-->

29.8.2006

Syksyä pukkaa, hiphei! :)

Maikkarin nahkahousumies, Juha Föhr tai joku muu sääjumala tais kuulla mun pyynnön ja pisti vähän syksyä tulemaan. Eilen ja tänään on sadetta piisannu, eikä lämpötilatkaan enää huitele hellerajan tuntumassa. Kelpaa! :)


Koska sade hankaloittaa ulkokuvausta, niin esittelen teille maisemia ikkunalasin läpi. Näin harmaalta ja kosteelta näytti tänään aamuseiskan tienoissa. Pöydällä rellottaa sunnuntaina aloitettu hihatin. Näin talvea kohti ("Joopa joo, nyt tolle hullulle ei sit enää syksy riitäkään, vaan se manaa jo talvea tulevaksi!" :D) kun tuppaa meikäläisellä harteita palelemaan, niin että pitää saada vähän täsmälämmikettä. Lanka on Dylonin kylmävärinapilla joskus ammoin värjättyä seiskaveikkaa. Nyt väri ei kylläkään enää viehätä yhtä paljon, joten voi olla että Nitor-pata kutsuu valmiin hihattimeen kuumaan kylpyyn. Jää nähtäväksi se.

Hihatin pääsee reissaamaan, koska mä lähen huomenna kolmen päivän työmatkalle. Kaikista mieluiten viettäisin ne pari työmatkan iltaa hotellihuoneen sängyssä neuloen hartialämmitintä ja kaapelikanavia katsellen. Jos kerran päivät kuluu tyhjänpäiväsen small talkin ja ammattijargonin jauhamiseen, niin kai sitä saa ees iltasin lepuuttaa kestohymystä puutuneita suupieliä ja pysyä epäsosiaalisen eläimen tavoin tiukasti neljän seinän sisällä. :)

Hotelliaamupalat on kyllä huippujuttu, kuten eräs entinen lomalainenkin totes. Ehkä mä salakuljetan saksalaistanttojen tavoin sieltä iltanaposteltavaa huoneeseeni neulomisen ja tv:n katselun ratoks. ;) Pitäisköhän mun surauttaa äkkiäpikaseen ompelukoneella joku hyvin naamioitu ja muihin kuteisiin saumattomasti sulautuva salakuljetus-doggiebag hamstrausta varten? Vai riittäiskö ihan tavallinen junttipussi eli vyölaukku paidan alla... :D

Hitto kun mä en oo tarkkaillu tarpeeks intensiivisesti seisovien pöytien legendaarisen tehohyödyntäjien elikkäs sakemannien ammattivarustusta. Siis että onko kanamunille joku erityinen kuljetuspaikka, montako marmeladirasiaa mahtuu keskivertosukanvarsiin (ei siis pohjepituisiin, polvisukkia mulla ei ole) ja voiko sitrushedelmiä ottaa kannettevaks vain kuppikoon mukaan (A-kupilla voi ottaa paidan sisään greipit, mutta D-kupin kanssa ei oikein limettikään mee läpi, ellei asettele niitä hyvin tarkasti rintsikoihin ja väitä hotellin ilmastoinnin olevan todella jäätävä). Entä mites tehdään murojen kanssa ja pitääkö tuoremehu kuljettaa poskissa? Eikö Suomi-Saksa-seura vois tehdä tästä jonkun oppaan aloittelijoille? :D

11 kommenttia:

  1. Korealaiset ovat niitä tosi-eksperttejä tässä asiassa. Ne vie suolasirottimetkin pöydästä ;) Ja leivät ihan kokonaisena käsilaukkuun ym. :D

    VastaaPoista
  2. Mahlzeit! Saksalais- ja muita keskieurooppalaiskbussiryhmiä opastaneen ystäväni mukaan tsekit ovat eurooppalaisista ihan omaa luokkaansa.

