-->

26.5.2008

Pienesti pitsiä

Green, green and more green
Malli: Burdan ilmaiskaava todella reilusti muokattuna: etu- ja takakappaleiden helmaosaa levennetty alhaalta mutta kavennettu muualta kovalla kädellä, etu- ja takayläkappaleita "nostettu", hihoihin lisätty päärmekaitaleet, ei vetoketjua, pitsikoristeet oman maun mukaan.
Kankaat ja pitsit: Eurokangas.

Tiinan yli-ihana pallotunika innoitti mut lataamaan samaisen Burdan ilmaiskaavan yhtä ihanan kesävaatteen toivossa. Valitettavasti Burdan kaava ei sellaisenaan soveltunut mun kropalleni, minkä totesin siinä vaiheessa kun olin koonnut kappaleet yhteen: joka paikka pallotti, pussitti ja huusi "katsokaa nyt kaikki kun mä olen aivan viimeisilläni raskaana!" No kun en kerran ole yhtään, niin otin ratkojan ja sakset peliin ja aloin työstää. Kovalla kädellä muokattuna ja kavennettuna tunika on varsin passeli, vaikka helpommallakin olis voinut päästä; alkuperäisestä kaavasta jäljellä on oikeastaan vain hihat.

Eurokankaan palalaarit on monesti varsinaisia aarrearkkuja, niin tälläkin kerta: tämä omenanvihreä puuvillasekoitepala maksoi 1,68 euroa. Kangas on kevyesti ryppykäsiteltyä, niin että käytössä tulevat rypyt ei pahemmin näy. Loistavaa, mä kun en ole mikään silitysraudan himokäyttäjä, ehh... :)

Lace details

Pitsinauhoja tuli ostettua pitkin kevättä vähän turhankin kanssa. Toistaiseks mä olen hillinnyt itseni ja käyttänyt pitsejä maltillisesti, mutta voipi olla että kesän tullen homma karkaa käsistä. Yks kaunis päivä mä kuljen pitkin kyliä sen näköisenä että oon sukeltanut jonkun alusvaateliikkeen alehyllyyn ja ripustanut ylleni kaiken minkä käsiini oon saanut sukkanauhavöistä stringeihin. Nytkin mielessä väikkyy haave tehdä samantapainen tunika mutta enemmillä pitseillä, voi apua. Hyvästi Vilma, tervetuloa Alusasu-Alma! :D

Green tunic/dress

Moni tietää että mä tykkään värikoordinoida asuni välillä huvittavankin pikkutarkasti (hanskat ja huivi mätsää johonkin takin yksityiskohtaan, laukussa ja kengissä on samanvärinen tikkaus...) Niin pitkälle mä en kuitenkaan mene, että alkaisin miettiä pukeutumistani koirankakkapussien värien mukaan; vannon, että tämä yhteensopivuus on silkkaa sattumaa!!! :D

41 kommenttia:

  1. Kaunis, kesäinen tunika ja pitsiä juuri sopivasti.

    Sitä ollaan kuvassa kuin Neiti Kesäheinä ja koirakin niin somasti heinikosta kurkkii. Kivoja kuvia taas kerran :)

    VastaaPoista
  2. KAunis! Ihanan kesäisiä kuvia! Näytät niin nätiltä!

    VastaaPoista
  3. AnniKainen: Kiitosta vain! Järjestelmäkameralla saa kyllä loistokuvia. Mies otti kyllä noitakin paljon parempia otoksia, mutta itsekritiikki iski ja sensuroin ne; mikä siinä on että kun kuva on muuten täydellinen niin oma ilme on sitten ihan karsea? :D

    Pikkumyy: Voi että, kiitos! :) Tuo voikukkapelto oli kyllä ihanan kesäinen kuvauspaikka. Koira tosin meinasi hukkua heinän sekaan, kun sen maavara on vaivaiset 5 cm. Onneks Hertta oli hihnassa kiinni niin ettei se vallan jäänyt löytymättä. :P

    VastaaPoista
  4. Upea! Mulla olis kyllä käyttöä sille katsokaaolenviimeisilläniraskaana-mallille :P
    Hertta on söpö as always.

