä mitään langanostolakkoja aio yrittää, mutta jos vaikka koettais vaihteeks neuloa jo ostetuista. Tämmöiseen neulemekkoon uppoaakin aika kivasti lankaa, niin että puolisen kiloa lankalaatikosta siirtyi tämän myötä vaatekaapin täytteeksi. :)

    Tess: Jatan mekko on mullakin listalla, kuten tossa jo totesin. En tosin ole ihan varma, osuuko kirjoneuleosuus mun vartalolleni ihan oikeaan paikkaan (ne tytöt on taas tiellä... :D). Jonkin verran pitänee siis pohtia toteutusta, mutta kyllä talveksi pitää toinenkin mekko saada!

    Mä kyllä tykkään itsekin kulkea melko lyhyissä hameissa, ja silloin kyllä rakastan legginsejä. Lähinnä mua ihmetyttää ne tyypit, jotka erehtyy luulemaan vähänkin paksumpien sukkahousujen olevan yhtä kuin trikoot/housut. Ei oo kovin hehkeän näköistä, kun se haarakiila paistaa ja takapuolella on ne kaksi sukkahoususaumaa pepun päällä. Tai oikeastaan, kyllä mua melkein joka kerta tuollainen näky naurattaa, niin että onhan se tavallaan hauskaakin. :D

    Marsvin: Veeralla on kyllä oma tunnistettava tyylinsä, joka kyllä iskee muhun. Ja tuotteliaskin se suunnittelija on, hyvänen aika. Puskee ohjetta siihen tahtiin ettei tässä voi muuta kuin kasvattaa listaansa Ravelryssä. :)

    Satu U: Juu, hiuksista se munkin voimani lähtee, niin kuin Samsonilla ikään. :P

    Elävästi voin kuvitella tuon kasaripyllähdyksen! :D Mä tosiaan tykkään itse legginsit ja minihame -yhdistelmästä. Mutta toki rajansa on sillä miniydelläkin. Samoin toki on myös olkatoppausten ja ireneusvasalotyyppisten olkatoppausneuleiden kanssa; joskus liian vähän ei toimi ja joskus liika on ihan liikaa! :D

    Outi: Go for it! Mekkoa puikoille vain sielläkin! :)

    VastaaPoista
  17. Oo, hieno, tykkään paljon enemmän sun versiosta (ylläri :D)

    Pokkarilla kuvaaminen on kyllä joskus niin hanurista. Värien toisto, yksityiskohdat.. jospa ne olis mun kohdalta historiaa :D Ainakin sitten ku opin kuvaamisen salat ;)

    VastaaPoista
  18. Oiskohan tällä ruskealla värillä mitään vaikutusta sun tykkäämiseen? ;) Mun pitääkin muuten kaivella sun aivoja tuohon Weeruskaan liittyen, että mitenkäs se kirjoneulekuvio kävis mulle jne. Tahtoo lisää mekkoja!

    Kunnon kamera = onnellinen neulebloggaaja. Ainakin melkein. :) Suosittelen netistä löytyviä opetus- ja arvosteluvideoita. Canonin eri malleille löytyy tosi laadukkaita videoita esimerkiks YouTubesta. Niiden avulla saa kamerasta irti moninkertaisesti enemmän. M tuijottelee noita illat pitkät ja opiskelee uuden kameran käyttöä jo etukäteen, jei! :)

    VastaaPoista
  19. Tuo malli on kyllä ihan mieletön! Oon sitä monta kertaa jo ihastellut, mutta kun oma kärsivällisyys ei todellakaan kestä noin isoja sileitä pintoja :/ Mistähän sitä kärsivällisyyttä sais ostaa? :D

    VastaaPoista
  20. Miksei kävis ;D Mekko on tosiaan istuva vain sieltä tisuosastolta, joten valitset sen koon silmukat puskureille ja pienemmän koon helman. Varmaan lisäät myös vyötärökavennukset, mekko on lantion paikkeilta istuvimmillaan, mut sit pitää kyllä vaihtaa kavennustaktiikkaa jos haluaa vyötärön paremmin esille. Hei kyllä SINÄ osaat, onkohan mullakaan neuletta jonka olisin neulonut ilman yhtäkään muokkausta suoraan ohjeesta :D

    Canonin oma kirja on opiskelussa nyt, sit ajattelin juurikin hyödyntää internetin ihmeellistä maailmaa ;D Olis vaan niin ihanaa kun joku oikein kädestä pitäen näyttäisi, plää :P

    VastaaPoista
  21. Tämä on aivan ihana! Ihailin sitä jo Veeralla, mutta nyt viimeistään iski hinku saada itselle samanlainen:)

    VastaaPoista
  22. Hieno siitä tuli!

