-->

14.12.2009

Pretty in pink

Talvi tuli, ihanaa! Lumi ja pakkanen ovat todellakin tervetulleita myös Hertan mielestä. Hertta kun inhoaa märkiä rapakelejä, jolloin neiti suostuu vastentahtoisesti teputtamaan juuri ja juuri korttelin ympäri. Jos sitäkään. Ymmärtäähän sen, että kun kuono on noin kymmenen sentin etäisyydellä maasta ja korvat vielä lähempänä, niin tassujen lätäköistä roiskima vesi ei ole ehkä kaikkein kivointa.

Ohutkarvainen ystävämme kuitenkin tarvitsee pakkasilla kunnon toppatakin, ihan niin kuin me ihmisetkin. Tänä talvena Hertta keimailee reviirinsä urhoille vaaleanpunaisessa skottiruudussa. Tyylikäs pitää aina olla, oli kuinka kylmä tahansa. :)

Stylish as ever

Malli on Hertan mittojen mukaan tehty, eli istuu hyvin eikä haittaa liikkumista. Päällikangas on villaa, vuorina ruskeaa fleeceä ja välissä paksua vanua. Tikkasin vanun ja kiinni fleeceen siten, että takki muotoutui samalla Hertan vartaloa myötäilemään. Samalla siitä tuli jämäkämpi, eivätkä kankaat elä liikaa toisiaan vasten. Reunat kanttasin satiinivinonauhalla, kiinnitys tapahtuu toiselta sivuilta nappien avulla.

Dog coat - inside

Näkyvyydestä on huolehdittu ompelemalla heijastinnauhaa satiininauhan viereen sekä pujottamalla lisää heijastinnauhaa sivuille ja keskiselkään ruutukuosin mukaisesti. Ei pistä liikaa silmään kankaan kustannuksella, mutta näkyy loistavasti pimeässä. Turvallisuus talven pimeillä lenkkipoluilla on tärkeä juttu.

Kangaskaupassa oli pakko vetää vähän överiksi, koska silmiin sattui osumaan just villakankaaseen sopivaa tekoturkista. Ja kun Hertalla ei sitä omaa lämmittävää karvaa ole, niin...

"You are kidding me with this collar, RIGHT?!"

Öhh, myönnettäköön, että tää irtokaulus on ehkä vähän liikaa. :D Enää puuttuis pinkit strassikoristeet ja timanttikaulapanta. Olkoonkin, että tuo oikeasti suojaisi niskaa ja kaulaa pahimmilla pakkasilla, mä en silti ehkä voi nöyryyttää Herttaa tuolla karvarenkaalla tän enempää. Söpöhän se on, mutta kun mä lähden siitä, että koira puetaan vain jos on pakko, ja silloinkin käytännöllisyys ennen kaikkea.

Chic little doxie
"Ei kai mun oo pakko pitää tätä, eihän?!"

Taste of snow

Kauluksen poistuttua kauan ympäriltä Hertta hyväksyi uuden takin mukisematta ja kiitää se päällään lumella kuin saukko vedessä. Välillä lunta on tietty pakko myös haistaa ja siinä samalla vähän maistaakin. :)

I made Hertta a new thicker and warmer winter coat right in time for the cold winter weathers (it's now -15 Celsius degrees where we live). There's nothing wrong in looking chic while keeping warm, but you have to draw the line somewhere. Even though the fake fur collar looks cute on her I don't think I can make her wear it for real. In my opinion dog wear needs to be first and foremost practical, and the collar is just a little overboard with the cuteness. Main thing is that Hertta likes her new coat and it keeps her warm during our winter walks through the snowy winter wonderland.

55 kommenttia:

  1. Hieno, niin kauluksella kuin ilmankin. Heijastimet on toteutettu tyylikkäästi. Kyllä nyt kelpaa ulkoilla!

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtava ja söpö! Ei se kaulus nyt niin paha ole :D

    VastaaPoista
  3. Onpa ihana :D Koira ja takki!

