-->

15.8.2007

Aune nou nou

Muistattehan vielä tämän Norah Gaughanin Aune-hameen, jota kuolasin vähän aikaa sitten mä tahon -kuvakollaasissani? No, ei kannata odotella sen näkemistä tässä blogissa ihan hetkeen. Meni into. Ai miksikö? No minäpä kerron:

1. Halusin tehdä hameen puuvillasta villan sijaan, ja sainkin mallipalassa tiheyden täsmäämään Mandarin Classicilla. Ongelmana on kuitenkin se, että haluaisin tehdä Aunen ohuemmasta langasta, esim. Kotiväestä, mutta koska se on niin paljon ohuempaa, joutuisin neulomaan ainakin tuplamäärän tilkkuja. Tämän yhdenkin tekemiseen meni multa koko ilta, niin että tällä vauhdilla ohuesta langasta tehtynä mulla olis tilkut kasassa joskus maaliskuussa. Höh.

2. En oikein tykkää palan ulkonäöstä. Se voi johtua materiaalista, väristä tai mun käsialasta, mutta luonnossa kahdeksankulmio ei näytä yhtään niin hyvältä kuin kuvassa. On jotenkin puuromainen ja kokkareinen, eikä koristekuviot juurikaan erotu, vaikka niiden väkertäminen hidasti neulomista huomattavasti. Höh.


3. Yksittäinen kahdeksankulmio on niin iso, ettei se mun mielestä näytä hyvältä. Ohjeen kuvassa mallin päällä on tietysti hameen pienin koko, jossa palat on myös muutaman tuuman pienempiä halkaisijaltaan. Mua epäilyttää, että isommassa koossa hame on ihan eri näköinen, ruma ja kökkö. Höh.

Aune saa siis jäädä odottelemaan parempia aikoja tai kärsivällisempää tekijää. Ainakin mun to do -lista lyheni taas yhdellä työllä, vaikkakin vähän nurinkurisesti. Höööööh.

9 kommenttia:

 1. No voi kökkö minkä teki :P Pitääköhän itsekkin haudata koko Aune vai yrittäisikö vielä Kotiväellä.. Oonhan mie jo hulluudessani yhden hameen siitä neulonu.. Mutta mistä se kuuluisa aika?!

  VastaaPoista
 2. No niinpä, se aika kun on kortilla itse kullakin. Mä en pidä täysin mahdottomana tehdä tuota jossain vaiheessa Kotiväestä, mutta tällä hetkellä ei huvita alkaa vääntään tuhatta tilkkua. Ehkä vähän syssymmällä sitten.

  VastaaPoista
 3. Onpas jännä idea tuossa hameessa. Kotiväen kanssa menis kyllä meikäläiselläkin hermo.

  Tuntuu, että vähän kaikissa neulekirjoissa mallin päällä on aina se pienin, lähes olematon koko, joka tietysti on ihanan siro ja kaikinpuolin söötti. Sama idea ei sitten välttämättä toimikaan isommaksi sarjoitettuna, harmi kyllä.

  VastaaPoista
 4. No höh, ja Höh ja HÖH. Voi Aune minkä teit!

  Mutta mekkos oli hieno!

  VastaaPoista
 5. Rieppa: Niinpäs niin, mallit on pieniä mutta minä en. Saas nähä jaksanko alkaa kasvattaan kärsivällisyyttäni Kotiväellä ja kakkosen puikoilla, ohhoi...

  Soile: Aune ei oo koskaan ollut mun suosikkinimien listalla, mutta nyt se kyllä tippui ihan viimeiseksi. Tyhmä täti. :P Mekko kiittää ja minä myös!

  VastaaPoista
 6. Entäs joku pikkuisen paksumpi puuvilla? Mandarin Petit tai Idenan Cotton Lux? Ovat molemmat n. kolmosen puikoilla tikutettavia, tai siis itse taidan tehdä jopa kolmepuolikkailla.
  Toisaalta joku oikein laadukas villalanka näyttäisi varmasti upealta. Yleensähän nuo kuusi/kahdeksankulmiot on tehty Koigusta tmv. Mietipä vielä villalankaa.

  VastaaPoista
 7. Ihkun värinen tuo sinun juhlamekko. Vihreä roks.

  Muistatko montako silmukkaa noin suurinpiirtein tuossa vihreässä hunajakennopipossa on? Mulla siintää haaveissa pipo ja lapaset, mutta mallitilkun väsääminen vastustaa.

  VastaaPoista
 8. Karoliina: Villalangassa mua epäilyttää se, että hinkkaan sen ennenpitkää äässilläni puhki/nypyille/muodottamaksi pussiksi. Puuvilla tuntuis jotenkin jämäkämmältä. Joku välimallin ohuehko lanka vois kyllä olla parempi hermoille kuin Kotiväki, otetaas mietintään...

  Amelie: Vihreä on niin sitä! :) Hunajakennopipossa oli 170 silmukkaa, puikothan oli 2,5 ja lanka ohutta Pirkkaa. Mallitilkut, hah, mitä ne on? ;D

  VastaaPoista
 9. Äänestäisin minäkin villavaihtoehtoa langaksi. Hameena kestää vähän karkeammat villat ihan hyvin, kokemusta on. Tai jokin ns. sukkalanka, tässä tapauksessa kaksin/kolminkertaisena vaikka. Olen tuota Aunea zoomaillut myös ja muistaakseni jokin Lett-Lopi vastaisi ohjeen tiheyttä aika hyvin. Entä Paksu Pirkka? Ohjeessahan kehotetaan tekemään vähän tiukempaa gaugee kuin langalle kuuluisi, jotta hame pysyisi paremmin muodossaan.
  Tsemppiä, anna Aunelle mahdollisuus!

  VastaaPoista