-->

8.8.2008

Ylävartalonpeittimiä

Lupasin esitellä ekan kesälomapäiväni tuotoksia, joten tässä, olkaapa hyvät!

Black satin tunic

Ensimmäisenä vuorossa on paidallinen retrokuosista satiinia, josta tulee vähän mieleen Marimekon Kaivo-kuosi. Leikkuuvaiheessa huolellisesti tehty kuvioiden kohdistus sivuissa meni vähän vituralleen, kun jouduin ottamaan saumoista sisään istuvuuden parantamiseksi. Tykkään hurjasti. Lupasin jo näyttää paidalle paljon Tampereen yöelämää. ;)

Romantic camisole

Seuraava tuotos onkin dundeellisempaa tyyliä. Tätä kangasta oli tarjolla valitettavan vähän, minkä vuoksi jouduin unohtamaan kaavailemani hihat. Höh, koska hihattomat paidat jää mulla yleensä vähälle käytölle. Tän alle ehkä sopis joku 3/4-hihainen paita, jos se vaikka pelastais tän hautautumiselta vaatekaapin perukoille. Kirjailua on myös paidan helmassa, mutta niihin kuviin iski sensuuri (itselaukaisijalla kuvaaminen sisällä sadepäivänä ei ole helppoa, huoh).

Romantic camisole and an extra paw

Kankaan kirjailut on kauniit, ja satiininauhahan sopii mun mielestä vaikka saapassukkiin niin että lykkäsin sitä tietysti tähänkin. Ja tietty piti rusettikin laittaa selkään, kun kerran romanttiseks yllyin.

Empire shirt

Kolmas ja suurin rakkaus on lumivalkeaa ohutta puuvillaa, ja kapeaa satiininauhaa pitsiin pujotettuna, oih! Irvistys ei ehkä sovi paidan romanttiseen tyyliin, mutta haitanneeko tuo. :P

Empire shirt - close up

Kangas löytyi Euronkankaan verho-osaston jämäpaloista kahdella eurolla, pitsinippu maksoi 40 senttiä ja satiininauha 1,50 e. Alle neljällä eurolla hellepaita siis (ja joo, mä en laske työlle ja välillisille kustannuksille hintaa).

Empire shirt

Tää paita kuvattiin mun ja Jatan maakuntamatkalla Ikaalisten kauniissa maisemissa. Varsinainen neiti kesäheinä. :)

A sewed these three sihrts on the first day of my summer vacation. I'm really pleased with them all, but I like the last one best.

21 kommenttia:

  1. Upeita paitoja, varsinkin tuo romanttisin noista <3
    Hmm, näyttäis sille, että uusissa Microissa on haluttu lisätilaa sisälle ja se on pois takapaksista, koska miun ysinelosessa punaisessa pahoilaisessa on tuosta kuvasta päätellen isompi takakontti = mahtuu enempi sitä lankaakin :D
    Kiva että tuo reissu Micra löysi tiensä sinne siulle! Onnittelut!

    VastaaPoista
  2. Viimeinen on mun ehdoton suosikki (tosin kaikki on ihania). Hitsi kun osaisi irvistää noin julkaisukelpoisesti! Minä jätän nimittäin irvistyskuvat surutta omaan tietooni, ja siksi niitä kuvia pitääkin ottaa sata.

    VastaaPoista
  3. Ai tyypillä on blogiautokin! vaude! Ihana tuo viimeinen paita, tosi herkkis!

    VastaaPoista
  4. Oikein mainioita ylävartalonpeittimiä, tosiaankin!

    Pitäskin muuten käydä (taas kerran) kangaskaupassa...

    VastaaPoista
  5. Tosi kauniita ompeluksia TAAS sulla.. viimeinen on ehdoton suosikkini.

    VastaaPoista
  6. Kauniita paitoja! Mulla ei oo nyt mikään ompelu onnistunut sitten silkkimekon. Pitää odottaa sitä innostusta ja suurta ideaa.

    VastaaPoista
  7. Turhaan en sano sua ompeluguruksi, kolme paitaa/pvä :o Sun pitäis niin saada se oma ompeluhuone ja vehkeet viimisen päälle!

    VastaaPoista
  8. Vautsi, ihania kaikki! Satiinitunika näyttää tosi makeelta, itekin hankin just syksyksi kivankuosista satiinia, jos sais jotain siitä aikaiseksi. Vai Tapsalla kävitte, varmaan mahtava paikka!

    VastaaPoista
  9. Mahtavia ylävartalonpeittimiä! Mun suosikki on eka, vaikka muutkin on kivoja.

    VastaaPoista
  10. Nättejä puseroita, ensimmäinen on mielestäni kivoin. Itse teit kaavat?

    VastaaPoista
  11. Jaaaaa, taas se tyttö on mennyt ja värkännyt upeita tekeleitä - suosikkini on tuo viimeinen "irvistyspaita"! Löytyykö kaava kenties jostain julkaisusta vai tekaisitko ne itse, kaikentaitaja kun olet?

    VastaaPoista
  12. Kauniita kaikki kolme peitintä, eka on minun suosikkini, jos jatketaan äänestystä!

    VastaaPoista
  13. Kauniita paitoja juu. Ja joku oli näköjään tunkenut kuvaan mukaan... vaikka vaan tassun :D

    VastaaPoista
  14. Iiik, miten ihania! Samaa utelen kuin edellinen kommentoija, mistä lehdestä tuo kaava on vai ootko ihan itse kaavotellut?

