-->

29.10.2006

Hattuhyllyn täytettä


Malli: Feather and Fan "poikittain".
Lanka: Joku nimetön Menita Outletista ostettu villasekoitelanka kolminkertaisena.
Puikot: 6,5 mm bambupyöröt.
Mitat: n. 25 cm x 150 cm.

Vaikka hattuhylly pursuaa ihan yli äyräidensä (vaikka tuskin hattuhyllyillä on äyräitä?), niin silti multa puuttui musta pitkulainen kaulahuivi. Nyt löytyy sekin. Tekaisin eilen illalla höyhen & viuhka -mallineuleella aaltomaisen kaulakieputtimen Nejan ja Lauran jalanjäljissä. Huivi ois voinu olla vähän pitempi, mulle tais tulla pieni arviointivirhe silmukoita luodessa. Meinaan kun neuloin huivin tavallaan poikittain, eli pitkältä sivulta, niin lopullinen pituushan määräytyy jo silmukoita luotaessa. Mut kyllä se hommansa hoitaa tänkin kokoisena.


Vaatekaapin ylähyllyltä osui päivällä silmiin sinne joskus kesällä tungettu virkatuista kukkapaloista koottu pitsiliina, jonka poimin mukaan tädin "joutavien tavaroiden kirpparilta". Tällä kyseisellä tädillä on tapana tuoda sukukokouksiin kaikenmoista kaapeistaan löytynyttä ylimääräistä tavaraa, jotka hän sit ripustelee ja levittelee pitkin pihaa sukulaisten nähtäväks. Jos jotain kivaa löytää, niin voi jättää kassaan vapaaehtoisen maksun, joka sitten annetaan sukukokouksen järjestäjille vaivanpalkaks. Aiempina vuosina mun mukaan on tarttunu mm. koruja, setävainaan retroverkkarit ja isän kotitalon pelloilla kasvaneista pellavista kudottu pöytäliina.

Tänä vuonna löytyi tuo pitsiliina, josta tänään alko muokkautua jotain ihan muuta. Tarkotuksena oli jo kesällä tuunata liina, mutta kas kummaa että sekin hyvä ajatus hautautu jonnekin uusien projektien alle. :P Nyt mä tartuin tuumasta toimeen, ja toivon mukaan valmista tulee heti alkuviikosta...
Posted by Picasa

3 kommenttia:

 1. hei, haluaisin uuteen blogiini tuon sinun Aivoituksesi (anopille, ei..) eli koneessa huopuneen kamaluuden. Otatko yhteyttä meiliini tuija.marttinen@gmail.com
  blogi on www.morvelo.vuodatus.net

  Ja jos sinulla on tai tiedät kenellä olisi lisää mörvelöitä, tulemaan kiitos. =) Tehdään käsitöistä entistäkin hauskempaa!

  VastaaPoista
 2. Voi että oot taas tuottelias! Nätti huivi :)

  VastaaPoista
 3. Hauska huivi. Meilläkin hattuhylly tai siis oikeammin huivihylly tursuaa yli äyräiden :D

  VastaaPoista