-->

4.8.2008

Näin se kesäloma toimii

Oi riemua, nyt se vihdoinkin alkoi! Koko kesä on menny käsitöiden suhteen vähän ohi. Mitään kunnollista valmista ei oo syntynyt, ja bloggaaminenkin on sitä myöten jäänyt vähiin. Heti eka lomapäivä käänsi onneks tuulen suunnan: istuin ompelukoneen ääressä loman riemua rallatellen ja tulosta syntyi. Sen lisäks että korjasin vihdosta viimein pari ostovaatetta pitokuntoon sain aikaiseksi kolme (3!) uutta paitaa. Ja ne on kaikki ihania! Uskokaa. Todisteeksi tarjoan lähipäivinä kuvia. Tehokkuutta riitti ompelulta myös neulomiseen, ja se kirkuvankeltainen myttykin valmistui.

Luna Moth Shawl

Malli: Luna Moth Shawl by Shui Kuen Kozinski.
Lanka: Keinokuituista mysteerilankaa kaksinkertaisena, 85 gr. Itsepäistä se ainakin on, koska vetäytyi heti hieman kasaan pingotuksesta päästyään. Ei voi mitään, ja kaulahuivikäytössä se tuskin haittaakaan.
Puikot: 4,0 mm pitsi-Addit.
Koko: 82 cm x 165 cm.

Ja Flickristä löytyy lisää huivikuvia...

Luna Moth Shawl

Keltainen, nimenomaan tää lämmin maissin- tai leijonankeltainen, on asettautunut tykysti mun mieleen ja vaatekaappiin. Nahkainen kapea panta löytyi H&M:n alesta, nappikorvikset Ruoveden kirpparilta ja keltaiset tossut Mekasta. Muutama metri keltaista puuvillapitsiä odottelee vielä ompelulaatikossa paitoja, jotka vois tuunata näihin sopiviksi. Puikoilla on myös tulossa lisää samaa väriä: Cookie A:n Lissajous-polvisukat Twist Collectivessa kolahti lujaa ja napsuttelin ohjeen samantien ostoskoriin ja työn alle.

I love her so much!

Maissinkeltainen on siitäkin hyvä sävy, että se passaa myös Hertan värimaailmaan. :P Eikä tää keltainen vallankumous muuten sitten ole mikään syksynmerkki, kuuletteko!? Mulla on nyt kesäloma, joten sovitaan että koko elokuu on pelkkää hellettä ja syksyyn on vielä paaaljon aikaa, eikös juu? :)

I started my long-waited summer vacation with a sewing spree: I sewed three (3!) shirts in one day, and I LOVE them all. And for a reason, believe me. I'm sure You'll agree with me as soon as I get some pics taken and posted. ;) I also finished my Luna Moth Shawl, which was the screaming yellow project in the earlier post. Love it too, and as you can see my acessories agree with the choice of colour. And by accessories I don't mean our puppy dog Hertta, although the warm yellow matches also her brownish coat perfectly... :)

35 kommenttia:

  1. Ihana väri ja kaunis huivi! Aurinkoa lisää, vaaditaan! (toi myrsky siellä ulkona on joku väärinkäsitys)

    Sitäpaitsi, elokuu on ihan virallinen kesäkuukausi. 12 kuukautta jaettuna neljällä vuodenajalla antaa jokaiselle vuodenajalle sen kolme kuukautta. Joten nyt on kesä. On se! :D

    VastaaPoista
  2. Kaunis huivi. Oikein hyvää lomaa.
    Itsekin lomailen. Toivotaan, että tulee se ihana elokuu ja lämpimät ilmat.

    VastaaPoista
  3. Villapeikko: Aurinkoa juu ehdottomasti tännekin! Tosin mulle on pääasia ettei kuukauteen tarvii mennä töihin, ja toisaalta sadesäällä voi luvan kanssa istua sisällä neulomassa. ;) Mutta olis se helle kyllä poikaa...

    Merja: Kiitokset ja hyvää lomaa myös sinulle! Kesä on ollu niin kylmä ja epävakainen, että pakkohan elokuun on olla kaunis ja lämmin. Muuten mä alan pitää kesälomiani joulukuussa. :)

    VastaaPoista
  4. Erittäin hyvän värinen huivi :). Hieno.

    Ja mun täytyy ehkä käydä Mekassa kattelemassa, jos siellä vielä ois noita kenkiä... =)

    VastaaPoista
  5. Keltainen ei ole kyllä koskaan ollut hyvä väri mielestäni, mutta tuo näyttää kyllä todella hyvälle. Lomahan se parasta aikaa, itsekin odottelen tämän viikon loppuun, että pääsen taas viettämään lomaa pariksi viikoksi.

