-->

17.11.2007

Pääomasijoituksia (olemattomin tuotto-odotuksin)

Kiitos armollinen työnantajatahoni siitä, että palkanmaksupäivä on kuun puolessa välissä! Maksu suoritetusta palveluksesta kilahti tilille torstaina 15. päivä, ja perjantaina taskuissa poltteli euro jos toinenkin innokkaana vaihtamaan omistajaa Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella.

Piikkopirta sai eniten mun palkkarahoista:
- 2 x 500 g kartiota vihreää King Colen Anti-tickle Merino Blendiä, 18,50 e/kpl.
- 5 x 50 g oranssia King Colen Anti-tickle Merino Blendiä, 1,80 e/kerä.
- vyyhti mustaa Merino Oroa, 6,50 e/100 g.

Vihreään vyyhtiin jätin myös pari ropoa, vaikka pätkävärjätyn langan neulepinnan mahdollinen ylilevottomuus hieman epäilyttikin:
- Oranssinkirjava ONlinen Supersocke, 6,50 e/100g.

Ostin myös yhden poro-hirvi-tai-muu-sarvieläin-aiheisen kangaspainantatilkun, 2 e. Sanokaa joku mikä sen paikan nimi oli joka noita myi, minen muistanut katsoa. Olisin ostanut myös apinakaksikolla tai nallella varustettuja lappuja, mutta kun niitä oli vain semmoisilla pliisunvärisillä kankailla. Joku sanoisi maanläheisillä, mun makuuni ne oli masentavia. Tän vois ommella vaikka jonkun laukun kylkeen.

Hannele Hämäläisen keramiikkakojulla piti käydä pariinkin otteeseen. Ja juu, ostin myös enkä vain ihaillut:
- 2 sudenpäänappia 5 e ja rintakoru niiden kaveriksi 8 e. Nämä varmaankin pipon ja tumppujen koristeiksi.

Kivimessujenkin puolella vaeltelin, mutta enpä mä sieltä oikein osannut mitään ostaa. Yksi vihreä makeanvedenhelminauha piti kuitenkin hamstrata, kun se oli niin upean värinen. Ois ehkä pitänyt ostaa saman tien toinenkin, ja vähän pienempiä vihreitä ja vaaleita helmiä. Niin ja lisää lukkoja ja muita tarvikkeita, niin tuosta ois jonkun korun saanutkin aikaseks. Onneks on nettikaupat. :)

Messut oli ihan jees, tarjonnan puolesta ei mitään järisyttäviä yllätyksiä ollut. Jäin kaipailemaan erikoisempia laadukkaita sukkalankoja pätkävärjättyjen ja itseraidoittuvien rinnalle. Kokonaisuudessaan oli oikein mukava päivä, ja parit blogeissa vilahtaneet kasvotkin tuli bongattua entuudestaan tuttujen kanssaneulojien lisäksi.

Sosiaalipsykologian opinnot varmaan auttais ymmärtämään ihmisten käyttäytymistä messuilla. Eilen kyllä hämmästytti ja kummastutti moneen kertaan, kun ihmiset rynni päättömästi sinne tänne sekä töni ja arvosteli suureen ääneen kanssamessuilijoitaan. Enimmäkseen kuitenkin nauratti; on meitä vaan niin moneen junaan, ja joidenkin juna taitaa lähteä asemalta vain kerran vuodessa käsityömessujen aikaan. :D

20 kommenttia:

  1. Ihania ostoksia :). Toivottavasti ei sunnuntaina enää olisi mitään ostettavaa koska muuten 10% kossahtaa pahasti.

    VastaaPoista
  2. Nuo sudenpäät ovat ihania. Mulla on niitä kaulakoruna ja rintaneulana :-).

    VastaaPoista
  3. Tuohon rynnimiseen, minä meinasin kerran jäädä kahden kaahottavan mummun jalkoihin kun niillä oli niin mahoton kiire ovesta sisään messuille. hoh hoijaa. Ties vaikka olisin kerinnyt ostaa jotain heidän nokan edestä?

