-->

8.5.2006

Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua ja paljon ruskeaa

Koska luotolainen on edelleen kasa märkää villaa (puoli kämppää haisee lampaalta), niin laittelen tässä sen kuivumista odotellessa kuvia muista äskettäin valmistuneista töistä.


Ohje: Pirkka 1-2/2006
Lanka: Novita Sardinia, 300 g
Virkkuukoukku: 6

Eli ihan tavallinen virkattu kolmiohuivi, joka oli älyttömän nopea tehdä. Lanka on periaatteessa samanlaista kuin Samos, mutta hiukkasen paksumpaa. Ja väri on ihana. Jep jep, vaaleanpunaista löytyy mun kaapeista aika paljon... :D

Edit: Korjasin lankatiedot oikeiksi, lankana on siis Novita Sardinia eikä Santorini. Kiitos tarkkaavaisuudesta annem! :)


Ohje: Novita kevät 2006, malli 59
Lanka: Novita Samos, n. 250 g
Puikot: 4,5 ja 5

2-vuotiaasta kummitytöstämme tuli jokin aika sitten isosisko, ja tässä on sitten uudelle pikkusiskolle nuttu ja pipa. Tarkoitus ois antaa nää parin viikon päästä ristiäislahjan kylkiäisenä. Vielä on hakusessa sopiva koristenauha tai jotain muuta kivaa, jolla sais vähän piristettyä tuota yksvärisyyttä. Miten muuten on, kannattaisko tuohon pipoon tehdä solmimisnauhat, niin että se pysyis pienen päässä paremmin? Kun ei itellä oo lapsia, niin toi käytännöllisyyspuoli ei ehkä oo lastenvaatteiden suhteen aina ihan hanskassa... :) Oisin neuvoista kiitollinen, kommentoikaa siis oi te viisaat! ;)


Ohje: Mary Olki ja suurin osa omasta päästä
Lanka: SADE-kiiltolanka 3-kertaisena
Virkkuukoukku: 2

Tää keeppi on nyt sitä otsikossa mainittua vanhaa. Keeppi valmistui jo pari kuukautta sitten, mutta ei vielä ole tullut kaapista, eli sitä ei toistaiseksi oo julkisesti käytetty. Se johtuu lähinnä siitä, että ei oo ollut sopivaa tilaisuutta, enkä oo vielä saanut päätettyä, minkälaisen kiinnityssysteemin siihen laitan. Siitä syystä nuo epämääräisesti roikkuvat satiininauhat. Malli on oma, mutta rakentuu esimerkiksi monesta Mary Oljen kirjasta löytyvän Kuningatar Annan tähden ympärille. Se on siis tuo iso kukkakuvio, myös pieni välikuvio on Mary Oljen ohjeen mukaan tehty. Mutta yhdistely,reunat, kokoaminen ja muotoilu on oman pähkäilyn tulosta. Lanka on tosi ohutta (100 g=1350 m) kankaankudontaan tarkoitettua puuvillalankaa, joka kiiltelee himmeästi ja elegantisti. Siskon iltapuvun kanssa tää olis sopinut loistavasti, mutta oli väärän värinen promootiojuhlallisuuksiin. Mutta miksei tuota vois käyttää farkkujenkin kanssa. Mun mielestä tää keeppi on paremman näköinen, kun sen kiinnittää tollain sivusta. Edestä kiinnitettäessä se näyttää turhan mummomaiselta. Ei puutu kuin se mun TTT-kirpparilta ostama iso lasinen rintarossi, niin musta sukeutuu fröken Alma Emilia Lindhdahl 85-vuotissyntymäpäivillään vuonna 1921. ;)


Ohje: Moda 6/2006 muunneltuna
Kankaat: Eurokangas
Nauhat: Koskikeskuksen Käsityöliike

Ja sit vähän ompeluksia. Koska luotolaisen loppukirin aikana en paljon muita neuletöitä tehnyt, niin ompelin kuitenkin jotain. Muokkasin Modan ohjetta oman mieleni mukaan; avarsin kaula-aukkoa ja tein siihen kiinteän "näkösuojan" :), tein etukappaleeseen rypytysten sijaan yhden leveän laskoksen ja lyhensin hihat. Päällikangas on joustavaa kirjottua pitsiä, vuorikangas suklaanruskeaa satiinia. Koska vuorikangas ei jousta, niin ompelin sivusaumaan piilovetoketjun. Jätin vuorikangasta tarkoituksella näkyviin helmassa siellä täällä, koska se on niin ihanan väristä. Ja etukappale on oikeasti ihan symmetrinen, mutta toi mun poseerausasento vain saa sen näyttämään vinolta rintojen kohdalta. Ei ois musta huippumalliksi Tyra Banksin oppiin ei. :D Satiininauha on kiinteästi ommeltu etukappaleeseen, ja se jatkuu takana kaksinkertaisina eri paksuisina (2,5 mm ja 3 mm) solmimisnauhoina. Tykkään paidasta kovasti, ja se läpäisi kaksipäiväisen testiajon vappuna. :)

