-->

4.3.2009

Herkkää valoa

Muistaakohan joku vielä mun kesällä alkaneen virkkausprojektin? Ei se mitään, koska se meinas unohtua multakin pitkäksi aikaa. Alkuinnostuksen jälkeen virkkaaminen nimittäin jäi pitkäksi aikaa, ja melkein valmis hässäkkä sai odottaa lisäosia kauan.

Lace lamp shade details

Remppakiireiden laannuttua mun oli tarkoitus tarttua koukkuun uudestaan ja tehdä homma valmiiksi, mutta kuinkas sitten kävikään: keskeneräinen työ kyllä löytyi, mutta koukku, lanka ja Mary Oljen virkkuukirja oli hukan teillä! Ja on edelleen. Tää talo on täysin mystisesti niellyt ne eikä luovuta saalistaan... Pari viikkoa sitten mä päätin vihdoin lopettaa etsinnät tuloksettomina ja kävin ostamassa uutta lankaa ja koukun, että saisin projektin vihdoin valmiiksi. Ja siinä se nyt sitten on:

Ball shaped crocheted lamp shade

Selvennykseksi kerrottakoon, että se on siis lampunvarjostin. :) Virkkailin erilaisia pitsiliinoja, sommittelin ne ison kulhon päällä puolipyöreään muotoon ja ompelin ne yhteen. Sitten tärkkäsin ekan puoliskon sokerivedellä kovaksi ja tein toisen samalla ajatuksella. Kovetetut puoliskat ompelin yhteen parista kohtaa, ja ans kattoo kuule, siinon pallo!

Lace lamp shade

Malli/
pattern: Erilaisia virkattuja pitsiliinoja (mallit Mary Oljen kirjoista sekä omasta päästä) yhteen ommeltuina ja kovaksi tärkättyinä. /Combination of different small lace doilies sewn together to form a sphere, then starched to shape with sugar water.
Halkaisija/diameter: 36,5 cm/14,5".
Lanka/yarn: Novita Virkkauslanka, n. 200 gr.
Virkkuukoukku/hook: 1,25 mm.
Tärkki/starch: 1 dl sokeria, 1 dl vettä. /1 dl sugar, 1 dl water.
Ravelry

Idea lähti vastaavanlaisella tekniikalla toteutetuista pitsihässäköistä, mutta ihan tällaista lampunvarjostinta ei ole tullut vastaan (en laske mukaan lokakuun 2008 SK:ssa ollutta vanhoista liinoista metallikehikon päälle pingotettua pallovarjostinta, eikä sillä ollut tekemistä mun idean kanssa, joka syntyi jo kesällä).

Lit up lace lamp shade in black and white

Vaan olis se saanut olla isompi: meidän makuuhuoneessa pallo näyttää hieman liian pieneltä. Pallon halkaisija on 36,5 cm, koska sitä suurempia kulhoja en saanut käsiini. Ja toisaalta, en ois kyllä viitsinyt virkata enää yhtään pitsiliinaa, näissäkin vajaassa 50:ssä oli tarpeeksi taltuttamaan virkkausinnon pitkäksi aikaa!

Lace lamp shade close-up

Remember the mysterious lace doily project I started in the summer? I took my time with the crocheting, and the project was hibernating for weeks. After moving houses and finishing the most of the renovating projects I decided to finish this one, and here it is: a crocheted ball-shaped lace lampshade. I crocheted a bunch of doilies, joined them and starched them into a sphere shape. I got the idea of hard-startched lace from these lovely design items and wanted to make something similar. I'm pleased with the result, eventhough it isn't as big as I would have wanted ( d=36,5 cm/14,5").

144 kommenttia:

 1. Ihana ja hei, ne leijuu :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mieletön. MIELETÖN.

  Asut sisustuslehdessä. Ihanassa sellaisessa.
  Voin kertoa että naama on vihreä nyt.

  VastaaPoista
 3. Vau, mikä idea! Lopputuloskin on todella upea, mutta voin kuvitella sen tuskan määrän (oma virkkausinnostus loppuu yleensä neljännen - kuudennen palan kohdalla :D).

  VastaaPoista
 4. Herrejee, miten UPEA!!! Aivan mielettömän hieno ja tuo eka kuva on mainio. Olet sie taitava :)

  VastaaPoista
 5. Loistava idea! Se on ihana, niin herkkä..

  VastaaPoista
 6. Upea! Saahan tuota ideaa pikkasen matkia, saahan ? =) Lastenhuoneeseen meinaan värikkäistä jo olemassa olevista lasinalusista =)

  VastaaPoista
 7. Wau, tuo on kyllä aivan ihana!

  Heh, mulla taitais tuollainen projekti nähdä tiensä pään siinä tärkkäyskohdassa :D

  VastaaPoista
 8. Villapeikko: Kiitos kiitos!

  Tikru: Hei juu, niin leijuukin! :)

  Markka: Tänks. Kerrankin on voinut ja saanut laittaa kämpän niinku itse haluaa, vuokranantajista piittaamatta ja turhista huonekaluista luopuen. Ja voi että mä viihdyn kotonani niin hyvin! :)

  Huopanen: Kiitos. Kyllä siihen menikin työtunteja, ja laastaria kului virkkuusormen suojana. :)

  Ujosiili: Todellakin. Mua ei yhtään harmita vaikkei ne kadonneet koukku, lanka ja kirja löydy enää ikinä. En kyllä ihan heti tartu koukkuun uudestaan, ja paloista virkattua peittoa multa on turha odottaa. :)

  AnniKainen: Ekan kuvan kaltaiset yksityiskohtia tarkkailevat otokset on myös mun suosikkeja. Niitä on pari lisää Flickrissä. Seuraava tällainen projekti, jos sellaista siis ikinä tulee, on kyllä sitten paksummasta langasta ja avoimen muotin päällä tärkättävä. Hieman helpompaa nimittäin kuin pallon muotoileminen... :)

  Sanni: Herkkää on tuota tuijotella sängystä käsin. Siinä on kyllä katseltavaa, kun samaa liinamallia ei ole yleensä käytetty kuin korkeintaan kaksi kertaa. Tuon tuijottelu on kyllä pidemmän päälle melko hypontisoivaa. :)

  Wrath: No toki, eihän tää mun keksimä juttuni ole. Niin että siitä vain tärkkäämään! :)

  Tess: Siinä vaiheessa oli jo myöhäistä luovuttaa! :D Tärkin kuivuminen vain kesti useampia päivä, ja mulla meinas kyllä kärsivällisyys loppua sitä odotellessa...

