-->

26.11.2007

Mustaa pitsiä

Black mohair bolero
Malli: Omasta päästä; ylhäältä alas neulottu toispuoleinen raglan. Pitsikuvio sama fir cone kuin esim. Shetlan Triangle Shawlissa.
Lanka: Emmebi Kiddy Mohair, 50 g + hiukkasen jotain toista mustaa mohairia.
Puikot: 4,0 mm Addin pitsipyöröt.

Tämän on tarkoitus olla juhlava lämmike, jonka voi heittää topin päälle lämmikkeeksi vaikka pikkujouluissa tai teatterissa. Lämmin se kyllä on seittimäisen ohuesta pinnasta huolimatta, ja sopii myös em. tilaisuuksiin. Silti jokin tässä vähän mättää.

Pääntie olis saanut olla avarampi, ja pingoittaminen oli yhtä tuskaa. Koska bolero on neulottu yhtenä kappaleena, niin mä en oikein saanut sitä pingotettua riittävästi toisin sanoen niin että se siukuu ja soi. :) Reunukset ja hihat ei siis erotu niin nätisti kuin oisin halunnut. Plääh.

Black mohair bolero

Lankakin loppui pari kerrosta ennen päättelyä, enkä halunnut alkaa ruikuttamaan taas lisälankaa lahden eteläpuolelta, mistä nämäkin Kiddyt kesällä ostin. Apu löytyi lähempää (niin no, Brysselistä), kun AnneV armollisesti lahjoitti samankaltaista mustaa mohairia työn viimestelyyn. Kiitos siitä, muuten tästä ois tullut synkkä UFO pidemmäksi ajaksi. :)

Kaipa tää kuitenkin pitoon tulee, koska oma kriittinen silmä alkaa jo tottua noihin pieniin puutteisiin Ja saahan tuon aina pingotettua paremmin, jos vain malttia löytyy (vähän kyllä epäilen... :P) Nätimpi kiinnityssysteemi voisi myös pelastaa aika paljon; joku kevyt mutta koristeellinen nappi esimerkiksi täydentäisi pitsihärpäkettä kivasti. Lauantaina on tarkoitus mennä teatteriin ja ravintolaan, niin että voin vaikka koeajaa tämän silloin. Voihan olla, että mieli muuttuu tositoimissa, ja tästä tuleekin lemppari.

BTW, kuvat näkyy jostain syystä tosi suttuisina blogissa, mutta niitä klikkaamalla pääsee Flickriin tarkastelemaan edes vähän laadukkaampia versioita. Tosin mustan hattaraisen mohairin kuvaaminen tähän vuodenaikaan ei ihan parhaan A-luokan kuvia tuota muutenkaan...

34 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Kaunis ja juhlava, mutta ei liian blingbling, toimisi myös minulla, joka en röyhelöistä hirveesti välitä.

    VastaaPoista
  2. This is a really beautiful piece!
    And don't hesitate to ask yarn-help, I love visiting yarn-shop, but as I try to keep yarn-diet, I can't visit it too often :) So any reason to go to yarnshop is welcome:)

    VastaaPoista
  3. oo, aivan mie-let-tö-män ihana! ja huom, mä oon aina syvästi inhonnu kaikkia noita toispuolisviritelmiä. mutta tämä kelpais mullekin.

    VastaaPoista
  4. Siis vau mikä bolero tai miksi tota sanois. Aivan ihana, ihanan kevyen oloinnen ja varmasti lämmin.

    VastaaPoista
  5. Sade: Kiitokset! Vähän pelkäsin tuota tehdessä, että siitä tulee jotenkin liian mummopitsinen. Onneks ei kuitenkaan, nythän tätä voi jopa käyttää, hehee!

    Krentu: Thanks for the compliments! I only needed a few grams of yarn, so I didn't want a whole skein of Emmebi. Therefore I was glad to find a resembling yarn to finish up the work. I'll be sure to contact you and gove you a valid reason to visit your LYS the next time I'm in need of yarn from Tallin! ;)

    Sini: Toispuoleisuus toimii tässä varmaan just tuon pitsireunuksen vuoksi. Ja koska se on niin reilusti toispuoleinen, ettei näytä vain pelkältä vahingolta. Luulisin.