    Minä olen vähän kateellinen Tampereen messujen annista. Täällä korkeuksilla anti on vähän...noh, onnetonta. Tosin viime helmikuiset kässämessut olivat ihan ok. Ei töniviä mummoja :)

    VastaaPoista
  4. Onpas sulla maltillisia ostoksia ja hienoja :). Odotapas, kun näet mun messutuomiset, rahaa meni ihan tolkuttomasti ;)

    VastaaPoista
  5. Kate: On siellä onneks muutakin kuin lankoja ostettavaks, niin että saat sä kyllä tehtyä ostoksia ilman 10-prossan kärsimistä. ;)

    Hekla: Ne on todella kauniit myös mun mielestä. Niissä on luonnetta ja särmää, ja ne sopii mulle paljon paremmin kuin söpöset pupuset tai nallukat, jotka oli toki myös kauniita. :) Nyt pitää vaan neuloa näihin sopivat pipo ja tumput.

    Soile: Joo, mä en tajua mikä ihmeen kiire niillä rynnijöillä on, kun ilme tiukkana ja hirveellä stressillä pitää painaa menemään. Toisaalta mä en kyllä jaksa niitä koko käytävän vieviä maleksijoitakaan, jotka ei tajua antaa tilaa muille. Voiko sitä koskaan olla tyytyväinen täysin? ;)

    Teresa: Nyt näin! Hitsi mitä kaikkee kivaa olit löytänyt, mun tekis mieli mennä huomenna uudestaan hakemaan parit jutut sun postauksen perusteella. Nimim. "Melkein kade". :D

    VastaaPoista
  6. Kattelin kanssa noita merinokartioita mutta eipä tullut ostettua. Mun mielestä en ostanut oikeen mitään, mutta rahat vaan katosi kumminkin:) Mulle kyllä tuli mummokiintiö hetkeksi täyteen, oli messuvieraat ja oman bussin seuramatkalaiset sen verran "innokasta ja asiantuntevaa" porukkaa...
    Kiva oli nähdä!
    Tarttis keretä itekin esittelemään niitä muutamia hankintoja, mutta pikkujoulut kutsuu;)

    VastaaPoista
  7. Graah! Eipä ota päähän kun täksi päiväksi suunniteltu messuekskursio kaatui kipeyteen... Joka vaan ´jatkuu ja jatkuu....

    Ihania ostoksia ja vähänkö nauratti toi vika kappale jossa kuvailit messukävijöitä. So true!

    Marsvin

    VastaaPoista
  8. Lennun Paja on tuo lappujen myyjä, ollut 1,5 vuotta yrittäjänä, oli myös viime vuonna messuilla.
    Mäkin ostin nääs tilkkuja, ja sellaisen kelta-oranssin apina-ruokalapun Liljalle. :)

    VastaaPoista
  9. Onpas reteet susinapit ja muutenkin hyvät, sun tyyliset messulöydökset. Onks toi anti-tickle semmoista, että kun on siitä tehty vaate päällä, ei kutia tai naurata, vaika joku kutittais ;-)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanan värisiä lankoja! (Täällä on tietokoneen näyttö kuolassa :D)

    VastaaPoista
  11. Hyvä saalis :) Aika edullista tuo Merino Blend?

    VastaaPoista
  12. Sun langat on juuri tasan sen näköisiä, mitä itselleni 'huolisin'! Olen menossa messuille vasta huomenna. Tänään köyhä, huomenna rutiköyhä ja velkainen?

    VastaaPoista
  13. oispa ollut rahaa lähteä messuilemaan.. kivat ostokset sulla. :) hih, helsinkgin messuilta ostin kasn piikkopirralta merino oroa ja anti-tickleä. :)

    VastaaPoista
  14. Jaana: Samoin, oli hauska nähdä ja jutella! Mä en kyllä ois jaksanu niitä kaikkitietäviä mummoja kyynärpäineen enää bussimatkalla, kyllä sä oot sitkee sissi! :) Toivottavasti jaksat piakkoin esitellä löytöjäsi, ettei pikkujoulut vieny kaikkia mehuja. ;)

    Marsvin: Niinpä, kyllä sitä väkisinkin ihmettelee että mitä joidenkin ihmisten päässä liikkuu vai onko siellä karitsankäkkäräisen elektrolyyttiperuukin alla yhtään elämää. Että vilkkuuko valot ihan omia aikojaan ja suu naputtaa typeryyksiä kun ei ne kaks aivosolua löydä toisiaan kaiken sen tyhjyyden keskeltä. :D