  VastaaPoista
 9. Oih miten kaunista :) Noin herkkää ei olekaan aikoihin nähty. Loistava idea.

  VastaaPoista
 10. On se vaan niin epäreilua. Sulla on söpö mäyris ja sä keksit kaikkea ihanaa ja osaat vielä toteuttaa ne keksintösi. Leppiksiä sentään sai monikansallisilla hankittua, tuskin kuitenkaan ryhdyt meille vähäosaisemmille lampuntekijäksi ? :)

  VastaaPoista
 11. Mä en tajuu, kuinka jollain on aina niin mahtavia ideoita! Tuo on upea! Koko teiän koti näyttää näiden kuvien perusteella ihanalta! Kade kade kade...

  VastaaPoista
 12. Tosi upea varjostin! Tuollaisesta olen itsekin haaveillut mutta en ole vielä intoutunut alkamaan kun tuo yksi virkattu huivi on tuolla kesken enkä halua monta keskeneräistä virkkuuta =) hei muuten, jos joskus intoudut tekemään isompaa varjostinta niin isompaa muottia voisit yrittää vaikka semmoisesta isosta jumppapallosta. Niitä saa nykyään jo aika edullisesti. Se vaan täytyy tukea ensin jonkun telineen päälle (esim iso kukkaruukku tai vastaava) ettei pyörähdä nurin tärkkäämisen aikana.

  VastaaPoista
 13. lampusta tulee varmasti hienot varjot. kaunis!

  VastaaPoista
 14. Ihana, oikein ihana! Hyvin ideoitu, ja sopii erinomaisesti sisustukseen.

  VastaaPoista
 15. Upea lamppu!!Vitsi että oon kateellinen, mistä saat kaikki nuo ideat ja vielä löydät aikaa toteuttaa ne.....

  VastaaPoista
 16. Olipas hieno!! Maailmalla on olemassa teollisia pitsipalloja jotka kalpenee tuolle ihanuudelle potenssiin sata!!

  Nimimerkillä: valaisinmyyjä seinäjoki citystä :)

  VastaaPoista
 17. wau! se on herkkä, kuin jäätyneitä hiutaleita. ihana.

  VastaaPoista
 18. Siis kyl on nätti! Oon pitkään kanssa miettiny itelle kotiin jotain pitsistä, kun liinat rupeaa jo pursumaan kaikkialta ja pitsiä haluis kuitenki kotiin (muistoja lapsuudesta). Ehkäpä tuosta ideaa, pöytälamppua olen haaveillut jo pitkään, jossa olis oma tekonen varjostin :).

  VastaaPoista
 19. Liina: Kiitos kehuista. On oikeasti mahtavaa kuulla, että tuo on muidenkin mielestä upea, kun itsellä meinas jo toivo hiipua pitkän prosessin varrella. Ja sit aattelin jo loppuvaiheessa että se onkin oikeasti ihan hirvitys, ja mä vain olen kuvitellut sen olevan hieno. :P Ei kai sillä muuten oliskaan niin väliä, mutta kun sitä joutuu muutkin kattelemaan kuin minä ja mies, niin oishan se kiva että muutkin tykkäis. Kiitos siis vahvistuksesta! :)

  Stina: Mä oon tosiaan perso nallekarkeille, mutta toivottavasti en oo rohmunnu niitä yli oman tarpeen. :) Tästä valaisimesta sanoinkin äidille, että en ihan heti osaa kuvitella summaa, jolla lähtisin toista tällaista tekemään. Ei se virkkaaminen niinkään, mutta se hemmettinmoinen kuvioiden sovittelu ja asettelu, ettei tulis liian isoja reikiä pyörylöiden väliin, huhhuh...

  Jaana: Salli mun sanoa mutta meidän koti ON ihana! :D Eikä se johdu niinkään meistä tai meidän tekemisistä kuin tästä talosta ittestään. Se vain on niin hyvä pohja kaikelle. Myös tälle pitsivalaisimelle siis. :)

  Annika: Kiitos kiitos kiitos! :)

  Villa Lankala: Thank you! Tekemällä oppii, ja virheistä varsinkin (niitä ei sit kai tuukaan näytettyä ihan yhtä usein kuin onnistumisia, ehh...:P)

  Rhia: JUMPPAPALLO, voi perhana!!! Sehän se ois ollutkin ratkaisu tähän ongelmaan! Miksenmätajunnu!?! No, turha sitä on enää porata, ens kerralla sitten. Mä nimittäin tiedustelin jo semmoisia jätti-isoja ilmapalloja, mut ne ei ois kestäny kuumaa tärkkiä. Siksipä siis tein tän pallosen kahdessa puoliskossa, mikä oli hieman hankalaa. Jumppapalloa kehiin ens kerralla. KIITOS vinkistä!

  Joko: Ne varjot mullakin oli mielessä tätä suunnitellessa. Mutta niitä varten lampun pitäis olla paljon lähempänä kattoa tai seinää. Nyt valo ei jaksa piirtää juuri mitään muotoja pinnoille, kun pitsi on niin pitkän matkan päässä seinästä. :/ Mutta pienemmässä huoneessa valon ja varjon leikit olis kyllä taatut.

  AnNu: Kiitos. Makuuhuone on valkoisen ja harmaan tyyssija, ja pitsivarjostin sopii sinne niin kuin oli tarkoituskin. Paljon selkeitä linjoja, joita koristavat tällaiset pienet herkät ja vanhahtavat yksityiskohdat. Pyöreä muoto toistuu sängynvierusmatoissa, lipastojen vetonupeissa ja ovipeilissä. Pienistä asioista syntyy kokonaisuus ja maailman paras lepopaikka. :)

  SatuU: Ideat tulee teiltä muilta, tai ainakin kimmokkeet, niin että kiitos vaan! :) Jatta tais laittaa tän lumipallon pyörimään puhuessaan kovetetusta pitsistä toisessa yhteydessä viime juhannuksena. Ja hei, tätä palloa oon tosiaan tehnyt kesästä asti, niin että aikansa sekin otti. ;) Kaikki muut ideat on nytkin kiltisti jonossa aivojen takalokerossa, kun ei mulla tunnu olevan niillekään aikaa, huoh...

  Pohojalaanen sielunsiskoni, kiitokset kehuista! Noin ammattilaisen suusta ne hykerryttää kummasti. ;) Tervetuloa koska tahansa tarkastamaan valaisinta ja sen vartijaa (=Hertta)!

