-->

15.8.2008

Villa - sitä koira ostaisi

Muistatteko tämän?

Remember this?

"NO?!?"

Ja tämän?

And this?

Caught in the action...

Niin, Herttahan on alusta asti ollut suuri langanystävä. Ekoina viikkoina Hertan kotiuduttua neulominen oli mahdotonta pennun ollessa hereillä, koska se halusi osallistua toimintaan vähän liian aktiivisesti. Hertta osoittautui myös ensiluokkaiseksi langanvainuajaksi ja esiinkaivajaksi, ja useampi kuin yksi kerä koki karmean kohtalon sen leikeissä. Mä puolestani opin laittamaan langat parempiin säilytyspaikkoihin Hertan ulottumattomiin.

Nyt mä oon kuitenkin jo pitkään saanut neuloa rauhassa Hertan loikoillessa näennäisen välinpitämättömänä sylissäni. Tämän säyseän käytöksen sumuttamana olenkin asteittain löyhentänyt lankojeni suojelua. Nyt mä alan uumoilla että juuri se olikin Hertan pitkän tähtäimen suunnitelma...

Viime viikolla Tapion kaupasta ostetut lankakerät jäi välisäilytykseen muovipussiin olohuoneeseen (kun en löytänyt niille tilaa kaapeista, oivoi! :P) Tällä kertaa Hertta kuitenkin katsoi hetken koittaneen, joten kotiin tullessa mua kohtasi tämä näky:

"Look what I have done, yay!"

Huomatkaa tyytyväinen hymy ja silmien ylpeä loiste. No, ainakin Hertta on laatu- ja materiaalitietoinen: noi kaksi vihreää kerää se oli vain kiskonut esiin kassista mutta jättänyt rauhaan huomattuaan että ne on akryyliä. Sitäkin suuremmalla tarmolla se olikin sitten retuuttanut Maija-raukkaa. Se kun on täyttä villaa...

I thought we were already pass the stage of Hertta secretly digging into my yarn stash and destroying the loot. Nope, sadly I was wrong. This was the sight waiting for me when I came home. Notice the smile on her face saying "Look what I did! Isn't it great?!"

Well, at least she knows what she wants: the untouched green skeins are polyacrylic, and the demolished yellow one is 100 percent wool. Nice to have a dog with such a selective taste. :)

45 kommenttia:

 1. Koiralla on selkeästi hyvä maku.

  VastaaPoista
 2. Ja niin ihana ja viaton ilme, mitä minäkö? :D Osaa ne olla suloisia...

  VastaaPoista
 3. Ihana ilme Hertalla ja kieltämättä kyllä hyvä lankamaku :)

  VastaaPoista
 4. Ou mai ;-) Hertta on kyllä ihana koiruli! Ja laatutietoinen ;-)

  VastaaPoista
 5. Ou mai ;-) Hertta on kyllä ihana koiruli! Ja laatutietoinen ;-)

  VastaaPoista
 6. Jä värisilmääkin koiralla on! ;)

  ...muistuu mieleeni eräskin kerta, kun meidän Torsti on laittanut lankakeräni uuteen uskoon. Silloin ei kyllä hymyilyttänyt kun useampi hahtuvakerä oli sipellyksenä lattialla. Niistä sai kyllä lapsille ihan kivoja huopapalloja, kun laittoi pyykkikoneeseen...

  VastaaPoista
 7. Oi mikä ihana Hertta! Niin ihana, että voisin melkein minunkin luo ottaa hajottaan lankakeriä ;D

  Lisäsin sinut muuten kavereihini ravelryssa, toivottavasti ei haittaa :)

  VastaaPoista
 8. Oi mikä tyylitaju!

  Herttahan selvästi halusi vain uuden syystamineen tuosta ah, niin hyvin turkkiin sointuvasta langasta. :)

  VastaaPoista
 9. Oih, ihana postaus heti näin aamun ekaksi! Tietenkin Hertta hiplasi, nuoli ja nypläsi oranssin kerän kanssa, onhan samaa sävyä omassa turkissaankin. Olisipa hauska tietää millaiset villaperuukki/ tekoturkki - leikit päivän mittaan on ollut... Ilme ainakin on mehuisa.

