-->

12.6.2006

Linjoilla ollaan!

Viikonloppu nettipimennossa on ohi, siistiä! Lauantain KIP-päivä meni multa sivu suun, en päässy edes Tampereen KIP-tapaamiseen Koskenrantaan, höh. :( Sen sijaan vietin koko päivän urheillen; järjestettiin kavereille Überurheilukisat eli kymmenottelun lajeja tahkottiin läpi pistelaskuineen kaikkineen. Koska mukana oli kaks ammattijääkiekkoilijaa, tuleva poliisi, balettitanssija ja muuten vain urheiluhulluja, niin tulokset oli sitten tosi hyviä. Paitsi mulla, hih, mutta tarkoitus olikin pitää hauskaa ja kisata ihan vaan itseä vastaan. Kisojen saldona oli mm. yksi 46,35 metrin (!!!) tulos keihäänheitossa, energiajuoman aiheuttamia rytmiähäiriöitä yhdellä kilpailijalla (ne kyllä saattoi johtua myös siitä, että mun miehellä oli päällä kohtuullisen kireet painitrikoot :D) sekä yksi sijoiltaan mennyt olkapää. Olkapäävammainen lankoni kuljetettiin morfiinihumalassa ambulanssilla terveyskeskukseen. Urheilu on vaarallista. :D Onneks olkapää on nyt jo parempi, ja mies oli ainakin ollu kipulääkkeiden ansiosta avottarelleen hilpeää seuraa loppuillan. Tapahtumientäyteistä ja kivaa päivää jatkettiin saunomalla ja huolehtimalla nestetasapainosta. Tässä vähän makua meikäläisen pituushyppysuorituksesta. ;)

Ehdin tuolla kentänlaidalla neuloa neljä riviä neuletakin takakappaletta, siinä oli mun KIP-päivän julkineulomiseni. Alunperin mun piti tehdä BO valmiiks ennen kuin aloitan neuletakin, koska mun 4,5 bambupyöröt oli kiinni huivintekeleessä. Tämän nuoren neidin syystä tai ansiosta, ihan miten vaan, pyöröt vapautukin aiottua aikasemmin.

Lotta Emilia :D oli meillä to-su hoidossa. Alle vuoden vanha rasavilli neiti hyppäsi mun syliin kesken BO:n neulomisen sillä seurauksella, että menin täysin sekaisin riveistä ja mallikerroista. Tällä erittäin uteliaalla epelillä on aikas terävät kynnet, kuten kuvasta näkyy, ja ne teki melko pahaa jälkee neulomuksessa. Siis ihan vahingossa, ei Lotta mitenkään tahallaan neuletta sotkenu tai riipiny, sille vaan tuli hellyydenkaipuu ja kova tarve päästä syliin. Siinä hötäkässä sitten BO sotkeutui sen kynsiin ja ohjelappunenkin lens jonnekin. Noin kymmenen erilaisen rivintulkinnan ja niitä seuranneiden neulonta- ja purkusessioiden jälkeen mä luovutin ja päättelin silmukat. BO on vain noin 70 cm pitkä, enkä oo viittiny vielä ees pingottaa sitä. Kun ei siitä oo oikein mihinkään tollasena pätkänä. Mieskin totes, että se näyttää ihan hautajaispitsiltä... Eli seuraava BO tulee sit jostain eri värisestä langasta. Toi pätkä toimi ihan kivasti ohjeen opettelussa, joten ei se ihan turhaa työtä ollut. :)

Tota neuletakkia on mukava neuloa, kun sen kahden kerroksen mallikerta on helppo muistaa, varsinkin ku vertaa BO:n mallikertaan. :) Ja Samos käy ohjeeseen sellaisenaan 4,5 puikoilla, joten ei tarvinu alkaa laskeen silmukoita ja tiheyksiä, onneks! Kuvassa näkyy eilisillan tulos, eli parikyt senttiä takakappaletta. Ehtisinköhän mitenkään saamaan neuletakin juhannukseks valmiiksi, tahtoo sen pian päälle... :D

Oikean väristä Samostakin löytyi Novitan Lauttasaaren myymälän tarjouskorista, uudet kerät on jopa samaa värjäyserää kuin sieltä maaliskuussa ostamani, jee!!! :D Tosin viis muuta kerää on sit muualta hankittuja ja eri erää, mutta tuskinpa se haittaa paljon. Mukaan tarttu myös vihreänkirjavaa Pop Plussaa ja siihen sopivaa vihreää Isoveljeä. Niistä tullee pipo ja lapaset äipälle joskus syksymmällä. Niin ja kai mun pitää hankkia Putkista lisää lähiaikoina, kun kaverit tilas multa eilen pari laukkua. :D Mä taidan lähtee autoilemaan Toijalaan joku päivä tässä, Jatta varmaan hyppää kyytiin, vai? Ja voin toimittaa lankoja myös muille tamperelaisille, jos tarvetta löytyy. Tarkoitus olis tulla seuraavaan neuletapaamiseen juhannuksen alla, niin että voisin tuoda langat silloin. Toijala kutsuu todennäköisesti lauantaina, joten jättäkääpä yhteystietoja/kommenttia ennen sitä, jos Toikalta jotain haluatte. :)

11 kommenttia:

  1. Oi kun hauska ja pitkä päivitys, kivaa luettavaa töissä puhelintunnilla. Silloin kun Blogger kiukutteli, mun piti onnitella sun yksikuista blogia, joka on samoin tein pompannut mun suosikkilistan kärkisijoille, myöhäistä onnea!

