-->

25.1.2010

Olennaisen jäljillä

Uskomatonta, täällä on jotain neulottua (!) ja jopa valmista (!!) näytettävää! Tyytyväisyys on luettavissa myös tomerasta asennosta: "Mahtavaa, se on viimeinkin valmis! Mihinkäs sitä sitten ryhtyis?"

P&S
malli/pattern: Plain and Simple by Veera Välimäki
koko/size: L
lanka/yarn: King Cole Merino Blend 4 Ply, n. 400 gr.
puikot/needles: 2,0 mm & 2,5 mm.
muokkauksista tarkemmin Ravelryssä/more about the modifications in Ravelry

Ohje on nimensä mukainen; pelkistetty ja yksinkertainen. Joten pitihän siitä tehdä vähän monimutkaisempi, hööö. :P Suoran vartalo-osan sijaan tein muotojeni mukaiset kavennukset ja levennykset, meikäläisen leveä lantio ja isot rinnat kun kaipaavat välilleen vyötärön korostamista sen piilottamisen sijaan. Tein joitain muitakin pieniä modauksia, mutta niistä lisää Ravelryssä.

Lanka loppui tietysti kesken, mutta pelastus tuli Turun suunnasta, niin että poolokaulus sai sittenkin tarpeeksi pituutta. Simppelit metallinapit hankin Näsilinnankadun Nappipuodista. Se on ihana pieni vanhanajan kauppa, jonne menen aina kuin tarvitsen nappeja, nauhaa tai jotain erikoisempaa ompelutarviketta. Kannatan mielelläni tällaisia pieniä erikoisliikkeitä ja suosittelen samaa muillekin; valikoimaa ja palvelualtiutta löytyy ihan erilailla kuin jostain Eurokankaasta.

Collar and sleeve close-up

Ennakkoon epäilin noiden muotoilemattomien hihojen sopivuutta. Yllätyksekseni mua ei yhtään haittaakaan, että hihan alosa ryttääntyy kainaloon ja näyttää ylähihaa lyhemmältä. Se jotenkin antaa juuri oikean ilmeen puserolle ja vie katseen napituslistaan, eli on olennainen osa mallin ydintä. Tulipa taas opituksi, ettei pidä olla aina niin varma etukäteen, mistä pitää ja mistä ei: sitä voi yllättyä myös positiivisesti.

Plain and Simple pullover

Päivätyöni keskeisimmässä projektissa on jo hetken ollut meneillään vaihe, joka innostaa ja imee mukaansa aina vain syvemmälle. Maali alkaa hahmottua entistä selkeämmin, ja nuoletkin osuvat tauluun aika nättinä kuviona. Aikaa ja päätä työ kuitenkin vie entistä enemmän. Syksyllä yritin silti mahduttaa kaiken entisenkin puuhailun elämääni, vaikka oikeastaan en olisi jaksanut. Se ei tietenkään ollut hyvä idea, vaan tuloksena oli inhottava riittämättömyyden tunne ja surkeaa räpellystä siellä täällä.

Tajusin, että jotta aika ja puhti riittäisi asioiden tekemiseen kunnolla ja siten, että niistä voi nauttia, on jostain tingittävä. Neulominen on jäänyt valitettavaan paitsioon, mutta sen tuoma tekemisen ilo, rentoutuminen ja onnistumisen tunne ovat asioita, joita kaipaan ja tarvitsen. Siksipä nostankin nyt neulomisen prioriteettilistalla ylemmäs ja heivaan sieltä jotain muuta. Siivoan vaikka (entistäkin) vähemmän. :)

Concentrating on the essential

Tämä talvi on niin kaunis, että kun välillä havahdun sitä oikein katsomaan, niin henki melkein salpautuu. Puhallan vain hiljaa huurua ulos ja katselen pehmeän huurteista maisemaa. Jos on ihan hiljaa, sulkee silmät ja keskittyy, niin voi kuulla kevään valmistautuvan heräämään hangen alla. Mutta ollaan vielä hetki ihan hiljaa ja annetaan sen rauhassa kerätä voimia. Ihan hiljaa.

It's unbelievable how beautiful winter we are having here in Finland! The frost covered trees are magical, and the snow dampens all excess noise. I'm loving it. It's also damn cold in here, so this pullover really comes in handy in the office. The pattern has all the essential elements and I really like the outcome. Something grey, soft and warm in the middle of all the wintery whiteness is just what I needed.