Näistä kukista, lehdistä ja pyörylöistä olis tarkoitus tulla suloinen pikku laukku. Yhdistelen palaset epäsäännöllisesti toisiinsa ketjusilmukkaketjuilla ja virkkaan pohjan kiinteillä silmukoilla. Vuoriksi laitan varmaankin samaa suklaanruskeaa satiinia kuin tuossa vihreä-ruskeassa paidassa. Laukun malli on tavallaan lainattua, koska innoittajana toimi tämä The SAKin ihana shopperi.


Tässä vielä lähikuva kukista. Lankana on sama SADE-kiiltolanka kuin keepissäkin. Ostin Huuto.netistä useamman vyyhdin samaa lankaa eri väreissä, joten siinä on mulle virkkausmateriaalia pitkäksi aikaa.

Ohje: Perinteistä pallovirkkausta
Lanka: SADE-kiiltolanka
Virkkuukoukku: 1,5

Ja jälleen samaa lankaa, tällä kertaa virkattujen helmien muodossa. Sisällä on 18 mm ja noin 5 mm puuhelmiä, sisällä kulkee pyöreä kuminauha. Voi olla, että virkkaan tämän seuraksi vielä kaulaketjun. Kattoo ny kuinka saan aikaiseksi. Mistähän muuten johtuu, että mä näin kesää vasten oon ihastunut turkoosiin, ruskeaan ja vihreään? Nehän on ihan syksyvärejä. Mulla on oliivinvihreää lankaa odottamassa pääsyä huiviksi, ja tilasin Toikaltakin oliivinvihreää Putkista. No, eipä siinä mitään, kyllähän maailmaan värejä mahtuu. Ja onneks suklaanruskea ja oliivinvihreä sopii yhteen vaaleanpunaisenkin kanssa, sitä väriä kun on vaatekaapissa runsaasti. :)

7 kommenttia:

  1. IHANIA!! Oon tosi vakuuttunu tuosta sun SAKin laukkuimitoinnista, sehän on aivan ihku :D Miten niistä mun kukista tuli ihan mustekalojen näkösiä... Sun tarvii varmaan antaa mulle oppitunti kukkien virkkaamisesta että saan sen vyön joskus tehtyä.
    Tosi mahtavia kuvia kyllä, helmet oli kans upeat. Ja paita. Oih. Aih.

    VastaaPoista
  2. Heii, täällähän on tällainen uusi kiva blogi, joka näyttää hyvin tutulle ja taitaa olla samoilta seuduilta kotoisinkin kuin ma :) Lankojenkin värimaailma näyttää paikoin tutulle...

    Oothan muuten jo blogilistalla? Helpompi seurailla sitä kautta..

    VastaaPoista
  3. Meillä taitaa laura olla hyvin pitkälti sama maku, heh. ;) Vaaleanpunaista löytyy blogipohjasta ja vähän joka paikasta...

    Pikkuhiljaa opettelen tätä bloggaamisen jaloa taitoa; katotaan, jos oppisin jossain vaiheessa tuunaamaan blogia vielä persoonallisempaan suuntaan ja tekemään oman headerin ja napinkin. :D

    Nyt tän jo pitäis löytyä blogilistaltakin, kiitti vinkistä! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos tassu! Se on kyllä syötävän ihanan värinen, toivottavasti en joku aamu unenpöpperöisenä epähuomiossa luule noita kukkasia suklaaksi ja pistele suuhuni aamupalan puutteessa. :D

    VastaaPoista
  5. Ihana laukku tulossa. Mistä noihin kukkiin saisi ohjetta?

    VastaaPoista
  6. Jaa, ohjeen löytäminen voi olla vähän hankalaa, kun kaikki noi kukat on tehty ihan omasta päästä ja kokeilemalla. Katotaan, jos vielä muistan kuinka ne tein niin voin ehkä jossain vaiheessa laittaa ohjetta tänne (jos vaan saan aikaseks). Paras ois muistaa, kun pitäis vielä muutama kukka virkata... ;)

    VastaaPoista