-->

29.11.2007

V niin kuin Vilma

Embroided black knee-high socks
Malli: Peruspolvisukka pohjekavennuksin; varressa 80 s, kavennusten jälkeen nilkassa 50 s. Ranskalainen kantapää, kärjessä nauhakavennukset ja viimeiset 8+8 s silmukoitu yhteen.
Lanka: Novita Nalle, 150 g, kirjailuun valkoista muliinilankaa.
Puikot: 2,0 mm ja 2,5 mm minipyöröt.

Twisted Flower Socksin polvisukkaversiot on olleet kovassa käytössä ja niin mieleiset, että heti niiden valmistuttua aloitin tekemään uusia polvisukkia. Halusin sukista lämpimät mutta ohuet ja koska TWS:ien neulomisessa meinas mennä ikä ja terveys ohuen langan ja tarkkaavaisuutta vaativan mallineuleen vuoksi, niin näiden sukkien halusin olevan mahdollisimman helpot ja nopeat neuloa. Jotain ekstraa piti kuitenkin keksiä, ja siksi päätin kirjailla koristeellisen monogrammin sukkien kylkeen. Sopivan koristeellinen mutta silti yksinkertainen V löytyi hartaan googlettamisen jälkeen 85-s-kirjasinaakkosista.

Embroided black knee-high socks

Monogrammin kirjailin vesiliukoisen kirjailukalvon avulla. Kuvion voi piirtää kalvolle tussilla ja sitten joko vain harsia kuvion ääriviivat tai kirjailla koko kuvion kalvon läpi. Lopuksi työ vain lämpimään veteen, ja kalvo liukenee pois. Kätevää!

Tykkään sukista kovasti ja paljon. Mustan ja valkoisen liitto toimii, ja koristeellinen kirjain passaa hyvin yksinkertaiseen neulepintaan ja malliin. Nää on parhautta, jei! :)

Embroided black knee-high socks

Testasin kirjailua miehen pipoon ennen kuin älysin käyttää kirjontakalvoa, ja lopputulos on huomattavasti suttuisempi: langan säikeet ja karvat kun puskivat neulan mukana pintaan ja kirjontakuvion ääriviivoja ei saanut riittävän selkeästi jäljennettyä neulepintaan. Kalvon ratkaisi sukkien kohdalla nämä ongelmat, joten luotan siihen jatkossakin.

Monogram hat

Malli: omasta päästä, mallineuleena *1 kierretty o, 2 n*.
Lanka: Ornaghi Filati Oslo, 75 g, kirjailuun valkoista muliinilankaa.
Puikot: 3,5 mm.

Mies pyysi talvipipon, joka pitäis tuulen ja kylmän loitolla. Toiveena oli yksinkertainen mutta silti yksilöllinen pipo, mieluiten musta ja kutittamaton. Lanka löytyi messuilta, yksilöllisyys oli sopivaa monogrammikirjailun testausta. Miehen nimen eka kirjain on M, ja sopiva malli löytyi French Script -fontin isoista kirjaimista. Tiivis neulepinta pitää tuulen loitolla, ja lämpöäkin kuulemma piisaa. Näitä ehkä lisää, mutta siistimmin kirjailtuina.

35 kommenttia:

  1. Vau, todella kauniit sukat, ja mielettömän taidokas kirjailu. Ihana on tuokin edellinen pitsijakku. Minä olen kade, kun olet niin taitava ja etenkin niin tuottelias, ehtiikö tuolla vauhdilla muuta tehdä kuin neuloa?

    VastaaPoista
  2. Ooohh ja wau, noi on niin hienot!

    Kiitti kalvovinkistä! En oo kuullutkaan moisesta aikaisemmin.

    VastaaPoista
  3. Upee sukat! Taas! Olen kade, kun en saa ees yhtä polvariparia aikaiseksi.

    VastaaPoista
  4. Tyylikkäät sukat nämäkin! Kirjailu on just sitä jotakin, mitä perussukat kaipaavat.