32 kommenttia:

 1. Oi, se on kaunis :)
  Meinasin just tänään kysyä, että löysikö se kuori perille..

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja kiitos, lanka löysi perille ja riitti just. En joutunut onneksi purkamaan sitä mallitilkkua, niin että voin lähettää sen takaisin. Tää lanka on niin parasta ikinä! Onneks mulla on sitä paksumpanakin paljon odottamassa. Kiitos siitäkin! :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis neule! Ja istuu tosi hyvin. :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis neule ja kauniita kuvia :) Tukan väri on loistava!

  VastaaPoista
 5. Annika: Kiitos! Istuvuus on kyllä kohdallaan. :)

  Liina: Kuvat otettiin juuri ennen iltapäivän sinistä hetkeä. Onneks tänään ei ollut niin hyytävän kylmä, että saattoi hetken värjötellä ulkona ilman takkia. Ja pääväri on edelleen niin mun omani, etten ihan äkkiä voi kuvitella palaavani blondiksi. :)

  VastaaPoista
 6. Juuri tuollainen sopivan pelkistetty neule (niin kuin taisit itsekin mainita). Hyvän värin olet myös valinnut :) Pääsee kyllä omalle, "jos joskus tekisi" -listalle. Aivan häikäisevän kaunis tuo viimeinen kuva!!
  Elli

  VastaaPoista
 7. Hieno on liivi. Teki mieli kommentoida varsinaisesti kuitenkin tuota puhettasi neulonnan merkityksestä. Olen ollut neulomatta kohta kaksi kuukautta, jos ei nyt jotain onnetonta räpellystä lasketa. Ja kyllä sen huomaa. Minullakin taitaa olla kyse jonkinlaisesta rentotumisesta, pään nollaamisesta. Luulenpa, että yritän tehdä samanlaista prioriteetti-raivausta omassa elämässäni kuin sinäkin.

  VastaaPoista
 8. Todella upea! Voi kun itsekin osaisi.. Ei kai auta kun opetella.

  Täälläkin hieman ajanpuutetta neulomisen ja virkkauksen kanssa :( Vaikka homma olisi ihanaa ja rentouttavaa, aikaa ei jotenkin tunnu löytyvän.

  VastaaPoista
 9. Kauniin simppeli neule.

  Toivottavasti pitenevä ja valostuva päivä tuo mukanaan kaivattua energiaa ja aikaa. Toisaalta ihanaa, että teet työtä, joka todella kiinnostaa ja imee puoleensa.

  VastaaPoista
 10. Kaunis! Yksinkertainen ja kaunis. :)

  VastaaPoista
 11. Todella nätti neule, istuu tosiaan täydellisesti.

  VastaaPoista
 12. Kaunis ja mukavan rennon näköinen neule! Väri on myös just eikä melkein :)

  Inhottava vieras tuo riittämättömyyden tunne. Se kyllä vie ilon mennessään, jos sille antaa liikaa tilaa. Asioista tulee niin helposti vain suorituksia ja nautinto katoaa tekemisestä.

  VastaaPoista
 13. Hienoa että se on valmis! Aivan ihana, ei voi muuta sanoa. Jos saisi itsekin tuon kohta puikoille, mutta siinä voi mennä tovi, koska ussi työ imee puhdin pois, mutta jospa se kohta rauhoittuisi.

  VastaaPoista
 14. Kaunis ja istuva neule! Ja kuvat ovat aivan ihania.

  VastaaPoista
 15. Tosi hyvän näköinen - sekä neule että malli!
  P&S on ollut minunkin to do- listalla... Saas nähdä milloin saan sen tehtyä.

  VastaaPoista
 16. Kaunis ja tyylikäs neule. Värikin on kaunis. Toivottavasti jatkossakin näemme neuleita eli onnea ajankäytön priorisointiin :)

  VastaaPoista
 17. Oi kylläpä on kaunis neule! Väri sopii sulle tosi hyvin ja malli on ihana.

  VastaaPoista
 18. Komppaan edellisiä; neuleesi on todella kaunis. Sinulla on kaunis kroppa, jota neuleet pukevat hyvin.

  VastaaPoista
 19. Elli: Tämän mallin idea on juuri siinä, että kaikki ylimääräinen on riisuttu. Ohje on myös selkeästi kirjoitettu, niin että sitä oli ilo seurata.