  VastaaPoista
 10. Hih, selkeästi Hertalla on ymmärrystä hyvän langan päälle. Kovin tutulta kuulostaa tuo pikku koirulin käytös, itsekin on täytynyt omaksua aivan uusi tapa piilottaa kaikki langat koiran ulottumattomiin. Ja huom, koirulin kyky löytää lankaa myös kaapeista ym. suljettujen ovien takaa kasvaa myös sitä mukaa kun ikää kertyy vähän lisää... Eli suosittelen lankojen piilottamista paitsi kaappiin, myös hyvin korkealle kaappiin...

  VastaaPoista
 11. oivoi!Laatutietoinen koira tosiaan;)
  Eihän noin söötille koiralle voi olla edes vihainen...:)
  (tulee ihan ikävä omaa koiraaa,josta jouduimme luopumaan puoli vuotta sitten,niisk:(

  VastaaPoista
 12. Tuohon viimeiseen kuvaan voisi hyvin laittaa puhekuplan: Katso äiti mitä kivaa olen tehnyt!

  VastaaPoista
 13. Laaduntarkastus siis toimii! Hertta on kyllä yltiösöpö, vaikka meilläkin on oma karkeakarvainen söpö. Hertan kuvia on ihasteltu koko perheen voimin ja poika 14 vee aina välillä pyytää näyttämään Hertan kuvia. Nyt on uutta näytettävää!

  VastaaPoista
 14. Heh, ei siis aina tarvita ihmislapsia tuohon hommaan :D... meillä A hoitaa tuon homman vallan mallikkaasti, päälle tulee vielä p******n nauru...
  Hertta on kyllä ihana!!!

  VastaaPoista
 15. Oi ei! :D Ilmeisesti myös tarkka väristä... Oon naureskellu noita sun Hertta-kuvia Flickrissä ja siitä viisastuneena köyttäny keskeneräset työt tiukasti käsityöpussiin. Mutta varmasti Mursuki vielä tekee saman, sitä ootellessa...

  Ja niin kun unenpöpperössä tänään viideltä menin poistamaan sun viestin, niin mikä eläinlääkäri se olikaan... ?

  VastaaPoista
 16. Hertalla on selkeästi kissamainen puoli..meiän Danny ei onneksi ole ollut kiinnostunut langoista tai mistään muustakaan askarteluista (ainakaan toistaiseksi..kop kop). Sano Hertalle että langoilla leikkiminen on kissojen hommaa... :) tinde

  VastaaPoista
 17. Tuota sulosilmää ei varmaan raaski edes torua... :D

  VastaaPoista
 18. Niin mäyrismäistä tuhota jotain ja napittaa sen jälkeen söpöillä silmillä emäntää, niin että en kai minä ole mitään tehnyt;) Onneksi Elmeri on jo niin vanha ettei jaksa tuhota mitään muuta kuin vinkuleluja.

  Ootko muuten lukenut Yrsa Steniuksen kirjan Koiria, rakkautta ja surua? Kannattaa lukea jos et vielä ole, ihana mäyriskirja:)

  VastaaPoista
 19. Hän on tosi fiksu!!! Emmääämitäätehnyeihänmulleollavihaisia-ilme on mainio!!

  VastaaPoista
 20. Hertta selvästi nauttii ihanista langoista, onkohan se saanut siihen mallia jostain ;) ?

  VastaaPoista
 21. Voi pientä :D Suloinen.

  VastaaPoista
 22. Hertta-Maija Pötkönen on laatutietoinen. Värisilmääkin on.