    VastaaPoista
  6. Onpa pirteän (niin ärsyttävä kuin tuo sana voi ollakin) värinen huivi! Tuo malli on itselläkin suunnitelmissa joskus neuloa, mallineule on houkuttelevan näköinen.

    Mäkin olen yrittänyt ajatella, että kyllähän elokuu on kesäkuukausi, vaikka pahasti epäilyttääkin kun esimerkiksi eilen tähän aikaan aamusta mittari näytti +5 astetta, tänään sentään +7 :P Mullakin alkaa ensi viikolla hurja vajaan kolmen viikon loma ennen opiskelun jatkumista, joten sais kyllä edes vähän lämmetä! Helteitä en kaipaa mutta ettei ihan syksyvaatteisiin tarvitsisi pukeutua vielä. Vaikka toisaalta kivojahan ne villaiset neuleet on ... ;)

    VastaaPoista
  7. beautiful luna!!!
    The last picture with your baby is gorgeous!

    VastaaPoista
  8. Oi, miten kaunis! Ja tottakai kesää on vielä jäljellä, vaikka itse eilen aloitinkin jo arkisen aherruksen.

    Hauskaa lomaa! :)

    VastaaPoista
  9. Upean värinen huivi. Tykkäilen tuosta väristä myös, harmi ettei sovi itselle. Minulla samoin alkoi kesäloma eilen ja sitä hellettä olisi syytä elokuuhun mahtua... Täällä savossa ei ole koko kesänä ollut ainuttakaan hellepäivää, murr. Mutta nautitaan lomailusta, vaikka sitten sohvannurkassa istuen ja neuloen :)

    -merja-

    VastaaPoista
  10. Ihanan aurinkoinen huivi! Tuosta ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle.

    t. JohannaH

    VastaaPoista
  11. Mahtavan värinen!

    Minäkin pidin kesälomani ennen aina elokuussa, se on ehdottomasti paras lomakuukausi. Nykyään vaan päiväkodin loma pakottaa pitämään omatkin lomat heinäkuussa.

    Hauskaa lomaa!

    VastaaPoista
  12. Olen samaa mieltä: kesän on pakko jatkua! Lomat olen kyllä pitänyt, mutta vielä täytyy tulla lämpimiä kesäpäiviä.

    Keltainen on vähitellen hivuttautunut minunkin vaatekaappiini, etenkin juuri tuo auringonkukankeltainen. Kiva huivi ja sopii hyvin Hertallekin. Kiva, että voitte käyttää samoja asusteita ;)

    VastaaPoista
  13. Ihanaa keltaista! Se vaan valloittaa salakavalasti, halusi tai ei;) Ehdottomasti nyt on kesä, ja sitä paitsi alkusyksykin on oltava kaunis, meitsi kun sai kesälomansa isoimman osan syyskuun loppuviikoille... Mua kanssa himottaa toi sukkamalli, mutta en oo vielä tilannut. Varmaan pakko tilata viimeistään kun esittelet omasi seuraavan kerran:)

    VastaaPoista
  14. Lotta: Ainakin Ideaparkin Mekassa oli noita vielä eilen yllinkyllin, ja tais olla joku ekstratarjouskin just noista läpsyttimistä. Keltainen pelittää hienosti joka saralla! :)

    Pauliina: En mäkään kaikista keltaisista pidä, haalea pastellikeltainen ei iske muhun yhtään. Mutta just tää lämmin tummempi sävy taas tuntuu tosi omalta.

    Paula: Mallineule on helppo ja kivannäköinen, vaikken mä kyllä oppinutkaan sitä ulkoa koko aikana. Siiviläpää, hehe. :)

    Tulin just koiran kans ulkoa, ja hrrr kun on näpit jäässä! Miten voi elokuussa olla noin kylmä tuuli?! Seuraavalle lenkille laitan kyllä pipon päähän, nih. :P

    Kelly: Thanks! I love that picture too. The soft evening sun really compliments the colours.

    Pikku-Kettu: Kiitokset! Mä kyllä liputan loppukesän lomailun puolesta. Lomailen yleensä aina näin elokuussa, ja vielä koskaan ei säät ole pettäneet. Peukut pystyssä että sama pitää paikkansa tänäkin vuonna... :)

    Merja: SOhvannurkka tuntuu just nyt houkuttelevimmalta paikalta, kun ulkona tuulee niin että lähtee tukka päästä. Hertankin korvat vaan lepattaa vaakasuorassa, hehe. :D

    Kyllä meille vielä helteet tulee, usko pois. Mä olen tulossa loppukuusta Savon suuntaan, toivotaan että silloin viimeistään saadaan aurinkoa kilokaupalla!

