-->

12.8.2009

She's a lady?

Huh ja hui! Mä oon kaakottanut paikasta toiseen kuin tuli pyrstön alla pari ekaa kesälomaviikkoani. Miten voi ihmisellä olla muka näin kamalasti menoa ja tekemistä ilman että saa aikaiseks juur mitään?! :) Ja mä kun ajattelin, että lomalla mä ehdin neuloa vaikka mitä, kirjoittaa ja testata pari ohjetta valmiiksi ja vääntää kasan korujakin. Ja pöh, hyvä kun oon ehtinyt edes nukkua kaikelta kivanpitämiseltä ja reissaamiselta. Sainpas sentään yhden pitkään jonossa olleen neuleen tehdyksi. Cherry sai mut yrittämään poseerausta 1950-luvun leidien tyyliin, tai ainakin sinne päin. :)

Cherry cardigan
Malli/pattern: Cherry by Anna Bell
Koko/size: 40"
puikot/needles: 2,0 mm & 2,5 mm
Lanka/yarn: Finlayson Karoliina, 385 g.
Muokkaukset/modifications: Syvempi kaula-aukko/deeper decolté Ravelry

Poseerausyrityksistä huolimatta mulla taitaa olla ihan vääränmallinen vartalo tälle kauniille vintage-henkiselle neuleelle. 1950-luvun ampiaisvyötärölle tehdyn mallin solmimisnauha kun saa mun keskivartalon näyttämään tasapaksulta pölkyltä ja lyhyet puhvihtavat hihat ei ainakaan ohenna meikäläisen paksuja käsivarsia. Buuu!

Trying to make it work...

Kiinni napitettuna neule saa kaiken lisäksi mut tuntemaan itseni varsinaiseksi tädiksi. Siispä kokeilin, josko ylimpien nappien avaaminen auttais ja vapauttais ikäännyttävästä tätikahleesta. Nääh, ei tuntunut ihan omalta sekään, vaan ehkä jopa enemmän tanttamaiselta. Lisää buuausta.

Cherry, olive, whatever

Loppujen lopuksi päätin heivata mäkeen yritykseni olla ladylike, vaikka ihanainen neule siihen eväät yrittikin antaa, ja leuhottaa menemään takki auki niin kuin mulle on ehkä luonteenomaisempaa. Ja heti tuntui mukavammalta ja vähemmän homeiselta opettajattarelta.

The way it's actually going to be worn

Halusin kuitenkin jättää punaisen satiininauhan vyötärölle samanväristen nappien seuraksi, joten piilotin nauhan päät nurjalle niin ettei ne liehu miten sattuu. Vaikka vaatteet kuulemma tekevät miehen, niin musta ei nähtävästi millään saa Grace Kellyä tai Marilyniä,vaikka kuinka olis asianmukainen neule auttamassa. Paras olla siis ihan vain Vilmana, sen mä ainakin osaan.

I've been having lots of fun during the first two weeks of my summer vacation and hardly any time to knit. I still managed to finish this lovely vintage style cardigan. I was in hopes of trying to look like a 1950s lady when wearing this, but it seems that that'll never happen. My body just isn't built for shrt puffy sleeves or waist bands. I still like this cardigan really much, and luckily found a way to wear it comfortably; only the first button closed and hiding the extra length of satin ribbon on the WS. Guess I'll never be a ladylike as Grace Kelly or Marilyn Monroe, but nevermind; I'm quite hapy being me!

41 kommenttia:

  1. Kaunis neule, minusta se sopii sinulle hyvin tuolla tavalla vähän avoimena.

    VastaaPoista
  2. Mulla on ollut lomaa pari viikkoa ja tuntuu etten ole saanut tehtyä myöskään mitään...

    VastaaPoista
  3. Mari: Se kyllä vois olla ihan ok niinkin. Ja tietysti neuleen henki riipuu siitä, minkälaisia vaatteita sen kanssa pitää. Ehkä hame lisää tätifiilistä, mut farkkucaprien kanssa voisikin jo olla vähän kivempi olo. :)

    Mikael: Joo, aika tuntuu menevän ihan huomaamatta. Kuka varasti mun lomapäivät, mä tahon ne takasin! :P

    Andra: Niin se onkin ihana! Vaan olis vielä ihanampi, jos ois mun malliselle tehty. :) Vihdoinkin muuten edistystä myös sen neuleohjeen kanssa, niin että kyllä siitä vielä valmista tulee. Ihanaa lankaa se Katian Cotton Comfort!

