-->

6.10.2008

Kaikki hukassa mutta kotona kuitenkin

Kuukausiko tässä jo meni? Hitto. Paljon on kyllä tapahtunutkin. On pakattu ja muutettu, saatu päätökseen yksi remontin osaprojekti, aloitettu toista, lykätty kolmatta ja suunniteltu noin neljää muuta. Ja lotottu, toistaiseksi olemattomin tuloksin. Tällä hetkellä asumme keskellä purkamattomia pahvilaatikoita yhdessä ahtaassa huoneessa, koska 50 neliömetriä asunnon lattiasta on kuorittu betonille. Tässä sitä sitten kärvistellään kunnes uusi lattia asennetaan joskus kuun lopulla. Jos siis kaikki menee putkeen eikä ikäviä yllätyksiä ilmene.

"Where did the floor go?"

Viikonloppuna purettiin vanhat lattiamateriaalit parista huoneesta, ja Hertta joutui taas sopeutumaan isoon muutokseen. Raukka on ollut melko ymmällään ympäristönvaihdoksesta ja kaoottisesta kodista, jossa tavaroiden paikat vaihtuvat tuiki tiheään eikä pehmeitä sohvia näy missään. Onneksi epeli tuntuu olevan joustavaa laatua, ja muuttoahdistuksen laannuttua arki on jo alkanut sujua normaaliin tapaan.

Fireplace

Oma olo on kuitenkin levollinen ja hyvä kaikesta keskeneräisyydestä huolimatta. Suuri kiitos tästä kuuluu ihanalle avotakalle, jonka valossa ja lämmössä on tullut nautittua punkkulasi jos toinenkin syysiltojen pimetessä. Vielä kun ne punkut vois juoda valmiin lattian päällä ja sohvalla loikoen...

Soft and fuzzy

Neulerintamalla on sitten ollutkin tyystin kuollutta. Minkäs sille voi, kun en muistanut mihin laatikoista silloin muutama viikko sitten tuli pakattua kaikki keskeneräiset työt, ehh. Viime viikolla alkoi ahdistaa sen verran että oli pakko käydä laatikoiden kimppuun lankojen toivossa. Kaivausurakka kannatti, ja nyt on puikoilla pehmeää ja pörröistä kaulan ympärille kiedottavaksi. Joo, en siis edelleenkään ole löytänyt niitä keskeneräisiä töitä, joten oli pakko luoda uudet silmukat. Muutto ja remontti, mitä ihania tekosyitä, ihan kaikelle! ;)

I've spent the last month packing boxes, moving houses and planning and executing renovation projects. We're living in the middle of chaos and there's still a lot of work to be done. Despite all of this I'm feeling quite content, thanks to a beautiful fireplace which makes a perfect setting for sipping red wine, haha. I haven't done any knitting because I can't remember where I packed my WIPs and I can't unpack the boxes before we get 50 m2 of floor done (hopefully by the end of the month). Luckily I found some yarn and needles so I could start a new project. I'm really in need of something warm, soft and fuzzy to in the middle of these concrete floors and ongoing chaos...

15 kommenttia:

 1. Muutto ja remontti on isoja asioita, en usko että niitä "tekosyinä" kannattaa pitää hetkeäkään.
  Mutta jos nopeuttaa haluaa lattioiden valmistumista, niin salli minun jakaa ranskalaisten sisustuslehtien ilosanomaa;
  Hyvin useassa kodissa on betonin päälle levitetty useita kerroksia lakkaa, usein sitä on sävytettykin. Lattia näyttää, lakan kiillosta huolimatta, ällistyttävän orgaaniselle ja todella hienolle! Toisaalta Ranskassa on yleinen tapa pukeutua kenkiin sisätiloissa. Saattaa nimittäin olla pari piirua viileämpää kuin puulattia.

  Voimia, takkatulta ja paljon lisää punkkua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tsempityksestä! Meillä on onneks niinkin hyvä tilanne, että suurin osa näistä nyt tehtävistä remonteista on ns. mukavuuden vuoksi tehtäviä. Pakko ei ois tehdä mitään, mutta ei huvita asua kulahtaneessa sen enempää kuin on pakko. Edessä on kyllä sitten maltaita maksavia peruskorjauksiakin, mutta mä en halua ajatella niitä vielä kun ei niihin oo varaa ihan hetkeen.

  Betonilattia ois kyllä tyyliltään ihan mahtava, mutta vois tosiaan käydä kalsa varpaisiin Suomen olosuhteissa. Meille on tulossa lämpöinen puupintainen korkkilattia. Kelpaa sitten availla viinipullojen korkkeja sen päällä. :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä, kyllä muutto vie voimia ja energiaa ja remppahommat kaaoksen kera vielä lisää. Mutta hyvä, että illalla kerkee hieman kitata punkkua ja joskus hieman jopa neuloa;)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä rempan keskellä elämiseen!

  t. JohannaH

  VastaaPoista
 5. Ihanan avara ja minimalistinen atmosfääri!
  Kuinka saatte koiruuden pysymään etäällä avotakasta, kysyy nimim."Tuhkatassu"

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin! Kyllä ne rempatkin siitä ajallaan valmistuu... :)

  VastaaPoista
 7. Jaana: Punkulle on löytynyt aikaa yllättävän hyvin, mutta neulomisesta ei valitettavasti voi sanoa samaa. :) Ehkäpä sekin tästä pikkuhiljaa korjaantuu, kun nyt vihdoin löysin lankaa ja puikot.