    VastaaPoista
  4. Tosi hieno!! Eikä niitä heijastimia erottanut ollenkaan! Se kaulus oli magee, ehkei koiran mielestä, mutta mun kyllä :D

    VastaaPoista
  5. Vaude :) Heijastimia en olisi hoksannut, ellet olisi maininnut! Kovilla pakkasilla lämmin karvakaulus saattaa jo saada Hertankin hyväksynnän. Vai mitä tuumit?

    VastaaPoista
  6. Nenänsä lumihankeen työntävät koirat on niin suloisia!
    Kyllä Hertan nyt kelpaa sitä tehdäkin, kun on niin hieno takki yllä.

    VastaaPoista
  7. Onpas tyylikäs ja aivan hurmaava koira! :)

    VastaaPoista
  8. Hieno takki ja ovelasti oot laittanut nuo heijastinnauhat! Ja tietenkin tärkeintä on se että Hertalla on lämmin :)

    VastaaPoista
  9. Ihan superhieno, kelpaa neidin keimailla.. :)

    VastaaPoista
  10. OI oi kun Hertalla on uusi hieno takki!

    VastaaPoista
  11. Niin tyylikäs leidi ettei mitään rajaa! Tosi hienosti tehty hauvatakki!

    VastaaPoista
  12. -maria-: Olen todella tyytyväinen tähän takkiin, ja onneksi myös Hertta vaikuttaa viihtyvän siinä. Heijastimetkin sain upotetuksi melko kivuttomasti kankaan joukkoon ilman, että takki näyttää heijastinkankaalla päällystetyltä. Ah ylpeyttä! :)

    Andra: Mä kans diggaan tuota kaulusta, mutta en tiedä, onko se oikeasti yhtään järkevä... Toisaalta lämmittää varmasti avointa kaulaa, mutta sitten toisaalta on vähän ehkä turha.

    No, kaipa se kuitenkin on parempi kaulanlämmitin kuin viime talvena kovimmilla pakkasilla käytetty konsti: leikkasin vanhasta villasukasta kärjen pois ja avot, Hertalla oli koko pään jakorvat suojaava kypärämyssy! :D Se vasta hullunkurisen näköistä olikin...

    Anonyymi: Oon ehkä hieman puolueellinen, mutta Hertta on yksi maailman suloisimmista koirista. Ja toki sillä pitää olla takki sen mukaisesti. :) Kiitos kehuista!

    Noora: Samoilla linjoilla olen minäkin, En voinut vastustaa Eurokankaassa tuota karvakangasta, kun se oli kuin tehty tuohon ruutuun. Hmm, ehkä mun pitää ostaa niitä strasseja ja timanttikaulapanta, niin että voi vetää sit kerralla ihan yli koko homman! :P

    Foxy: Kiitokset! Kerron Hertallekin, niin se kulkee pihalla entistä enemmän rinta rottingilla. :)

    MaaritH: Tattista! Yritin olla huolellinen heijastimien maastouttamisen kanssa. Voi kun Hertta tajuaiskin noi syy-seuraus-suhteet tuolla tasolla. Siis että kaulus=lämmin kaula.

    Mutta musta tuntuu, että se ei ihan ole sillä tasolla, vaan epäilee kaikkea uutta ja sellaista, mitä ei tarjota kinkun kera. Pitää siis alkaa ehdollistamaan sitä tuohon kaulukseen nakkien avulla, muuten voi olla aika onnetonta se hyväksyntä.

    Tui: Niin on! :)

    Jonna: Hertta tonkii lunta kuonollaan kuin paraskin vainukoira. Sitten tuhistaan ja ravistetaan kun menee kylmää kirsuun. :)

    Emmi: Kiitokset Hertan puolesta!