  Tiina: Jäätyneitä hiutaleita tosiaan, sinäpä sen sanoit! Tää on siis eräänlainen lumipallo, joka ei silti sula sisälläkään vaan tuo valoa elämään keskellä kesääkin, hih. :)

  Ihanasonja: Jos sulla on pitsiliinoja omasta takaa, niin sittenhän aikaavievin homma on jo tehty! Ei muuta ku sokeriliemi tulelle, muotti valmiiksi ja liinat formuun. ;)

  VastaaPoista
 20. Oooo, se on upea! Oli siinä suuri työ, mutta on se niin kauniskin. Mutta kuinka ihmeessä sait tärkkäämällä siitä noin pyöreän? Oliko sinulla kaksi tasan pallonpuolikkaan muotoista kulhoa vai miten ihmeessä sait noin tasaisen ja symmetrisen pallon?

  VastaaPoista
 21. Niin kaunista ja herkkää! Teillä on kyllä koti kuin sisustuslehdessä, niin vaalea ja ihanan tilpehööritön. Tuohon kun pääsisi itsekin. Mä jotenki kummallisesti kuvittelin, et tein koti ois värikäs tms. ja yllätyin kuinka vaalea ja rauhallinen se oikeasti onkaan :) Mistähän mä värikkyydenkin keksin...

  VastaaPoista
 22. Tämä, jos mikä, on luovuutta - ja suorastaan neroutta. Ja toki taitoa myös; ei tuollaista ihan joka virkkuukäsi pysty tuottamaan. Siispä: ollos onnellinen upean pitsipallon omistaja! :)
  Maaria

  VastaaPoista
 23. Aivan kertakaikkisen upea! Kunpa itsekin omaisi tuollaisen mielikuvituksen.

  VastaaPoista
 24. Distant Knitter: Kiits! :)

  Lankafriikki: KÄytin muotteina kahta samanlaista Ikean isoa metallikulhoa, jotka yhdistetynä on melko lähellä täydellistä palloa. Ihan pyöreähän tuo pallo ei ole, mutta riittävän lähellä kuitenkin. Jumppapallolla ois kuitenkin saanut paremman lopputuloksen, damnit etten tajunnu sitä ajoissa!

  Anna-Kaisa: Meillä on tosiaan melko valkoinen ja eleetön koti. Aiemmin on eletty kämpässä, jonka olkkarin seinät oli keltaiset, makuuhuone sininen ja keittiö ruusunpunainen. Sen jälkeen vaaleus ja avaruus tekee hyvää. Mutta mä kyllä tykkään vaihdella sisustusta useita kertoja vuodessa, eli tarkoittaa punaisia tai ruskeita sohvanpäällisiä, verhojen ja tyynynpäällisten vaihtoa ja sitten tietty maljakot ja muut tilpehöörit sen mukaan. Vaihettelevainen on naisen luonto, vai miten sen nyt menikään... :P

  Maaria: Ollos kiitetty, oi kiltti kommentoija! :) Tämmöstä siitä tulee, kun ei halua että kaikki kotona on ihan samanlaista kuin jollain toisella. Eniten tää kyllä vaati pinnaa ja virkkuusormen kestävyyttä. Onneks ne riitti tällä kertaa loppuun asti, vaikka matka pitkä olikin. :)

  Minna: Voi, täähän on vain yhdistetty ja matkittu muilta, paljon idearikkaammilta suunnittelijoilta. Mie sit vain tein siitä pallon. Mutta toki oon ylpeä ja iloinen aikaansaannoksestani, vaikka annankin teidän muiden nostaa kissan hännän. ;)

  VastaaPoista
 25. ihan törkeen hieno!
  oon markan kans vihreellä linjalla ja päätin jo et miun tulevaan kotiin tulee tollanen. varsinki ko äiti hajotti miun entisen pyöreen lampunvarjostimen.

  VastaaPoista
 26. Siis ihan mielettömän hieno!!! :D

  VastaaPoista
 27. Fantastic! I'm wondering how you starched it in the sphere. What did you use? salihan@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Oi!! Ihana lamppu! Tosiaan kuin lumihiutaleita leijumassa katossa. Ja varsinkin eka kuva on tosi hieno. Kyllä kannatti kaikki se virkkaaminen! Veikkaan, että itsellä olisi mennyt viimeistään tärkätessä hermot, ja varjostimesta olisi varmaan tullut pikemminkin soikio...

  VastaaPoista
 29. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 30. siis UPEA! ihan kuin leijuvia lumihiutaleita... mistä sä tuon idean keksit??

  VastaaPoista
 31. Kramox: Vihreä on kyllä kaunis väri. :D Toki teet itelles, tai hei, laitapa äitimuori tekemään jos se kerran on vastuussa entisen lampunvarjostimen tuhosta... ;)

  SnowFairy: Voi kiitos!!!

  Maiju: :)

  Krentu: Thanks, I love it too!

  Salihan: I used two big bowls that together formed a sphere. I crocheted and starched first one half, then the other and then sewed the starched halves together.

  Debbie: Thank you!

  ColibriDreams: Ikuista lumisadetta tiedossa siis. :) Mä myös pidän eniten tuosta ekan kuvan tunnelmasta. Se kertoo valaisimen idean ja rakenteen parhaat puolet.

  Lotta: Kiiiitos! :)

  A-L: tänks. Ideahan tuli tosiaan noista design-huonekaluista, joita on useamman vuoden ajan vilahdellut sisustuslehdissä ja mainoksissa. Juhannuksena pitsin kovettaminen tuli puheeks Jatan kanssa, ja siitä tää lampunvarjostin idea lähti mulla itämään. Jatta siis toimi kätilönä kauan muhineelle idealle, jos näin voi sanoa. :D

  Pikku-Kettu: Tykkään itekin, niin että kiitos vain. :)

  VastaaPoista
 32. HOW GORGEOUS!!! !!! !!!

  Oh my. I think I have to learn how to starch soon!!!

  VastaaPoista
 33. Todella herkkä ja kaunis!!

  VastaaPoista
 34. Wau, tosi kaunis ja herkkä lampnvarjostin. Ihana... *huokaus*

  VastaaPoista
 35. Todella kaunis ja herkkä. Ja sopii pelkistettyyn sisustukseen niin upeasti.
  Onnittelyt kärsivällisyydestä. Ei onnistuis minulta.

  VastaaPoista
 36. Oi vau! Hieno idea ja sopii hyvin muuten pelkistettyyn kotiin. Tulee varmasti hienot varjot..

  VastaaPoista
 37. Komppaan kaikki muita aiemmin kommentoineita: tosi hieno, kaunis ja herkkä!