  Rakastan juuri tätä harmaan sävyä. Pinta on jotenkin sopivan eläväinen ilman, että on kuitenkaan meleerattu. Harmillista, että tämä on vanha sävy, jota ei enää tehdä eikä sitä tunnu mistään enää saavankaan. :/

  Outi: Neulomisella on ainakin mulle tärkeä merkitys siinä, että näen koko ajan työni tuloksen. Se antaa tunteen, että minäkin saan jotain aikaan, ja joskus jopa jotain tosi hienoa. Toisin kuin monessa muussa työssä ja toimessa, neulomisessa lopputulos ei kuitenkaan ole aina se tärkein vaan nimenomaan itse prosessi ja tekeminen. Koetetaan siis raivata aikaa neulomiselle ja sitä kautta omalle hyvinvoinnille!

  Fee-: Tästä ainakin olisi melko helppo aloittaa. Ohje on tosiaan selkeästi kirjoitettu, tosin englanniksi, eikä tekniikkapuolessa tarvitse osata kuin luoda ja päätellä silmukat, neuloa oikeaa ja nurjaa sekä poimia silmukoita neulotusta reunasta. Siitä vain tekemään, puskii! :)

  Anna-Kaisa: Kiitos! Tämä vaihe työssä tuntuu tosi palkitsevalta ja innostavalta, joten siitä pitää ottaa kaikki irti. Nyt tuntuu olevan melko hektistä ja meininki taitaa olla samanlaista kesään asti. Luulenpa silti, että into kantaa sinne asti, eikä valoisammista päivistä ainakaan haittaa ole. On ainakin enemmän aikaa neulomiselle, kun illat pitenevät. :)

  Nina: Kiitos! Yksinkertainen usein on kauneinta.

  Amalia: Kiitti kovasti! Onneksi tein vyötärömuotoilut, koska muuten neule olis varmaan jäänyt käyttämättä säkkimäisyytensä vuoksi. Mulle kun suorat pötköt ei oikein sovi. Istuvuus on taattu, kun tiheys osui yksiin Bubbleroyn kanssa ja sain suoraan sen ohjeesta kavennukset ja levennykset.

  Tess: Rento on, mutta myös sopivan asiallinen virallisempiinkin työpäiviin, kun neuleen yhdistää kynähameeseen tai liituraitahousuihin. Pehmentää sopivasti virkamiesilmettä. :P

  Syksyllä oli tosi kurjaa, kun koko ajan tuntui siltä, että pitäis ja pitäis sitä ja tätä. Vaikka aikaa oliskin ehkä riittänyt enempää, niin mitään ei oikein saanut aikaiseksi. Siis jos vaikka istuin sohvalle neulomaan, niin päsäsä takoi koko ajan, että tämäkin aika pitäisi käyttää johonkin muuhun. :( Nauti siinä sitten, pöh. Nyt kun olen antanut itselleni luvan olla tekemättä joitain asioita, tai ihan suoraan päättänyt, että kuukauteen en vaadi itseltäni jotain tiettyä asiaa, niin heti tuntuu paremmalta.

  VastaaPoista
 20. Mari: Kiitos kehuista!

  hiisa: Joo, vihdoinkin! Munhan piti saada tää viikossa valmiiksi messuille, hehee. :P Toivottavasti olet tykännyt uudesta duunista, niin ettet ole henkisesti aivan poikki. Toivotaan,e ttä pian helpottaa ja jaksat touhuta vapaallakin!

  ColibriDreams: Kiitti! Talvimaisemat ovat nyt niin kauniita, että kuvauspaikkoja ei paljon tarvitse miettiä. Nytkään ei tarvinnut lähteä omaa takapihaa kauemmas.

  siina*k: Voi kiitos! Tuo neule tuntuu kyllä istuvan mun päälle hirmuisen hyvin, siis niin, että siinä viihtyy täydellisen hyvin. Suosittelen P&S:n neulomista, varsinkin vartalo-osa etenee nopeasti, kun se on pelkkää oikeaa pyöröillä neulottuna. Erittäin sopiva tv-neule siis. :)

  Tytti: Kyllä, ehdottomasti on tarkoitus panostaa neuleisiin. Koruhommat ja varsinkin niistä raportointi täällä saavat jäädä vähän taka-alalle. Haluan nyt keskittyä neulomaan itselleni ja omaksi ilokseni. Jotain valmista olisi oikeastaan jo, mutta esittelen sen projektin vasta hetken kuluttua. Jotain ihanan energistä on luvassa aurinkoisia kevättalven päiviä varten... :)