    LiisaP: Tackar och pockar! En mäkään tiedä miksi tuota kutsuis, kaipa se jonkimoinen bolero vois olla. Ja juu, kevyt on, hieman rapiat 50 grammaa. Ei rasita hartioita painollaan :)

    VastaaPoista
  6. Siis aivan ihana.... tosi kaunis. Upea, muttei yliampuva. Tuo mallineule on tosiaan parhaimmillaan harsomaisen ohuena. Kyllä sä olet taitava!! Itsellä kun ei tuo mallinsuunnittelu onnistu alkuunkaan....

    VastaaPoista
  7. Siis aivan käsittämättömän kaunis!! Ihan gootti meininki ja silti jotenkin herkkä! Muista että mä vaikka ostan tuon jos se menee sun kaapinperää lämmittämään ;)

    VastaaPoista
  8. Oi, ihanuus! :) Kevyt kuin henkäys

    VastaaPoista
  9. That is absolutely stunning! Great job!!

    - Julie

    VastaaPoista
  10. Ay caramba! Se on kaunis ja ihana!

    Marsvin

    VastaaPoista
  11. Ihanan kevyen näköinen. Ja oikein juhlava, sopii hyvin vaikka teatteriin. Upea luomus!

    VastaaPoista
  12. Todella ihana ja hieno idea! Voi kun itestäkin löytyis uskallusta lähtee tekee juttuja vähän niinkuin omasta päästä, en kyl aloittais mohairista sitä on todella inhottava purkaa.. iiks =/ :)

    VastaaPoista
  13. Se on kovasti kaunis. Pidän pitsin kutomisesta, mutta en oikein osaa käyttää mitään shaaleja tai huiveja. Tuollainen pääsisi kyllä minullakin käyttöön. Perinteisen pitsimallikerran lisäksi siinä on jotain hyvin modernia, johtuisiko sitten mustasta väristä tai toispuolisuudesta.

    VastaaPoista
  14. Satu U: Mä lähdin vain tekemään tätä ja suunnittelin sitä mukaa kun työ eteni. Ei ollut kauheita paineita, vaikka toisaalta odotukset olikin ehkä korkeammalla kuin lopputulos. Ei se omasta päästä tekeminen oo yhtään vaikeaa, kunhan ei turhaan pelkää epäonnistumista tai purkamista. Usko pois! :)

    Merita: Heiii, hauska että säkin löysit tänne kommenttilaatikon puolelle! :) Gootti on ehottomasti parempi määritelmä kuin mummopitsi, kiitos! Hyvä tietää että tälle neuleelle on vaihtoehtoinen sijoituspaikka, jos heitteillejättö uhkaa mun hoteissa... ;)

    MaaritH: Se on kyllä kuin hämähäkin seittiä, ohutta ja hentoa.
    Julie: Thanks!

    Marsvin: Gracias! :)

    Martsuli: Teatteri taitaa olla tän ensimmäinen kohde, katsomon puolella siis. Toivottavasti tuo mohair i kovin paljon karvastele käytössä. Ikävä ois kesken esityksen alkaa rykiä karvapalloja kurkusta... :P

    HuopatossU: En kyllä aikonutkaan alkaa purkamaan tätä, vaikka ois mennyt kuinka pilalle. Mohairin kanssa tappelemiseen ei mun hermoni taida riittää. Lanka oli sen verran halpaa, että se sopi just hyvin tämmöiseen kokeiluun.

    Kaisakaisa: Toispuoleisuus toimii kyllä hyvin tässä neuleessa. Pitsikuvio on myös riittävän yksinkertainen, niin ettei lopputulos ole liian koukeroinen. En sitten tiedä, näyttäiskö tää yhtä kivalta vaikka vaaleanpunaisena, varmasti mustalla värilläkin on iso osuus tämän boleron kokonaisilmeessä. Mä alan itsekin tykätä tästä, alun karsastamisesta huolimatta. :)

    VastaaPoista
  15. Tykkäsin tosi paljon. Juurikin tuontyyppista mallia olen etsinyt..Ihanasti menis mun iltapuvun kanssa..

    VastaaPoista
  16. Todella upea, eikä todellakaan mummomainen! Mä en tajua, miten sä osaat tehdä näitä kaikkia ihania juttuja ihan omasta päästä!!! Kiitos hurjasti lohikäärmeohjeesta, se pääsee heti puikoille!

    VastaaPoista
  17. Todella upeata jälkeä, taas kerran! Vastaavalla neuleella olisi itsellekin käyttöä, mistäpä vain sitä aikaa ottaisi neulomiseen.. En edes ehtinyt alkaa soveltamaan itselle tuota lohikäärmehuivia, kun jo tekaisit ohjeen siihen, kiitokset siis täältäkin!

