-->

31.8.2007

Suuria odotuksia

Vietin viimeisen lomaviikonloppuni paikan päällä Helsinki City Marathonia seuraten, mikä loistava tekosyy kiertää pääkaupungin lankakaupat! :) Ja kerrankin mä olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan: Novitan Lauttaasaaren myymälässä oltiin juuri purkamassa lastia pussilankoja, ja mä nappasin kasan päältä mukaani kilon tummanpunaista Mamboa. Lanka kun on II-laatua niin kilohinta jäi alle 15 euron. Tästä tulee ihana paksu villatakki, oikea jouluneule.

Aiemmalla lomareissulla heinäkuun lopussa Hailuodon kesäkirpparilta löytyi mielettömän kauniit turkoosit napit, joihin mä oon siitä lähtien etsinyt oikeaa lankaa. Tumma turkoosi on kuitenkin poistunut lankojen tän talven värikartoista, eikä sopivaa sävyä meinannut löytyä mistään. Sitten jostain takaraivosta kiemursi esiin muistikuva Novitan viime talven lankojen tietystä petroolin sävystä. Pikainen tsekkaus ja kyllä vain, a perfect match. Tiedusteluja muutamaan paikkaan ja kas, parin päivän kuluttua sain postia Tapiolta: adoptoin kaupan viimeiset 18 petroolin väristä Wool-kerää, ja nyt ne odottelee innokkaasti pääsyä puikoille.

Ja ne napit, oi katsokaa! 12 täyspuista tummanturkoosia nappia yhteishintaan 1 euro. Jokaisessa kaunis kukkakuvio, ja nappien pinta on herkän krakeloitunut. Niin kauniita! Ne yhdessä Woolin kanssa muodostavat tulevaisuudessa neuletakin.

Koska nyt on täydelliset napit ja täydellisen värinen lanka, niin neulemallinkin pitää olla täydellinen. Siksipä pistin taas tilauksen vetämään Book Depositoryyn. Tänään postiluukusta tipahti aartenkaltainen opus, jonka avulla pitäisi syntyä kaksi neuletakkia em. langoista.

Viikonloppu taitaa mennä mallitilkkuja neuloessa, ja kerrankin ajatus mallitilkuista tuntuu houkuttelevalta! :)

19 kommenttia:

  1. Osuinpas oikeaan aikaan paikalle ;)

    Napit on aivan ihanat, voi kuolaus.. Toisitko pliis näytille tuota kirjaa? Kadekadekade..

    VastaaPoista
  2. Eikö ookin suloiset napiskat! Ja toki tuon, pian nähään! :)

    VastaaPoista
  3. Ihania nappeja ja upea väri muutenkin! Maltan tuskin odottaa, millainen takki noista syntyy. :-)

    VastaaPoista
  4. Oi mitkä napit!

    Tuo punainen Mambo on houkutellut muakin. Toistaiseksi olen pystynyt vastustamaan, mutten tiedä kuinka kauan enää. Kerrankin juuri oikean värinen punainen.

    VastaaPoista
  5. Hauska ja omakohtainenkin tuo asioiden kulku - ensin napit, joihin yleensä riittää taskun pohjalla olevat koliskot, sitten lanka -- jo vähän enemmän kolikoita ja sitten, kun sopivaa mallia ei löydy, visa vinkumaan ja kirjakauppaan :)
    Ihanat napit, täydellinen lanka, jään odottelemaan väliaikatietoja.

    VastaaPoista
  6. Ihanat napit! Mitäs rouva muuten tuosta punaisesta paholaisesta (oletan että se on samaa lankaa kuin se mikä selätti minut) tehdä?

    VastaaPoista
  7. Midori: Toivottavasti napit ja lanka siivittää inspiraatiota ja neulekirja avittaa, niin että valmis neule on sitten odotusten mukainen. Mulla on sumuinen visio lopputuloksesta, pitis vielä vähän kirkastaa että pääsee neulomaan. ;)

    Kiko: Mambon punainen on kyllä upea. Melko jouluinen tosin, meinaa maistua glögi suussa kun tuosta neuloo mallitilkkuja. Hyvä silti, lämmin.

    .k: Ehh, niinpä! Hullu minä alkaa rakentaa neuletta napeista alkaen. :D

    Mä yritän kovasti olla miettimättä rahanmenoa ja korostaa itelleni vain että "kato ku halvalla löyty upeat napit!" :D Eikähän toi Wool loppujen lopuks kovin kallista lankaa ole, ja kirjahan on ikuinen ja ominkäsin tehty on aina toki parempi kuin valmisvaate ja ja ja... :P

    Väliaikaraportteja tulee sitä myötä kun edistystä tapahtuu, ei siis ihan lähipäivinä kuitenkaan.