    Minullakin on langat hankittuna tuota varten, vaika pahoin pelkään, että malli ei sitten kuitenkaan sovi minulle (liikaa varustusta sekä etu- että takapuolella, että niitä rentoja laskoksia pääsisi syntymään). Aion kuitenkin yrittää, mutta mielenkiintoista, mitä sanoit mitoituksesta. Täytyy ilmeisesti käyttää kotvanen mallitilkun parissa ja sovitella ahkerasti.

    VastaaPoista
  23. Vau, aivan mieletön mekko! Kerrassaan upeaa ja jälleen sulle niin hyvin sopivaa jälkeä. Näiden kuvien myötä erilaiset mekkomallit taitavat kivuta mun listalla ylöspäin. Jos vihdoin oppisin käyttämään hameita ja mekkoja. Hmm.

    VastaaPoista
  24. Kata, ei ainakaan täältä, itekin voisin kaivata sitä lisää! :D Oikeasti tuo on aika nopsa tehdä: pelkkää oikeaa pyörönä. Juuri mitään eiu tarvii edes ajatella neuloessa, kunhan muistaa silloin tällöin lisätä silmukan tai pari. Ohje on hyvä, niin että senkään puolesta ei tule säätämistä.

    Jatta, lähinnä mä pohdin sitä kirjoneuleen leveyttä (vai korkeutta?) Kas kun sulle se näyttäis olevan just passelissa kohtaa, kun se alkaa vähän ennen hihoja. Mulle tuo kohta tarkoittais sitä, että mennään jo puolivälissä rintaa, ja sitten se kyllä vois näyttää vähän hassulta... :) No, pitää pohtia ja testata.

    Serayna, Veeran oma on aivan ihana! Harmaan ntämä on kuin sadetta yrittävä hattarapilvi. Ihana malli kertakaikkiaan.

    Tuija, mä olin aivan varma, että lanka loppuu kesken. Sainkin sitä hätäapuna lisää neulojakaverilta, mutta sitähän jäikin käteen vaikka kuinka. Jos langan riittävyys epäilyttää, niin suosittelen neulomaan hihat viimeiseksi ja vaikkapa taskut (ne sisälle jäävät pussit) jollain lähes samanlaisella langalla.

    Anna-Kaisa, kiitos! Tämmöinen tunikamekkonen voisi olla hyvä askel muita mekkoja kohti. Alle kun voi heittää vaikka kapeat farkut, niin ei ole ihan yhtä housuton olo. :)

    VastaaPoista
  25. Hieno on mekko! Eikä kuvatkaan ole lainkaan hullumpia, mutta onhan se pokkarin ja järkkärin ero kyllä melkoinen. Täytynee hipsiä Veeran sivuille tutkailemaan hänen ihania ohjeitaan...

    VastaaPoista
  26. Ooo, ihanan simppeli ja tyylikäs mekko! Mainio tuo kuva, jossa naama heiluu :)Juu, ja kyllä näistä muistakin selvän saa.

    VastaaPoista
  27. Ai joo :o Mä mittaisin esme tosta mekosta sen kohdan, josta sun mielestä kirjoneuleen olis hyvä alkaa etäisyyden hihan alkamiskohtaan. Jos se poikkeaa kauheasti ohjeen mitoista, niin sitä olis kyllä syytä säätää.. Kokojen välillä kun ei ole erotusta kuin muutama sentti aloituskohdissa, eihän me kaikki kuitenkaan olla samanmallisia. Mä luulen että sunkin siskot kyllä mahtuu ja sijoittuu oikein mukavasti kirjoneuleen alle :D

    VastaaPoista
  28. Olen niin surkea kuvaaja, ettei minulle pokkaria parempaa kameraa kannata antakaan. Siihen nähden kuvasi on minusta aivan loistavia - niin ja neule myös;)

    VastaaPoista
  29. Kaunis mekko, ja herkullisen värinen! Mulla on mekko jo jonossa, mutta toteutus saanee odottaa jonkin aikaa, koska mekot ja pieni tissitakiainen eivät ole kaikkein käytännöllisin yhdistelmä, ellei tosissaan tykkää vilautella niitä haarakiiloja.

    VastaaPoista
  30. Tosi ihana mekko, klassikkoainesta! Taskut ja niskan nappisysteemi ovat just täydellisiä yksityiskohtia.