    Just systerin kanssa manattiin, että kaikenmaailman konferenssit ja teemapäivät on yleensä ihan päin mäntyä suunniteltu: alkavat liian aikaisin ja aina on joku pakko-ohjelma illalla, kun (suomalainen?) ihminen vain haluaisi olla omissa oloissaan ja rauhassa. Suomessahan on vielä tämä hilpea Hesa-aspekti, että tottakai kokoukset aloitellaan kahdeksalta tai yhdeksältä, mikä tietää ihan kivaa viiden tai puoli kuuden aamuherätystä täällä Tampereella.

    Hyvää matkaa!

    VastaaPoista
  3. Ach ja, das Varastontäydentäminen aus dem Aamupalabord on doch ein Taitolaji... Kengurutaskulla varustettu huppari olisi siihen varmaan ihanteellinen asuste, kun tasku täyttyy niin huppu käyttöön :D Tosiammattilainen tietenkin ompelee sen itse ja vuoraa sekä taskun että hupun elintarvikekelpoisella muovilla ;)

    VastaaPoista
  4. Voihan *reps* :D

    VastaaPoista
  5. Voihan *reps* :D

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia näistä vinkeistä, taidan hyödyntää näitä viikonloppuna, kun on tiedossa kolme hotelliaamiaista ranskanmaalla.

    Yleensä käärin vain sämpylät paperiin ja pistän käsilaukkuun ja marmelaadinapit heitän perässä.

    Kalastajatorpalla on kyllä paras aamiainen ikinä (vaikka muu ruoka ja palvelu on siellä p*stä)! Ei ole löytynyt voittanutta, vaikka Keski-Euroopan hotelleja on joskus tullut kierrettyä urakalla.

    VastaaPoista
  7. Terveiset aamiupalapöydästä! Ja kyllä ne kaikki kansalaisuudet tuntuu ainakin täällä tasavahvasti kyöräävään ruokaa pöydästä omiin taskuihin. :D Uuh, onneks hotelli tarjoaa nettiyhteyden huoneessa, niin että pääsee välillä rentoutuun blogien parissa. :)

    KirsiÄr: Aivan! Eilenkin ois pitäny riekkua kokkareissa iltamyöhään ja tänään sit saman porukan kans illalliselle. Ei mun kuuppa ainakaan kestä jatkuvaa tyhjänpuhumista, tarttee ladatakin välillä. Ja noi aamuherätykset Kehä kolmosen sisäpuolisiin kokouksiin on just niin kivoja että.

    Jaha, nyt pitää taas mennä verkostoitumaan ja hymhyilemään. Jipii.

    VastaaPoista
  8. Olethan sinä tänne kirjoitellut vaikka mitä! Minä olen kotona miettinyt että mikä on kun sinulta ei ole tullut blogiin postauksia. Täällä koululla (kiitos intensiiviviikon!) eksyin taas sivullesi ja tännehän on tullut vaikka mitä! Täytyy heti kotona katsoa että miksi sieltä ei uusimpia postauksia näy.. Omituista..

    VastaaPoista
  9. Joo, tätä vaivaa tuntuu olevan liikkeellä vähän joka blogissa; blogilista ilmoittaa päivityksestä, mutta sivulla näkyy silti vain vanhat postaukset, vaikka todellisuudessa blogissa on uuttakin tavaraa. Uudet saa näkyviin kun klikkaa selaimen päivitysnappulaa tai F5-näppäintä.

    VastaaPoista
  10. RSS-lukijakin löytää välillä bloggerin uudet postaukset myöhässä. Tämänkin se löysi just äsken eli 2.9....Toisaalta laukkuteksti löytyi ihan ok heti tänään. On muuten tosi hyvännäköinen laukku - tykkäisin tuosta kankaasta hameena!

    VastaaPoista
  11. Palasin juuri Ranskasta +35asteen lämmöstä palaneena ja pettyneenä aamupalapöytiin. :( Toinen hotelli oli panostanut asiaan kohtalaisen hyvin, mutta toisessa ei todellakaan saanut mahaansa täyteen; jokaiselle oli varattu pala patonkia ja croisantti pöytään. Vehnäallergikon helvetti tuo maa, tuli jälleen kerran todettua..meni lauantaipäivä pilalle helvetillisistä vatsakivuista kärsiessä.. :/

    VastaaPoista