    Mari: Tattis! :)

    VastaaPoista
  4. Nämä viimeiset 'rennontyylikkäät' ovat minunkin makuuni. Voi mennä kylään että töihin, kun on siisti neule yllä =)

    VastaaPoista
  5. Kaunis villatakki joka tapauksessa. ;oD

    VastaaPoista
  6. Oot sä kyllä velho. Näyttää kivalta lopullisessa ratkaisussa. Mä olisin purkanut neuleen jos olisin ensimmäisen kokeilun jälkeen todennut ettei se sovi mulle. Ja mitkä homehtuneet opettajat? ;)

    VastaaPoista
  7. Toi on kaunis malli, oon kattellu sitä myös sllä silmällä :) Sopii sulle kyl hyvin!

    VastaaPoista
  8. Mainio pusero ja juuri noin Vilmasti kannettuna :)

    VastaaPoista
  9. Kaunis neule ja näyttää tosi nätiltä päälläsi avoimena versionakin. En mie vaan missään mitään tanttaa tai homeista opettajatarta huomannut ;D

    VastaaPoista
  10. Tosi kaunis, värikin on ihan just sulle sopiva!

    VastaaPoista
  11. Ihana neulehan tuo on; kanna sitä siis vaan ylpeästi. :) Vihreä väri sopii Sinulle hyvin, ja punaiset napit vihreän kanssa mainiosti. Arvelisin, kuten Sinäkin, että neule voisi näyttää erilaiselta vaikka kellohelmamekon tai caprien kanssa.

    Maaria

    VastaaPoista
  12. Yes, She is Lady:) Kaunis neule. Hauska yksityiskohta nuo punaiset napit ja satiininauha.

    VastaaPoista
  13. Ihana ja löydät aina mahtavat vihreät värit :) Hieno kun jätit sen punaisen silkkinauhan sinne nappien kaveriksi!
    Elli

    VastaaPoista
  14. Nätti malli ja ihana väri.

    Ja kuka tahtoiskaan olla Marilyn? Se nainenhan oli ihan sekaisin sisältäpäin. Ei se oo kivaa!

    VastaaPoista
  15. Tosi kaunis! Ei se hullummalta näytä noissa ylemmissäkään kuvissa, mutta oma olohan sen ratkaisee. Mukavaa loman jatkoa.

    VastaaPoista
  16. Hieno se on! Ei kylläkään mun "muodoille" sopis..

    VastaaPoista
  17. Kaunis neule jälleen kerran. Olen ihan kade teille jotka saatte neulomalla aikaiseksi noita hienoja toppeja, takkeja, paitoja, liivejä jne...

    Ihastelen aina sun hiusten väriä kun käyn blogissasi kurkkailemassa. Alkaa tehdä mieli itsekkin luopua tästä omasta "vaaleanpunaisesta" väristä ja räväyttää kunnolla punaiseksi. :)

    VastaaPoista
  18. i think it's lovely on you! Truly!

    VastaaPoista
  19. Nätti se on, eikä mikään homehtunut opettaja-asuste.

    Ja siks toisekseen sinä olet upea nainen juuri noin!

    VastaaPoista
  20. Komppaan: kaunis on, joka tavalla pidettynä.

    VastaaPoista
  21. Minulla meni koko loma lähes tekemättä mitään:D
    Takki on kaunis, mutta punavihersokeana en meinannut millään ensin huomata nauhaa.

    VastaaPoista
  22. Onpas ihana ja ehdottomasti juuri alimmaisen kuvan tyylillä! Alemman postauksen Eple oli myös ihana! Mäkin oon kiitänyt koko kesän, varsinkin nyt kun ylimääräistä aikaa ilmaantui kuin taivaasta ;D Hauskaa loman jatkoa, enjoy!!!