  VastaaPoista
 38. Vau, nerokas idea ja loistava toteutus.

  VastaaPoista
 39. juanitatortilla: Thank you! Starching isn't that hard, really. Only messy! :)

  Villapallo: Herkistelyä on hyvä harrastaa silloin tällöin, edes jossain muodossa. ;)

  Katri: Kiitos!

  Silmukatti: Rajoilla mentiin, siis kärsivällisyyden suhteen. Onneks tuli valmista. Se kyllä sopii meidän makkariin kuin nenä päähän.

  Outi: Niitä varjoja kaipailisin minäkin, mutku niitä varten pallon pitäis olla lähemppänä seinää/kattoa/lattiaa. Ja se taas ei olis käytännöllistä.

  Srinity: Kiitokset. :)

  Soile: Hän kiittää kauniisti ja niiata niksauttaa *niks"

  Totoro: Thank you ma'am! :)

  VastaaPoista
 40. Vaaleaa kotia on kieltämättä helpompi muunnella erilaisiin tunnelmiin ja värityksiin, kun ei oo niin riippuvainen siitä, mitkä värit sopii seiniin jne.

  VastaaPoista
 41. Kaunis kuin mikä!!
  Eipä tuosta herkän kauniista pallosesta arvaiskaan, paljonko on kulunut laastaria sormenpäätä teipatessa ja kärsivällisyyttä sitä tärkkiä väsätessä. Mahtava idea ja upea toteutus, vau!!

  VastaaPoista
 42. Aivan mieletön!

  VastaaPoista
 43. Aivan uskomatonta!
  Ihan siis mahtavan kaunis!

  VastaaPoista
 44. Ooo, tavattoman hieno! Ihanhan tässä inspiroituu! Tosin mun virkkausinto lopahtaa yleensä ekan illan jälkeen, kun ranteet ovat tulessa... toisaalta, mun varjostin ei ehkä tarvitsisi tärkkiä, sen verran tiukkaa pitsiä täällä syntyy. :-D

  VastaaPoista
 45. Ihan mahtavan ihana! Rakastan pitsiliinoja ja oon monesti ajatellut käyttää niitä sisustuksessa jotenkin, mutta en ole vain jaksanut opetella virkkamaan noin nättejä.. ja kirppareilla myytävät on usein liian paksuja. Mutta tuollaisen pallon kelpuuttaisin kyllä omaan kotiinikin ihan heti!

  VastaaPoista
 46. Wohoo, todella hieno! Sulla noita ideoita piisaa. :o) Hattua nostan, sillä tedän mikä tuska on noin isossa virkkausprojektissa. Itse en ole tarttunut koukkuun about 15 vuoteen pitsipalapaidan uuvuttamana. Vieläkin saan kammoväristyksiä ajatuksesta. :D Mutta toisten tekemät juttuset on hienoja.

  VastaaPoista
 47. Wau, todella hieno!! Ei mun hermot vaan riittäis tuollasen tekemiseen..

  VastaaPoista
 48. Wau kun on HIENO!!!! Olet kyllä ahertanut tuon eteen kovin ja kyllä on kannattanut. Erittäin persoonallinen ja tyylikäs, sopii hyvin makuuhuoneeseenne.

  VastaaPoista
 49. vautsiikuonihkuihanapitsiunelma! hiii..iiih, *vinkuhenkityskohtaus* mulle kans! :) näyttää tooosi ohkaselta langalta..

  VastaaPoista
 50. Eipä tässä ole enää paljon edellisiin lisättävää. En yhtään ihmettele, että on tullut näin paljon kommentteja. Lisätään nyt sitten vain lyhyesti ja ytimekkäästi että:

  U-P-E-A!!

  VastaaPoista
 51. Upea! Vetää vallan sanattomaksi. En pidä itseäni pitsi, saati koriste -ihmisenä, mutta tuo on kertakaikkisen upea!

  VastaaPoista
 52. Aivan ihana! Mietin myös muuton yhteydessä, että pitäisi koittaa tehdä jotain tuollaista herkkää, valkoista ja romanttista pitsihässäkkää makuuhuoneen lamppuun, mutta toistaiseksi lampunvarjostimen virkaa hoitelee ikean riisipaperipallo.

  Mutta tuo on kyllä kaiken vaivan arvoinen!

  VastaaPoista
 53. Ihana, ihana, ihana valaisin!

  VastaaPoista
 54. ei tuo nyt ainakaan kuvassa näytä liian pienelle, sitäkin ihanammalle! itekki ku jaksais tuommosii väkertää...

  VastaaPoista
 55. Hesusmartinez notton komia!
  Ihan uskomattoman näköinen. Kateus ei täältä suomenkieliseltä etelä-pohjanmaalta lopu ikinä, siitä olen elävä esimerkki..
  Takautuva lisäkiitos vielä niistä leppiskoruista. Keetu sai omansa eilen ja oli seota onnesta :)

  VastaaPoista
 56. Tosi hieno ja kaunis varjostin. :)

  VastaaPoista
 57. Voi että! Sullon NIIN kaunis pallo!
  Sitä ihailen kans, että sulla riittää sitkeyttä saattaa loppuun hienot ideat. Go girl!

  VastaaPoista
 58. Muistan kyllä kun aloitit projektia, mutta en voinut millään käsittää, että siitä tulee näin kaunis!Siis aivan ihana!

  VastaaPoista
 59. Sä oot kyllä guru!

  Sun postauksia jaksaakin odottaa kun sitten sieltä tulee jotain tällaista! Ihana! Ja heti kun vaan virkkaus rupeaa kutkuttamaan niin teetkö mullekin tuollaisen? ;)

  VastaaPoista
 60. Moikka. Mä tulin uudestaan ihailemaan tätä ihanuutta :D

  VastaaPoista
 61. ihana, ihana, ihana!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 62. Mut on se vaan tosi hieno!! Kunnioitettavaa kärsivällisyyttä, minen olis pystynyt moiseen :)

  VastaaPoista
 63. Ei tosiaankaan turhaan mainuttu sun blogia uusimmassa Modassa.
  Todella hieno!

  VastaaPoista
 64. Huh, mikä urakka. Mieletön määrä pitsiliinoja. Mutta kyllä kannatti, tää on ihan mahdottoman upea!!

  VastaaPoista
 65. Siis aivan mieletön!
  Ja sopis melle ku nenä päähän, mä oon ajatellu sellasta paperinarusta tehtyä, mutta tää oli kyllä upea!