    Oli muuten hauskaa tutustua KIP-daynä Jattaan, tulkeepa yhdessä seuraavaan neuletapaamiseen!

    VastaaPoista
  2. Voi leikatkaa joku tuon koiraraukan kynnet ja viekää se trimmaukseen...! Rotunsa irvikuva...!!!

    VastaaPoista
  3. Laura: Kiitsa vaan onnitteluista ja kauniista sanoista; sun blogisi on muuten samoilla sijoilla meikäläisen listalla! :D Ja mehän tulemma Jatan kanssa varmasti miniöimään Stockalle, nähdään sit siellä! ;)

    Anonymous: Jep jep, itekin päiviteltiin juuri näitä asioita. Lotalta ei oo vielä edes nypitty pentukarvaa, kun ei sen omistaja raaski, haluaa pitää sen vielä vauvana. (!)

    On kyllä sanottu hälle, että kantsis tosiaan viedä koira pikapuoliin trimmattavaks, kun ei tee hyvää koiran iholle varsinkaan kesällä tuo turkin hoitamattomuus. Ei se oo koiran vika, jos omistaja on, hmm, ajattelematon. :/

    VastaaPoista
  4. Hei taas, arvaas, mulla tais olla susta vähän vierotusoireita! Ihanalta näytää sun valmistuva neulees, ja nopeesti oot vääntäny vaikka ohjelmaa on tainnu riittää :)
    Toijalaan lähden oikein mieluusti mukaan, mutstaa ja tummanruskeeta putkista mulle! Ja bulkyä ;) Oon saanu omat putkiksetkin vihdoin työn alle, nih.

    anonymous: Koiranomistajia on niin kaikenlaisia... Vilmalla koiran ulkonäköön ei ole paljoa vaikutusvaltaa :(

    Laura: Kiitos ja nähdäänpä taasen!

    VastaaPoista
  5. Jatta: Mulla oli itelläkin ikävä bloggaamista, jopa tota Bloggerin-jeeveliä. :) Hiukka oli muuten lukemista, kun melkein kaikki listallani olevat blogit oli päivittyny viikonlopun aikana vähintään yhteen kertaan. Mahtava lukupaketti, oi kuinka nautittavaa! :D

    Ja tosiaan, mä en oikein voi omin luvin leikellä toisen koiraa, en kynsiä enkä turkkia, kun ei oo riittävästi osaamista eikä ees välineitä. Oishan siitä tietty partakoneella saanu nopeesti vaikka kaljun, mut se nyt ei ois ollu kovin kivaa kellekään. :D

    VastaaPoista
  6. Hitto, kun sun piti mainita...alko tekeen mieli tota putkista. Riitäiskö yksi vyyhti sellaseen pikkulaukkuun? Tää haluis ruskeeta...onnistuisko?
    Sitäpaitsi se olis sitten pikkupakko tulla Stockalle...heh heh ;)

    VastaaPoista
  7. Putkis kuulostais kyllä houkuttelevalta! Ne sun laukut on niin ihania! Mut mulla on se vika, etten kykene ostamaan mitään, ellen ole ensin voinut hiplailla sitä... En ikinä vois tilata mitään esim netistä tai postimyynnistä...

    VastaaPoista
  8. Apua, mä kirjoittelen tätä kommenttia ihan kauheen vanhalta koneelta karvalakkiyhteyden kautta; toivottavasti viesti tulee järjellisessä muodossa perille! :D

    Tarja: Onnistuu! Yritän valkata vähän reilumman kokoisen vyyhdin, niin riittää sit varmasti. Noihin mun Putkiksesta tekemiin laukkuihin on menny aina yks vyyhti per laukku. Pitää vaan toivoo, että Toikalla on varastossa ja lauantaina saatavana myös tota ruskeeta, etten tuu neuletapaamiseen tyhjin käsin. Viimeks kun tilasin sieltä, niin niiltä oli ainakin musta Putkis loppu. Peukut pystyyn siis lauantaina! :)

    Jenni: Tiedän tunteen, itekin mieluiten ostan käsituntumalla. ;) Putkista voin kyllä suositella lämpimästi, se ei oo ees kovin kallista, niin että riski ei oo kovin suuri. Kauheeta, mä alan kuulostaa ihan joltain verkostomarkkinoijalta Toikan laskuun!

    VastaaPoista
  9. Tosi hienoo, Vilma! Kiitos!
    Vaihtoehtoina, jos ruskeeta ei ole, niin käy myös jompikumpi oliivinvihreä, tumma sinivihreä tai sitten se oranssi. Sellasia mun värejä.

    VastaaPoista
  10. Mä tuon sulle Tarja yhden vyyhdin jotain noista väreistä, ruskeeta tietty ykkösvaihtoehtona, jos löytyy. Ilmoittelen sit la tai su heti kun pääsen koneelle, että kuinka kävi.

    VastaaPoista
  11. Oih mikä koira! Koeta kestää sen BO:n kanssa.

    VastaaPoista