-->

21.6.2011

Toimistotuhkimo

Giant head, tiny feet


Malli: Bubbleroy sileällä neuleella ja löysemmällä tiheydellä
Lanka: Katia Cotton Comfort, 275 g.
Puikot: 2,5 mm & 3,0 mm
Muuta: kapeaa, joustavaa pitsinauhaa Nappi-Kikasta, satiininauhaa
Ravelryssä

Hei vain hei. Nämä kuvat kertovat aika hyvin, mitä mun elämääni kuuluu tällä hetkellä: mustaa, valkoista ja paperia.Pää on täynnä työasioita, jotka pitäisi saada muotoiltua mustaksi valkoiselle hyvin perusteltuina. Ettei kukaan pääse kovin pahasti väittämään vastaan, tai ettei se joku ainakaan jää väittelyssä voitolle.

the original sketch on the result

Yhtenä työntäyteisenä keväisenä aamuyönä luonnostelin työpapereiden kääntöpuolelle suunnitelman seuraavaksi neuleeksi. Mitään mullistavaa eivät aivot  työyön keskellä pystyneet tuottamaan: musta perusliivi, nurjaa sileää neuletta, pääntien ja kädenteiden reunoissa kapeaa pitsiä. Ja sitten heti takaisin työn pariin. 

Lacy neckline

Toteutuksen kanssa kesti. Ei vain huvittanut neuloa, ja tuli pari ääliömäistä aivopieruakin ujutetuksi joukkoon liian jyrkkien kavennusten muodossa. Valmista sentään tuli, ja kaipa tuo on ok. Ainakin se on alkuperäiselle luonnokselle uskollinen.
Vaan kun tämä on enemmänkin semmoinen kylmemmän ajan konttorineule, ei kesähelteille sopiva hepene. Semmoista nyt tekis mieli; jotain ohutta ja kevytmielisesti liehuvaa, joka saisi ajatuksetkin leijailemaan paperipölyn keskeltä kukkaniityille ja juhannusyön taikoihin. Jaa-a, pitänee yrittää bongata jostain se hyvä haltija, joka voisi muuttaa mut mustavalkoisesta toimistotuhkimosta kesäiseksi keijukaiseksi.

23 kommenttia:

 1. Kauniin neuleen olet taas tehnyt :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Edellisestä valmistuneesta onkin jo aikaa, ja melko nihkeästi tämäkin eteni. Toivottavasti saan kiskotuksi puikot tervasta ja seuraava sujuu jo vähän nopsammin. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienohan tuo on! Tuollaisia tarvitsisi jokainen. Ja hei, minä näytän edelleen toimistotuhkimolta vaikka saan yleellisesti olla ulkona joka päivä.
  Tsemppiä väikkärin kirjoittamiseen!
  Elli

  VastaaPoista
 4. Kiitos Elli, sekä kehuista että tsemppauksesta! :) Mulla oli ajatuksena alunperinkin, että teen kerrankin ihan simppelin ja monikäyttöisen mustan topin. Mutta nyt keskellä kesää se on jotenkin plääh. Enköhän mä syksyllä ole varsin iloinen, kun tuollainen löytyy laatikon pohjalta. :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja tyylikäs. Ihana tuo puna- valko- mustayhdistelmä.

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs ja tosi kaunis, pitsit piristää kokonaisuutta kivasti :)

  VastaaPoista
 7. Nanna, samaa mieltä: perusvärit ja vihreys taustana toimivat aika napakasti. :)

  PaulaL, kiitos kiitos. Aika tylsähän toi olis ilman pitsejä, mutta noin pieni määrä ei onneksi tee topista liian hörsömäistäkään. Toimii, sitten syksymmällä. :)

  VastaaPoista
 8. On kyllä hieno! Ja sulle sopii nuo liivit upeasti. Pitäisin itsekin ilman tahatonta tynnyriefektiä...