    PaulaL: Hertta on varsinainen vilukissa ohuen turkkinsa kanssa. Takkatulen edessä se yleensä grillaa itseään (=hot dog), ja paras paikka nukkua on aina peiton alla. Pakkohan sillä on kunnon varusteet siis olla, kun ulkoilemaan mennään. Tällä takilla kehtais mennä Stockallekin, jos vain päästettäis. :)

    baula: Juu, nyt se härnää uroksia oikein urakalla, kun on hepeneet millä hemputtaa. ;)

    villapeikko: Miss Hertan leidimäiset piirteet kyllä karisee äkisti takista huolimatta, jos eteen sattuu a) kiinnostavan hajuinen paikka, johon on pakko hinkuttaa itseään ja piehtaroida tai b) sopiva leikkikaveri tai joku vaan, jolle on pakko näyttää kuinka lujaa lyhyillä kintuilla pääsee kirmaamaan. Onneksi takki ei estä tekemästä näistä mitään, vaikka emäntä ehkä yrittääkin välttää tuota hinkuttamista... :)

    Hiisa: Kiitti! Kehtaisko siis tulla sinne teidän huudeille tää päällä? Vai haluisko Neffi tulla Hertan vieraaksi tällä kertaa? Jos siis viime kerran huono käytös (=ahne ja ärhäkkä namupalojen puolustaja) ei vienyt Hertan mahkuja leikkiseuraan... :)

    Marsuli: Kiitos! Tämä kyllä onnistui yli odotusten. Toivottavasti villakangas kestää menossa. Aika ohuttahan se on, mutta kunhan nyt edes tän yhden talven pysyis kuosissaan, Hertan meno kun on joskus aika villiä...

    VastaaPoista
  13. Onpa kerta kaikkiaan ihastuttava ja naisellinen takki Hertta-leidillä! Todellakin kelpaa nyt keikistellä ja hurmata kulmakunnan poikia :) Asu on varmasti myös lämmin, mikä on minusta tärkeintä. Eihän niitä pukuja pueta kuin silloin, jos ei muuten tarkene.

    Meillä pojat saivat nyt pakkasella päälleen neulepuvut, joita käyttävätkin oikein mielellään. Jotkut aukovat päätään lenkillä, kun koirilla on takit, mutta pitäähän sitä lämmikettä laittaa päälle, jos muuten palelee. Kuitenkin se on koiralle tärkeää, että pääsee ulkoilemaan ja haistelemaan pakkaskelilläkin. Mielestäni se ei ole keneltäkään mitään pois, jos tarpeeseen puettu asu myös näyttää kivalta, kun käyttäjä tykkää siitä!

    VastaaPoista
  14. :) Ihan huippu, mut toi kaulus.. on jo aika paris hilton

    VastaaPoista
  15. Ihana takki Hertalla! Ja suunnittelu sekä toteutus viimeisen päälle mahtava!!!

    VastaaPoista
  16. Kaunis takki ja totta, turvallisuus ennen kaikkea. Meillä on ongelma, kun blogikoira ei kaipaa vaatteita ja turkkia on niin paljon, ettei mikään heijastin näy sieltä karvan seasta. Täytyy varmaan etsiä joku sellainen vilkkuva valohärveli hihnan päähän.

    VastaaPoista
  17. Kaunis on takki ja takin kantaja!

    Meilläkin kaivettiin eilen Misterin iloksi (eh eh) esiin koiran takit. Näillä pakkasilla tarvitsee jotain muutakin kuin ne luojan suomat pari karvaa lämmökseen. :)

    VastaaPoista
  18. Nämä koirien vaatteet on aina samaan aikaan yhtä suloisia ja hölmöjä. Pitäisiköhän minun tehdä kissaneidillemmekin takki, jotta se suostuisi ulos menemään.

    VastaaPoista
  19. Tuo kaulus on itseasiassa aika hieno, vaikka yleensä en semmosista tykkääkään. Voisin kuvitella, että kovilla pakkasilla se on käytännöllinenkin.

