-->

4.1.2010

Bubbleroy - ohje/pattern

Bubbleroyn ohje on nyt saatavilla, vaikka ohjeen sarjoituksessa ja hiomisessa hieman kestikin. Suurkiitos Jatalle ja Andralle, jotka vaivojaan säästämättä kampasivat ohjeesta virheitä omia versioitaan neuloessaan! Ohje on myynnissä Ravelryssä, ja ilman Ravelry-tunnuksiakin sen voi ostaa sivupalkin "buy now" -kuvaketta klikkaamalla.

Yleistä ohjeesta: Liivi neulotaan pyörönä kainaloihin asti ja olkapäät silmukoidaan yhteen, niin että yhtäkään saumaa ei tarvitse ommella. Bubbleroyn takapääntien voi neuloa joko perinteisesti suljettuna tai sitten hieman erikoisempana aukollisena versiona. Ohje sisältää molemmat vaihtoehdot.

Kieli: Ohje on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi, ohjeen ostaessasi saat automaattisesti molemmat versiot.

Mitoitus: Ohje on mitoitettu tuumissa myös suomenkielisessä versiossa. Kannattaa siis käyttää mittanauhan tuumapuolta senttimetrien sijaan, niin ei tarvitse alkaa muunnella tuumia senteiksi päässään. :)

Koot: Bubbleroyn ohjeessa on reilusti kokoja: se on sarjoitettu rinnanympäryksille 32", 34", 36", 38", 40", 42", 44" ja 46".

Neuletiheys: 28 s/40 krs=10 cm

Langanmenekki: 150-400 grammaa riippuen koosta, käytetystä langasta ja tekeekö liiviin selkäaukon vai ei.

Lankaideoita: Käytettäväksi sopii mikä tahansa lanka, jolla saavutetaan toivottu neuletiheys. Suosittelen kuitenkin valitsemaan hieman joustavan langan, jotta pallokuvio erottuu parhaiten ja neulepinta pysyy napakkana. Villa- ja villasekoitelangat sekä muut hieman joustavat neulelangat toimivat hyvin. Joustamaton puuvillalanka todennäköisesti antaa sen verran periksi käytössä, niin että neulepinta näyttää pallojen sijasta neliöiltä. Testineulojat ovat käyttäneet Bubbleroyssa seuraavia lankoja: Katia cotton Comfort, Ohut Pirkkalanka, Katia Merino Baby, King Cole Merino Blend.

Bubbleroy, finally finished!

Bubbleroy vest pattern is finally available and can be purchased in Ravelry or via the link in the sidebar.

About the pattern: The vest is knitted in circle until the armholes and the shoulders are grafted together to avoid any seaming. You can choose between two options for the back neckline: the first one leaves an opening in the upper back and the other one is a traditional closed neckline. The pattern has instructions for both alternatives.

Language: The pattern is available in English and Finnish.

Sizing: The pattern has sizes for bust ciurcumference 32", 34", 36", 38", 40", 42", 44" ja 46".

Gauge: 28 sts/40 rows = 4"

Yardage: 600-1300 yards depending on the chosen size, yarn, and whether you are making the vest with an opening in the upper back or a closed one.

Yarn ideas: The appearance of the bubble pattern depends also on the elasticity of the yarn. Non-elastic cotton yarn will more likely give up to the stitches and make the bubbles look more like squares. The recommendation is to use wool or wool blend yarn or other elastic yarn, for example these used by the test knitters: Katia cotton Comfort, Ohut Pirkkalanka, Katia Merino Baby, King Cole Merino Blend.

Bubbleroy mosaic

13 kommenttia:

 1. Uuu kiva ohje :) Kiitoksia!

  VastaaPoista
 2. Thank you for making this available! I bought it right away.

