-->

27.8.2013

...ja pikkujalka pilkahtaa

Täällä ei mitään uutta etelärintamalta, eli vauva lekottelee edelleen tyytyväisenä yksiössään napani alla. Näitä projektiluontoisia, määräaikaisia mahankasvatuspuuhia on työn alla lähipiirissäni muillakin. Toisilla tosin tuplasti työläämpiä: Työkaverini kaksoset syntyvät hetkellä millä hyvänsä. Koska omat käteni ovat vielä toistaiseksi vapaat vauvanhoidosta, ehdin virkata tuplavauvoille tossut tervetulolahjana tähän maailmaan.

Crocodile Booties
Malli: Crocodile Stitch Booties by Bonita Patterns
Koko: 0-6 kk
Lanka: Novita Polku, väri Porkkana, n. 30 g/tossupari
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Ravelryssä täällä ja täällä 

Täytyy sanoa, että kyllä voi ihminen tehdä typeriä valintoja, joiden yhteisvaikutuksena on tuskailu, manailu ja lopulta hiljainen nöyrtyminen. Ihan heti en lähde uudestaan virkkaamaan hämärässä lampunvalossa tummasävyisestä, höttöisestä ja löyhäkierteisestä langasta pikkuisia tossuja amerikanenglanninkielisen virkkausohjeen mukaan. Yhdistelmä kun meinas nyrjäyttää aivot radaltaan useamman kerran ja pakotti purkamaan pitkiä pätkiä tuota takkuuntuvaa höttöä. Aijjettä kun korpesi välillä oma alentunut ymmärrys ja hahmottamiskyky! Ohje kun on varsin selkeä, mutta eräs pieni alivuokralainen tuntuu imeneen ison osan älykkyydestäni. Vasta neljäs tossu onnistui alusta loppuun purkamatta ja täysin ohjeen mukaisesti. Kiva huomata, että olen sentään vielä kehityskelpoinen enkä aivan menetetty tapaus.

Crocodile Booties

Molemmat tossuparit on virkattu samasta liukuvärjätystä lankakerästä. Siinäkin muuten meni sormi suuhun useamman kerran. Oli tosi vaikeaa löytää kerästä väritoistojen alkamiskohtia, että olisin saanut parin molemmat tossut samanlaisella värityksellä. Ja taas oli todettava, että nymmää en kyllä osaa, tyhmä kun tyhmä! Siispä luovutin väritoiston etsimisen ja oikaisin taas karkeamman kautta. Nytpä mulla onkin sitten tuota lankaa pätkittynä pienissä palloissa, jos huvittaa vielä yrittää mätsätä kolmas tossupari kohdilleen.

Crocodile Booties

Syksyisiä sävyjä on havaittavissa paitsi tossuissa myös taustana toimineessa metsässä. Pientä piristävää kirpakkuutta on ilmassa aamuisin, niin että sieltä se syksy pikkuhiljaa tekee tuloaan. Nautitaan nyt siis näistä aurinkoisista loppukesän päivistä niin kauan kuin niitä riittää!

14 kommenttia:

 1. Olivatpa sitten työn takana, mutta kyllä on suloiset tossut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannatti tuskailla, koska nuo tossut vaikuttavat suloisuutensa lisäksi myös varsin käytettäviltä. Toivotaan, että ne sopivat kaksosille ja ovat mieleiset myös vanhemmille. Voisin kyllä tehdä yhden parin vielä omalle vauvallenikin. Kun nyt kerran selvisin tuosta vikasta tossusta kunnialla. :D

   Poista
 2. Ihanan väriset! Tsemppiä loppumetreille; ei se äly ihan heti pääkoppaan palaile siltikään :)

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti hei! Juu ei ole äly ihan mallillaan vielä edellisestäkään raskaudesta, vaikka kyseinen muksu onkin jo 1 v. 7 kk. :D Samassa sumussa menee sitten tämä toinenkin. Josko sitä joskus parin vuoden päästä taas kykenisi korkeampien yhtälöiden ratkaisuihin, heh. :)

   Poista
 3. Ehkä silti kannatti, kun tuli noin nätit tossut! Onnea loppuodotukseen. Kuten jo yhden kokemuksen perusteella tiedät, sieltä se lopulta tulee ulos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannatti tuntea itsensä tyhmäksi ja taistella ohje perille kalloon! :) Nuo tossut on oikeasti aikas söpöt, ja ohje on varsin yksinkertainen. Siis jos on ihan tavallisella järjellä varustettu eikä tällainen hormonien riivaama väsynyt odottaja. :P Sais kohta tulla jo se vauva pihalle, niin pääsee selville, onko tämä yksinkertaistuminen väliaikaista vai oonko mä menettänyt pelin, hehe.

   Poista
 4. Voi luoja miten hurmaavia tossuja! Kuin odottaisivat, että pienet menninkäiset tulevat ne pian nappaamaan :D Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niinpä! Menninkäisille ja peikoille nuo melkein kokonsa puolesta sopisivatkin. :) Nyt ne kuitenkin päätyivät maailmaantulolahjaksi eräille kaksosvauvoille. <3

   Poista
 5. Söpöset tossut! Mie en kyllä edes yrittäisi virkata pimeässä, saati englanniksi :D

  P.s. Kiitos korvamadosta... "Hän huoletonna lauleleepi vaara kun ei näy..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upsan, pahoittelut korvamadon kylvämisestä! Toi on kyllä aika paha... :D

   Mun oli vähän pakko virkata just niin hämärässä, koska päivällä ei ehdi tai pieniltä utelialita sormilta pysty. Vähän vaikeetahan se on väsyneenä ja hämärässä tulkata sanallisia ohjeita, mutta valmista tuli. Huh. :)

   Poista
 6. Ihanat! Ja ihanat kuvat! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika satumaiselta tuo meidän lähimetsä noissa kuvissa näyttää, vaikka kuvat onkin napattu pikapikaa koiranulkoilutuslenkin ohessa. :)

   Poista
 7. Aivan ihanat ja vuoden aikaan sopivat värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juupa juu, kohtahan noita ruskan värejä pukkaa taas näkyville. :)

   Poista