-->

12.4.2010

Vartin kärjestä

Oisko hei vähän kevät jo: ulkolämpötilat kurottaa mittariasteikolla aina vain ylemmäs, ja innokkaimmat rusketuksenrakastajat päivystää parvekkeilla folioiden ja peilien kanssa. Ihan ei nyt ole meikä ajan hermolla villaisten varusteideni kanssa. Väri sentään on synkassa luonnon kanssa, niin että sain mä nyt jotain oikein sentään. Phuih.

Green but not envious
malli/pattern: Lacy Baktus by Terhi Montonen
lanka/yarn: Villamokka Mokkasukka, "Wisconsin", 73 g.
puikot/needles: 3,25 mm
leveys/width: 140 cm
In Ravelry

Oikeastaan on kyllä spekuloitavissa, olinko sittenkin pikemminkin etuajassa kuin myöhässä villaisteni kanssa: Hanskat tein nimittäin jo tammikuussa, mutta silloin oli liian kylmä pitää sormettomia. Sopivat säät olikin sitten ohi parissa päivässä, kun kevät viimein ryski tulemaan ennätysnopeasti. Siinä ei ole kyllä mitään valittamista, joten ihan hyvillä mielin pakkaan Baktuksen ja hanskat komeron perukoille syksyä odottelemaan. Onpahan sitten ainakin heti jotain uutta valmista ekojen kylmien tuulien hönkiessä päälle.

Dragonscales

malli/pattern: Mermaid Gloves by Stephanie Degen
lanka/yarn: Villamokka Mokkasukka, "Wisconsin", 70 g.
puikot/needles: 2,0 mm
In Ravelry

Samalla vois kyllä viedä lumilapionkin kellariin haravan tieltä. Pari harmaanvalkoista läikkää oli vielä tänään pihanurmella, mutta nekin taitaa huomisen jälkeen olla muisto vain. Tervetuloa krookukset, sinivuokot ja narsissit!

Muistoista puheen ollen, tässä pari kuvamuotoista sellaista tuon Baktuksen neulomisen ajalta. Neuleretriitti toi mulle ja etenkin Hertalle välillisesti ison ilon: Hiisan nauttiessa retriitin annista me saatiin odotettu viikonloppuvieras eli suloisista suloisin westie Neffi, joka on Hertan rakkaimpia leikkikavereita. Koko viikonloppu menikin sitten iloisesti painien ja hammashipaten. Siis koirien osalta, mun osuus oli lähinnä ruokinta ja rapsutus. :)

"Knitting is fun and interesting!"

Onneksi Lacy Baktus on iisiä neulottavaa, koska tämä kaksikko pelmasi leikkeinensä jatkuvasti mun sylissä, niskassa, huivintekeleen päällä ja joka puolella. Varmasti ois menny kerrokset ja silmukkalaskut sekaisin, jos niillä olis ollut suurempaa väliä. Leikkien väliajat sesset viettivät puoliksi toistensa päällä mun sylissä seuraten neuleen edistymistä tarkkaavaisina.

"Knitting is boooring...Zzzzzz"
Joko mä oon tosi hidas tai ihan liian nopea neuloja koirien makuun. Joka tapauksessa pääpointti on ilmiselvä: neulominen on toooosi uuvuttavaa seurattavaa. :)

Deep asleep
Lopuksi vielä bonusotos Hertasta. Saatte ihan itse päättää, onko kyseessä a) tavallista rankempi kevätväsymys, b) auringonpistos, c) ihan sairaan loistava ja rento päiväuniasento vai d) dagen efter. :D

I'm a bit late with my set of woollen scarf and gloves. The spring rushed in surprisingly quickly, so there's no need for such warm accessories any more. No harm done, I'll just leave them awaiting for autumn. It's time to enjoy spring and start to get ready for summer!

36 kommenttia:

 1. Mä veikkaan c. Ja oon vähän kade. Itse en ole saanut tilaisuutta noinmojoviin asentoihin aikoihin. Neulesetti on hieno. Erityisesti väri miellyttää. Mutta päähuomion vei kuitenkin tuo yksi sana: hammashipaten. Mitä ihmettä?:D

  VastaaPoista
 2. Ihan selkeet päiväunet Hertalla! Oli mitä oli, näyttää ihan huipulta asennolta :D Ihana setti, varsinainen piriste!