    VastaaPoista
  23. Kaunis neule! Ja hyvältä se näyttää sun päällä, ei yhtään homeiselta opettajattaresta :)

    VastaaPoista
  24. Tiina: Tämä neule kyllä vaikuttaa aika monikäyttöiseltä. Toimii varmasti liituraitahousujenkin kanssa ihan yhtä hyvin kuin farkkuhameenkin. Eli käyttöä tulee myös töissä, jahka loma loppuu! :)

    Pirjo-Riitta: Samaa mieltä, kaikesta huolimatta. :)

    Terhi: Mä olen niin laiska, etten viitsi purkaa. :P Mietin kyllä vähän vieläkin, että pitäiskö sittenkin irrottaa ja purkaa hihat ja tehdä niistä 3/4-pituiset. Mutta nääh, en taida viittiä sitäkään. :)

    Eikä siis viittaus tarkoittanut opettajia yleensä, vaan sellaista sitruunanniellyttä vanhanajan siveydensipulikansankynttilää. Ei siis ainakaan sua, hehe! :D

    siina*k: Hyvä jos siltä näyttää! Tän pariksi sopis varmasti oikein klassinen solmittu helminauha, ainakin, jos tätä meinais pitää kaikki napit kiinnit...

    AnniKainen: Vilmastipa hyvinkin, hyvä määritelmä! :) Ja kiitos!

    Tess: Kaipa se home on mun pääni sisällä, samoin kuin tanttakin. :) Ihan sataprosenttisen tyytyväinen en tähän neuleeseen ole, mutta kyllä tää sinne lähelle ysikymppiä kuitenkin menee. Varsin ok siis, kaikesta nurinastani huolimatta.

    Kate: Kiitsa! Väri on kyllä just mahtava. Ehkä parasta tässä neuleessa onkin tuo lanka; vuosikertalankaa edullisesti Radiokirppikseltä. Ja vielä sitä löytyis pariin toiseenkin työhön eri värisenä. Tosin niitä lankoja taidan hautoa vielä hetken...

    Maaria: Tuo on kyllä totta, että omasta asenteesta se vaatteen sopivuus monesti on kiinni. Siksipä onkin tärkeää viihtyä vaatteessa, koska epämukava olo näkyy myös ulospäin ja päinvastoin. Kellohelmamekkoa en vielä ole kokeillut, mutta ainakin caprien kanssa tää toimii mainiosti.

    Tupuna: Niin on, ja ohje on vallan mainio. Ainoa muutos (kaula-aukon syventämisen lisäksi), jonka tekisin ohjeeseen, on takin neulominen pyörönä. Nyt neuloin ohjeen mukaan kaikki erillisinä kappaleina, ja saumojen ompelu on kyllä puuduttavaa puuhaa, hohhoi.

    Villa Lankala: Kiitos! :) Vastavärit toimivat tässä neuleessa hyvin, etenkin kun sekä viheä että punainen ovat kauniin murrettuja sävyjä eivätkä ehkä siksi korosta toisiaan silmiä särkevästi.

    tiinaf: Kiitokset!

    Elli: Tämä vihreä on kyllä parhaimpia ikinä. :) Tänä vuonna mulla onkin ollut jo monta neuletta, joissa on ollut hyvin pitkälti tätä samaa sävyä. Se vaan on niin kaunis!

    Anni: Ei mä haluiskaan olla Marilynin korsetissa noin muuten, mutta olihan sillä varsin naisellinen figuuri. :) Jotain ihan muuta kuin nykyiset nälkäkurkien kaltaiset tikunlaihat mallit, nih! :)

    Outi: Kyllä mä tuossa neuleessa jo alan viihtyä. Menee välillä hetkinen, ennen kuin vaatteet alkaa tuntua omilta, oli sitten kyseessä oma valmiste tai kaupan tuote.

    Loma jatkuu vielä ensi viikon, ja sen aikana yritän ehtiä enemmän käsitöiden pariin kuin tähän asti. Sääennusteet ainakin näyttää neulomisen kannalta otollista ilmaa; sateella voi hyvällä omallatunnolla istua telkkarin ääressä ja kilkuttaa puikkoja. ;)

    Nina: Mikähän siinä on, että mä en vieläkään usko omia silmiäni malleja valitessa? Tämänkin kohdalla mietin, että onkohan toi nyt ihan oikean tyylinen mulle. Totesin, että tuskin, mutta aloin silti neuloa. :) Toisaalta kannatti, toisaalta ei. Kivaa kuitenkin tuota oli tehdä, joten plussan puolelle homma kuitenkin kallistuu. :)

    VastaaPoista
  25. Srinity: Punainen on mahtava väri, siitä vain syventämään!!! Se tuo energiaa ja voimaa. En voi kuvitellakaan palaavani takaisin blondiksi. Mieskin sanoi just vanhoja kuvia katsellessa, että vaalea tukka näytti ihan peruukilta, kun on tottunut katsomaan mua punapäänä. :D

    ablackpepper: Thanks! I'm still not sure about the short sleeves. but I'm probably too lazy to ripp them and knit them in 3/4 length.