    -merja-

    VastaaPoista
  18. ooh, aivan tositositosi ihana! niin herkkä ja kaunis! oot sinä sitten vaan eri taitava! :)

    VastaaPoista
  19. Oma kriittisyys lienee pahinta. Ei näe työstä kuin ne huonot puolet. Minullakin on tapana vielä aina luetella niitä huonoja puolia kaikille.

    Minä siis yhdyn edellä oleviin kommenteihin ja sanon, että se on hieno. Ja varmasti mainitsemiisi käyttökohteisiin juuri sopiva.

    Ajattelin tässä pistää lohikäärmeen tulille katotaan loppuuko lanka :)

    VastaaPoista
  20. Vallan ihanan olet saanut aikaiseksi.. Sä sitten osaat.. :) Mä vaan teen kaikkea tavallisen tylsää tai tylsän tavallista miten vaan.. :) Sanoinko jo, että olet taitava.. :DDD

    VastaaPoista
  21. Sä oot kyllä tosi taitava ja toi bolero on herkkääkin herkempi!

    VastaaPoista
  22. Mahtavan näköinen bolero! Ihanan ohut kuin henkäys. Musta väri on aina tyylikäs.

    VastaaPoista
  23. Tuo on tosi kaunis! Ihana mainitsemiisi tilaisuuksiin. Oi miksi mie en osaa tehä tuommosia:/

    VastaaPoista
  24. Jules: Tää tosiaan vois sopia iltapuvunkin kanssa, kiitos vinkistä! :)

    Stricjer: Noh noh, mähän vain sovelsin perinteistä pitsiohjetta helppoon perusraglaniin. Ei kai siinä sen ihmeempää taitoa tarvita, senkun tekee vaan!

    Merja: Kiitokset, ja olepa hyvä vain ohjeesta.

    Satu H: :)

    Salla H: Oikeessa oot, omia töitä tulee katottua tosi kriittisesti. Nyt kyllä on jo terävin kärki katkennut mun kritiikiltä tätä neuletta kohtaan, niin että kaipa se on vallan hyvä kuitenkin, uskotaan! :)

    Neulova äiti: Ihanhan tässä punastuu kehujen määrästä. :P Kiitos ja kumarrus, kivalta tuntuu palaute.

    Perhoneito: Herkkä kuin mimooooosa, vai kuinkas se sanonta meneekään. Ei tosiaan parane jäädä ovenkahvoihin tai nauloihin kiinni tuon boleron kanssa, tai kohta ei oo jäljellä kuin kasa takkuista mohairlankaa. :D

    Kesän lapsi: Musta on kyllä aina hyvä valinta. Musta taitaa ös mymäärätä värikarttaa tässä blogissa vielä parin työn ajan, näet sitten minkälaisissa neuleissa... ;)

    Merith: höpöhöpö, tottakai osaat! Ei pidä pelätä epäonnistumisia vaan tarttua rohkeasti puikkoihin ja lankaan ja alkaa vain neulomaan. Tekemällä oppii, ei se sen kummempaa vaadi.

    TiinaR: Kiitos!

    VastaaPoista
  25. Kauniin boleron olet neulonut!

    VastaaPoista
  26. *sanaton* Mykistävä taidonnäyte. Ihan mielettömän upea.

    VastaaPoista
  27. Aivan ihana neule, todellinen taidonnäyte.

    VastaaPoista
  28. Ihana! Väri, malli ja pitsikuvio pelaavat tosi hyvin yhteen!

    VastaaPoista
  29. Siis ihan älyttömän upea!

    VastaaPoista
  30. Mitä uutta tässä enää voi sanoa! Vähän sä oot hyvä:)

    VastaaPoista
  31. Siis niin kaunis! Juuri sellainen mitä olen omiin pikkujouluhihini etsinyt hiilenharmaan mekon kanssa käytettäväksi. Kukahan tekis mulle lauantaiksi vastaavanlaisen? :D

    VastaaPoista
  32. Mistä saa mustaa pitsiä? Tarvitsisin mekon hihoihin ja pitäisi olla ohutta ja venyvää. email huotari1@hotmail.com

    VastaaPoista
  33. hitsi kun mua harmittaa, ettei tästä ole täsmällisempää ohjetta - oma ymmärrys/taidot eivät veny näihin ohjeisiin. :(

    VastaaPoista