  VastaaPoista
 3. Outi: cee voi kyl olla oikein vastaus, koska Hertta viihtyi tossa ihmeellisen kieron ja hankalan näköisessä lurpatusasennossa tosi pitkään. Ei meikäläisen ranka kyllä taipuis ihan tommoiseen, tai ainakaan ei ois kovin kivat oltavat. :)

  Hammashippa on yhtä kuin koirien leikkiminen, jossa ne käyttää suutaan leikissä ja "näykkii" toistensa turkkia leikillään. Kuuluu koirien leikkeihin, ja tuloksena hammashippasessiosta on monesti yllättävän märkä koira, kun toinen osapuoli on kuolannut kaulan ja turkin suullaan. :P

  Setin väri on kyllä huippu. Villamokassa osataan kyllä langan värjääminen, MOT.

  Jaana: Ja niistä se osaa kyllä nauttia koko kropalla! Auringossa parhaiten, tietty, niin että ei se auringonpistoskaan ihan tuulesta temmattua olis. ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan älyttömän syötävän ihana väri! Sopii tosi nätisti sun hiuksiin. Hertalla viimeisessä kuvassa käynnissä selkeä kevätväsymyksen selätysoperaatio :)

  VastaaPoista
 5. Ihkuu settii! Aika loisto-yhdistelmä toi punanen tukka ja vihreät asusteet.

  Ps. ihan aiheen vierestä, meillä on tuommoinen samanlainen vihreä viltti. :)

  VastaaPoista
 6. Iida: Mä kans ihastuin tähän väriin marraskuussa käsityömessuilla ja onnekseni sain sitä kaksi vyyhtiä. Vielä olis vähän jäljellä, niin että vois tehdä vaikka sukat tai pipon. Nääh, ehkä syksyllä sitten. :)

  Kevätväsymysselätys kuulostaa hyvältä! :D

  Nina: Thänx! :) Vihreä huivi sai kyllä hieman jo haalistuneen tukan hehkumaan taas punaisena. Pitääkin muistaa tuo taika, kun väri alkaa hiipua muttei ole aikaa sitä käsitellä; vihreällä voi hämätä vähän aikaa kulahtaneenkin värin kanssa. ;)

  Mari: Kiitti kovasti!

  VastaaPoista
 7. Ju nöy ai lööööv tö color!!!!

  VastaaPoista
 8. Ihan huippu väriyhdistelmä nuo tukka ja asusteet! Todellinen väripilkku! Ja oih, ne koirat, ihanat! Hertan päiväuniasento <3

  VastaaPoista
 9. Marsvin, jees mai daarling, ai nou! Tää onkin ehkä pihistetty juuri siitä jokaisessa lankakaupassa olevasta hyllystä, jossa lukee "marsvininvihreät". Se kun on mun lempivärini. :D

  villapeikko: räväkkää sen olla pitää, jos ei muuten niin vastaväreillä ryyditettynä! :) Neffi on huikean ihana tapaus, ja yhdessä nuo kaksi on kyllä sellaisia ikiliikkujoita ettei ne koskaan haluais lopettaa leikkejään. Aina Neffin vierailun jälkeen Hertta sitten nukkuukin aina pari päivää, ja aika lailla tollasessa reporangassa asennossa. :)

  VastaaPoista
 10. Sulle kyllä sopii vihreä. Ihana setti :)

  VastaaPoista
 11. Jos tässä olikin menossa kevätväsymyksen lievittämisyrityksen jälkeinen dagen efter, jota yritetään parantaa päivätorkuilla auringonp(a)istoksessa? :) (Minäkö? Väsynyt? Pitäisköhän kokeilla tota Hertan asentoa, josko se auttais tähän ongelmaan..?)

  VastaaPoista
 12. Hieno ja pirteä setti! Ja voi noita koiria, on ne ihania. Veikkaan Hertan löytäneen mahtava lepoasennon, vaikka dagen efter -ilme onkin.

  VastaaPoista
 13. Kaunis kevätasustesetti. Yleensä en edes tykkää vihreästä, mutta joillekin se vaan sopii....
  Ehdottomasti Hertta toteuttaa valintaa täydellisestä päiväuniasennosta eli cee ;-)

  VastaaPoista
 14. Lohikäärmekämmekkäät. Hienot!!

  VastaaPoista
 15. Aivan ihanan pirtsakka väri!

  nimimerkillä samaa väriä puikolla, puuvillaisena

  VastaaPoista
 16. Ihanat koiruus kuvat, on ne vaan söpöjä. Neuleet on kauniita. Normi baktus on kans neulottuna ja sitä tehdessä mietin pitsiversiota. Enää ei tarvitse miettiä kun se on jo tehty =) Kiitos linkistä.

