-->

20.12.2008

Drama queen

Hermiitti-raukkaa ei ohuen turkkinsa kansa ole luotu Suomen ilmastoon, ei edes näin lauhaan talveen, ja kun me vielä pidetään sisälämpötila melko matalana niin kylmähän siinä välillä tulee noin pienelle eläimelle. Koska me ihmiset tykätään että huonelämpötila on hyvä just näin niin Hertan piti saada henkilökohtainen lämpötilannostaja. Siis villapaita.

Hertta posing in her new sweater
Malli/pattern: 102-43 by Drops design.
Lanka/yarn: Novita Wool (merino) 100 g.
Puikot/Needles: 2,5 mm & 3,5 mm.

Käytin paitaan kaksi viimeistä kauan hautomaani tummanruskeaa merino-Wool-kerääni ja myös reilusti aikaa: vaikka paita on koiraa myöten eli erikoispieni, niin eri rytmissä menevät palmikonkierrot vaati tarkkaavaisuutta ja langan riittävyyden arviointi veti hermon piukalle. Lopputulos on just sopiva, nätti ja lämminkin, vaikka kaulus onkin ohjeesta poiketen matala (kun ei ollu sitä lankaa). Luulis Hertan olevan iloinen ja tyytyväinen kun on nätti ja sopiva vaate kylmyyttä vastaan. Niinpä. Mutta neidillä tuntuu olevan helkkarin korkea vaatimustaso: paita päällä näytetään supersurkealta ja tuijotetaan paidanpukijaa syyttävästi. Tai käännetään mielenosoituksellisesti selkä ja näytetään peräpeiliä.

"This is what I think of this sweater."

No, en ole epätoivoinen, koska samaa veristä loukkaantumista on näytelty myös kaikkien aiempien vaatteiden kanssa. Ensin ollaan marttyyriä eikä liikuta mihinkään kun vaate on päällä, mutta pikkuhiljaa sinnikkään ehdollistamisen jälkeen nekin on alkaneet tuntua kivoilta. Eiköhän tän paidan suhteen käy samoin. Nytkin Hertta nimittäin nukkuu varsin tyytyväisenä paita päällään sohvalla, kun ensin oli luonut muhun tovin ajan painostavan syyllistäviä katseita. Varsinainen drama queen.

Just about to sneeze...

Hertta's coat is short and thin and she understandably loves warmth (e.g. she loves the sauna) . We humans however like to keep the room temperature in reasonable degrees, and so I had to make Hertta something to keep her warm in the house. Although the fit of the sweater is perfect and it's really warm, she still doesn't like it and tries to look as miserable as possible when I put it on her. She's a regular drama queen, and I'm sure she'll learn to like this sweater: she has pulled this act with every coat and sweater so far, and has always in time grown accustomed to them.

27 kommenttia:

 1. Tai sitten koira vaan kertoo mielipiteensä koiranvaatteita kohtaan...

  VastaaPoista
 2. Ne ei nuo pienet aina ymmärrä omaa parastaan, mutta onneksi kokemuksesta oppivat! ;D Pusero on kyllä hieno!

  VastaaPoista
 3. Nna: Sanopas muuta. :D

  Anonyymi nillittäjä: Niinhän se juuri tekeekin, mutta eri syystä kuin sinä uskot. Minä en pue koiraani omaksi huvikseni tai sitä kiduttaakseni, vaan koska sen on KYLMÄ. Mieluummin olisin pukematta sille mitään, mutta en halua että se yleensäkään kärsii kylmästä, tai että sen kylmälle arat selän lihakset kipeytyvät tai että se sairastuu muuten vain sen vuoksi että "koiraa ei saa pukea". Kaikilla koirilla ei ole talviturkkia, eikä se niille kasva vaikka niitä kuinka pitäisi palelemassa.

  Matleena: Kiitokset. Hertta nauttii puseron lämmöstä parhaillaankinm ja ilmekin on auvoinen. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno paita ja ihanainen Hertta. :o)

  VastaaPoista
 5. Makepeace75: Kiitos ja vuh. :)

  VastaaPoista
 6. Luonteikas koira, ihana :D. Miähen kanssa yhessä naureskeltiin, hyväntahtosesti.

  VastaaPoista
 7. Lotta: Hyväntahtoinen naureskelu sallitaan (kunhan ei Hertan kuullen). :) Nyt Hertan tarkoituksenmukaisen pieni garderoobi on täydellinen, eli sillä on sisävillis ja ulkotakki kylmää talvea varten.

  Ulkotakki on jo paras kaveri alun nikottelun jälkeen, niin että se innostuu sen nähdessään kun tietää pääsevänsä lenkille. Toivottavasti se oppii hakemaan sisäpaitansakin aina kun sille tulee kylmä. :)

  VastaaPoista
 8. Söpö! Sisko neuloi vuosia sitten meidänkin koiralle villapaidan, mutta erehdyksissämme annoimme sen pitää sen päällä pihatarhaan mennessään. Siellähän se reviittiin kappaleiksi :I Toivottavasti tuota hienoa paitaa ei revitä :D

  VastaaPoista
 9. Söpöjä, sekä koira että takki. Mietiskelin tänään hupimielessä kissoja ulkoiluttaessani, että niille voisi tehdä villapuserot. Tosin tassutossuille (vedenpitäville) oltaisiin ehkä suopeampia...