    VastaaPoista
  5. Ihana ja pitsit varsinkin. Pitsi-alma-look sopii sulle hyvin! Ja kiitos burda-linkistä, talteen tuli otettua.

    VastaaPoista
  6. kaunis tunika!

    minulla anoppi oli kerran jos toisenkin katsonut, että olen huvikseni jonkun vihreän liinan laittanut koiran hihnaan kiinni, ennenkuin älysi, että se on kakkapussi..

    VastaaPoista
  7. Voi, teitpäs hienon ja ihanan pitsisen mekkosen! Ja kuvatki on ihanan kesäsiä. :)

    Tiina/tillim.vuodatus.net

    VastaaPoista
  8. Vielä kerran ihana!

    Miullakin on tuo kaava printattuna, kun vain pääsisi sanoista tekoihin! :)

    VastaaPoista
  9. Sepä on niin soma että!

    Mä olen kans imuroinut nuot kaavat ja kankaankin ostanut jo aikaa sitten. Kun vielä innostuisi teippaamaan a4 arkit yhteen, leikkaamaan ja ompelemaan niin mekko olisi valmis. Eli ei paljosta kiinni :D

    VastaaPoista
  10. oi siellä se pikku hauvakin näkyy. Mun kässä blogi on taas näkyvissä kaikille, niin näät Rinaakin =)

    http://katilda.vuodatus.net/

    rapsutuksia sinne

    VastaaPoista
  11. Kate: Hih, siitä sulle siis sopiva tunikan kaava (paitsi että muista lisätä helman alareunoihin reeeeeilusti leveyttä, ellet tosiaan halua sitä pallotusilmiötä...)

    Liina: Alma kiittää rohkaisusta! Kohta blogi pullistelee romanttistä nöpsy niin että alta pois. :)

    Joko: Hahaa, koristeliina! :D No on noi vihreät biohajoavat sentään vähän fiinimmän näköisiä kuin ne rapisevat ruskeat, joista meiltä myös löytyy. Että siinä mielessä mä olen tässäkin asiassa valikoiva ja värikoordinoiva. :)

    Tiina: Kiitos vain tiennäyttäjälle! Ilman sua en ois löytänyt tota kaavaa. Siun pallotunika on kuitenkin ihanampi applikaatioineen kaikkineen.

    Pikku-Kettu: Kiitti! Muutamia viikkoja ne kaavat ehti munkin pöydällä happanemaan ennen kuin pääsin sanoista tekoihin. Tekeminen oli kyllä sitten sitäkin nopeampaa, muokkailuista huolimatta.

    Soile: Se kaavojen leikkaaminen ja teippaaminen oli ehkä hitain ja tarkin homma tässä. Ei ainakaan mulla menny kaikki kohdistusmerkit paikoilleen, ja teippikin meinas loppua kesken. Voisinpa sanoa että hommasta on yli puolet takana kun oot saanut kaavat kasaan, phuuh! :)

    KaSil: Rina, oih, heti meen katsomaan!! :)

    VastaaPoista
  12. Pakko myöntää että tuo hauska koirankakkapussin vihreän värin sointuvuus tunikaasi oli kyllä ensimmäinen asia jonka huomasin ;)
    Sen jälkeen silmät avautuivat myös muihin asioihin; tunika on todella kaunis! Pitäisiköhän itsekin kyhätä jotain tuommoista, tosin en ole niin vakuuttunut siitä että sovin tunikoihin.
    Elli

    VastaaPoista
  13. Sievä mikä sievä. Voisin kuvitella tuollaisen itsellenikin. Ja vartalonmuotoni puolesta joutuisin todnäk tekemään just samat korjailutkin.. Ihana väri. Hyvä koira :).

    VastaaPoista
  14. Kerrassaan hieno tunika! Aivan ihana tunnelma noissa kuvissa!

    VastaaPoista
  15. Elli: Mä kans ajattelin ettei tunikat ole mua varten, että kun on tuota rintavarustusta niin ne on automaattisesti raskausmekkojen näköisiä. Ja niinhän monet niistä onkin, jos on liikaa rypytystä ja leikkaukset väärissä kohdissa. Hyvänmalliset onkin sit tosi hyviä ja mukavia. Eipä tarvii huolehtia onko housujen vetskari auki tai näkyykö alkkarit istuessa. :P

    Maiju: Tackar och pockar! :)

    Laina: Eilen illalla oli kyllä kesäinen olo, ja voikukkapellossa oli kiva kirmata. Herttakin tykkäsi, vaikka joutuikin tekemään melkoisia loikkia että pääsi eteenpäin heinikossa. :)

    Taija: Kiitos kaunis!