    Kate: Ei oo samaa nyöriä tuo, vaikka erehdyttävästi siltä näyttää. Tää on siis Novita Mamboa. Pussilankana se oli tuommoisilla näteillä pyöreillä kerillä, ei-novitamaisilla. Ja neuletakkiahan siitä. Jos vaikka jouluksi valmista. :)

    VastaaPoista
  8. Mitä, poistuiko petrooli jo Woolin värikartasta?!!! *tyrmistys* Tässä se nyt taas nähtiin, miksi lankaa pitää aina hamstrata tilaisuuden tullen. :)

    Nuo napit ovat kyllä aivan täydelliset, ja vieläpä tosi edullisetkin noin hienoiksi napeiksi (tai ylipäänsä napeiksi - ovat kyllä hinnoissaan ylipäänsä...).

    VastaaPoista
  9. Hi kiitos :)
    Voi vitsi määkin tahdon jonnekkin ostamaan pussilankoja!
    Haluisin niin tehdä villatakkeja ja vaikka epäonnistuneita semmoisia mun taidoilla, mut kun ei raaski ostaa kalliita lankoja :(

    VastaaPoista
  10. Kertakaikkisen kauniit napit!
    Liitin muuten itseni blogilistalle tajuttuani mistä listasta on kyse. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  11. Minna: Niinpä, käsittämätöntä toimintaa! Kyselin petroolin väristä Woolia ensin Novitalta, mutta se oli kuulemma loppu viimeistä lankakerää myöten, ei enää mistään heiltä sitä löytynyt. Joten tässä nyt sitten vähän ihmetyttää, että jos kerran kysyntä on noin suuri, niin miksi hitsissä ei pidetä tuota väriä kartassa vielä yhtä talvea?

    No joo, muoti muuttuu ja trendivärit vaihtuu, mut silti. Mulle kyllä kelpais vielä pitkään toi turkoosi.

    Liisa: Mäkin harvemmin liikun pussilankamailla, mutta kerrankin kävi säkä. Ja on kyllä niin edullista että, eikä laadussa ole toistaiseksi ollut mitään valittamista. Lisää!!! :)

    Laina: Oisin toki voinut vähän selvemmin vinkata, että mikä Blogilista, höh mua. Onneks Uhoava Gnu ehätti täydentämään, niin että jo löytyi sun blogi sieltäkin. Tervetuloa bloggaamaan!

    VastaaPoista
  12. pöh miksen mä osu oikeelle paikalle, ostin eilen vaaleenpunaista Mamboa pipolangaksi hintaan 5€ /kerä... murr, noh onneksi jollain on onni myötä.

    Napit on niin perfect ja Wool on namia, ja oon aattellut ittekkin vääntää siitä neuletakkia, kunhan keksin sopivan mallin. Odottelen innolla sun tuotosta, jos se vaikka auttaisi alkuun (=

    VastaaPoista
  13. Näyttääpä huokuttelevalta kirjalta...viime reissu Depositoryssa on tosin vielä herra Visan muistissa :(

    Syksyllä ne palmikkoneuleet aina alkavat kummasti houkutella.

    VastaaPoista
  14. moi

    mua kiinnostais kans toi kirja, voisitko kertoa, onko siinä ohjeet ruutupiiroksina vai vain sanallisesti. vaikuttaa oleellisesti ostopäätökseen kun sitt pitäis opetella termit enkuksi.

    VastaaPoista
  15. Minna: Kirjassa on sekä sanalliset ohjeet että ruutukaaviot. Tosin kaavioissa käytettyjen merkkien selitykset on tietty englanniksi, mutta ne eivät ole kovin vaikeatajuisia.

    Voin kyllä suositella kirjaa, siinä on lukuisia kauniita palmikko-/aran-mallineuleita ja hyvät selkeät ohjeet. Lisäksi se on mun mielestä helppokäyttöinen sopivan kokonsa ja pehmeiden kansiensa vuoksi.

    Kaikki mallineuleet on jaoteltu sen mukaan, montako kerrosta mallineuleessa on --> helppo yhdistellä eri neuleita ja päätellä niiden soveltuvuus suunnitteilla olevaan projektiin.

    Amazonilla pääsee myös tutustumaan kirjan sisältöön, vaikkapa tästä linkistä.

    Täytyy kyllä sanoa että opus on hintansa väärti; Book Depositoryssä kirja maksaa 6,41 puntaa, eli n. 9,50 euroa.

    VastaaPoista
  16. kiitos tiedosta, Suomalaisessa kirjakaupassa maksaisi puolet enemmän, ei vaan oo luottokorttia että vois tilata tuolta...mulla ois haaveena palmikkotorkkupeitto tilkuista, löytyishän niitä palmikkomalleja kyllä muutenkin.

    VastaaPoista
  17. olipa sulla tuuria! :) kiva että nappeihinkin löyty sopivat langat! :)

    VastaaPoista
  18. Aivan ihanat napit! Juuri tuollaiset pitääkin ostaa pois kuljeksimasta :D

    Millä ohjeella aiot tehdä Mambosta neuleen? Minulla on komeron kätköissä kassillinen Mamboa, joka innokkaana odottaa puikoille pääsyä: sopivaa ohjetta vaan ei ole tullut vastaan.

    VastaaPoista
  19. Maisa: Tein Mambosta joulukuussa Vihervaara-hupparin. Kuvia ja muuta selostusta löytyy klikkaamalla tästä.

    VastaaPoista