    Cica: Kiitän! :)

    JohannaH: näin on! Pakko tehdä oma aurinko kun se iso pallo päätti vetäytyä pilveen loman alkamisen kunniaksi. :)

    Iinu: Vika kuva on munkin suosikki. Yritän päästä otattamaan paitakuvia pian, aikataulu kun riippuu miehen kiireistä. Pitäis hommata kunnollinen jalka kameraan ja kaukolaukaisija niin olis väähän riippumattomampi muista. Lomarahoilla ehkä..? ;)

    Hasbu: Keltainen piristää kummasti. :) En oo tullu ees ajatelleeks että tarhan aikataulut vaikuttais noin paljon, mutta siis tottakai se menee niin. Mä oon toistaseks saanu ite päättää lomani ajankohdan, ja kyllä elokuu vain on parasta. Tosin ens kesänä taidan aloittaa loman jo heinäkuun puolelle, koska viimeiset työviikot oli melkoista kitumista tyhjässä toimistossa. :)

    Karoliina: Amen! Kesähän ei oo vielä kunnolla ees alkanut, joten pakkohan niitä aurinkoisia ilmojakin on olla tulossa.

    Hertan kanssa ollaan kovin samanhenkisiä värien suhteen, ainakaan se ei oo vielä valittanu että mun ulkoilutusasuissa ois jotain vikaa. ;D

    Jaana: KesäKesäKesä... Lissajous-sukat on aina nannaa, vaikka en ookaan vielä tehnyt kuin viis senttiä ekaa sukkaan. Ja ohjeessa on tosi hyvät taulukot ja vaihtoehdot eri kokoisille nilkoille ja pohkeille, ihan luksusta. Kyllä se Cookie A vaan on sukkien kuningatar!

    VastaaPoista
  15. Voi hellanlettas! Ihana väri ja tuo kannonpäässäkykkimiskuva on tosi hieno! Hauskaa kesälomaa. Meillä oli kamala myrsky viime yönä, aamulla oli kiva lähteä ajamaan töihin kun sai väistellä kaatuneita puita ja lennelleitä oksia... Huu!

    VastaaPoista
  16. Kiva että palasit! Joka päivä kun käy kurkkaamassa, eikä mitään kuulu, alkaa huolestus :).. Kävispä keltainen ja kaikki muutkin sun energiavärit (huoh). Mut ei, kylmiä vaan sietää oliivi-ihoni. Siksikin on hauskaa seurata sun tekemisiä!

    VastaaPoista
  17. Ihanan värinen huivi :) Sopii hyvin niin kesän kuin syksyn väreihin, eli vaikka vielä on kesä niin olet myös valmiina syksyyn ;)

    Sukkaohje on aivan mahtava!! Varmaan pakko tehdä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  18. Kauniita kuvia taasen.... IHANAA LÄMMINTÄ AURINKOISTA L O M A ELOKUUTA!!

    VastaaPoista
  19. Tuo keltainen sopii sulle tosi hyvin. Aivan ihania kuvia ja niin kaunis huivi taas kerran!

    VastaaPoista
  20. Tosi kivan näköinen huivi, tuo väriä syksyyn. :D

    VastaaPoista
  21. juu, Keltainen on selvästi Hertan väri! Ihana huivi sekä Hertta <3

    VastaaPoista
  22. Ooh, upea upea upea! Kyllä keltainen on mun top-kolmosessa värien suhteen tällä hetkellä. Ja noi korvikset, aah..

    Huomisiin ;)

    VastaaPoista
  23. Hauskan näköinen koira!

    VastaaPoista
  24. Nätti on huivi, keltainen piristää ja tuo syksyn värit mieleen. Mallikin on kiva, löytyy itseltäkin tekaistuna :)

    VastaaPoista
  25. Kaunis huivi ja vielä suloisempi pieni koira :D.

    Täällä iski tuon huivin ilmestyessä näkökenttään keltakuume...... Ei vain taida kätköistä löytyä keltaista lankaa, höh.

    VastaaPoista
  26. Marsvin: Tackar! Kanto oli hurjan iso, tunsin oloni aika pieneks sen päällä kykkiessä. Kyllä ne säät tästä paranee, nytkin on ihanan aurinkoista vaikka kylymää...

    Käsveska: Onpa kiva kuulla että on kaipailtu. Niin ja anteeks vaan odotuttamisesta, nyt pitäis kyllä blogin taas aktivoitua kun lomalla on paremmin aikaa.