  JohannaH: Kiitos! Vieläkään meillä ei ole kodinhoitohuonetta ja vakipaikkaa silityslaudalle, mutta ehkä se on hyvä vain. En mä nimittäin kuitenkaan olis yhtä tunnollinen vaatehuoltaja kuin eräät tuntemani henkilöt, oli huonetta siihen tai ei. ;)

  Wrath: Kiitokset! Oikeastaan tää on mullle uusvanha koti; ostimme osan mun lapsuudenkodistani. Mä olen siis paluumuuttaja kymmenen vuoden poissaolon jälkeen. :)

  Villamokka: Minimalismin ystävä olen kyllä, mutta en ehkä ihan tässä määrin, heh. Jos vaikka ees jotain huonekaluja sentään. :D

  Hertta on pysynyt kunnioittavan etäisyyden päässä takasta aina kun siinä on tuli. Muutoin pidämme kuvassakin näkyvän kipinäsuojan paikallaan niin että tuhka-apajat on koiran saavuttamattomissa. Toistaiseksi dogi ei ole onneks osoittanut suurta mielenkiintoa takkaa kohtaan, toivottavasti tilanne pysyy samana!

  Eva: Tänks! Me tehdään pieni pala kerrallaan rahatilanteen ja ajan salliessa, niin että hommaa riittää kyllä vielä pitkäksi aikaa. Mutta kun ei ota asiasta stressiä niin mikäs tässä on elellessä. :)

  VastaaPoista
 8. Onnea (semi)uuteen kotiin :) Remppavaihe on raskas, mutta lopputulos kyllä palkitsee: voi joka päivä ihailla uusia, kauniita, tarpeisiin sopivia pintoja ja sisustusratkaisuja.

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä muuttoon! Remontti voi tuntua nyt harmittavalta, mutta taatusti palkitsee sitten lopputuloksellaan vaivan ja odotuksen. :)

  Takasta olen ihan kade! Meidän uudesta kämpästä on aikanaan purettu ihana vuosisadan vaihteen kakluuni pois (ei voi käsittää), mutta hormit ovat toiminnassa joten jonkun ratkaisun vielä saisi... Teillä sentään on vielä paikallaan ja voi mikä tunnelman luoja. :) Ihan tuli takkaratkaisut uudelleen harkintaan tämän postauksen myötä. ;)

  VastaaPoista
 10. Hertta on söpöin.

  Muutto on ihanaa ja kamalaa. (Kamalan ihanaa? Ihanan kamalaa? Kuka tietää.)

  Uusi koti ja suuret ideat on parasta, mutta pakkaaminen ja raahaaminen ja siivous on tyhmää ja typerää! En ala.

  VastaaPoista
 11. heippa

  Onnea uuten kotiin, mutta en oikein ymmärrä mitenkät se että kaikki keskeneräset käsitöt ovat pakkattu pahvilaatikkoon estäisi käsitöitä. Minusta se olis erinomaisen hyvä syy ostaa uutta lankaa ja alkaa jotain uutta

  t. Hanne J.

  VastaaPoista
 12. Rieppa: Toi kyllä pitää paikkansa, tosiaankin. Sen takia mekin haluttiin heti alkuun tehdä muutamia isoja muutoksia, vaikka ne eivät muuten olis olleet välttämättömiä. Ja koska kyseessä on mun lapsuudenkoti, niin mämyös haluan tehdä siitä enemmän meidän kodin. Muuten oisin varmaan alkanu käyttäytyä kuin lapsi tai teini, ihan ympäristön taannuttavasta vaikutuksesta. :)

  Eirene: Vanha talo on ihana, vaikka ainakin tässä meidän yksilössä on tooodella paljon perusremppaa tehtävänä (sokkelin vesieristys, saunatilat, ulkomaalaus, joskus tulevaisuudessa sähköt, pihasta puhumattakaan...)

  Talo on kuitenkin huolella ja hyvin rakennettu v. 1938-39, ja onneksi kukaan omistajista ei ole tehnyt peruuttamattomia typeryyksiä . Takka on kyllä ihana olemassa, tosi hienoa että teillä on kuitenkin vielä mahdolisuus tehdä sellainen. Ja vaikkei nyt ehkä ihan vuosisadanvaihteen kaakeliuunia saakaan takaisin, niin lohtua tuonee se että saatte ainakin valita juuri sellaisen takan kuin haluatte! :)

  Markka: Amen! Vanhan kämpän siivoaminen oli ehkä kaikkein puuduttavinta, kun ei siinä enää ollut itelle mitään suurta pointtia. Ikkunanpesu ja kaakeleiden jynssäys, uhhuh. Muutaman viikon pääsät pääsee sit siivoamaan tätä uuttakin. Kun eihän remontin keskellä kannata kaivaa pölynimuria esiin, kun on kuitekin sotkuista. :P Joo, niinpä... ;)

  Hanne J.: No näinhän sen vois nähdä, hyvä tilaisuushan tää ois uuden ostamiseen ja hyvällä omatunnolla. Mutta kun muutossa tajusin kuinka älyttömästi mulla on lankaa ja muuta käsityötarviketta, niin ei tee mieli lisätä varastoja just nyt. :) Ja kun on tota pankkilainaakin sen verran, niin ehkä on parempi neuloa vähän vanhoja pois ennen uusien ostamista. Siis kunhan mälöydän ne vanhat tuolta jostain... :D

  VastaaPoista
 13. Well, that seems really inspirational. Just think when you could finally seat near the fireplace knitting in those cold winter nights... I hope it could be soon!

  VastaaPoista
 14. Blogiharhailun tuloksena saavuin ensimmäistä kertaa blogiisi ja hurahti tunti tässä lukiessani. Kivoja neuleita olet tehnyt ja Hertasta on kiva lukea, hauska pieni karvakerä :)

  Tsemppiä remontin keskelle!

  VastaaPoista