    VastaaPoista
  16. *reps* Niin, et sä ole mätsännyt vaatteita pusseihin, vaan pussit vaatteisiin. ;D Kiinni jäit!

    Tunika on hieno ja väri ihanan kesäinen. Sopii hyvin tukkaan. :o) Itse en oikein osaa pitsejä käyttää, mutta pitäisi vissiin yrittää, kun ne näyttää noin kivalta. :o) Odotan mielenkiinnolla Alusasu- Alman esiinmarssia..

    VastaaPoista
  17. Iinu: Kyllä tuon tappijalankin kanssa saa pitkiä lenkkejä tehdä, tosin ei nyt ihan pentuna vielä. Vaikka Hertta kyllä kipittäis eteenpäin loputtomiin, utelias ja energinen kun on. :)

    Eikös se oo vähän niin, että monesti pienemmät koirat jaksaakin pidempiä lenkkejä kuin isommat. Tosin se kyllä taitaa olla pitkälti myös yksilökohtainen asia, ja riippuu myös paljon koiran kunnosta ja sille tarjoituista liikuntamahdollisuuksista.

    Jos haluaa rohkean ja reippaan (ja itsepäisen, heh) koiran, niin mäyräkoira on oiva valinta. :)

    Makepeace75: no joo, köh, kyllähän mä mieluummin näitä nättejä vihreitä otan lenkille mukaan kuin niitä rumia ruskeita, hehe. :)

    Alusasu-Alma tekee tuloaan kovasti. Mä hiplailen tämän tästä pitsinippuja ja brodeerattuja kankaita, ja ai kun tekis mieli tehä niistä jotain! Aikaa vain tarttis...

    VastaaPoista
  18. nätti on! :) tunikat on kyllä kivoja. :)

    VastaaPoista
  19. onpa kaunis! Oikein onnistuneet muokkaukset ja väri sopii sinulle mainiosti. Hieno hieno!
    Printtasin itse nuo samaiset kaavat viikko sitten, mutta enpä ole vielä saanut aikaiseksi ryhtyä siihen teippaus rumbaan. Joskos lomalla sitten..

    VastaaPoista
  20. Wau, ihastuttavat kuvat ja tunikakin on ihan mahottoman nätti.

    VastaaPoista
  21. Oi, miten ihana! Ompelu on kyllä kivaa, ois hienoa osata noin hyvin. Ja tosi upea kuvauspaikka, vehreä ja kaunis!

    VastaaPoista
  22. Oo, miten loistavasti sulle sopiva omenanvihreä (= Mätsää niin kivasti punaiseen tukkaasi!

    Ompelukoneen äären kun jaksaisin raahautua minäkin, plääh.

    VastaaPoista
  23. Kaunis tunika ja upeat kuvat!

    VastaaPoista
  24. Tosi kiva! Mua niin huvittaa ku sä oot ehtiny tässä välillä jo tekemään vaikka mitä ku mä oon hautonu niitä Nanson kankaitani, mitä sillon pari kuukautta sitte oli niin kiire ostaa =). Mutta taas sain lisää inspiraatiota (kiits siitä), ku vielä aikaa löytyis, niin...

    VastaaPoista
  25. Kaunis on sekä tunika että tyttö (ja Hertta!!!), livenä myös :)
    Terveisin KoomaJatta :D

    VastaaPoista
  26. Ihana! Pitäiskö ittekki ladata.... Mä en löydä juur mitään ainaskaan Kuopion Eurokankaan laareista. Siis ainakaan halvalla, meen puntaroimaan niin tulee kalliimmaksi kuin pakkakangas niin siihen se aina jää. Se on tuurista kiinni niin kuin kirpparillakin!

