-->

13.1.2007

Iltapuku x 2

Puikot ei oo ehtiny viipyä mun käsissä viikkoon, mutta ompelukone ja saumuri puolestaan on olleet kovassa käytössä. Surrur. Viime ajat on menny valmistautuessa eiliseen juhlaan, johon etiketti vaati pukeutumista nilkkapituiseen juhlavaan iltapukuun. Mä halusin tehdä itelleni uuden iltapuvun, ja päätin käyttää loppiaisviikonlopun tehokkaasti puvun ompelemiseen. Viime perjantaina olinkin jo niin pitkällä, että joululahjasilkistä oli syntynyt jonkinmoinen puvun aihio. Ja sitten ekassa sovituksessa alko iskeen epäilys: tylsä, kangas ei ehkä laskeudu tarpeeks hyvin, jokin vaan mätti ja pahasti. Ei siis muuta kun koko suunnitelma vaihtoon.

Koska lauantai oli pyhä ja kangaskauppa kiinni, niin ei auttanu muu kuin sukeltaa omiin kangasvarastoihin. Sieltä onneks löytykin sopivat kankaat, jotka erikseen oli ihan kamalat mutta yhdessä loistavat:


Toi satiini on oikeasti lähes neonoranssia, ei tosiaan noin nättiä syvän punaista kuin kuva yrittää väittää. Kamerakin tais pelästyä aidon värin rajuutta ja päätti näyttää nätimmän version siitä. :) Toinen kangas on jotain verkkomaista kuivuneen veren väristä hässäkkää. Yhdessä nää kaks sitten näytti parhaat puolensa ja niistä tuli ihan toimiva punainen iltapuku. Solki on harjattua hopeanväristä metallia, löytö lähestyskirpparilta hintaan 0,30 e.


Kaiken piti siis olla valmista ja kunnossa, paitsi että pukuun sopivat kengät ja laukku puuttu. Ja arvatkaa vaan oliko kliffaa etsiä niitä alennusmyyntien tyhjentämistä kaupoista, joihin tulee uudet juhlakengät ja -laukut "joskus keväämmällä". Ai siis että ennen toukokuuta ei kukaan juhli ja punaisessahan juhlitaan vain jouluna. Hmph. Kenkien ois ehdottomasti pitänyt olla punaiset ja juhlavat eikä hinta ois saanu olla ääretön. Ei ollu kliffaa ei. Eikä löytyny kenkiä ei. Lisäks aloin epäillä, että punainen puku saattais sittenkin olla turhan räväkkä kyseiseen juhlaan, joten ei auttanu kuin laittaa koko homma uusiks toistamiseen: vihree puku muokkaukseen ja siihen sopivien mustien asusteiden metsästykseen. Se oli onneks huomattavasti helpompi tehtävä kuin punaisten vastaavien etsiminen.

Kiire oli kova, koska rva tuuliviiri teki päätöksen puvun vaihdosta keskiviikkoiltana. Eilen puol seiskalta ompelin vielä laukkuun viimeisiä pistoja (eihän mulle ostolaukku kelvannut sellaisenaan vaan piti sitäkin alkaa tuunaan, joopa joo :D), mutta ehdin onneks ajoissa juhlapaikalle seitsemäksi. Kuvakin on napattu kesken tulisimman äksönin eteisen ovella: kameramies soitti samalla taksia, joten hiukka heilahti tuo otos. :) Puku ei oikeesti vedä vinoon rinnuksen alta, vaan mä venkoilen jotenkin omituisessa asennossa. Silkki hohtaa ihanasti ja laskeutuu kauniisti ja on täydellisen väristä. Puvusta tuli loistava, jatkossa mä kirjailen siihen jotain helmiä tai muuta, tällä hetkellä se on hyvin pelkistetty eli tylsä. Huivi on mustaa organzaa, ja päihin ompelin kanttaukset puvun silkkikankaalla. Toimii!


Nuuskamuikkunen laulaa jossain muumikirjassa näin:

Voi sua pientä juhlijaa
aamu jo alkaa sarastaa
kello viisi on.
Vaellat yössä yksinään
väsymys tuntuu käpälään
et löydä kotohon.

