-->

26.8.2006

Wanted: syksy ja viileät säät


Soon syksy ny! Tai ei oikeestaan, kun ulkona on lämpöasteita 23 ja rapiat. :) Mut leikitään, et nyt ois niinku jo syyskuu ja omenat ois ihan kypsiä ja ilma tuoksuis aamuisin kirpeälle metsälle ja putoaville lehdille. Illat ois pimeitä ja katulamppujen valo heijastuis kostean kadun pinnasta. Leikitään vähän aikaa, jooko? Mulla on nimittäin varusteet valmiina omppuvarkaisiin menoa varten. :D Nää omput on kylläkin isukin puutarhassa, joten varsinaisiin laittomuuksiin ei tarvii yltyä, jos omenapiirakan ainekset uupuu. :)


Malli:
Odessa-pipo Magknits-lehdestä, tumput samalla mallineuleella oman ohjeen mukaan.
Lanka: Karamellivärillä värjätty 7 veljestä, pipoon n. 50 g ja tumppuihin n. 70 g.
Helmet: Askarellista, pipoon 100 kpl, tumppuihin 140 kpl.
Puikot: Bambuiset pyörö- ja sukkapuikot 3,5 ja 4 .

Pipon tein jo heinäkuun puolella, samoin toisen tumpuista. Sit loppu into ja tumppu meinas jäädä sinkuks. Eilen sain vihdosta viimein kilkuteltua sille parin, hyvä minä! Setti on kiva ja lämmin, ehkä vähän liiankin lämmin omppuvarkaisiin. Mitä jos kuviteltaiskin, että nyt on talvi ja pakkanen nipistelee nenänpäätä ja varpaita, lumi narskuu kenkien alla ja kimaltelee säteilevänä puiden oksilla..? No okei, jos nyt vielä ollaan ihan vaan tässä reaaliajassa elokuun loppupuolella ja annetaan syksyn tulla ennen pakkaskelejä. ;)


Odessa-asusteihiin sopii hyvin myös tää Palmasta neulomani peruskaulahuivi. Se on mahtavan pehmeä ja muhkea, varmasti pitää kylmät tuulet ulkopuolella. Mulle alkaa ihan oikeesti jo riittää nää kesäilmat, tahtoo syksyn! Ja pitkän ja kuivahkon sellaisen, kiitos, että ehdin käyttää kaikkia kevään ja kesän aikana tekemiäni asusteita. Toivottavasti tilaus meni perille, niin että Maikkarin nahkahoususäämies osaa lätkiä viileempiä lämpötiloja sääkarttaan ens viikoks. Mun uus nahkatakki narisee henkarissaan malttamattomana ja huivit hattuhyllyllä asettelee itseensä paremmin näytille; tervetuloa syksy, täällä oltais jo valmiita!

16 kommenttia:

  1. Ihanat on pipo ja tumput!!!

    VastaaPoista
  2. Söpöä :) Miten nuo helmet on kiinnitetty, neuloessa vaiko jälkeenpäin? Kauhistelin satojen helmien määrää :D

    Syksyä kaivataan täälläkin. :|

    VastaaPoista
  3. Kiitos vaan, tykkään kovasti itekin. :)

    Janna: Helmet on pujotettu lankaan ennen neulomisen aloittamista. Ei se mikään järjetön homma ollu, mutta niiden neuloessa hinaaminen langalla eteenpäin oli aika ärsyttävää. Helpompaa silti kuin että olis ommellu ne jälkeenpäin.

    Nopeetekonen setti kuitenkin, kun toi Odessan mallineule on jotenkin niin joutuisasti etenevä.

    VastaaPoista
  4. Ihania! Auttaiskohan jos me inkkarien sadetanssin sijaan pidettäis semmonen syyssäätanssi? Kaipaan kamalasti kunnon syksyä minäkin!

    VastaaPoista
  5. Ihanat tumput ja pipo. Mun mielest voitas kyl hypätä syksyn yli suoraan talveen. Koiraihmisellä olis sit vähän helpompaa.

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka ihastuttava kokonaisuus!!!

    Ihan jo odettaa, että voi vetää pipon päähän ja tumput kätösiin... vai kai se on vielä nautittava näistä lämpöisistä ilmoista.

    VastaaPoista
  7. Tosi kaunista jälleen kerran. Hauskoja noi sun kuvat :D Syksy joo kiitos heti. Rasittaa kun päivällä on välillä niin mukasyksyä ja sataa, mut sit taas yöllä on tukahduttavaa.

    VastaaPoista
  8. Söpö setti! Ei voi muuta sanoa.

    VastaaPoista
  9. Ihanat asusteet ja mageet kuvat! Varsinkin toi eka kuva sai mut hymyilemään!

    VastaaPoista
  10. Hauskoja kuvia! Naureskelin tolle ekalle kuvalle! :D On kyllä ihana setti sulla!! Mäkin odottelen syksyä! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos vaan kaikille! Kekseliään kameramiehen ansiosta kuvissa on ideaa ja ajatusta. Mahtavaa kun saa vaihteeks otettua kuvia muutenkin ku sisätiloissa tai itselaukaisimella. ;)

    VastaaPoista
  12. Tosi nätti setti! Tuli iloinen mieli noista kuvista. Hieno tuo Palma-kaulahuivikin. Sainpa tuosta idean mitä teen Palma-langan lopulle... kiitos!!

    VastaaPoista
  13. Ihana setti! Täällä kaivataan kans syksyä ja odotetaan, että sais uuden nahkatakin ja huivit käyttöön... mutta toisaalta lämpimistä keleistäkään ei raaskisi luopua.

    VastaaPoista