    VastaaPoista
  20. Hei kyllä tuo kaulus kuuluu laittaa! Se on ikään kuin piste hienolle takille! Ainanskin kaupunkikävelyille.

    VastaaPoista
  21. Turkiskaulus takissa on tosi ihana ja kyllä Hertta-neitikin varmaan ymmärtää, että kauneuden takia täytyy hieman kärsiä.Ja tokihan kaulus myös lämmittää.

    VastaaPoista
  22. Wau, miten tyylikäs! Paleleeko Hertan tassut? Mun edesmenneen mäyräkoiran tassut paleltu aina näillä pakkasilla, se ei voinut liikkua kun piti aina pitää yhtä tassua ilmassa. =) Mä sitten kannoin sitä paksukaista hiki hatussa kotiin.

    VastaaPoista
  23. Suloinen takki ja sopii hyvin koiran väriin. Heijastinten toteutusta ihailin myös minä.

    VastaaPoista
  24. emmijii: On se kyllä ihmeellistä, että jotkut ihmiset eivät oikeasti tajua, että ei kaikkien turkillisten eläintenkään karvapeite kovin lämmin ole. Kun ei ole lämmittävää alusvillaa pintakarvan alla, niin ei ole. Ja uloshan hauvojen on päästävä, niin että eipä siinä auta kuin pukea lämmintä ylle.

    Neuleet ei jostain syystä toimi Hertalla kovin hyvin, tai siis ainakaan nämä mun tekemäni ei ole olleet kovin hyviä. Se kun onnistuu aina saamaan etutassunsa sumppuun neuleen sisään, ja sitten se joko konkkaa kolmella jalalla tai ryömii matona, kunnes ahdinko huomataan. :) Liian joustavia neuloksia, ehkä?

    tikru: No sitä mäkin aattelin, että hiltoniksiko tässä pitää ite ruveta että sopii tyyliin. :) En taida ihan venyä samanlaiseen sössötykseen, joten on helpompi jättää kaulus pois.

    Heidi: Kiitos!!!

    Marjut: Heijastimien sijoittelu voi tosiaan olla haastavaa. Turvaliivit näyttäis toimivilta monilla meidän lenkkimaastojen koirilla. Ei kuumota mutta varmasti näkyy. Ja ne vilkkuvalot ainakin huomataan. :)

    Pikku-Kettu: Joo ei ihan näin hennot haivenet riitä pitämään koira lämpöisenä. Hertan vajaat neljä kiloa kun ei ihan samalla lailla muutenkaan pidä lämpöä kuin isompien koirien, niin että meillä on pidetty ohuempaa ulkotakkia jo lokakuun alusta.

    Anu: :)

    Amelie: No aivan, sitähän mäkin tässä mietin että käytännöllisesti kaulaa ja niskaa se lämmittäis. Ehkä pitäis silti korvata se jollain ohuemmalla mutta lämpimällä neuloskaulurilla, jonka sisään sais noi nahkaläpätkin. Siis korvat. Ne kun on kaikkein paleltumisherkin osuus koko mäyriksestä. :)

    Tiina: No jos sitten hienoille sunnuntaipromenaadeille laittais ton. :) Arkiset pissalenkit ehkä pärjätään ilmankin.

    Anonyymi: Toisaalta ja toisaalta; itse kyllä kärsin mieluusti vähän kipua turhamaisuuden vuoksi (esim. liian pienet mutta vitsi miten ihanat kengät), mutta en kyllä voi laittaa koiraa tukalaan tilaan oman söpöstelynhalun vuoksi. Mutta tosiaan, jos Herttaa ei tositoimissa tuo haittaa, niin mikäpäs siinä. Mut jos se näyttää olevan totisen koiranelämän (haistelun ja tepsuttelun) tiellä, niin karvareuhka lentää ketoon hyvin nopeasti. :)

