-->

4.7.2008

Verkkaista tahtia ilman suuntaa

Sisäinen virkkaajani alkaa aina heräillä kesän lähestyessä, tänä vuonna meni kuitenkin heinäkuuhun asti ennen kuin tartuin koukkuun. Koska virkkaamisintoa löytyi mutta varsinaista suunnitelmaa ei, niin aloin tehdä erilaisia vanhanmallisia pitsipyörylöitä à la Mary Olki. Valkkailen mallit satunnaisotannalla Oljen pitsikirjoista sen mukaan mikä näyttäis just nyt kivalta tehdä. Ihanan vapauttavaa ja umpimähkäistä. :)

M. Olki myös puolittain pakottaa unohtamaan tiukat ohjeen noudattamiset; eräänkin kuvion kohdalla lukee "Se on kuvassa siksi selvä että sen voi suoraan sen mukaan virkata". Hmm, mun näkö ei taida olla Maryn vertainen, koska ihan noin helpolta se ei kyllä käytännössä tunnu. :) No, minäpä sitten tulkitsen ja teen oman pääni mukaan, sovellan ja säädän enkä välitä virheistä (vai pitäiskö sanoa tulkintaeroista? :P)

White and lacey

Pyörylöistä yhdistynee jossain vaiheessa suurempi kokonaisuus, jonka lopullinen ulkonäkö, koko ja käyttötarkoitus hahmottuu pikkuhiljaa. Nyt mä keskityn vain yksittäisten pitsien virkkaamiseen vailla aikatauluja, silmukkatiheyksiä ja paineita. Virkkaamisen myötä olokin alkaa tuntua rennon kesäiseltä, etenkin kun pääsen iltapäivällä mökille laiturinnokkaan lekottelemaan kera koukun ja langan. Kesäparatiisi, täältä tullaan! :)

White lace

From now on I'll be writing a few lines also in English. You can find more detailed information about my projects in English in Ravelry.

I usually tend to get in the mood
for crocheting come summer, but this year I've only just gotten round to it and it's already July! I did'nt have any specific plan so I started to crochet different kinds of small lace doilies from old Finnish crochet pattern books. I'm picking the patterns as I go based on what looks nice and fun. The doilies will form something bigger in the end, and piece by piece my vision about the result is getting clearer...

20 kommenttia:

 1. Hyvää Kesäparatiisia.
  Kuulostaa hyvältä tuo sun virkkausmeininki.

  VastaaPoista
 2. Just noin, mitä sitä turhaan stressaamaan harrastuksestaan. Mielenkiinnolla odotetaan lopputulosta. =)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvatkin! Kesä ja valkoinen...
  Ihanaa viikonloppua!

  Mulla kitutunnit, lomalle tästä joudan, jahka blogeilta ehtii ;)

  VastaaPoista
 4. WeirdRockStar: Tackar. Mä yritän parhaillaan toteuttaa laulun sanomaa "ota löysin rantein, älä jännitä". Virkatessa löysät ranteet tosin ei oo eduksi, mutta jos ees henkisesti sitten. :)

  Laura L: Aivan! Pois turhat paineet ja perfektionismi, tervetuloa suunnittelemattomuus ja fiilispohjalta tekeminen! :)

  Tarja: Kiittää. Eikös ookin ihan kesää toi valkoinen puuvilla ja pitsin virkkaus? Mulle ainakin alkoi suvi vasta nyt, kun luvattiin hellettä ja kaikkea.

  Oonko hieman kade että säkin alat lomata! Mulla on vielä kuukausi konttoriapinointia jälellä ennen kuin voin heittää hiiren nurkkaan. Nauti nyt hyvä nainen munkin puolesta! ;)

  VastaaPoista
 5. minäkin oon vähän semmonen suurpiirteinen virkkaaja, no, ihan siks kun ei oo taitoja niin virheitähän tulee mutta tulkoon. mitään tommosia liinoja yms. tosin en kyllä ees uskaltas aatella tekeväni, saati sitten ymmärtäväni kuvasta että mitä pitää tehdä. :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa ihanan rennolta harrastamiselta :) Kauniinnäköistä pintaa olet saanut aikaiseksi ilman tarkkaa ohjettakin. Jään innolla odottelemaan mitä siitä kehkeytyy.

  Minä, virkkuukoukku, lanka ja rentous ei taas mahduta millään samaan lauseeseen :D

  VastaaPoista
 7. Yeah! At least I can also enjoy the reading as much I love photos of the projects on your blog.
  Crotcheting is fun. I don't know why I don't do much of it. This project sounds exciting.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa mummoni metodilta. Hän virkkasi upeita peittoja juurikin Oljen kirjojen avulla. Vasta isompana minulle selvisi ettei mummo osannut lukea ohjeita ollenkaan, katsoi vaan kuvasta ja antoi mennä. Ei periytynyt tuo taito eikä into virkkaukseen tänne suuntaan. ;)

  VastaaPoista
 9. Ei huolen häivää, vain kesäpäivä edessä koittaa. Kun vain aurinkokin paistaisi!

  VastaaPoista
 10. Rentouttavia kesähetkiä veden ja virkkauksen äärellä! Olen jo pidempään seurannut blogiasi ja ihastellut taidokkaita tuotoksiasi. Päätin nyt lopultakin jättää vierailustani jäljen... :)

  VastaaPoista
 11. Voi, ihan kesä tunnelma tulee virkkauksestasi :) Minun pitäisi varmaan blokata blogilista vielä pariksi päiväksi kun en voi neuloa. Varmaan maailman ärsyttävin olotila kun on ranne rikki ja inspiraatiota löytyisi ja myös melkein valmiita töitä. No, heilun sen sijaan maalipensselin kanssa, joten ei kai sitä aikaakaan kauheasti olisi...
  Elli

  VastaaPoista
 12. Voi miten iski halu virkata, kun näin siun kuvat ja jutun. Pitäsköhän miunkin vaihteeksi virkata...

  VastaaPoista
 13. Virkkaaminen laiturin nokassa kuulostaa rentouttavalta. Sekä Mary Oljen ohjeet mukaansatempaavilta. Nauti siitä mitä koukku ja lanka saavat aikaan sekä tietysti näppärät sormet.

  VastaaPoista
 14. Onko se Se? Vai mikäkä? Iih :D

  VastaaPoista
 15. Blogistani löytyy sulle jotain ;)

  VastaaPoista
 16. Täälläkin kesävirkkaaja heräsi vasta heinäkuussa, kummallista.

  Toisaalta kalenterin mukaan on jo kesä, mutta ikkunasta katsoessa ei oikein näytä siltä.

  Mukavaa kesäparatiisia:)!

  VastaaPoista
 17. Kesä ja virkkaus vaan jotenkin kuuluvat yhteen, minä aloitin hyvissä ajoin, mutta valmista ei ole tullut. Voisiko syyttää vaikka huonoa kesää? Rentouttavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 18. hi!
  i might not understand a word in finnish, but i sure can appreciate the beautiful things you do and certainly i love your style!
  i linked you to my blog :)
  hugs,
  kinia

  VastaaPoista
 19. Heips! Virkkaus on hienoa! Kivaa että joku muukin kuin minä... =)
  Olen jättänyt Novitan blogiini tunnustuksen sinulle!

  VastaaPoista
 20. Oi miten hienoja pyörykäisiä! Mä ihailen!

  VastaaPoista