  VastaaPoista
 17. Andra: Joo mut on rakennettu silleen vihreää silmälläpitäen. :D Kiitosta vain!

  TeaT: Eikun mun mielestä toi oli just loistava synteesi Hertan tilasta! :D Kevätväsymyksen lievitysyritykset kun saattaa itsekullakin joskus aiheuttaa dagen efteriä. ;)

  ColibriDreams: Jos kissojen sanotaan olevan elämän nautiskelijoita, niin Hertta on siinä mielessä aika kissamainen hurtta. :) Se ottaa kaiken irti pehmeistä makuupaikoista auringossa, ja nähtävästi joskus myös varjo kelpaa.

  SatuU: Niin kai se on, että vaikka ei itse oliskaan jonkun värin suosija, niin toisen päällä nähtynä se saattaa olla varsin miellyttävä. Mä en eityisemmin ole ihastunut tummansiniseen, mutta monesti huomaan ihailevani sen värisiä vaatteita muiden päällä. Kokonaisuus ratkaisee? :)

  Anonyymi: Nepä juuri! Lohikäärmekämmekkäät vai jopa lohikäärmekkäät? :)

  Siina*k: Sä olet sitten huomattavasti paremmin ajassa kiinni kuin mä, kun kerran oot puuvillaa neulomassa. :) Mä en ihan vielä ole päässyt viileämpien materiaalien kimppuun, mutta kaipa se on pikkuhiljaa käännettävä lankavarastosta esiin kesäisempi puoli.

  Amalia: Pitsinen Baktus oli kivaa neulottavaa, kun joka kahdeksas kerros tapahtui muutakin kuin ainaoikeaa. Simppeli mutta nätti huivi, jolle varmasti on käyttöä ensi syksynä. Ja koirat, ne tosiaan osaa olla söpöjä. <3

  VastaaPoista
 18. Oih, tuo langan väri on vielä ihanampi ja loistavampi kuin se minkä näin hämärässä iltavalaistuksessa. Erittäin onnistuneet neuleet.
  Ihanat kuvat koirista ootte saanut napattua. Ihme, että niistä remuajista on edes saatu otettua yhteiskuvaa. Tosin viikonlopun aikana ehtii kyllä rauhottua ihan eri tavalla kuin muutaman tunnin vierailun aikana.

  VastaaPoista
 19. Upean vihreän väriset asusteet!

  Dagen efter tuo mun silmään on, mutta ehkä se kevätväsymys vaivaa myös :D Oispa mukavaa, jos vois rötköttää tuollaisessa asennossa ilman pelkoa siitä, että joku kohta kehossa on nyrjähtänyt, kun kampeaa itsensä ylös sohvalta :D Joku nimittäin heräsi aamulla niska täysin jumissa, kun oli nukkunut yönsä ihan ihme asennossa...

  VastaaPoista
 20. Ihana setti ja ihana lurppa :) Olen itsekin huomannut, että mitä hankalamman näköinen asento, sitä rentoutuneempi koiruus.

  ps. nuo kämmekkäät meni nyt kyllä kertaheitolla mun to do -listalle.

  VastaaPoista
 21. Onpa pirteät asusteet; kyllä niissä kelpaa seuraavan syksyn tulla. Toivottavasti ainakin kesän pärjää ilman:)

  Hertalla on selkeästi päiväunet menossa. Kaveri on myös todella suloinen.

  VastaaPoista
 22. Ihanan värinen neulesetti:)

  VastaaPoista
 23. hiisa: Toi vihreä pääsee tosiaan loistoon vasta päivänvalossa ja punaisen tukan kanssa. Olen kovin tyytyväinen setin molempiin osiin, joten kehut otetaan kiitoksella vastaan. :)

  Koirat ei kyllä monta hetkeä olleet paikallaan viikonlopun aikana, mutta välillä seäntään väsymys yllätti. Ja silloinkin piti tietty röhnöttää kaverin päällä tai kyljessä. Ihanat. <3

  Tess: Ehkä Hertta on ottanut mallia emäntänsä satunnaisista sunnuntaiaamuisista sohvallaröhnätyksistä, niistä dageneftereistä siis. :P Tosin mulla ei ikinä siinä tilassa ole hyvä olla, kun taas Hertta näyttäis nauttivan tuosta omituisestamutka-asennostaan. Pistää tosiaan miettimään, että onko tuolla karvamadolla selkärankaa ollenkaan... :)

  Satu: KOirat kyllä retkottaa mitä omituisimmissa asennoissa. Kaipa se vaan on niin, että kun on totaalisen rentoutunut, niin raajat voi sojottaa mihin sattuu. :)

  Marjut: Toivotaan tosiaan, että kesä olis lämmin eikä näille olisi tarvetta ennen lokakuuta. Hertta toivonee samaa, koska viihtyy lämmössä ja auringossa. :)

  Sinikka: Kiitti! Vihreä on tosiaan kasvun ja uuden elämän väri. Energiaa antava myös, tai ainakin tämä elinvoimeinen ja vahva vihreä tuntuu siltä.