    VastaaPoista
  31. Ihana neule!

    Mun tytär 6v opettelee lukemaan. Katsoi ruutua ja luki "sis-ssääih mitä? si-säiineen villapaita äiti tossa lukee sisäinen villapaita!!!" "Mitä se oikein tarkoittaa, että on sisäinen villapaita?" Keskusteltiin asiasta ja kerroin että se ei suoranaisesti tarkoita mitään, mutta miltä se sun mielestä kuulostaa, et mitä se vois tarkoittaa? "no että se villapaita ei niinku maksa mitään kun se on sisäinen" hmm :)

    VastaaPoista
  32. Onpas ihana! Oon tässä hetken miettinyt, pitäiskö neuloa taskullinen tunika tai mekko. Taidanpa neuloa. Kiitos jälleen innoituksesta, Vilma!

    Hei, mitäs Hertta tykkäsi tunikasta? :)

    VastaaPoista
  33. Tämä on kyllä niin ihana malli, ja myös sinun toteutus on onnistunut ja kaunis! :) Ihana syksyinen väri!

    Aura

    VastaaPoista
  34. this one looks really great! beautiful job!

    VastaaPoista
  35. Tytti, eron näiden kuvien ja järkkärillä otettujen välillä kyllä tosiaan huomaa. Ainakin itse olen sen verran kriittinen, että harmitti tosissaan, kun aloin katsoa näitä näytöltä. Mutta toisaalta mitpä väliä sillä niin kauan kuin mekon ihanuus välittyy kuvista. :) Se tosiaan on ihana, ja Veeran ohje on helppo seurata. Suosittelen lämpimästi!

    AnniKainen, heti tuli täti Monika -olo: ja näin heiluu naama, ja naama heiluu näin... :D Siinä piti valita, onko tarkennus mekossa vai naamassa, ja tokihan mä mieluummin mekkoa esittelen kuin omaa pärstää. :)

    Jatta, niin kato mä olen ns. challenged in the bust area. :D Kiitti vinkeistä, enköhän mä pärjää, kun alan ohjetta suorittamaan. Varmaan Delilah ja Dolores mahtuu Weeruskan suojiin ihan hyvin. :P

    Marjut, hih, kiitos! :D Hyvä kamera auttaa huonoakin kuvaaja, ja toisaalta huonolla kameralla ei hyväkään kuvaaja saa sen parempia kuvia kuin mihin kameran rahkeet riittävät. Kaipa se on pääasia, että kuvista saa sentään selvää ja neuleen tärkeimmät piirteet ovat näkyvillä.

    Minna, tämä on kylläihanan suklaanruskea. Semmoinen sopivan tumma, mutta silti pehmeä sävy. Tissitakiainen, hehe. :D

    Katri, klassikkopa hyvinkin. Jos vain neulepinta kestää, niin tätä voinee käyttää vuosia ja vuosia. Yksinkertaisuus on rikkautta, taas kerran.

    Susanna, IHANA MELINDA! :D Tosi suloinen tulkinta, eikä välttämättä yhtään väärä. Voihan se sisäinen villapaita olla vaikka lämmin ajatus tai hyvä mieli. ei sen tarvii aina olla alkoholia, joka lämmittää sisältä päin. Sillä mä tän miehen aikoinaan ehdottaman nimen otinkin, kun aattelin, että tää blogi voisi lämmittää sisäisesti ajatuksilla neulomisesta ja muista käsitöistä. Ei sillä, en mä lasiinkaan sylje... ;)

    Punavius, mä kannatan taskuja kaikissa arkivaatteissa! Ja on mulla yks juhlamekkokin, jonka laskoksiin kätkeytyy taskut. Aivan mielettömän käytännöllistä, ja lisäksi on aina paikka, missä pitää käsiä. :)

    Hertta ei toistaiseksi ole ottanut sen erikoisempaa kontaktia tunikaan. Se kyllä maastoutuisi tuonne taskujen tienoilla aika hyvin, ruskea pikku otus kun on. :)

    Aura, kiitos! Malli on tosiaan hirmuisen hyvä. Omaan toteutukseeni olen myös tyytyväinen, vaikka se ei laskostukaan kuin alkuperäinen tarkoitus oli. Minulle tämä tyyli ehkä silti sopiikin paremmin.

    Inga, thanks! This dress is soooo warm and cosy to wear on a rainy day like today. I think I will be wearing it a lot next winter.

