-->

8.10.2006

Putkiksen loppu

Malli: oma.
Lanka: Putkis-trikookude ja Novita Kotiväki.
Virkkuukoukku: nro 8.
Muut tarvikkeet: 110 cm puutarhaletkua (halkaisija 7 mm), vuorikangasta, paksua huopaa muotoa antamaan.
Koko: leveys 30 cm, korkeus 25 cm.

Viimeinenkin kaapissa kesästä asti odotellut Putkis-vyyhti muototui vihdoin laukuksi. Putkista oli sen verran vähän että päätin virkata isolla koukulla, jotta laukusta tulis järkevän kokoinen. Koska en halunnu siitä kuitenkaan liian lötköä, niin Putkis sai kaverikseen Kotiväkeä, eli virkkasin koko laukun kahvoineen kaksinkertaisella langalla. Lopuks vielä kastelin ja venytin sen muotoonsa. Tää tapahtui jo kuukausi sitten, mutta viimeistely eli kahvojen ja vuorin kiinnitys kesti taas tuhottoman kauan. Tai siis ei itse homma vaan sen aloittaminen. ;)

Koska valkoisessa näkyy lika niin helposti halusin että kassin voi heittää suuremmitta vaivoitta pesukoneeseen pyörimään. Sen takia bambu- ja rottinkikahvat ei tullu kyseeseen, vaan kävin ostamassa ohutta mutta jäykähköä puutarhaletkua kahvoiks. Sitten virkkasin kiinteillä silmukoilla kaks putkea, joihin tungin kahteen pätkään leikatun letkun, ja ompelin kahvat kiinni laukkuun siimalla. Nyt saa kyllä Putkis-laukkujen tekeminen riittää mun osalta vähäks aikaa. :)

BTW: Neja bongas virheen Södera-sukkien ohjeen kantapääkavennuksissa: "Kavennukset aloitetaan nurjalla kerroksella: nosta 1. s neulomatta, 19 n..." pitäis siis oikeasti mennä "...nosta 1. s neulomatta, 18 n..." Kiitos Nejalle tarkkaavaisuudesta! :)

7 kommenttia:

 1. Sulla näitä ihania laukkuja riittää :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin just pohdin, että monta tällaista laukkua sulla oikein on :D

  VastaaPoista
 3. Jep jep, laskin just että mulla on 4 Putkiksesta virkattua laukkua, ja niiden lisäks oon tehny 2 laukkua kavereille. Nyt saa tosiaan riittää. :)

  VastaaPoista
 4. Ei kyl uskois mistä kahvat on tehny, niin taidokasta työtä.

  VastaaPoista
 5. Foxi on 70% villaa, ei siis mikään muovilanka.

  VastaaPoista
 6. Upsan, meitsin moka. Mistähän mulle on toi väärä käsitys tullu, hmm? No, nytpähän tiedän.

  VastaaPoista