    Laura L: Me rasvataan Hertan anturoita aina talvisin, että ne pysyis paremmin pakkasta kestävässä kunnossa. Ei se ainakaan vielä näilläkään pakkasilla ihan kamalasti teputa, mutta se tavallaan keventää askellustaan: joka kolmas askel jää ottamatta takajaloilla, eli se vähän niin kuin vuorotellen pitää takajalkaa ilmassa yhden askeleen ajan. Etuosa kyllä menee tasatahtia, mutta takatassuilla se sit steppaa hassusti. :) Kantohommiin ei ole juurikaan tarvinnut ruveta, vaan sitten juostaan tai mennään muuten ripeämpää vauhtia kotia kohti, jos kylmä yllättää pahemman kerran. Siinä kyllä lämpeää niin koira kuin emäntäkin. :)

    lumileopardi: Hertta on tosiaan oikein harmonisen näköinen kokonaisuus takissaan. Ja heijastinten ansiosta näkyy kauas myös pimeällä. :)

    VastaaPoista
  25. voi, hertta on kyllä söpönen kuin mikä :) itselläkin haaveissa pikkumäykky, niin pitäisköhän aloittaa vaatteiden teko jo hyvissä ajoin. onhan niitä, jotka vääntävät vauvanvaatteitakin, vaikkeivät ole vielä edes raskaana ;)

    VastaaPoista
  26. Älyttömän söpö takki! Heijastimia en olisi huomannut, ellet olisi maininnut ja mun mielestä tuo kaulus on kanssa ihana, ei mene liian överiksi :)

    VastaaPoista
  27. Yhdyn edelliseen! Kaulus on tosi söpö ja sopii hyvin kokonaisuuteen. En jättäisi mistään hinnasta pois kun se varmasti vielä lämmittääkin.

    VastaaPoista
  28. Tyylikäs! Ja ihanat poseeraukset :)

    VastaaPoista
  29. Aivan uskomattoman style! Kaulus on minustakin hieno, mutta kyllähän koirat itse tietää että tykkääkö ne vai ei.

    VastaaPoista
  30. Hieno takki ja aina yhtä suloisen näköinen kantaja takilla :)

    Heh, jos sie käyttäsit tuota tekoturkiskaulusta koiralla, niin sittenhän se melkein vaatis, että pukeudut itsekin samaan tyyliin lenkeille ;D

    VastaaPoista
  31. Ei Hertta käyttäytynyt huonosit, se oli niinkuin koiran pitääkin! :D Mulle käy kaikki vaihtoehdot, meillä tai teillä. Sovitaan tarkemmin.

    VastaaPoista
  32. Takki on kyllä tosi hieno :) Käytännöllisyyden vuoksi suosittelisin kyllä tota mahakappaleen kiinnitystä tarranauhoilla, esim. Hurtta-takkien tyyliin. Hertta tosin tarvii kaksi niitä kiinnityskohtia. Paljon nopsampaa laittaa kiinni ja ottaa pois ja myötäilee liikkeitäkin vähän. Seuraavassa takissa kannattaa myös suojata takajalat (reidet?), siellä on paljon lihaksi myös, joten on vaan hyvä jos takki ulottuu kunnolla (löysät jalkakuminauhat auttaa pitämään paikallaan, mutta ei häirää koiraa). Kaulus on myös hyvä juttu jälleen lihasten takia, mut esim. löysähkö trikoinen poolokaulus on rennompi kuin jäykästä kankaasta tehty. :)

    VastaaPoista
  33. Kyllä on tyylikäs koiraneiti!

    VastaaPoista
  34. Hieno takki koirallasi, ja kyllä tuo karvakaulus on ihan must! Ihana!

    VastaaPoista
  35. Kerrassaan hurmaava koira ihastuttavassa takissa. Tuo kaulus on tosi söpö. :)

    VastaaPoista
  36. Hieno takki! Ja Hertta osaa kyllä poseerata upeasti. :)
    Vähän alko kyllä hymyilyttämään se viime talven villasukkakypärämyssy. :D Siitä olis hauska nähdä kuva.