  VastaaPoista
 3. Älyttömästi kiitoksia ohjeesta! Lähtee toteutukseen. Ja ehdottomasti tuolla niskaluukulla :)

  VastaaPoista
 4. Muriska: Olepa hyvä! :)

  meegiomoo: Thanks so much! Hope you enjoy knitting the vest and the result fulfils your expectations. :)

  Marsuli: Ihanaa olis nähdä toinenkin niskaluukkuversio! Hyvä termi muuten toi niskaluukku. :D

  VastaaPoista
 5. Niskaluukku :D :D :D

  Lupaan ja vannon kautta likaisten varpaitteni jne jne että postaan sliparista pian. Nih :) Se onniin ihana <3

  VastaaPoista
 6. Hieno juttu kaikkiaan, mutta ennen kuin niskaluukku vakiintuu tuolle aukolle nimeksi, varovaisesti huomauttaisin, että se luukku siitä vielä puuttuu. Nythän se on enemmänkin niskaikkuna? Siitähän näkee läpi, luukuista juurikaan ei. Ihmettelee "kielenhuoltaja".

  VastaaPoista
 7. Anonyymi kielenhuoltaja: Erittäin hyvä huomio, kiitos siitä! Miten tuo menikin itseltä ihan ohi, kun tuon pitäis olla päivänselvä asia. Onhan tuo aukko selvästi kantta vailla, joten eihän se mikään luukku sitten ole. Eli käyttäkäämme jatkossakin termiä "aukko", kuten ohjeeseenkin kirjoitin. :)

  VastaaPoista
 8. Hei Vilma!

  Ohje näyttää aivan mahtavalta, mutta maksupuoli on ongelmallinen näin luottokortittomalle ja muutenkin kaikkia monimutkaisia lontoonkielisiä järjestelmiä kammoavalle. Onko mitään muuta vaihtoehtoista maksumuotoa? Pelkkä rehellinen tilisiirto?

  VastaaPoista
 9. Eeva ja muut, jotka kokevat ostamisen PayPalin kautta hankalana: Ohjeen voi halutessaan tilata myös suoraan minulta laittamalla sähköpostia osoitteeseen

  sisainen.villapaita(a)gmail.com

  Maksu hoidetaan tällöin tavallisella tilisiirrolla ja euromääräisenä.

  VastaaPoista
 10. Olin jo unohtaa, että kirjoitat tähän ihanuuteen ohjetta. (Se ei tosin johdu siitä, että ohjeen tekeminen olisi kestänyt pitkään, sillä nopeastihan tuo valmistui, vaan omasta hatarasta päästäni... ;-)) Ihanaa, että jaat ohjeen kanssamme. Kaunis kiitos!

  Maaria

  VastaaPoista
 11. Tästä sun blogistahan on varsin tullut mainospaikka omalle bisneksellesi.

  VastaaPoista
 12. Maaria: Kiitos kiitoksesta! :) Aika kauan tämän kanssa kestikin, niin että ei ihme, jos jo unohtui koko liivi. Silti kai parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  Anonyymi: Niinpä. Harmittavaa, että päivätöiltä ei juuri jää aikaa käsitöille, ja sekin vähä menee monesti myyntiin menevien korujen parissa. Ilman muuta käytän blogiani myös markkinointikanavana, kun kerran myytävät tuotteeni ovat juuri tämän blogin aihepiiriin liittyviä. Ja ihan oikeasti, tätä meikäläisen puuhastelua ei kyllä voi bisnekseksi sanoa. :)

  Tarkoitus ei kuitenkaan ole käyttää blogia vain mainostamiseen vaan edelleenkin tämä on harrastusblogini. Toivottavasti jatkossa aikaa riittää myös niille ihan mun omille neule- ja korujutuille, niin että on joskus sitä perinteisempääkin sisältöä tänne laitettavaksi.

  VastaaPoista
 13. ravelryssä quetettu! :) ikkunallisena aattelin, siitähän näkyis hienosti mun neuletatska! :)

  VastaaPoista