    VastaaPoista
  15. Ihania paitoja oot saanu aikaseks. Suosikiks nousee tuo viimeinen niistä. Tarttis yrittää ittelleki jotain räpeltää päälle pantavaks.

    VastaaPoista
  16. ihania paitoja! ja juu, mullekkin tuli heti mieleen marimekko tuosta ekasta. :) ja joo...mulla on edelleen tekemättä se tunika mitä kevään (?) modasta meinasin...

    VastaaPoista
  17. Onpas ihania paitoja kaikki! Viimeinen on munkin suosikkini, mutta hyvältä näyttää nuo kaksi muutavakin. Olet kyllä mielettömän taitava!

    VastaaPoista
  18. Todella kauniita paitoja!

    VastaaPoista
  19. Kauniita paitoja. Varsinkin tuo viimeisimmäksi esitelty valkea unelma.

    VastaaPoista
  20. Jonna: Kiitos! Tää uus Micra vaikuttaa ihan kätevältä kaupunkiautolta, ja saa sinne kahden hengen matkakamatkin mukaan. Autokaupassa kuitenkin mun mielenkiinto kohdistuu vähän tehokkaampiin koneisiin, mutta kiva tällä on viikko ajella. :)

    Terhi: Mäkin tykkään vikasta eniten. Hassu juttu, se kun oli semmoinen ex tempore -löytökangas ja muutenkin täysin suunnittelematon malli. Ja paras siitä tuli. Irvistys menköön tällä kertaa, onpahan enemmän totuudenmukainen kuva kuin vieno hymy. ;D

    Marsvin: Joo-o, autoa tarjottiin mulle joskus huhtikuussa (muistaakseni), ja taisin olla melko lailla ekojen joukossa koska sain vapaasti valitan viikkoni. Micra antoikin lisää syitä odottaa kesäloman alkua kieli pitkällä. ;)

    Soile: Tackar! Mun pitäis oikeesti pysyä vähän aikaa kaukana kangaskaupasta, kun alkaa varastot täyttyä. Ei sit kuitenkaan tuu ommeltua niin paljon kuin tekis mieli ja olis kankaita, höö.

    SatuU: Kiits!

    Hansu: Tiiän mitä tarkoitat. Mun on ainakin ihan turha alkaa ommella jos ei oo tiettyä fiilistä. Sit menee yleensä kaikki ihan käteen eikä huvita ees yrittää korjata virheitä. Sun silkkimekko oli kyllä upea, väri ja kaikki!

    Jatta: Mä oon niiiin samaa mieltä, mutta kuka hitto mulle sen ompeluhuoneen ja -vehkeet kustantais? Vapaaehtoisia? :D

    Jaana: Satiinitunika on lähellä jakaa ykköspaikan ton viimeisen kanssa. Siinä vaan on sitä jotain.

    Tapsalla oon käyny viimeks kaks vuotta sitten, ja kyllä oli paikka siitä laajentunut! Mahtava palvelu, kiva tunnelma ja ah niitä lankoja! Ah Ah Ah! Onneks itsehillintä piti ja sieltä läks mukaan vain joitakin keriä, ei kilokaupalla tavaraa. :)

    Samma: No se eka on munkin mielestä tosi hieno. Ihan vastakohta vikalle, ei mitään hörhellystä tai pitsejä, vaan reilua kuviota ja tummia sävyjä.

    KAAVOISTA kyselivät ainakin Sisko, Hannah ja Christina: Periaatteessa ekan kaavat on jostain vanhasta Modasta, mutta niitä tuli muokattua ihan älyttömästi että sain paidasta mieleiseni ja istuvan. Kahden alemman paidan kanssa lähdin liikkeelle samasta Burdan ilmaiskaavasta jolla tein vihreän tunikan aiemmin, mutta koska tiesin ettei se sellaisenaan toimi niin otin siitä vain suuntaviivat.

    Matleena: Hih, mielipide on kirjattu! :)

    Hibou: Hertan oli ihan pakko tepastella paidan päällä koko ajan kun yritin ottaa siitä kuvia. Aattelin sitten että olkoon, tuskin toi tassu ketään haittaa. :)

    Marika V: Tänks! Näitä tulee varmasti käytettyä uutuudenviehätyksen laannuttuakin.

    Satu H: No kiitosta vain! Mullakin on yks kangas, jonka ostin jo toukokuussa ja josta piti tulla joku näistä paidoista, mutta vieläpä on sekin tekemättä. Kaikki pitsit ja brodyyritkin olis valmiina mutta jotenkin se jäi näiden alle ja odottaa edelleen ompelemista... :P

    ColibriDreams: Voi kiitos! Mä olen lähes täysin itseoppinut, joten kehut lämmittä mieltä aina kovasti. Ja tietty onnistunut lopputulos on ompelijan paras kiitos, eikö? :)

    Vampira: Mä olen itekin hirmuisen tyytyväinen kaikkiin, käyttöä on luvassa noille vielä pitkään! :)

    Kaisa: Jep jep, pitäis vain käydä ostamassa tarpeeks pitkä valkoinen toppi noiden kahden vikan alle. Niiden kankaat kun on tosi ohuita, ja tummat farkut kuultaa hölmösti läpi. Hennesille siis heti huomenna... ;)

    VastaaPoista
  21. Älyttömän söpö tuo viiminen minunki mielestä. Mulla riittäis kyllä (aluksi ainaki) intoa ompeluile, mutta oma kone puuttuu eikä kehtaa koko ajan lainailla muilta. Lopputulokset vois kyllä olla sitte jotaki muuta ko mitä on pienessä päässä ajatellu.. ;o)

    VastaaPoista