  VastaaPoista
 66. Aivan upea ja mikä ihana idea! :)
  Aura

  VastaaPoista
 67. Vau. Siis vau. En olis ikinä keksiny tuommoista tehdä ja sinä keksit ja vielä teit sen! Oot sä' kyl aikamoinen epeli! ;-) I salute you!

  VastaaPoista
 68. ai ai ai, että on kaunis! Viehättävä ja niin herkkä!

  VastaaPoista
 69. En voi muuta kuin yhtyä edellisiin.. Todella upea :)

  VastaaPoista
 70. Todella kaunis. Sitä on varmasti ihana tiirailla sängyllä loikoessa.

  VastaaPoista
 71. Hitsivieköön!! Aivan mahtava, itse olen vain tehnyt lumihiutaleita (jotka eivät edes vielä ole ehtineet blogiin), ne kalpenevat tämän rinnalla!
  Elli

  VastaaPoista
 72. Todella hieno! Ja takana on ajatus :) Miten ihanaa. Koulussa moni teki syksyllä lampunvarjostimia. Yksi luokkakavereista huovutti vapaalankahuovutuksena verkkomaista ja utuista pintaa koneessa ja kovetti tämän pinnan herkäksi varjostimeksi. Sekin oli niiiin kaunis ja nyt mä vasta huomaan miten rumat lampunvarjostimet mun kämpässä on! Apua.

  VastaaPoista
 73. Siis ihan mieletön idea! Oon sanaton.

  VastaaPoista
 74. En ehtinyt lukea kaikkia kommentteja, mutta minä käyttäisin muottina isoa ilmapalloa, ja kovettaisin pallon apteekista saatavalla vesilasilla (natriumsilikaattiliuos). Näin saadaan palovaaraton pallo. Kun vesilasi on kovettunut, pallo puhkaistaan ja vedetään sisältä pois.

  VastaaPoista
 75. Siis ihan mielettömän upea!

  VastaaPoista
 76. Siis. vitsit. Olen ihan sanaton. Ihkuuuuu!!!

  tippi

  VastaaPoista
 77. Voi vitsi, mielettömän hieno

  VastaaPoista
 78. Aivan upea! Hieno idea ja mahtava toteutus! :)

  VastaaPoista
 79. Anna-Kaisa: Näinhän se on. Unohdin muuten sanoa, että onhan meillä sitä väriäkin: työ-harrastus-vierashuone on maalattu syvänpunaiseksi. Siellä sit onkin sitä lämpöä ja tunnelmaa, jos vaaleudelle kaipaa vastapainoa. :)

  Helmis: Oli tää tosiaan hiertymien ja laastarimäärän arvoinen. Että kannatti se pinnan venyttäminen lopulta. :)

  Kaisa: Kiitos!

  Liisa: Usko pois, siinähän se on silmien edessä. ;)

  Terhi: Virkkaaminen tosiaan rasittaa ihan eri lihaksia (niveliä?) kuin neulominen. Pidemmän päälle munkin ranteet tuskailee, mut pienissä erissä menee. Ja jos vielä on tiukka käsiala niin ou jee, bring on the pain... ;D

  Neja: Mä oisin ilolla ostanut läjän kirppariliinoja ja tehnyt pallon niistä, mutta kun a) suurin osa on tosiaan liian paksuja, b) valkoisia on vähemmän tarjolla, c) valkoisen sävyjäkin on tsiljoona, d) samanpaksuisista langoista tehtyjä on vaikeaa löytää, ja etenkin e) ne on nykyään todella hinnoissaan: jos yks liina maksaa 3 euroa, niin tulee kyllä hintaa varjostimelle. Tähän meni tosiaan vähän vaille 50 pikkuliinaa, mutta langan hinnaksi tuli vain se muutama euro. Työtunteja tässä on sitten turha alkaa laskea, sitten olis kyllä tänkin lampun hinta melkoinen... :)

  makepeace75: uuuh, tiedän tunteen tosta palapitsipaidasta: ite tein yläasteella käsitöissä ketjusilmukkaverkkoliivin. Sen tekeminen kesti melkein kaksi vuotta, kun se oli niiiiin puuduttavaa. Ja lopputulos oli jotain karseaa, ei kai sitä kukaan oo koskaan ees käyttänyt. En ainakaan minä.

  PaulaL: Hermojakin on moneen lähtöön, mä en nimittäin oo vielä onnistunut kieputtelemaan mitään hopealangalla polttamatta päreitäni. :D

  Piritta: Kiitos näistä sanoista, oon itekin samaa mieltä, että homma kannatti tehdä ja että valaisin sopii meille.

  Laina: Kiits!

  Heidi: :D :D :D Hengitä hyvä ihminen, hengitä! :D Toi on tehty Novitan virkkauslangasta koukulla 1,25 mm. Eli on se ohutta, muttei sentään kaikkein ohuinta pitsinvirkkuulankaa. Yhtään ohuempaa lankaa ei ois mun hermot kyllä tässä projektissa kestäneet, uhhuh...

  Maria: K-I-I-T-O-S! :)

  barbro v: Minä kiitän näistä sanoista!

  anpali: Mäkään en erityisemmin pidä itseäni pikkusievistä tai koukeroisista asioista viehättyvänä ihmisenä, mutta kaiken selkeyden ja linjakkuuden keskellä tää kyllä toimii meidän makkarissa. Jossainhan sitä vanhanajan henkeä ja herkkyyttä pitää olla, eiks je?

  Laura: Jos kuule löydät vaikka sopivaa pitsilkangasta, niin voihan senkin tärkätä varjostimeksi. Siis jos ei halua alkaa ite virkkailla. Tai sit tosiaan jos bongaa riittävästi pitsiliinoja kirppikseltä, niin aika nopeaahan ne on liittää yhteen ja kovettaa. vaikka kyllä se riisipaperivarjostin luo tunnelmaa ihan yhtä lailla, että ei siinä mitään vikaa oo.

  kaisa: Tänks!

  ullapulla: alkaa omakin silmä jo tottua tuohon kokoon. Silti vähän kutkuttelis purkaa puoliskot erilleen, liuottaa tärkki pois ja virkata vähän lisää liinoja... että sais siitä ees hieman isomman. Ans kattoo jaksaako ottaa sitä työn alle enää uudestaan, tuskin...

  hekku: Hehee! :D Osataan sitä nähtävästi kehuakin siellä E-P:n tienoilla. ;) Ihanaa että Keetu tykkäs, kivaa!!!

  Tupuna: kiitokset!