  Lankaunelmia: Kiitos, kiitos ja kiitos! Omaa tyytyväisyyttä neuleeseen ja iloa sen onnistumisesta lisää tosi paljon muiden kehut ja kohteliaisuudet. Hymyillen alkoi tämäkin päivä, kiitos siitä! <3

  Marjut: Voi kiitoksia! Täytyy kyllä tunnustaa, että olen sen verran turhamainen, etten laita tänne niitä kroppani ei-niin-nättejä puolia paljastavia kuvia. :) No, sehän on vain inhimillistä, että haluaa näyttää itsensä muille mahdollisimman nättinä. Ja totta on, että tämä neulee sopii mun kropalle ja ehkä jopa imartelee sen hyviä puolia. Niin että taidankin heittää kursailun nurkkaan ja sanoa vain että kiitos, olen samaa mieltä! :D

  VastaaPoista
 21. Harmaan sävyt on kyllä kauneinta lankamaailmassa. Ja taas olet osannut luoda jotain, missä on systeemit kohdallaan. Se on kyllä lahja.

  Elämän tärkeimipen asioiden ymmärtäminen on aika jännä juttu. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä simppelimmäksi tarpeet tuntuvat käyvän. Kuten nyt tuo puhumasi neulominen siivouksen kustannuksella...

  VastaaPoista
 22. Upea!
  Itsellä on kans tuo työn alla, yli kainaloiden jo, mutta uhkaa silti jostain syystä koko ajan unohtua nurkkaan. Mutta nyt kun näin sun paitas tuli kauhea hinku jatkaa!

  VastaaPoista
 23. Vou, miten ihana tuo viimeinen kuva, niin seesteinen ja kaunis! Neule on ihana! Mäkin haluan kutoa jotain isompaa vaihteeksi. Kaikki aika tuntuu menevän pikkuneuleiden ja pipojen kanssa näin talvella...

  Onnea uudelle hienolle!

  VastaaPoista
 24. Minna: Harmaassa on kaikki samassa; voima, harmonia ja utuisuus. Tässä langassa on aika paljon mustaia säikeitä, mutta myös valkoista valostuttamassa. Ainakaan se ei ole tylsän harmaata.

  Kyllä kai se on sitten ikä ja kokemus, joiden avulla alkaa itsekin hahmottaa metsän puilta. Koska "kuin hiekka tiimalasissa, niin ovat elämämme päivät..." Hehe. :D

  Valokki: Oi, sehän on ihan kohta valmis sitten! Toi kainaloiden jälkeinen osio oli kaikkein hitain ja tuskaisin mulle. Jos tekisin tän uudestaan, niin neuloisin yläosankin pyörönä ja steekkaisin aukot välttääkseni nurjia kerroksia. Lopputulos palkitsee, niin että ei muuta kuin sitkeästi loppuun asti vain! :)

  Marsivn: Kiitti kamu! Uusi hieno on kelpo kumppani vetoisassa konttorihuoneessani. Oli kyllä mahtavaa saada pitkästä aikaa jotain isoa valmiiksi. Vaikka kyl mä tarvitsisin niitä tummpuja ja pipojakin lisää. Ja niissä on se hyvä puoli, että nopea valmistuminen = instant gratification. ;)

  VastaaPoista
 25. Eksyin tänne jostain ja hei! aivan ihana neule!!!

  VastaaPoista
 26. Kyllä onkin kaunis, eritoten tuo kaulus nappeineen. Sopii sinulle hyvin.

  Täällä on kans ollut aivan jumalaisen kaunista, ei osaa edes sanoin kuvata. Ja tänä aamuna ennen seitsemää näin jopa revontulet. Ei tarennu aamutakkisillaan kovin pitkäksi aikaa jäädä ihailemaan :)

  VastaaPoista
 27. Se on niin kaunis! Hyvä ku hait metalliset napit, aivan parhautta, neuleen kruunaavat ne :)

  Luonnossa oli vielä upeampi vaikka kuvat on todella kauniita. Että ihan täysosuma!

  VastaaPoista
 28. Moi Vilma!

  Käyn täällä aina silloin tällöin ihastelemassa vaikken paljon merkkiä jätäkään. Oli kiva lukea ajatuksiasi käsitöiden esittelyn lomassa! Ja onpa sun siskon vauveli söpöläinen ja sillä on ihana täti kun osaa tehdä sellaisia lahjuksia <3

  VastaaPoista
 29. Todella kaunis neule.

  VastaaPoista