    VastaaPoista
  36. Palaan vielä. En tarkoittanut, että pelkäisin langan loppuvan, vaan kiinnitin huomiota kokokommenttiisi (siis että ensin kutomasi koko oli yllättävän suuri), sillä yksi toinenkin saman koltun kutonut mainitsi neuleesta tulleen isompi kuin hän ohjeen perusteella odotti. Hän ei siis säätänyt mitään, vaan kutoi suoraan aikomansa koon ohjeen mukaan. Minulla pitäisi kyllä olla lankaa riittävästi, joten pääsen säheltämään oman versioni kanssa mielin määrin. :)

    VastaaPoista
  37. Juu, langat on kyllä muhineet mullakin jo aika reippaasti. ;D Useimmat kerät jonkun ~15 vuotta. Valitettavasti oon aina ollut sellainen hamstraaja et ostan yhden tai kaksi himoittavaa kerää alesta ja "ehkä" teen niistä jonkun asusteen. Eli ihan mekkolankoja ei mun varastoista löydy. :D Luulin vielä pari vuotta sitten ettei mulla pinna riitä käsilaukkua isompiin projekteihin..

    Mutta tälle talvelle onkin jo suunnitelmissa kova sukkasavotta, ehkä tumppuja, huiveja, kasseja ja hattuja unohtamatta. Mulle kun esitettiin perheen miesväen keskuudesta sellanen vieno pyyntö että käyttäisin varastoa vähän pienemmäksi.

    VastaaPoista
  38. Olin jo lähdössä lankakauppaan, mutta sitten tajusin, että kolttu neulotaan kolmosen puikoilla! Jessus, ei tule mitään... :) Värkkäsin kesällä jo yhden mekon nelosilla, oikein ihanan , keveän, leveähelmaisen. Eli tahkosin sileää neuletta hullun kiilto silmissä varmaankin kuukauden (ja olen sentään s-kokoa vaan). Mistä sä Vilma saat noi sun yliluonnolliset kykysi?

    VastaaPoista
  39. Ihanat saappaat! Mistä ne on hankittu? :)

    VastaaPoista
  40. Tuija: Ok, sori, luin ja ymmärsin huolimattomasti. :) Mä alan vasta pikkuhiljaa oppia ostamaan lankaa mieluummin liikaa kuin liian vähän. Tuntuu, että melkein joka projektissa saa pelätä, loppuuko materiaali kesken. Toisaalta yksittäiset jämäkerätkään ei ole kivoja. Suo siellä jne... :)

    Gufi: Sukat, tumput, huivit ja muut asusteet on kyllä loistavia parin kerän projekteja. Ennustusten mukaan tänäkin talvena lämmikkeille on taas tarvetta, niin että on ainakin hyvä syy neuloa varastoa pienemmäksi. Onkohan miesväki tajunnut, että lankavarasto kyllä pienenee, mutta se vain muuttaa tumppujen ym. muodossa eteisen vaatekaappiin? :D

    HeidiK: Oi kun oliskin jotain yliluonnollisia kykyjä neulomisen suhteen! Tämä mekko edistyi aika nopeasti just tuon ainaisen sileän neuleen ansiosta: sitä pystyi huoletta tekemään bussissa, autossa, telkkaria katsellessa...

    Kolmosilla tuli yllättävän nopeasti valmista. Niitä puikkoja tulee varmaan ikävä, kun ehdin seuraavan neuleen kimppuun: aattelin tehdä kakkosilla Kotiväkeä vaatteellisen verran. Uh jo etukäteen! :D

    Enkuli: Kiitos! <3

    Anonyymi: Nämä on paitsi nätit myös mukavat! :) Ostin nämä tekonahkasaappaat Tampereelta liikkestä nimeltä Kenkä-Repo. Näitä oli ainakin pari viikkoa sitten siellä vielä muutama pari alennushyllyssä, kokoja en muista. Hintaa tais olla jäljellä enää kolmisenkymppiä. Onnea metsästykseen! :)

    VastaaPoista
  41. Voi miten kaunis sun Veera-mekko! Tai tunika se kai alun perin on. Mulla on oma versio pahasti kesken ja hirvee angsti paalla, kun oon niin paksujen lankojen ja puikkojen peraan.. Toisaalta tiedan, etta ohuessa langassa ON oma viehatyksensa. : )
    Ja noista tissiasioista. Mulla kun varustus on hyvin pienista, niin teen xs-kokoa ja silti pelkaan, etta ylaosaa jaa ilmaa liikaa... Sun tilanne siis parempi!
    Onnittelut myos sukkien kirjaan paasysta! Great job!!

    VastaaPoista