  VastaaPoista
 24. Kaunis setti ja Hertta ottaa kyllä tosi rennosti :)

  VastaaPoista
 25. Todella kauniit neulomuksesta. Tuo Mokkasukka on vaan aina niin ihanan näköistä lankaa.

  VastaaPoista
 26. Ihan älyttömän hienot!! Vitsiläinen. Ja vielä oikean värisetkin. Toivotaan takatalvea, niin saat nuo ihanuudet pitkäksi aikaa käyttöön.

  VastaaPoista
 27. Voi että on pirtsakka setti ja siellä setin sisällä niin nätti tyttö! Tuo eka kuva on maailman valloittavin <3

  VastaaPoista
 28. Sun värivalinnat osuu kyllä aina aivan nappiin, tämäkin on niin herkku että:)

  VastaaPoista
 29. voikun kiva postaus. tulin hyvälle tuulelle. kiitti!

  VastaaPoista
 30. Mahtavat koiranpojat, tai siis ainakin Hertan kohdalla -tytöt! Leikit vei voimat, niin sit tarvittiin kunnon lököunet. Ai niin, ja kyllä neuleetkin ovat ehdottomasti esittelemisen arvoiset, upea keväinen vihreä.

  VastaaPoista
 31. Onpa upean väriset! Sopivat tosi hyvin yhteen, vaikka mallit ovat aika erilaisia.

  VastaaPoista
 32. Epa: Hertta on joskus niin rentona, että se tuntuu olevan sisältä pelkkää hyytelöä. :)

  Reetta: Mokkasukka on mukavan ulkonäön lisäksi vieläpä hyvää neulottavaa. Voin vilpittömästi suositella sitä sekä sukkiin että muihinkin neuleprojekteihin.

  Kotoilija: EIIIIJ, eijjei takatalvea! :) Kyllä mä maltan odottaa syksyyn asti näiden käyttämistä. No, taitaa olla turha toive, kun kuulemma huomenna ja viikonloppuna tulee räntää taivaan täydeltä. Päh.

  Jatta: Kiitti vain! Itsellä ei ehkä aina ole ihan niin nätti ja valloittava olo, mutta se kyllä kohenee tällaisen palautteen ansiosta. :)

  Serayna: Vihreä & punainen yhdistelmällä ei voi mennä vikaan. Paitsi että värisokeille se ei ehkä avaudu yhtä houkuttelevana, kuulemma. Mä kumminkin tykkään tästä räväkästä combosta, niin että samalla linjalla mennään varmaan jatkossakin. :)

  Minna: Kiitos itsellesi, kommenttisi toi hyväntuulen mullekin! :)

  Maijamirjami: Tyttöjä ne on molemmat koirat, vieläpä ikuisia neitejä. :) Virtaa silti piisaa kummallakin, niin että leikki ja lepo vuorottelevat sopivassa suhteessa (vaikkakin jälkimmäinen jää yleensä vähemmälle).

  Worsted Knitt: Pohdin useita eri mallivaihtoehtoja huiville, ennen kuin päädyin tähän simppeliin pitsi-Baktukseen. Ajattelin ensin tehdä kaulurin samalla mallineuleella kuin käsineet, mutta toisaalta just silloin ei huvittanut neuloa kakkosen puikoilla kierrettyjä silmukoita... Lopputulos on mun mielestä onnistunut ja yhteensopiva, niin että olen varsin tyytyväinen settiini. Ja värihän on parasta tässäkin. :)

  VastaaPoista
 33. Tietenkin vaihtoehto c, koska se on varsin mukava asento kunnon köllötykseen! Meillä nukutaan päivittäin selällään tassut kohti kattoa, ylähuuli hassusti lerppuen ja syvään hönkien :D

  VastaaPoista
 34. Wau, ihanat värit ja kuviot. Ja ihanaa neulomisseuraa. :) Ja mä vastaan c!

  VastaaPoista
 35. I can't read a word of this, but oh! there's your little dachshund! so cute!

  & that color green looks smashing on you.

  VastaaPoista