-->

4.7.2006

Olen rakastunut...

...silmittömästi, täydellisesti ja koko sydämestäni tähän neuletakkiin!!! :) Siitä tuli aivan ihana, juuri sopiva ja kaikin puolin täydellinen. Värikin on ihan perfect, vaikka alunperin mietinkin värjäämistä. Mä oon täysin myyty! :D

Ohje: Sandra 6/2006.
Lanka: Novita Samos 600 g.
Puikot: 4,5 bambupyöröt.

Ohjeen mukaan L-kokoon menis lankaa 550 grammaa, mutta koska ohje on toiselle langalle, niin Samosta kului suunnilleen tuo 600 grammaa. Oikeestaan lankaa kyllä meni enemmänkin, koska toi on valmiin neuleen paino, eikä siihen oo laskettu langanpäitä ja muita ylimääräisiä pätkiä. Muistaakseni mulla oli aloittaessa 700 grammaa Samosta eli 14 kerää, ja nyt jäljellä on enää yks ihan pikkuisen vajaa kerä. Mä tosin tein hihoista reilusti pidemmät kuin ohje käski; jos oisin noudattanut ohjetta, niin noi ois 12 senttiä lyhyemmät, siis ihan liian tyngät mulle. Nyt ne on just sopivan mittaiset, enkä usko niiden ainakaan liikaa venyvän käytössä. Mä kun tykkään ennemmin ylipitkistä kuin liian lyhyistä hihoista.

Happy Happy Joy Joy! ;D Onnistumisen iloa lisää sekin, että viimeks oon neulonu vaatteita itelleni joskus kymmenen vuotta sitten, jolloin minä, mallitilkku ja neuletiheys ei oltu samalla aaltopituudella --> lopputulos oli sit aina vähän sitä sun tätä. Ja nyt tää rakas ihanaiseni meni kerrasta oikein ja nappiin, ja kaiken lisäks tein sen ihan ohjeen mukaan mitään muuttelematta (paitsi tietty noi hihat)! No joo, jätin huolitteluvirkkaamatta neuletakin alareunan, kun siitä näytti tulevan ihan kökkö rapuvirkkauksen kanssa. Mut muuten noudatin ohjetta prikulleen. :) Oi mun suloista kultaani, mä tyydyn nyt paijaamaan sitä vain tossa sohvalla, kun on liian kuuma pistää sitä ylle. Samos nimittäin lämmittää yllättävän paljon; kuvaushetkellä kello oli puol ykstoista illalla, ja hiki puski pintaan melko äkkiä. Vai oisko se johtunu tuosta ylettömästä hyppimisestä ja pomppimisesta kuvausten aikana..? :P

Jätin ohjeen mukaisen nahkanauhakiinnityksen pois, kun se ei sittenkään miellyttäny mun silmää. Mä haluaisin, että kiinnityssysteemi ois tuolla lailla näkymätön, kuvassa käytössä on hakaneulat. Kiinnitystä pitää vielä kehitellä, varmaan jotkut hakaset piilotan tuonne neulepinnan sekaan.

Blogiarpajaisten palkinnot pitäis tänään olla perillä, joten uskallan näyttää kaikelle kansalle, mitä matkaan lähti.


Tangokuningattaren tittelin voittaneelle Orvokki Partaselle eli Kvillalle lähti tangoaiheeseen sopien kerä punertavaa Tango-lankaa, sävyyn sopivaa hahtuvalankaa, Nasu-kukka, kuninkaallista Royal-suklaata sekä "kruununjalokiviä" silmukkamerkkien muodossa. :)


Tangoprinsessat Johanna Ovaska a.k.a. Lape ja Niina Ikola alias Vanilla saivat lohdutuspalkintona myös kerän Tango-lankaa, Royal-suklaata sekä väreihin sopivat silmukkamerkit. Yritin voittajien blogeista päätellä, kelle mikäkin väri sopisi ja päädyin tällaiseen jakoon. Toivottavasti ei menny ihan metsään...

Tein muuten ekaa kertaa silmukkamerkkejä, toivottavasti ne on käyttökelpoisia. Ainakin yritin pitää huolen siitä, ettei niissä ole teräviä reunoja tai metallilangan päitä, joihin lanka tarttuis. Mun mielestä ne on niin nättejä että laitanpa tähän vielä lähikuvankin (kissa tässä nostaa ite häntäänsä ja silleen :P).


Seuraavaks suunnitelmissa on huivivaihdon huivi, tosin eilen illalla se lopulta ruskeaksi päätynyt Palma alko pyrkiä puikoille. Se haluaa ainakin pipoksi, mutta katotaan nyt, mihin siitä on. :) Eipä sillä ainakaan oo kiirettä valmistua, jos säät pysyy tällaisina. :D

26 kommenttia:

  1. On se tosiaan hieno, onnea! Oiskohan tää tarvitsemani potku persiille, mun villatakki-Samokset kun vaan marinoituu pussissa. Mä oon semmonen hetkessä eläjä; enhän mä enää koskaan voi tarvita neuletakkia kun nyt on niin kuuma...

