-->

11.3.2008

Kevätsiivousta

Tein Tarjan jalanjäljissä erillisen neuleohjesivuston, mistä löytyvät omat neule- ja virkkausohjeeni sekä suomeksi että englanniksi. Muokkasin ohjeet blogipostauksia huomattavasti tulostusystävällisempään PDF-muotoon ja korjasin samalla ohjeiden kirjoitusasua ja muita niistä löytämiäni pikkuvirheitä.

Ajattelin linkittää myös blogin sivupalkin ohjelinkit suoraan PDF-tiedostoihin, mutta päätin kuitenkin toistaiseksi jättää ne ennalleen. Googlen PDF-asetusten takia tiedostot nimittäin eivät aukea suoraan selaimeen vaan ne joutuis aina lataamaan koneelle ennen avaamista. Se taas on hidasta ja turhauttavaa. Siispä blogin sivupalkissa on ainakin toistaiseksi vanhat linkit blogipostausmuotoisiin ohjeisiin ja niiden lisäksi linkit ohjesivuille, josta ohjeet voi ladata PDF-tiedostoina.

Lisäsin englanninkieliset PDF-tiedostot myös Raverlyyn ohjesivuilleni, niin että Ravelryn käyttäjät voivat ladata ne kätevästi myös sitä kautta. Kivasti muuten saa aikaa kulumaan tällaiseen säätämiseen, ei ihme että neulomisaika tuntuu kuihtuneen olemattomiin viime aikoina... :P

9 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kovin pätevältä.
  Respect.

  VastaaPoista
 2. Tänks. Olo on pätevä. :)

  VastaaPoista
 3. No niin, hyvältä näyttää! Mun tarvii kans vielä ajan kanssa säätää omiani.

  Ihme juttu muuten, kun kotona mulla kans lataa ensin koneelle, mutta töissä pdf. aukeaa suoraan selaimeen. Johtuu mistä - heaven knows. Kotona Tulikettu, töissä IE, olsiko sillä merkitystä?

  VastaaPoista
 4. Google-sivuille ladattuja PDF-tiedostoja en saa Mozillan selaimilla aukeamaan suoraan selaimeen, mutta IE:llä ne kyllä aukeaa.

  Jos taas laittais linkit Ravelryyn ladattuihin PDF-tiedostoihin, niin ne aukeais kyllä kivasti omaan välilehteensä Tuliketussa ja tässä työpaikan EtuLiikkeessä (FrontMotion).

  Mistähän säädöstä sekin taas on kiinni, huoh. Mä kun en tykkää tuota Exploderia käyttää, kun käytössä ei ole uusinta versiota välilehtien kera.

  VastaaPoista
 5. wau. hienolta näyttää! :)

  VastaaPoista
 6. Rajanylityksiä... sisustusblogissani on sinulle tunnustus: http://tiivin.blogspot.com/2008/03/vihertv-ihme.html
  :o)

  VastaaPoista
 7. oho..oonpa oottanuki et bloggeriin saa yhdistettyä sivuja, vuodatus kun sen on jo järkänny alunperin. Kiitän ja kumarran, hyvältä näyttää. Siivous täälläkin, koska blogi alkaa näyttää samalta ku jämälankakori.

  VastaaPoista
 8. Tosi kivasti oot ohjeet laittanut. Mun mielestä on muuten hyvä että nuo sivupalkin ohjeet on ihan normaalissa blogipostausmuodossa, koska ite ainakin inhoan pdf-tiedostoja ja avaan niitä vain kun haluan tulostaa sellaisen. Jos täytyy vaan kurkata jotain kohtaa ohjeesta, niin blogipostauksen kautta se on helpompaa :) .

  VastaaPoista
 9. Satu H: Hyvä jos näyttää, tarkoitus oli vähän järkeistää ohjeita ja helpottaa niiden tulostamista.

  Tiivi: Oo, kiitokset! :)

  Tikru: Mä kekkasin tämän Tarjan kautta, en olis varmaan muuten tullut seikkailleeks Google-sivuillani ja kokeilleeksi mahdollisuuksia. Helpottaa huomattavasti ohjeiden käyttöä, jos ne on saatavilla (myös) PDF-muodossa. Tulipahan samalla myös siivottua ohjeiden kieltä ja turhia kokeuroita. Ehh. :)

  Miia-Rebekka: Tota just mietin, että ärsyttää alkaa latailla PDF-tiedostoja jos tarkoituks ois vain tsekata että miltä ohje näyttää. Taisankin siis jättää sivupalkin linkit alkuperäisiin ohjepostauksiin, ja PDF-muodossa saa katsella ken haluaa. Kiitos kun vahvistit päätöstä kommentillasi! :)

  VastaaPoista