    VastaaPoista
  37. Kyllä on sööttis, niin koiruli kuin takkikin. Karvakaulus on aika hauska. Kyllä Hertan nyt kelpaa brassailla.

    VastaaPoista
  38. Ihana.. tyylikäs.. ja istuu niin hyvin Hertalle.. ja kaulus on piste iin päälle!
    Upeaa!!!

    VastaaPoista
  39. tosi hieno takki. ja karvakaulus on cherry on the top!

    VastaaPoista
  40. Hieno takki ja toi kauluskin on hieno=) Harmi ku omalle koiralle ei voi pukee vaatteita,kun sillä on karvaa omastakin takaa.. :D

    VastaaPoista
  41. Miten olisi vielä sellainen pieni pillerirasiatyylinen karvahattu kaiken kruunuksi? Hertta on ihan mahtava mimmi. Karvakaulus ei ole yhtään liikaa. Hyvä että muistit heijastimet.

    VastaaPoista
  42. Ihana takki! Kyllä neidin nyt kelpaa käydä lenkillä :) Harmi, että meidän saksanpaimenkoira ei suostu takkia ylleen laittamaan (ei sillee, että se edes semmoista kaipaisi), kun kyllä olisi kiva ulkoiluttaa tuommoista ladya, jolla on turkis ja kaikkea :)

    VastaaPoista
  43. Onpa kaunis takki! Omat murmelit ei takkeja runsaan karvansa vuoksi juuri tarvitse, mutta vastaavalla ajatuksella toteutetut tossut voisi olla kylmäjalkaiselle aika kivat... Joulua!

    VastaaPoista
  44. anna: Mäykyt on parhaita, ja puolueellisesti suosin tietty nimenomaan minejä. <3 Mä tein Hertalle ekan villapaidan jo silloin, kun se vielä oli kasvattajalla. Sain mitat kasvattajalta, mutta silti neule oli heti liian pieni Hertalle. Ja jokainen vaate, jonka olen sille tehnyt on pitänyt muokata mittojen mukaan. Eli siinä mielessä kannattaa ehkä tehdä ne vatteet vasta sitten, kun on koira vieressä sovitusta varten. Nämä elukat kun ei tule ihan standardikoossa. :)

    Vilja: Kiitti! Laitoin nuo heijastinnauhat just sillä ajatuksella, että eivät pistä liikaa silmään. Toimivat silti loistavasti tarkoituksenmukaisissa tilanteissa. Kaulus on kyllä hauska myös mun mielestä. :)

    Taru: :)

    Jaana: Niin onkin! ;)

    Mari: Niinpä, ja tämä haukku varsinkin on varsin tiukka pukeutumisvalinnoissaan. Luulenpa, että kaulus jää käyttämättä, jo senkin vuoksi, että näin kovilla pakkasilla ulkoilu ei enää ole Hertan mielestä kovin kivaa. Ei siis tarvitse karvakaulusta, kun ulkona käy vain äkkiä tekemässä tarpeelliset asiat. Takki on kyllä silloinkin päällä, ettei maha jäädy.

    Marika V: Muotitietoiselle mäykylle pitää olla vain parasta! :P

    Kate: Eikö vain!

    Tess: No kato sehän siinä onkin, että enhän mä voi toppa-asussani lähteä ulkoiluttamaan noin hienoa neitiä. :D Pakko olla Burberryä pääällä, tai ees korkeakorkoiset talvisaappaat. Nääh, taidan olla mukavuudenhaluisempi ja jättää kauluksen pois. Sit saa mennä untuvatakin kanssa lenkille, eiks juu. :)

    hiisa: No hyvä sitten! Oli taas hauskaa, kiitos vain kyläilystä.

    colorandtexture: She really is the sweetest thing! :)

    Anonyymi: Kiitti vinkeistä, arvostan aina kokemuksen ääntä! :) Suurinta osaa noista on kyllä tullut aiemmissa vaatteissa testattua, mutta valitettavasti ne ei toimi meidän koiralla. :/

    Hertalla ei tuo tarranauhakiinnitys toimi kovin hyvin. On tullut testattua eri levyisiä ja kokoisia tarrakiinnityksiä, mutta ne tekee takista heti liian jäykän. Eli Hertan tapauksessa ne just rajoittaa liikkuvuutta, kun ne ei myötäile tarpeeks.