    Ihanan ohjeesi mukaan tehty Lohikäärmehuivini on muuten pingottelua vailla valmis :)

    VastaaPoista
  5. Älyttömän upeat sukat! Wau.

    VastaaPoista
  6. Oi vau! Kyllä on taas hienot sukat!!! Ja pipokin on hieno. En ole minäkään ikinä kuullutkaan moisesta kalvosta....

    VastaaPoista
  7. Kirjontakalvo... kaikkea sitä keksitäänkin. Ihanat sukat ja vau mikä kirjonta *kops*. Armaan pipolla on hyvä harjoitella kirjomista :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos vinkistä, mä tarvin ehdottomasti polvipituisen hameen ja polvisukkiin sopivat kengät :)
    Ai niin, on noi sukatkin tosi ihanat ;)

    VastaaPoista
  9. Mahtavat sukat! Fanitan kirjontatöitä, ja tuo on tosi hyvä idea, ja tosi hyvin toteutettu. Antaisitko tarkemman linkkivinkin käyttämiisi aakkosiin? Ei ihan tuo 85-s auennut minulle eikä googlelle :(

    VastaaPoista
  10. Lentelin blogilta toiselle ihan sattumanvaraisesti ja "eksyin" tänne... Pikaisen selauksen jälkeen täytyy sanoa, että olet hurjan taitava!! :) Hienoja juttuja olet tehnyt, niin kuin nämä sukatkin!

    VastaaPoista
  11. Uuh, ihanat! Yksinkertaiset mutta kuitenkin yksilölliset ja kauniit.

    VastaaPoista
  12. Hieno juttu Annassa

    VastaaPoista
  13. Kyllä on hienot!

    Eikö sua palele tuosta housunlahkeen ja sukanvarren välistä?

    VastaaPoista
  14. Sulla on ehtymätön idea-arkku! Todella upeeta!

    Olipas hieno juttu Annassa!

    VastaaPoista
  15. wautsi! tosi komeet! minkähänlainen ässä mahtaa olla noilla kuvioilla.. :)

    VastaaPoista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  17. To-si päheet sukat! *vislaa*

    VastaaPoista
  18. Pikkumyy: Pari lisätuntia vuorokauteen ei kyllä tekis huonoa, mutta tokihan mä muutakin teen kuin neulon. Toisaalta esim. päivittäiset työmatkat on helppo hyödyntää neulomalla, kun kuitenkin istun joka päivä 40-60 minuuttia bussissa. Enkä mä nyt tiedä lopulta tuosta tuotteliaisuudesta; itestä tuntuu, ettei millään ehdi toteuttaan kaikkia ideoita mitä päässä pyörii! :)

    Villapeikko: Kiitokset! Kalvo on kyllä tosi kätevää, tulee varmasti käytettyä jatkossakin.

    Katinkontti: ;)

    Carita: hei jee, tahtoo nähdä kuvia huivista! Hyvä jos ohje oli riittävän selkeä eikä virheitä löytynyt.

    Anne K-R: Kiitos!

    Satu U: No hyvä homma siis, että tuli puheeksi tuo kalvo. Se on kyl tosi kätevää.

    Kate: Niinpä! Miehen pipo oli kyl tosiaan harjoituskappale, vaikkei se ihan reilua ollutkaan miestä kohtaan, ehh... :P Mutta nytppä tiiän miten tuo neulepinnan kirjailu kannattaa hoitaa ja voin tehdä mihelle parannellun version, vähän niin kuin korvaukseksi. :)

    Perhoneito: Juu, sun pitää ehdottomasti saada ne upeat Bregosi käyttöön mainitsemiesi polvisukkien lisävarusteiden (eli hameen ja kenkien) kera. ;)

    Aino: Hei juu anteeksi, oisin kyllä voinut vähän tarkemmin viitata noihin mongrammiaakkosiin. Eli esimerkiksi täältä löytyy monogrammiaakkosia, ja googlen kuvahaulla eri hakusanoilla löytyy vielä älyttömän paljon lisää.