    VastaaPoista
  27. Ai niin, hyvää nimipäivää! Noilta riiviöiltä myös :)

    VastaaPoista
  28. Hei aivan mahtavan söpöä! Nuo pitsit on kyllä mahtava yksityiskohta :)

    Sie se oot kyllä nätti kuin sika pienenä

    VastaaPoista
  29. Aivan upea tunika! Itse tein sellasen mamma-version, jota en halua käyttää. Jotenki tuo rypytys/sauma rinnan päällä näyttää muilla ihan ok, mut itellä vierastan. Pitäisköhän minunkin vähän pitsittää. Ja toiset löytää alelaareistakin paremmin. Teethän muutaman erilaisen version meitä ilahduttaan?!!!!
    -Sirpa-

    VastaaPoista
  30. Satu H: Kiitos! Niin on. *Nyök nyök* :P

    Pibu & Tinde: Kiitosta vain, oikein on mieleinen myös itelle. Voi sua onnellista jos jo pian pääset lomalle! Mulla se ilo on edessä vasta elokuussa, ja sinne on ihan liian pitkä matka...

    Anne K-R: Välitän kuvakehut miehelle. Hyvä homma, se lähtee taas ilolla kuvaajaksi kun kuulee että kuvista tykätään... :)

    Jaana: Ompelu on kivaa kun onnistuu, mut voi se olla myös yhtä pentelettä. Meinasin heittää tänkin tekeleen roskiin kun ekan kerran vedin sen päälleni ja huomasin palloilmiön. Onneks maltoin tehä muokkauksia, koska lopputulos on niin kiva.

    Kuvauspaikka oli tosi hauska voikukkakumpu. Ja keskellä Tampereen lähiötä, vaikkei ehkä heti uskois. Sinne toistekin siis!

    Sannero: Punainen ja vihreä toimii, vastavärit passaa mun mielestä ihan hyvin yhteen. Mulla on tällä hetkellä 1,5 km matkaa ompelukoneen luo, niin että raahautumista se vaatii multakin. Kone on nääs evakossa, kun ei ton pienen vikkelän elukan kanssa oikein pysty ompelemaan ja leikkaamaan kankaita kuitenkaan. Ehkä kun tuo tuosta kasvaa niin kone pääsee muuttamaan takas omaan kotiin. Huoh.

    Tytti: Kiits!

    Lotta: Hitaasti hyvä tulee, harkiten vielä parempi. ;) Hyvä jos inspis tarttuu, nää on kulkutauteja blogimaailmassa; mä sain omani Tiinalta ja tartutan sen mielihyvin sulle. :D

    Jatta: Heeeerääätyyys!!! :D Ei vaan, nuku sinä tyttö niin jaksat sitten painaa koko kesän puikot käsissä. :)

    Hansu: Onhan se kankaiden löytyminen säkäpeliä, eikä tosiaan aina onnistu. Mä ehkä sitten vaan käyn Tampereen Eurokankaassa niin usein että aina silloin tällöin teen löytöjä. Kirppareilta mä en sitten yleensä löydäkään yhtään mitään (ellei joku Jatta tai Lotta vinkkaa, hehe).

    Kate: Hiii, kiitos!!! :) Suloisille riiviöille kans (kyläily on työn alla...)

    Torrance: Röh röh ja viiii! :) Siis kiitos.

    Sirpa: Tiedän just mitä tarkoitat; tää oli mulle kans sellainen mammamalli, jossa oli ihan liikaa rypytystä rinnan päällä. Kavensin ne melkein kokonaan pois ja jätin ihan pienen rypytysosion keskelle eteen. Nyt istuu paljon paremmin.

    Voi olla että teen ainakin yhden tällaisen enemmillä pitseillä, jos vain saan aikaa ompelulle lähiaikoina. Kiva jos niillä voi ilahduttaa muitakin kuin itseä! :)

    VastaaPoista
  31. Nythän mä sain parhaimman tekosyyn ostaa pinkkejä koirankakkappusseja! Pitää mätsätä vaatteisiin ja koska mulla on tosi usein päällä pinkki huppari koiralenkillä -> tartten pinkkejä koirankakkapusseja :D

    Ihku tunika, itsekin latasin tuon kaavan ja ajattelin ompelevan ystävän kanssa koettaa saada siitä itelle sopivan version.