  VastaaPoista
 10. tosi kauniin puseron on hertta saanut. ihana. :) kyllä se siitä oppii tykkäämään.

  VastaaPoista
 11. Oi miten hieno!
  Rinalla on kanssa niin ohut turkki, että jos tästä vielä kylmenee, pakko ostaa sellainen kunnon puku jossa on lahkeet kanssa. Nyt on pärjätty vielä hahtuvasta neulotulla puserolla.

  Kyllä se on vaan tosi kuin vesi, että nää lyhytkarvaiset mäykyt on niin ohuita karvaltaan, ettei ne todellakaan tarkene!

  VastaaPoista
 12. Söpönen Hertta söpösessä (ja tarpeellisessa!) paidassa :)

  VastaaPoista
 13. Siis tuo on niin ihana, siis paita.. Koirasta nyt puhumattakaan !
  Just isännälle näytin tein "vauvaa" ja totesin, etten koskaan oo mäyriksistä niin välittäny, mut tuo tein on NIIIN söpönen :D

  Kunpa osaisin kutoa ystäväni chihuille jotain noin kaunista myös :D

  VastaaPoista
 14. Söpö tuo Hertta uuden hienon villiksensä kanssa!

  VastaaPoista
 15. voi, koirahan on söpö kuin pullapitko tuossa palmikkoneuleessa!;=)

  VastaaPoista
 16. Uskoisin, että Koiru, kaikesta draamailusta huolimatta, ymmärtää kuitenkin hyvän päälle. Eihän se muuten nukkuisi tyyväisenä paita päällään :D

  Meillä taas on karvaa sen verran paljon, että koiruus viettää mielellään yöt ulkona terassilla.

  VastaaPoista
 17. Heh, mäkin olen kutonut palmikkopuseron meidän hienohelmakääpiösnautserille jo useita vuosia sitten ja neiti on vieläkin yhtä "ihastunut" (lue vihastunut...) takkiinsa. Pyh, hyvä ettei karkuun juokse kun minä hyvää hyvyyttäni haen pakkaspäivänä ulos lähtiessä takin koiruudelle ja kun viimein saan sen päälle niin ilme kertoo kaiken: villapaidat "saks" :)

  Mut aivan ihana tuo Hertan villapaita ja tarpeeksi kylmällä minäkin puen pienen päälle pusakan vaikkei se siitä kovin dikkailekkaan...

  VastaaPoista
 18. Upea!
  Itsekin olen tuota mallia ihastellut. Ajattelin että ehkä ensi talveksi sellaisen meidän Tessulle tekisin. Tämän talven se saa pärjätä vanhoilla, vähän kulahtaneilla ja venähtäneillä paidoillaan :)

  Tessullakin on omat mielipiteensä pukeutumista kohtaan, mutta ne unohtuvat jo eteisen ovella kun ulos mennään. Ja villapaidat ovat siitä mukavia, että ne joustavat ja pitävät jopa yllättävän hyvin pientä sadetta.

  VastaaPoista
 19. Kaunis koira, kaunis villapaita. Minkäs noille elukoille voi, kun eivät aina ymmärrä hyvän päälle, ainakaan heti.

  VastaaPoista
 20. Voi pikku Herttaa... Koirat ovat kyllä todella ilmeikkäitä kun haluavat protestoida jotakin. Toivottavasti koiruli pian tottuu hienoon sisäpaitaansa! Ja varmaan tottuu, kun huomaa, ettei enää palella.

  VastaaPoista
 21. Voi toista söpöläistä! On kyllä komia villis. Eiköhän se siitä totu, kun tajuaa oman parhaansa. Jos sillä vaan on uhmaikä tai sitten on muuten vain pikku jääräpää ;D

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 22. Tuo Dropsin palmikkomalli on kyllä nätti, tykkään siitä kovasti! Se sopii näköäjään hyvin myös pitkäselkäiselle koirulille. Meilläkin koirat katsovat aluksi vähän vinoon kun niille pukee lämmikettä, mutta sitten kun vaate on saatu päälle ei siitä enää välitetä. Kyllä alusvillaton koira tarvitsee Suomen ilmastossa lämmikettä päälleen, sanokoon kuka mitä muuta tahansa. Pääasia, että vaate on mahdollisimman sopivan kokoinen, eikä hankaa tai hierrä, kyllä koira siihen sitten tottuu kun sitä ei pakoteta tai tehdä vaatteen pukemisesta ikävää kokemusta.

  VastaaPoista
 23. Ai hänelläkin on tätä Drama Queen-ominaisuutta :D Meillä on ihan sama, jos laittaa sadepuvusta takajalkojen kuminauhat paikoilleen,niin tassu ei nouse ennen kun ne on otettu pois :D Pitäisi saada hänelle joku lämpimämpi ulkopuku näin talveksi, kun aina niin tärisee, kun ulos mennään. Ilmeisesti anopilta onkin pehmoinen paketti tulossa lauantaina, onneksi :D

  VastaaPoista
 24. Olisi koira tyytyväinen vaan kun näyttää soukemmalta palmikoiden ansiosta, ei näy nääs ne joulukinkut..
  Semmosia ne koirat on, kaikki villapaidat saa ne masennukseen mut sitten kun laittaa takin siis kankaisen takin päälle, niin sit mennään eikä meinata?! Vaate kun vaate mun mielestä..en ymmärrä.. =D

  VastaaPoista