    USI: Hauskaa, eksypä toki uudestaankin tänne! :)

    Jatta: Tänks, saavutin siis nimenomaisen tavoitteeni näiden sukkien kanssa. ;)

    TiinaR: Kiitti!

    Kiki: Heh, kiitokset. :) Sen kuvan kanssa oli kyllä vähän sulattelua, että oonko mä muka ton näkönen ja eikö muka parempaa löytynyt?! :D

    KirsiÄr: Näino!

    Karoliina: Juu, kyllä palelsi kuvatessa, hrrrr. Mutta tarkoitus ois tositilanteessa kyllä pitää tuolla sukkahousuja alla, enkä mä oo ihan varma noiden caprien lahkeidenkaan käärimisestä... Tarttis kehitellä jotain...

    Tarja: Nöyrä niiaus sinne suuntaan, yritän parhaani. Annan juttu oli kyl ihan onnistunut, kiva kun neulomista käsiteltiin lehdessä eri näkökulmista ja tuoreemmalla otteella.

    Satu H: Ässäkin on kyl hieno tässä fontissa, siitä vaan neula kauniiseen käteen ja kirjomaan. ;)

    Siina*K: Voi kiitos! Pitäisköhän mun nyt punastua... :D

    VastaaPoista
  19. Määä een kestä miten ihania töitä sää aina teet!!!

    tipip

    VastaaPoista
  20. Vau. Ei osaa sanoa muuta ;D

    Marsvin

    VastaaPoista
  21. Moikka!

    Aivan ihanat sukat! Nyt minua on kyllä onnistanut nimeni suhteen! :D Todella kaunis ja siro tuo V-kirjain, aina olen löytänyt V:n tosi tylsän tai ruman mallisena, mutta tuo on ihana! Ja kappas, poikaystäväni nimi myös alkaa M:llä..:D

    VastaaPoista
  22. Nuot sukat on NIIN! Aivan mahtavat! Ja lohikäärmeeseen muuten hankitaan langat huomenna. Nih.

    VastaaPoista
  23. Nytpä on pakko kommentoida kun pongasin Sinut Annastakin. Mainio juttu! Kiitos piristävästä blogista, tätä seurailen vaikkei neulominen ykkösjuttu täällä olekaan. Aurinkoista viikonloppua!

    Ankka
    @ http://irocduck.vuodatus.net

    VastaaPoista
  24. Hienot sukat jälleen kerran! Mäkin bongasin sut Annasta:) Toimittaja laittoi mullekin viestiä, mutta ilmoitti sitten että onkin saanut myöntävän vastauksen haastatteluun toiselta bloggaajalta. Kivassa hengessä tehty juttu!

    VastaaPoista
  25. Tippi: No kato mä yritän parhaani ja katson sitten mihin se riittää. ;D

    Marsvin: Se riittää paremmin kuin hyvin, kiitän ja kumarran! :)

    Vennaria: Oon huomannut saman, v-kirjain on monesti yks surkeimmista eri fonteissa. Eipä kyllä m-kirjaimessakaan ollut aina kehumista, kun metsästin sitä pipoa varten... Nyt kuitenkin löytyi just täydellinen V. Jeee! :)

    Soile: Kiitsa! Lohikäärmeitä näyttäis ilmestyvän kiihtyvällä tahdilla, kiva kiva kiva!

    Ankka: Kiitos, kiva kuulla! Käväisin heti vastavierailulla blogissasi ja ihastuin koruihisi. Ja ne kaikki ihanat kivet, sinä saat niistä aikaan varmasti jotain todella upeaa. Taisit saada vakivieraan... ;) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

    Jaana: Jeps, toimittaja oli ottanut kontaktia useampaan bloggaajaan, mutta päätyi ilmeisesti joidenkin lisätietojen perusteella minuun. Tiedä sitten miksi... :) Sukat tykkää kun niitä kehutaan, joten kiitos!