  Tarja: Niin mulla onkii! Tää on ehkä paras pallo mitä mul on ikinä ollut. :)

  Anonyymi: Kiitos! Epäilyksen hetkiä osui kyllä matkan varrelle, mutta sitä suuremmalla syyllä en siitä täällä huudellut, ettei ois jääny kokonaan kesken. Joskus kun iskee se ufoutumispeikko, kun liian varhaisessa vaiheessa esittelee työtään, ainakin mulla käy välillä näin...

  Terhi: Jaa-a, mun postauksia onkin viime aikoina saanut sitkeästi odottaa, kun ei mikään tunnu valmistuvan. Ja ei, kiitos tarjouksesta, mutta en lähde nyt ihan heti virkkaamaan toista tuollaista. En edes sulle, vaikka niin nätisti pyydätkin! :)

  Markka: Kiitos käynnistä ja välkommen åter! :D Tääl on kuule aina avoimet ovet, niin että saa tulla montakin kertaa. Eikä ees maksa mitään! ;D

  Elisa: Kiitosta vain!

  Usi: kiitti!

  VastaaPoista
 80. Anonyymi: Kiva kuulla ettet pettynyt käynnilläsi! :) Kiitos kehuista, kyllä ne aina lämmittää.

  Amalia: Onhan niitä liinoja paljon, melkein 50. Mutta kun niitä koukutteli kesästä asti niin ei se niin isolta urakalta tuntunut. Tää loppurutistus kahdessa viikossa kyllä sit uuvuttikin. Ei tarvi tarttua koukkuun ihan heti huomenna... :P

  Petra: Kannatan sitä paperinarujuttua. On meinaan hieman nopeampi tehdä... Mun piti tehdä iiiiso pallovarjostin paperinarusta, mutta en oo vielä löytänyt mistään puhtaanvalkoista paperinarua (jos joku tietää mistä sitä saa niin kertokaa!), ja jätti-ilmapalloja tuntui olevan vaikea saada kappaleittain.

  Aura: Kiitos kiitos!

  Marsvin: Lepo vaan, meidän eläintarhassa ei olla hirveen muodollisia. :D Kiitos kehuista, jotka otan ilolla vastaan. Ja yritän olla liikaa ylpistymättä! :)

  Tiina: Kiits!

  Syysleimu: Voi kiitos paljon!

  HELMI: Ja mä taas en voi kuin toistella itseäni: kiitos! :)

  maijamirjami: Kyllähän tuota ilokseen katselee, kun sängyllä makailee. Yrittää löytää kahta samanlaista kuviota ja valkata että mikä on kaikista kaunein pylrylä. Vielä en oo osannut tehdä päätöstä kauenuskilpailun suhteen, ne kun on kaikki nättejä. :)

  Elli: Virkatut lumihiutaleet on ihania! Niitä kun ois vaikka ikkuna täynnä, niin olis kuule nättiä. Ehkä ens talvena meillä, ennen sitä en kyllä ala tehdä ellei sun lumihiutaleet pakota mua aloittamaan! :)

  Hansu: Vapaalankahuovutettu lampunvarjostin kuulostaa tosi hyvältä. Tulee varmaan tunnelmallinen valo. Lampunvarjostimet on kyl siitä helppoja, että ne voi vaihtaa tarpeen tullen, jos alkaa vanhat kyllästyttään. Ja sä kun osaat tehdä vaikka mitä, niin äkkiäkös sä teet sun lampuille uudet vaatteet jos vanhat kyllästyttää! :)

  Särmä: :)

  Puikkomaisteri: No just, sieltähän se neuvo sit ois löytynytkin! Minen ees tiennyt tommosen vesilasin olemassa olosta, enkä osannut kysyäkään. Isoja ilmapalloja kyllä metsästin pitkin syksyä, mutta tosiaan yksittäiskappaleita oli hankala saada. Enkä mä nyt tee mitään 20 kappaleella jättipalloja (halkaisija 45 cm). :) Muuten oisin ilman muuta tehnyt pallon helpoimmalla tavalla eli just kuten kuvasit. Nyt kun sain kuulla vesilasista, niin alkoi uudestaan houkuttaan toi ilmapallojen hankinta. Jos vaikka jonain päivänä tekiskin isomman pitsivarjostimen, hmm... Kiitos arvokkaasta tiedosta!

  Nna: Kiitokset1

  Tippi: hiii! :) Eikös joku jo syksyllä miitissä arvellut vitsinä, että mä alan tärkätä näitä pikkuisia liinojani? Ei vaan tainnut olla kellään mielessä, että mihin muotoon mä nää meinasin tärkätä, hehe. :D

  Kate: Kiitos! Koskas tuutte tätä(kin) katsomaan? :)

  Anonyymi: Kiitos kiitos kiitos! :)

  VastaaPoista
 81. Voi mahoton, miten herkkä ja ihana ja samalla uusi ja tuore idea!

  VastaaPoista
 82. Kyllä on upea! Aivan mahtava!
  Sopii makuuhuoneen sisustukseen kuin nyrkki silmään.

  VastaaPoista
 83. Christina: Kiitos! Tässä yhdistyy mun mielestä mukavasti vanhat mallit ja tekniikka selkeälinjaiseen tyyliin. Oon kyllä tyytyväinen lopputulokseen, toivottavasti se kestää aikaa eikä mun maku muutu radikaalisti... :)

  Miia-Rebekka: Se kyllä istuu loistavasti tuonne makkariin, vaikka itse sanonkin. :)

  Anne K-R: kiitos kaunis, yritän parhaani!

  VastaaPoista
 84. Ihan mahtava! Jestas, että mie oon kade. Tahtoo kans. :) Miekään en ole kovin viehättynyt virkkaamiseen, mutta ehkä jos virkkailisi paloja vain silloin kun siltä tuntuu (ihan kuin niitä ikuisuusprojekteja ei vielä olisi tarpeeksi)... ;)

  VastaaPoista
 85. ihana, aivan kuin ilmassa leijuisivat nuo pitsit:)

  VastaaPoista
 86. En kyllä osaa sanoa mitään, mitä joku ei olisi jo sanonut, mutta silti on kerrankin pakko kommentoida. Tämä on aivan uskomattoman upea! Ja kiitos ideasta, tuota on pakko kokeilla itsekkin, sillä kotona pyörii tuhoton kasa pieniä pitsejä (joita on kiva virkata)vailla käyttöä.

  VastaaPoista
 87. Mä olen aivan mykistynyt. Siis niin kaunis!! Mistä sitä saisi energiaa ja taitoa toteuttaa samanlaisen.
  Montaako eri pitsimallia oot tuossa käyttänyt?