  Saas nähdä mitä meidän Merri tykkää langoista... (Kaks viikkoo vielä...)

  ps: http://viovappu.vuodatus.net

  VastaaPoista
 23. Ei tuon näköiselle koiralle vaan voi pitkään olla vihainen, on se niin suloinen <3 Ehkä se vainuaa vielä tulevaisuudessa parhaat lanka-apajat sulle :)

  VastaaPoista
 24. Onkohan tuo mäykyille ominainen juttu? Äidilläni on isompaa mallia oleva kappale joka on aivan mahdoton mun neulomusten perään. Jos laukkua ei nosta hyllylle niin se saa käsittelyn kun sitä lankaa sieltä vimmalla pitää kaivaa. Pitääkin tehdä testi ja ottaa ensi kerralla muovinen neuleen alku mukaan.
  Viime jouluna Emppu kantoi ylpenä mun sukan alkun ruokapöytään nähtäväksi. Voi sitä riemukasta ilmettä=D.
  Myös villasukat ja yksi kappale shaaleja ovat kokeneet karmean kohtalon hänen käsittelyssään..

  VastaaPoista
 25. Oi voi mikä teki.. mutta on se vaan niin suloisen herttanen! Pahentaa vain minun koira kuumetta!

  VastaaPoista
 26. Hertta selvästikin pitää omaan turkkiin sointuvista väreistä.

  VastaaPoista
 27. Apua :D Mut ei toiselle vaan voi olla vihainen! Onneksi meidän terroristeja ei vois langat vähempää kiinnostaa, sitkeetä siedätystä vaan ;D

  VastaaPoista
 28. Voi, kuinka söpö hän osaakaan olla!
  :-)

  VastaaPoista
 29. Ou, Hertta on niin ylpeän näköinen :) Vähän sellainen "kato äiti mitä mä osaan"-ilme.

  VastaaPoista
 30. Oi oi mikä söpöliini! Koirat on kyllä hyviä ottamaan juuri tuollaisen viattoman ilmeen: "ei minua voi rangaista, kun olen ihan hirmuisen söpö..."

  Meidän entinen koira varasteli pienenä hedelmälaatikosta kiiwejä, niitä oli kiva jäyssyttää ja jättää sitten raadot sohvalle.

  VastaaPoista
 31. Pieni on niiiiiiiiiiiiin ylpeä aikaansaannoksestaan :D Taitaa tietää ettei hälle voida olla pitkään vihaisia... ;D

  VastaaPoista
 32. Voi video! *hekottaa vedet silmissä* Ihan mahdoton toi ilme:
  -Katso! Minä tein siitä lampaasta selvää jälkeä! =D

  Ent. kissan omistajana otan osaa.. =D *tirsk*

  VastaaPoista
 33. Voi tuota viimeisen kuvan ilmettä. Toinen on niin ylpeä aikaansaannoksestaan :D

  VastaaPoista
 34. Miten suloinen ilme hauvalla. Eihän tuollaiselle voi olla edes vihainen.

  VastaaPoista
 35. Hihii:)! Meillä on ollut samanlaista käytöstä havaittavissa. Nykyään pidän lankani visusti tallessa koiruuksien ulottumattomissa, mutta myönnettävä on että aina välillä jostain löytyy kerä koiran suuhun. Kummallista...

  VastaaPoista
 36. Hih, kiitos kaikille myötätunnosta ja hauskoista vastaavista koiratarinoista! Viikonloppu meni häähumussa joten vastailu jäi näin myöhäiseksi.

  Hertta kiittää kehuista ja on varmaan ihan samaa mieltä että ei kai sitä kukaan voi torua... ;) Nytkin se harjoittelee tota sydämensulattavaa silmäpeliään.

  VastaaPoista
 37. voih, söpöliini! meikäläisen koira pitää alpakasta, muut langat se jättää oman onnensa nojaan, mutta alppakka saa kyytiä.

  VastaaPoista
 38. She does look triumphant, in a way only a dog with a two inch inseam can. And so adorable.

  VastaaPoista
 39. Tästä postauksesta taitaa olla jo aikaa..mutta en voinut muuta kuin nauraa! =) Ovela ja ilmeisesti onnellinen kaveri sinulla!

  VastaaPoista
 40. Ihana Hertta koira, hurmaava!

  VastaaPoista
 41. How can you ever correct a dog that has such sweet and innocent eyes?! Too cute!

  VastaaPoista
 42. what a cute lady! :D the one I had was the same when she made mischief :D

  VastaaPoista