    VastaaPoista
  26. Taidan toistaa itseäni (aina sama kommentti...:D), mutta on ne vaan upeat!
    Nyt on ihan pakko opetella myös kirjailemaan.

    VastaaPoista
  27. hassua kun pläräsin tuota annaa torstai-iltana ja äkkäsin "vilma". siis aivot tunnisti sut sieltä ohikiitävien sivujen välistä, vaikken oo ikinä oikeesti suhun törmännytkään :D pläräsin toki takaisin ja luin jutun. nätti kuva ja kaikki. ihkut hiukset ja sävysävyyn neule ja villasukat :)

    VastaaPoista
  28. Kerrassaan hienot kirjailut!

    VastaaPoista
  29. Höhpöh olin jättävinäni yhden kommentin jo Annan ilmestymispäivänä mutta taisin mämmätä kun ei sitä näy?
    Onnea sukista ja jutusta, hienoja molemmat!
    Polvarit olis kivat kaupungilla hameen kanssa näin talvella, mutta pitäisi keksiä jotkut sopivat kengät, vähän talvicrocsien tapaiset mutta jotka eivät olisi ihan niin muoviset. Yleensä kun pikkukengät tulee ostettua ilman villasukkavaraa, mutta jos jotkut ihan polvarikengät...onko ehdotuksia?

    VastaaPoista
  30. Mistä löysit sitä liukenevaa kalvoa?
    Oon metsästänyt moista enkä oo löytänyt.

    Strömsössä kerran näin vilauksen kun ne jotain sillä teki.

    VastaaPoista
  31. Elli: Mulla ei kovin paljon ole kokemusta kirjailusta, mutta eipä tuo ihan kamalan vaikealta tuntunut. Ainakaan yhdellä värillä ja valmiilla mallilla... ;)

    Mursuliina: Kiitos kehuista! Juttu oli kyllä munkin mielestä vallan onnistunut, ja kuvakin ihan jees. Värikoordinointi ainakin oli kohdallaan. :D

    JohannaL: Tack tack. Sun lohikäärmehuivi on muuten makean värinen, kiva jos tykkäsit ohjeesta.

    Kaisa: No juu, olen kyllä tyytyväinen itsekin. Mustasta sukasta valkoinen monogrammi pomppaa sopivan hyvin esiin, eikä toisaalta pikkuvirheet ehkä erotu niin tarkasti. Että voin kyllä röyhistää rintaani hyvillä mielin. :)

    Villamokka: Nuo kuvan kengät ostin nimenomaan polvisukkakengiksi: niihin mahtuu ongelmitta ohuempi villasukka, vaikka koko onkin mun normaali neliykkönen. Lesti (?) vain on niin sopivan mukava.

    Muita vaihtoehtoja polvisukkakengiksi mulla ei kyllä oikein ole. Näille sukille kyllä kävis semmoiset puoleen pohkeeseen ulottuvat saapikkaat, niin että kirjailuosuus jäisi näkyviin. Jos löydät täydelliset talvikengät polvisukille niin hihkaise mullekin! :)

    Markka: Ostin kalvoa Tampereelta käsityökauppa Merlettosta (Koskikeskuksen 3. krs) hintaan 6 e/m. Netistä liukenevaa kirjontakalvoa löytyy Ullakasta (kohdassa "häviävät kirjontamateriaalit", vinkkejä muovin käytöstä saa esim. AnneV:ltä.

    VastaaPoista
  32. Kiitti vinkistä, kävin täällä paikallisessa kangaskaupassa kyselemässä moista muovia. Ne vähän hihitteli mun säälittävälle selitykselle, ja sitten ne epäili että oon keksiny koko kalvon itse!
    Ostin vähän vastaavanlaista systeemiä, harsoa. Mutta vielä aion kyllä sen muovin tilata.

    VastaaPoista