  VastaaPoista
 9. Kaunis toppi! Paljonhan mustaa on katukuvassa kesälläkin:)

  Neulominen on jostain syystä nihkeää monella suunnalla, minulla myös. Eilen yritin saada selvää yhdestä (suomenkielisestä) ohjeesta, muttei vaan auennut.

  VastaaPoista
 10. Samalla jotenkin pitsisen hempeä mutta silti värinsä puolesta aika rock. Sopii moneen tyyliin :)

  Tsemppiä paperipinojen ja tiedostojen keskelle!

  VastaaPoista
 11. Tiina, kiitti! Mä kyllä tykkään liiveistä, kun ne hieman rytmittävät leveitä hartioita ja yläkroppaa muutenkin. Tosin tynnyrifiilis alkaa olla täälläkin, kiitos kesän herkkujen ja vähentyneen liikunnan. Vaan en anna sen haitata menoa! :)

  Marjut, on tosiaan jotenkin hankalaa täälläkin neulominen. Tai ylipäätään mihinkään ryhtyminen. On mulla lankaa ja ideoita, mutta tekoihin alkaminen tuntuu tosi hitaalta. No, ehkä lomalla sitten...

  Sini, kiitos! Tällaisille perustopeille on kyllä käyttöä.

  Anna-Kaisa, kiitti kannustuksesta, sitä kyllä tarvitaan. Olo ei ole kovin rock näiden töiden keskellä, mutta toivottavasti se lähiviikkoina tästä korjaantuu, kunhan lomalle pääsen. :)

  VastaaPoista
 12. Voi kun nätti! Ihanat nuo reunat! Piristää kummasti toimistopäiviä. Meillä on toimistolla melkein vuoden ympäri sama ilmasto. Tylsää...

  VastaaPoista
 13. Tsemppiä kirjoittamiseen, itsellä on myös loppurutistus käynnissä ja kyllä se loma kelpaisi! Kaunis toppi!

  VastaaPoista
 14. Se on kyllä tosi ihana ja just niin sua :)

  VastaaPoista
 15. IhQu toppi ja nätti sie :) Kesäterkkui ja kaunista juhannusta !

  VastaaPoista
 16. Marsvin, thanks hun! Meillä on nykyään kans toimiston ilmastointi kunnossa, joten lämpötilan puolesta tuota vois kyllä käyttää kesälläkin. Vaan kun mieli halajaa jotain iloisempaa... :)

  berlinBat, oi, kovasti tsemppiä sullekin sinne! Eiköhän tää homma sitten lopussa palkitse, vaikka just nyt tuntuu, että maailmassa on monta mielekkäämpääkin asiaa kuin istua toimistolla hakkaamassa näppistä keskellä kesää. Lomaillaan sitten kunnolla, kun työt on saatu valmiiksi, eiks je? :)

  Jatta, kiitos muruseni! <3

  Enkeli, kiitos kovasti ja samat sinne! Sulle kanssa kesäyön taikaa mieleen ja niittykukkia tyynyn alle! :)

  VastaaPoista
 17. Olisi kyllä niin munkin näköinen neule, kiitos inspiraatiosta:)
  Upeaa jälkeä!

  VastaaPoista
 18. hieno liivi tuli ja pitsit piristää kivasti sitä. :D terkuin tallu

  VastaaPoista
 19. Kaunis! Sulla on kyllä taito tehdä tyylikkäitä ja kauniita neuleita!

  VastaaPoista
 20. Onpas nätti, paljon kivempin tuo sinun kauluksen reunasi kuin ohjeen alkuperäinen.

  VastaaPoista
 21. Niina, ollos hyvä! :)

  tallu, kiitos! Pienistä jutuista saa yllättävän paljon ilmettä ja piristystä ihan tavalliseenkin toppiin.

  Meiju, kannattaako niitä muunlaisia tehdäkään, hehe. :) Ei vaan, kiitti kovasti kehuista!

  WorstedKnitt, tämä kaulus tosiaan toimii aika kivasti. Tosin eroa ei ole sen enempää kuin pitsireunus ja 2o, 2 n -joustin (ohjeessa kierretty 1o, 1 n).

  VastaaPoista