    VastaaPoista
  32. Ihana versio tämä, (kuten myös se pallollinen esikuvansa siellä Tiinalla) miulla olis kans kaavat ladattuna koneelle. Jos löytyisi kiva kangas jossakin vaiheessa, täytyisi taas mennä kangaskauppaan ihastelemaan. Heh, miulla ja ompelukoneilla ei ole tunnetusti synkannut sitten yläasteen... mutta nyt olis uusi peli ootamassa testausta ;D

    Hertta on niin suloinen, meinaa ihan koira-kuume taas iskeä ja se se on tuskaa, kun siippa on allerginen... mokoma.


    Blogistani muuten löytyy uutukaiset Söderat; kiitos ihanasta ohjeesta :D

    VastaaPoista
  33. Hiano on! Ja väri sopii sulle tosi hyvin (sekä tunikan, että pussin
    ;-). Pitsejä on juuri sopivasti, ne piristävät kivasti ja antavat vähän erilaista ilmettä tunikalle.

    Nyt blogeissa on alkanut vilistä niin hienoja ompeluksia, että pitäisi ehkä oikeasti yrittää opetella sekin taito ettei tarvitsisi olla ihan kade...

    VastaaPoista
  34. Ihana! Itsellä tuo tunika on myttynä nurkassa. Oli niiin pallo-olo kun sen pisti päälle. Ehkä nyt uskallaudun kaivamaan sen esiin ja muokkaamaan sitä reilulla kädellä :)

    VastaaPoista
  35. Kaunis!
    Poitsu on niin pieni, ettei kukaan ehkä ilkeisi tulla kysymään oonko raskaana. Mutta ehkä ei sittenkään (mitemmäkaivantossatissitesiin)

    VastaaPoista
  36. Sulla on kyllä kasapäin nättejä töitä täällä... Ne takitkin, ihania! Voi ku osais (ja sais aikaseks) ommeltuu itelle jotain noin nättiä. Hertta on sulokki!

    VastaaPoista
  37. Very nice! In my favorite color too. Your dog is cuter than mine!

    VastaaPoista
  38. Wautsi kun nätti, ja ihana väri! Ja kukas se on siellä vieressä niin Herttaisena..:)

    VastaaPoista
  39. I love your blog, you have precious work, congratulations on your blog

    VastaaPoista
  40. Tui: Siis ehottomasti pitää investoida mätsääviin kakkapusseihin, jos kerran on mahdollisuus; tyyli ennen kaikkea! ;D

    Jonna: Hertta sanoo viu ja vuh, elikkäs kiitos. :) Tuo pentu on kyllä vain kasvattanut koirakuumetta, on se niin ihana että tekis jo mieli toista... Jos nyt vielä pari vuotta odottelis että tuo ensimmäinen alkaa olla täyspäisempi. ;)

    Sun Söderat on ihanat, se ruutunauha ja yhteensopivat kengät on ihan täydellisyyttä!

    Hiisa: Kiitos!

    ColibriDreams: Vihreä tuntuu sopivan punaiseen tukkaan tosi hyvin, ja tykkäänkin vielä tuosta omenanvihreästä sävystä aivan mahottomasti.

    Mä olen melkein kokonaan itseoppinut ompelija, niin että rohkaisen muitakin kokeilemaan. Tekemällä oppii, sanon ma.

    Terhi: Mulla oli kans varsinainen pallokalafiilis ekalla sovituksella. Suosittelen ottamaan sakset käteen ja muokkaamaan rohkeasti ja rankasti. Kannattaa ehkä purkaa etu- ja takayläkpl:n saumoja sen verran, että saa osan rypytystä hillittyksi. Kyllä siitä vielä hyvän saa, usko pois!

    TiinaV: Joo, vois olla vähän hankalaa se imettäminen. Ellei sit jättäis pystyaukkoja ja kätkis niitä jotenkin tonne rypytyksen sekaan, heh. Siinä on kyllä tiettyjä riskejä... ;P

    Eva: Kiitokset, yritän parhaani (ja katsotaan sitten mihin se riittää hehe)! :D

    Lily: Thanks! I LOVE your puppy, but have whisper it so that Hertta won't get jealous. :)

    Punavius: Tänks! Hertta on mun rakas, aina ja ikuisesti. :)

    Yoferig: Thank you so much! It's really nice to get feedback (especially when it's as positive as this :D)

    VastaaPoista