  VastaaPoista
 88. a-HAA! Vitsit. Wau.
  Tuli sitten taas yksi työ lisää meitsin loputtomalle to-do-listalle.

  Ensinnäkin olen aina tykännyt virkata pitsiliinoja, mutta ne eivät sovi omaan sisustusmakuuni. Kun sukulaisetkin on jo ajat sitten pitseillä kyllästetty, oli vaan pakko lopettaa niiden tekeminen.

  TOISAALTA taas ostin joku aika sitten divarista Oljen pitsikirjoja 3 kpl ja haaveilin, että josko virkkaisi malliksi yhden palan jokaista mallia.

  1+1 = kysymys siitä, mihin huoneeseen pitsipallo sijoitetaan - sitten joskus jos se etenee työjonossa valmistukseen asti. Olkkariin? Ei mies taida sulattaa. Makkariin? Näh, ei oikein. Mun työ/askarteluhuoneeseen. Check!

  VastaaPoista
 89. Vau. Se on taidetta. Taidetta!

  VastaaPoista
 90. koska tähänmennessä olet saanut ainoastaa 107 kommettia asiasta ajattelin sanoa minäkin, että OOOOH! aivan super. näkyykö kuviot illalla katossa seinillä?

  VastaaPoista
 91. Aivan ihana lamppu! Todella kekseliästä!!! Että voi saada virkkaamalla aikaan jotain noin ihanaa! Kohta alkaa taas puikot siirtyä syrjään, kun kesä koittaa ja virkkuukoukku vie vallan... Virkkaaminen kun on jotenkin kesällä niin vaivatonta, työ kulkee helposti mukana joka paikkaan.

  VastaaPoista
 92. Upea ja kuvat todellakin kuin sisustuslehdestä. Jumppapallolla tehtynä olis tosi siisti, pitääpä laittaa mieleen jos joskus on korkea katto (matalalta se hajotetaan oitis). Minä laiskana ihmisenä olen keräillyt pitsiliinoja kirpparilta, en kuvittelekaan itse saavani niitä virkattua. Suunnitelmissa on pitkä kaitaliina ruokapöydälle.

  VastaaPoista
 93. Huh, oletpa saanut jo monta kommenttia. En kyllä ihmettele, varjostin on niin hieno. En muista milloin olisin nähnyt mitään näin hienoa!

  VastaaPoista
 94. Aivan mahtava, juuri jotain sellaista, mitä itseki haluaisi kotiin.

  VastaaPoista
 95. Tokkeentuu, tokkeentuu..väri palaa poskil jo.. :)

  VastaaPoista
 96. Olen ihan mykkänaä. Tosi ihana lampunvarjostin. Arvelen että niitä tulee ilmestymään yksi jos toinenkin.

  VastaaPoista
 97. Helve-in hieno!

  Pakko kysyä: montako neulojaa tarvitaan vaihtamaan lamppu?
  :-)
  Mitenkäköhän se teknisesti tapahtuu - onko joku hiutale pieni luukku saranoilla?
  Olen pallotellut ajatusta neuloa/huovuttaa/jotenkin muuten käpälöimällä aikaan saada tänne lankakauppaan kattovalaisin. Saako rankoja ostaa jostain, siis näitä pelkkiä johto/lampunkantayms systeemejä?

  VastaaPoista
 98. Miia: Hiljaa hyvä tulee, samalla ajatuksella mäkin lähdin tätä tekemään, siis pala kerrallaan. EIkä kannata ainakaan tehdä tiukkaa aikataulua, koska sitten voi mennä hermo... ;)

  Risuliisa: Ne tosiaan on henkäyksenkeveän näköisiä. Hattaraa, tai lumihiutaleita!

  Maria: Siitä vaan ideaa muokkaamaan! Onnellinen oot jos on jo pitsiä valmiina, suurin työ on siis jo tehty. :)

  Satu H: Kiitos! :)

  Maria: Ööö, en tietenkään laskenu noita eri malleja ennen kiinnitystä ja tärkkäämistä, ja pallosta on vähän työläämpää pysyä laskuissa... :P Mutta oiskohan jotain vähän yli 30 eri mallia tai mallin muunnosta..? Ainakin sinne päin, kuitenkin!

  Satu: :D Loistavaa analyysiä, ja hyvä kun synteesikin löyty: varmasti sopii työ/askarteluhuoneeseen. Ei muuta ku töihin siitä sitten! :D

  Mari: Juu, mä olenkin tämmönen taitelijasielu. Ainakin silloin, kun jalat-maassa-järki-päässä-puoliskoni sen pinnalle päästää... ;)

  mokkakissa: 108 on vallan hyvä numero. :) Ei valitettavasti näy kuvioita katossa tai seinillä, koska valaisin on sen verran kaukana noista heijastuspinnoista. Pienemmässä huoneessa olis varmaan tosi nätit heijastukset, ehkäpä varjostin pääsee joskus sellaiseen...

  Elli: Kiits!

  Heidi: Mulla kans kevät ja kesä on virkkausaikaa. Tosin tänä vuonna voi mennä vähän pidemmälle kesään, ennen kuin otan taas koukun käteen... :)

  joska: Voi kun löytäiskin hyviä pitsiliinoja kirpparilta. Mulla on jo vähän aikaa ollut mielessä toisenlainen käyttökohde pitsiliinoille, mutta hitsi kun ei meinaa löytyä sopivia tai sopivan hintaisia. Kaitaliina kuulostaa ihanalta, toivottavasti saat pian tarvittavat liinat kokoon.

  Taija K: Mä oon aivan hämilläni tästä kommenttitulvasta. Kiva että tää lampunvarjostin saa ihmiset avaamaan sanaiset arkkunsa. Kiitos myös sulle kauniista sanoista. <3

  Maija: Paljon kiitoksia! Tässä on meidän kotiin just sopiva määrä pitsiä ja kivassa muodossa. Muuten kun on melko pelkistetty linja, niin tää tuo kivasti romantiikkaa ja pehmeyttä.