    VastaaPoista
  2. Siitä vaan Samokset esille ja villatakkia neulomaan mars! :) Kannustimia:
    - Samos on ihanan tuntuista ja helppoa neuloa.
    - Samos on suolisen pehmeää ihoa vasten.
    - Samoksesta tehty neulepinta myötäilee vartaloa just sopivasti ja laskeutuu kauniisti.
    - Keittokirjoissa optimaaliseksi marinoimisajaksi mainitaan yleensä 1 vrk, eiköhän sun langat oo jo tarpeeks mureita ja maustuneita. :)

    VastaaPoista
  3. Oi, on se vaan hieno! Onnea uuden takin omistajalle :D
    Hienot paketit oot jaksanu väsätä, oot kyllä superahkera!

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis neuletakista tulikin, saa siitä syystä ylpeä olla. :-) Ja ihanat palkinnot olet lähettänyt tangoarpajaisissasi menestyneille. Silmiähivelevän ihanat silmukkamerkit!

    VastaaPoista
  5. Oi vitsi, ihan mahdottoman upea paita! Sopii sulle ihan täydellisesti :) Vitsi mua harmittaa, kun olin tän viikon poissa, sä oot saanu valmiiks vaikka mitä ihanaa, enkä mä oo päässy kehumaan sua! Toi helmikahvalaukku on ehkä maailman ihanin laukku, minkä oon nähny :)

    VastaaPoista
  6. Tosi kaunis, suuret onnittelut! Sulta on kyllä viime aikoina valmistunut erinomaisia töitä! Samos on todellakin kivaa lankaa, harmi vaan, ett mun varastot ovat sen suhteen jo tyhjät ... tosin kun juuri kävin järjestelemässä lankavarastojani muuttoa varten, totesin sieltä löytyvän paljon muita ihanuuksia, jotka pystyvät hyvin lohduttamaan Samos-pulaa :-)

    VastaaPoista
  7. Aito ilosi onnistuneesta neuleesta välittyy ihan tänne asti!
    On sulla mahtanut olla lämmintä kuvia otettaessa.

    VastaaPoista
  8. Kerrassaan hieno neuletakki! Onneksi olkoon vain hyvin onnistuneesta työstä!

    VastaaPoista
  9. Ihana neuletakki! Sain itsekin nyt pientä inpistä neulontaan kun vierailin sun blogissa, jos saisi jotakin pitkästä aikaa valmiiksi :)

    VastaaPoista
  10. neuletakki käy tosi hyvin sulle! ja hienot on myös silmukkamerkit! pitäisi itsekin joskus kokeilla

    VastaaPoista
  11. Ihanan näköinen siitä neuletakista tuli! Ja myös nuo tangoarvonnan palkinnot on kivoja ja vitsikkäitä! ;)

    VastaaPoista
  12. Tosi hieno takki! Onnea uudesta takista. -Tuula

    VastaaPoista
  13. aivan upea!!Näyttää (jälleen kerran*) paremmalta kuin alkuperäinen.

    VastaaPoista
  14. Kiitos kiitos, neuletakki tässä vieressä lukee myös onnellisena saamaansa palautetta ja on oikein iloinen. Ja pehmeä. Ja ihana. Ja täydellinen. Edelleen. ;)

    VastaaPoista
  15. Tulipa neuletakista hieno! Ja teit vielä sen niin nopsasti!

    VastaaPoista
  16. Neule on mielettömän hyvännäköinen ylläsi, onnittelut. Tuo onnistumisen fiilis on niin upea :)

    VastaaPoista
  17. Tosi upea neuletakki! Samos tosiaan on yllättävän lämpöistä. Minulla on siitä tehtynä yksi ylikasvanut bolero ja siinä tulee normaalihuonelämpötlassa ihan hiki.

    VastaaPoista
  18. Piti sittenkin tulla lurkkimaan, en malttanut odottaa huomiseen.. Iso kiitos jo etukäteen!! :)

    VastaaPoista
  19. Piti sittenkin tulla lurkkimaan, en malttanut odottaa huomiseen.. Iso kiitos jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
  20. Ihana takki, onnea !!!
    Tosi nopeasti sait sen valmiiksi.

    VastaaPoista
  21. Vau! Hieno takki!
    Tuo sama malli itselläkin suunnitelmissa, sitten jossain vaiheessa...

    VastaaPoista
  22. On se kyllä hieno! Ja omistajansa syystäkin ilmeisen onnellinen. :)

    VastaaPoista
  23. Yhdyn edellisiin, ihana on :)

    VastaaPoista
  24. Vau! Tuo neuletakki on aivan upea! Onneksi olkoon:) Harmi vain, että tuo Sandra oli loppunut kaikista kolmesta Prismasta joissa kävin Turun seudulla:(

    VastaaPoista
  25. Todella kaunis villatakki!! Ihana malli ja väri. Onnittelut hienosta lopputuloksesta!

    VastaaPoista
  26. Ompa todella kuanis neuletakki! syystäkin olet tyytyväinen. Olet myös hurjan kauniit palkinnnot laittanut voittajille!

    VastaaPoista