    Oliivi-iho kuulostaa ihanalta, paljon paremmalta kuin mun kalpeanvaaleani. Mä nyt käytän melkein mitä värejä vaan, jotenkin tuntuu siltä että ne mitkä tuntuu hyvältä sopii myös ihoon. Tai sitten oon ihan väärässä ja näytän kalmaiselta vääränväristen huivieni kanssa, hehe. :)

    Elli ja Aura: Kiis! :) Sukkaohje on mahtava! Ainakin toistaiseksi oon nauttinut hirmuisesti eri kaavioiden seuraamisesta (niitä kun on tällä hetkellä neljä rinnakkain). Koko ajan pysyy mielenkiinto yllä ja vaikka homma ei suju yhtä nopeasti kuin sileää neuloessa, niin silti jälkeä tuntuu syntyvän ihan kohtuullisessa ajassa. Suosittelen, ohjeessa löytyy hurjasti eri kokovaihtoehtoja, niin että varmasti jokainen voi tehdä itselleen istuvat sukat.

    SatuU: Kiitokset sekä kuvakehuista että lomantoivotuksista! Aurinko tuli jo takaisin, vielä kun sais sitä lämpöä niin johan kelpaa. :)

    Miia-Rebekka: Kuvat on kyllä aikas onnistuneita, kiitos miehen joka jaksaa räpsiä. Huivi tosin on osoittautunut pettymykseksi: akryylilanka kurtisti huivin takaisin ryppymytyksi pingotuksesta huolimatta. Höh. Auttaiskohan tärkkäys?

    Sisko: Näin on, sointuu hyvin vaahteranlehtien väriin, sitten kun on niiden aika.

    KaSil: Hertta sanoo vuf eli kiitos! :)

    Jatta: Jepujee, kiitokset vielä kivasta eilisestä. Korvikset juu mutta entäs ne verhot!!! ;)


    PP: Hertta on melkoinen vekkuli, luonnossa vielä hauskempi kuin kuvissa. :)

    Hansu: Juu mä muistan sun ihanan Luna Mothin. Se itseasiassa avas mun silmät tälle mallille, niin että kiitos! :)

    Hibou: Keltakuumetta taitaa olla enemmänkin liikkeellä... ;) Eipä sitä mullakaan pahemmin varastoista löydy, mutta asia on nyt korjattu pikaisella reissulla lankakauppaan. :)

    VastaaPoista
  27. upea huivi ja ihanat kuvat niinkun aina. :) ja herttakin se siellä. ps. hyvää lomaa! :)

    VastaaPoista
  28. Blogissani on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  29. Satu H: Juu mä olen ihan lomalla ainakin muistin osalta. Suurimman osan ajasta ihan kuutamolla, mikä on paha paha paha, koska mun pitäis olla just nyt tosi organiseerattu ja tarkka: viikon päästä on parhaan kaverin häät ja mä vastaan kaason virassa monesta asiasta. Iiks. Ja mä näytän hukanneeni aivoni vaikkei eka lomaviikko oo vielä ees ohi! :P

    Hety: Kiitos kaunis!!!

    VastaaPoista
  30. The bright yellow is so pretty - and your shawl is lovely. Great work with the photos too ;) I love your puppy!

    VastaaPoista
  31. Noi sun kuvat on todella upeita, kauniita! Ihana huivi.

    VastaaPoista
  32. Upea huivi ja mahtava väri!
    Olen taustalta seuraillut blogiasi vuoden verran ja mahtavia töitä sinulla on kaikenkaikkiaan!! Miten voitkin olla niin ahkera ja taitava =) !

    Noista mainitsemistasi pitsiAddeista kysymys. Onko Addin pyöröpuikoissa joitain pitsineulomuksiin erityisesti tarkoitettuja malleja vai tarkoitatko yleensä Addin pyöröjä? Itselläni ei noita niin kovin kehuttuja puikkoja vielä ole mutta harkinnassa on innostuttuani kovasti pitsihuivien tekemisestä.
    Mukavaa kesälomaa =) ! t. Heli

    VastaaPoista
  33. I-ha-na huivi :) Ostin juuri samaa värimaailmaa teepparin ja huivin, ja heti tuli jotenkin syksyisempi olo.

    VastaaPoista
  34. Voi ei, aivan ihanan värinen huivi, nyt mulle tuli taas himo alkaa neuloo jotain tosi kivan väristä huivia :)
    Harmittaa ku en osaa kääntää noita englannin kielisiä ohjeita, vai onkohan se vaan laiskuutta..hmmm...

    VastaaPoista