  Heidi: No hyvä, ei tartte alkaa huolestuun että onko se aivan sinisenä siellä ja pihiseekö vielä henki. :D

  Hanne: Eikös joku oo sanonut, että se se vasta on suurin kehu kun muut tekee perässä samanlaisia? :) Kivahan se ois, jos näkyis muiden versioita, vaikka vähän erilaisiakin. Jään innolla oottelemaan...

  villamokka: Tänks! Lampunvaihto sujuu yhden neulojan voimin: pallon yläosaan virkkasin pyöreän renkaan, johon kiinnittin pitsiliinat. Renkaan alla on tismalleen samankokoinen (mutta valitettavasti ei aivan puhtaanvalkoinen) muovirengas, johon puolestaan kiinnitin rautalangat, jotka pitävät renkaan kiinni valaisimen johdossa. Ääh, sekava selitys, mutta siis samantapainen kiinnitys kuin ihan tavallisessa riispaperipallovarjostimessa. :)

  Lampunkantasysteemejä saa monestakin paikasta: Ikea myy hyvinkin edullisesti, Kodin Ykkösestä löytyy myös, ja varmaankin Clas Ohlsonin valikoimiinkin nuo kuuluvat. Eli tekniikka on helposti ostettavissa, joten voit rauhassa keskittyä itse designiin. :) Oli muuten hyvä juttu SK:ssa. Kiva saada kasvot tutulle nimelle. :)

  VastaaPoista
 99. Ooh. Olisipa tuollainen meidänkin makuuhuoneessamme. <3456789

  VastaaPoista
 100. Yhtyy edeltäjiin, upea!!!

  VastaaPoista
 101. Kommentteja on kommenttiloota jo pullollaan, mutta laitanpa vielä korteni kekoon ja kehun... Tosi hieno idea!! Ja älyttömän kaunis toteutus. Wau!!

  T:Anne

  VastaaPoista
 102. Johanna v., :)

  Sini: Ja mä senkun toistan itseäni: KIITOS! ;)

  Anne: I just can't get enough... :D Kiitos kehuista!

  VastaaPoista
 103. Aivan uskomattoman mahtavan hieno! Todella kaunis.

  VastaaPoista
 104. Tämä on hienointa, mitä olen vähään aikaan nähnyt. Mahtava, sinulla on kauneuden taju sisäsyntyisenä ominaisuutena.

  VastaaPoista
 105. tosi kiva idea :) sopisi kummasti omankin sängyn päälle. ihanainen. <3

  VastaaPoista
 106. Tämä nosti kyyneleet silmiin... Niin kaunis se on!

  VastaaPoista
 107. Saija: Kiitokset!

  Hanna: Jaa-a, sitäköhän tää sitten ois. :) Ilmeisesti ainakin osaa luoda jotain sellaista, joka vetoaa monen muunkin kauneudentajuun. Vaikka kaipa mulla sitä silmääkin löytyy omasta takaa, ei käy kieltäminen. Kehu kehu. :P

  anna: Tätä kelpaa kyllä katsella sängyllä lekotellessa. Kivempaa ku lampaiden laskeminen. :)

  Siina*K: Voi apua, kiitos!!!

  VastaaPoista
 108. Tämä työ oli niin upea, että täytyi kommentoida ensimmäistä kertaa. Kerrassaan hieno toteutus! Miten kiinnitit itse valaisimen varjostimeen, eli miten lampun vaihto onnistuu. Valaisinmyyjänä en ole noin hienoa nähnyt meidän liikkessämme! Täytynee alkaa metsästämään pitsiliinoja kirpputoreilta. :)

  VastaaPoista
 109. oi, tuo lampunvarjostin on sitten Kaunis. Aivan todella kaunis!

  VastaaPoista
 110. En voi sanoa muuta kuin että UPEA. Kertakaikkisen upea.

  VastaaPoista
 111. Ihan mielettömän loistavan hieno!
  Siis älyttömän upea kerrassaan :)
  Saanko tiedustella, minkä paksuista lankaa käytit?

  VastaaPoista
 112. Nythän mä vasta hokasin, että siinähän lukikin lanka ja menekki. Ihana kyllä kerrassaan, tätä pitää käydä aina välillä ihastelemassa :)

  VastaaPoista
 113. Anonyymi: Ammattilaisen kommentti on aina arvokas! :) Valonlähde eli lamppu johtoineen on kiinnitetty sellaisella rautalankavirityksellä, samantapaisella kuin niissä tavallisissa paperipallovarjostimissa. Varjostimessa on siis ylhäällä n. 17 cm halkaisijaltaan oleva aukko, jonka kautta lamppu vaihdetaan.

  Onnea vain pitsiliinojen metsästykseen, niistä saa paljon aikaiseksi!

  Saiu: Kiitos. Se on omastakin mielestäni yksi hienoimmista jutuista, mitä olen tehnyt.

  Salanimi: Kiitokset!

  Tuuli: Suurkiitos! On se ihanaa kun tuosta tykätään. :)

  Tii: Kiitos!

  Maria: Ehh, anteeki kun kesti tää vastaaminen niin kauan, että ehdit löytää tiedot itsekin. Hyvä hyvä! Ja täällä saa käydä valaisinta katsomassa niin usein ku huvittaa! :)

  VastaaPoista
 114. aivan täydämäkin:)ellinen t

  VastaaPoista
 115. Voi hitsi, tämä on kyllä maailman ihanin <3 Tulen tänne aina uudestaan ja uudestaan ihailemaan sitä:)

  VastaaPoista
 116. Oh... It is so brethlessly beautiful. If you don't mind I will link from my blog.

  VastaaPoista
 117. Miten mullon jääny tää huomaamatta? Aivan kertakaikkisen upea työ!

  VastaaPoista
 118. Käsittämättömän upea! Olen ihan myyty.

  VastaaPoista
 119. Yesterday I was thinking about making a lamp from an old crochet tablecloth (that I´m hoping to find at a charity shop). So today I was looking around at the internet to see if there was people that have had the same idea and found your blogg. Such a beautiful lamp you´ve made, I got very inspired. Just to bad I don´t understand any Finnish...

  VastaaPoista
 120. Tämä o' tosi hiano !!! Ihan upee siis !

  T: Kirsi
  http://seaofcherries.blogspot.com/

  VastaaPoista
 121. Aivan mieletön. I-HA-NA. Sunnuntain kuluksi selasin Ravelryssä projekteja - laitoin kriteeriksi eniten favoriteja keränneet projektit ja sieltä pamahti tämä heti nro 1. Ihailin, ihastelin, rupesin lukemaan kommentteja ja kappas vaan, sehän on Made in Finland. Tottakai! Nyt sitten mietin, että riittääkö tällä suomalaisella rahkeet, kärsivällisyys ja taidot edes yrittää tällasta. Sisulla läpi vaikka harmaan kiven...?
  Vielä kerran - aah miten ihana.
  Johanna

  VastaaPoista
 122. Diu dau, mulla olisi 275kg vesilasia, ostakaa pois.

  VastaaPoista