    Petra: Kiitos, pitää painaa mieleen! Viime vuonna multa meni toi ihan ohi, ja ihailin jälkeen päin muiden lappusia. Nyt sain ihan omankin ostettua. Harmittaa edelleen, että apinoita ja nalleja ei ollu tarjolla mun makuisissa väreissä. Nättejä ne kaikki kuvat kyllä oli. Lilja saa kyl ihanan ruokalapun, ne apinat oli ihan huippuja! :)

    Raglana: Joo, tai sit anti-ticklestä tehty paita päällä estää kutittamisen; kutittamisaikeissa lähestyvä tunteekin sormissaan merinovillan pehmeyden ja päätyykin silittämään kutittamisen sijasta. :P

    Mewril: Se näyttö onkin hyvä pestä aina välillä, sähkölaitteet kun kerää niin herkästi pölyä. :D

    Villilanka: Merino blend on tosiaan paitsi ihanan tuntuista myös edullista. Sulo V. oli samaa mieltä, joten ostin sitten tuon 1,5 kiloa saman tien. Siitä vois tulla vaikka neuletakki tai villapaita ja pari huivia ja ja... :P

    Rva Oranssi: Eikun huomenna iloinen uusien käsityötarvikkeiden omistaja. Ja kun messuilta kotiutuu niin on vieläkin iloisempi, kun omissa nurkissa ei pyöri teräväkielisiä ja -kyynärpäisiä täti-ihmisiä. Ei ainakaan omien tarpeiden yli. :D

    Satu H: Kappas kun sattui! En kyllä ihmettele, on noi sen verran kivan tuntuisia ja edullisia lankoja. Ja näiden messujen jälkeen taitaa blogissa jos toisessakin esiintyä näistä tehtyjä neuleita... :)

    VastaaPoista
  15. Ihania ostoksia ja ah miten halvalla :)
    Mekin törmättiin yhteen mummoon, joka oli ihan raivoissaan, ku ei ollu löytäny Novitan-kojua *silmien pyörittelyä*

    VastaaPoista
  16. Sä kävitkin kans hakemassa noita Merino Blend-kartioita. On kyllä niin paljon kivempi tehdä jotain neuletakkia tuollasesta kartiosta, kuin pikkukeristä, ei tule lainkaan niin paljoa langanpäidenpäättelyitä...

    VastaaPoista
  17. Niinhän nuo ovat lankaostokset kuin omani. Tosin kaartioita en ottanut ja väritkin olivat hieman erilaiset. Messujen jälkeen jäi vain harmittamaan, että kukkarossa oli vielä 4 Ekee ja sillä olisi saanut vielä 2 kerää lisää tuota anti-tickle lankaa. Ihanan pehmoista ja kutittamatonta.

    VastaaPoista
  18. Perhoneito: :D

    Jenni: Joo ihan sun esimerkistä tajusin nuo ostaa, kiitosta vain! :) Mä tosin epäilen, että noi kartiot ei välttämättä ole yhtenäistä lankaa vaan että sielläkin on jatkosolmuja välissä. Tuskin kuitenkaan 50 gramman välein, niin että vähemmän pääteltävää enivei.

    Megi: Anti-tickle on kyl ihanan tuntuista lankaa. Jotenkin tulee mileen Dropsin Alpaca, mutta ei ihan niin pörröisenä. Tykkään kovasti, ja kävin itsas vielä tänään hakemassa vähän lisää... :P

    VastaaPoista
  19. heii.. se ei ole lennun paja, vai naavalainen mikä noita tilkkuja myy. nämä kaksi yritystä ovat tosin samankaton alla:) mutta tuija naavalaisen puolelta vastaa näistä, lennun työt tehdään pääosin valmiiksi painetuista kankaista.

    VastaaPoista
  20. Hei vain. Tuosta ihanasta lapun alkuperästä sanoisin jotta hyvinkin mahdollista että kyseinen kangaspala on ollut Lennun Pajan messupöydässä, mutta kuuluu oikeasti Naavalaisen tuotteisiin ja kuviin. (silloin Lennun Pajan alkaessa työskentelivät kaksi yrittäjää samoissa tiloissa)

    VastaaPoista