Samat fiilikset täälläkin, tosin mä löysin kotiin vasta klo 7 aamulla. Loistojatkot. :D Väsymys tuntuu edelleen käpälässä sen verran, etten menis lyömään vetoo pysyykö puikot kädessä. Huivi on kuitenkin ihan loppusuoralla (luulisin, en muista kun viime kohtaamisesta on niin kauan), että ois kyllä intoo saada se valmiiks asap. Nyt mä kuitenkin otan sohvan selkään ja meen lepuuttaan väsynyttä käpälää ynnä muita ruumiinosia. Nimenomaan siis ruumiinosia; ei tunnu kovin elävältä ainakaan tää pääkoppa just nyt. Oivoi. :P

15 kommenttia:

  1. Upeita! Eikä toi punainenkaan ole yhtään räikeä -riippuu tietenkin juhlista. Mut olisit erottunut iloisesti joukosta, jos muut olisi olleet tummissa juhlavaatteissa..

    Vihreän sävy on tosi kaunis!

    VastaaPoista
  2. vau miten taitava olet! Tosi kauniita molemmat puvut!

    VastaaPoista
  3. Upeita pukuja molemmat! Voi kun osais itsekin tehdä ompelukoneella jotain istuvaa..

    VastaaPoista
  4. mä oon ihan kade kun sä ompelet niin hyvin :D

    VastaaPoista
  5. Vähänkö hienoja! Mulla olis palanu käämit tossa pyörityksessä.. mut sää ootkin niin kärsivällinen ja taitava :)

    Koetas parannella siellä, mä yritän saada tänään huivitukseni valmiiksi. Vihdoin..

    VastaaPoista
  6. Tutulta kuulostaa. Mutta aina sitä on täälläkin valmista tullut (joskus kyllä on saattanut olla juhlissa univajeen vuoksi jo valmiiksi "huppelissa") Upea asukokonaisuus kerta kaikkiaan!!!

    VastaaPoista
  7. Todella kauniin asun olet itsellesi tehnyt.

    t:Sari
    http://merikko2.vuodatus.net

    VastaaPoista
  8. Upeita pukuja. Vetää ihan sanattomaksi. Salaa toivon että ehkä mäkin vielä joskus osaisin...

    VastaaPoista
  9. Upeat puvut.. ja miten siinä oopperassa lauletaankaan.. "la donna e mobile..." :D

    VastaaPoista
  10. Mä en käsitä kuinka sä osaat ommella noin kauniita pukuja. Kuolaten täällä katselen noita ja ahdistun kun pitää kohta lähtee kapoille ostaan juhlapukuja (kaverin häihin ja omiin valmistujaisiin). Voi kun osais itse tehdä!!

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille kehuista! Loppujen lopuks noi puvut oli tosi yksinkertaisia ommella, muutama sauma, vetoketjun kiinnitys ja valmista on. Hieno kangas vain hämää ja saa ne näyttään erikoisemmilta. ;)

    Jatta: Kärsivällinen?! Minäkö?! Oot tainnu erehtyä henkilöstä, heh. :D :D :D Odotan innolla sun huivia, jee!

    Muoriska: Häilyväisyys meille naisille suotakoon, eipä tuu elämästä ainakaan tylsää! :)

    VastaaPoista
  12. Ihan mielettömän hienoja! Upeesti istuu! Minä kyllä tunnustan, että en saisi noin hyvin istumaan, en. *vihertää* Vai onkohan mun rinnuksessa joku vika? *miettimään jää*

    tippi

    VastaaPoista
  13. Vau, upeita ovat molemmat puvut. Mäkin kaivoin vihdoin ton saumurin esiin ja nyt tekis mieli vaan ommella koko ajan, on vaan kaksi pientä estettä yleensä hankaloittamassa sitä puuhaa :)

    VastaaPoista
  14. Upeannäköisiä pukuja olet ommellut! Vihreä on ihanan värinenkin.

    Johanna

    VastaaPoista