    Noi napit on siksi kätevämpiä meillä, että mahdollistaa vapaamman liikkuvuuden, kun nehän kiinnitetään vain yhdestä kohtaa kankaaseen. Ja nopeasti nekin laittaa kiinni, kun on oikean kokoiset napinlävet.

    Sama homma myös noiden reisien suojaamisen kanssa: kokeiltu on, mutta valitettavasti ainakaan vielä ei ole löytynyt sopivaa ratkaisua. Kuminauhojen kanssa Hertta ei liiku, koska ne ilmeisesti häiritsee sitä liikaa. On kokeiltu pehmusteella ja ilman, mutta ei kun ei. Sillä on taipeissa niin ohut karva, että löysäkuminauhakin hiertää varmaan ikävästi. Ilman kuminauhaa tms. kiinnitystä reisien päälle tarkoitetut liepeet taas lepattaa ilmassa ja lähinnä ohjaa kylmää ilmaa selkään sen sijaan, että lämmittäis reisiä. Höh.

    Trikookaulus on kyllä ehdottomasti parempi kuin tuommoinen hölmö karva. Sen saa vedettyä hyvin hupuksi korvien päälle, ne kun tosiaan paleltuu herkästi.

    Nina: Kiitokset Hertan puolesta. :)

    Pirjo-Riitta: Thank you!

    Villikissa: Takki on siis koiran mukaan; ihanalle ihanaa! ;)

    VastaaPoista
  45. Srinity: Se kypärämyssy oli tosiaan koominen. :D Ei vaan voinut koiralle näyttää, että sille naurettiin, tietenkään. Taisin jo heittää sen sukanraadon menemään, niin että kuvia ei ehkä ainakaan heti oo tulossa, sori! :)

    Amalia: Se kyllä tykkää takista. Sipsuttelee se päällä kuin parhaallakin catwalkilla. :P

    Neulova äiti: Kiitos!!!

    Minna: Kiitti!

    merja: Mä olisin aika tyytyväinen, jos Hertta pärjäis ilman ylimääräisiä varusteita. Ei olis joka kerta lenkille mennessä tätä pukuoperaatiota eikä tarttis selitellä, miksi puen koiraani ("sehän on koira eikä lapsi tai nukke!", hmph). Mut jos kerran täytyy lämmikettä olla, niin saahan se olla kivannäköistä.

    Karoliina: Hehee! :D Pillerirasiahattu, ja sit tietty pitäis olla sellainen kukkaromaisesti kiinni napsautettava käsilaukku, samaa kangasta tietty. Ja nilkkarengas. Timangeilla.

    Berenike: Saksanpaimenkoirilla on kyllä niin upea turkki, ettei ne tarvii toista siihen päälle. :) Onhan tuon neidin kanssa kiva kävellä, kun se on niin tyylikkäänä ruuduissaan. :)

    Ingus: Koira-reinot oliskin hulppeat. :) Ilman kovaa pohjaa tietysti, semmoiset ruutukangaspussitossut pitämään anturat lämpiminä.

    VastaaPoista
  46. Voi miten ihanan uuden takin Hertta on saanut!

    VastaaPoista
  47. kyllon nyt fiinit vermeet hertalla! :)

    VastaaPoista
  48. Vielä kertaalleen toistan edellisten kirjoittajien kommentteja: upea takki! Toteutus on täyttä ammattilaisjälkeä kauluksineen kaikkineen ja takin ihana sisältö pisteenä i:n päällä. Sydämensulattaja =)

    VastaaPoista