    Soile: KIITOS! Mä oonkin ehkä mieluummin rotunainen kuin hienonvieno lady. :D

    Samma: Kiitokset kehusta. Onhan se hyvä, että tuota neuletta voi pitää monella tapaa. Sehän on vain monipuolisuutta, että sillä voi luoda erilaisia vaikutelmia konservatiivisesta asiallisuudesta rentouteen.

    MarjutJ: Lomalla ei kai oo pakko tehdä mitään, eikä se oo silti synti. :D Silti mä haluaisin vähän enemmän "omaa aikaa" kaiken kyläluutailun lisäksi. Tänään pakastin 10 kg mansikoita, ja heti tuli parempi olo kun tunsin saaneeni sentään jotain tuottavaa tehdyksi. Luterilaista marttailua ehkä, kun ei osaa lomallakaan olla jouten ja vain nauttia? ;D

    Marsvin: Ihanaa, että oot saanut mennä ja meinata! Ihan varmasti oot aikasi ansainnutkin, ja ainakin akut latautuu talvea varten. Mä yritän kans pitää pään tyhjänä työasioista, koska kohta niitä saa taas miettiä urakalla. Nyt eikun nautitaan vaan! :)

    Anna-Kaisa: Homeinen opekin voi toki olla hyvä rooli jossain tilanteissa. :D Mut on tietty hienoa, että neule näyttää muiden silmissä pääosin ihan muulta kuin kateederilla karttakeppiä heiluttavalta ja tylsiä juttuja määkivältä ikäneidolta. :)

    VastaaPoista
  26. Hassua tekstiä, koska mun mielestä neule pukee sua oikein hyvin:) Ei siis ollenkaan liian tätimäinen ja nauha passaa mainiosti!

    VastaaPoista
  27. Ihanan värinen takki! Kesäloma tuntuu aina menevän niin nopeasti...

    Kävin muuten tällä viikolla poimimassa Tampereen taidemuseosta pari ihanaa koruasi kuleksimasta. :)

    VastaaPoista
  28. Kaunis. Minuun ainakin meni ihan täydestä myös tuo "opettaja-look".

    VastaaPoista
  29. Tosi nätti neule! En mäkään mitään vanhemmanpuoleista hapanta ikäneitoa huomannu... Näytti kivalta, kun jätit lopulliseen versioon punasen nauhan nappien kaveriks :)

    VastaaPoista
  30. Todella kaunis paita tuli! Ja kaikki itsekritiikki pois: mun lemppariversio napituksesta on ehdottomasti toi kun sulla on kolme alinta nappia kiinni. ;)

    VastaaPoista
  31. On se kyllä ihana, pakko saada itsellekkin! Ja ei sit niinku yhtään homeinen :D

    VastaaPoista
  32. Kiva neule! Tuota punertavaa nauhaa ei ehkä tulis itellä ekana mieleen yhdistää vihreeseen neuleeseen, mut vitsi miten hyvin se sopii. Ja komppaa hyvin hiusvärin kanssa. Ite kuskasin yhtä ja samaa neuletta koko kesäloman mukana reissussa, enkä vielä edes ole postannut sitä...

    VastaaPoista
  33. Another beautiful sweater! And I'm a firm believer that there's a lady-like, 50s-inspired style for all of us. You're just more Joan Holloway from Mad Men (center redhead in the green dress) than Audrey Hepburn.
    http://nobodyputsbabyinahorner.files.wordpress.com/2009/06/betty-joan-peggy.jpg

    VastaaPoista
  34. Vihreässä näkkyy olevan toinen toistaan ihanampia värisävyjä. Ja tuo takki soppii mielestäni sulle just tuollain vilmamaisesti hieman aukinaisena.

    VastaaPoista
  35. Nonnii, pakkohan se on nyt kommentoida uudestaan, Sayschnicklefritz osu naulan kantaan, sähän oot just niin Joan Halloway ku voi vaan olla!

    VastaaPoista
  36. tosi nätti! ja minustakin ylin nappi napitettuna parhaimman näköinen.

    VastaaPoista
  37. beautiful garment!
    Im just about generating idea for cardigan:)

    VastaaPoista