-->

6.1.2009

Vaikeneminen on kultaa, mut mä taidan nyt siirtyä hopeaan :)

Aloitetaan vuosi anteeksipyynnöllä: Viime kuukausina käsityöt ja sitä kautta myös blogi ovat jääneet häpeällisen vähälle huomiolle. Muutto ja remonttirumba sekä ansiotyö (pyh!) ovat vieneet leijonanosan siitä ajasta, joka aiemmin oli pyhitetty harrastuksille ja ns. oikealle elämälle. Useimmiten en ole myöskään ehtinyt kuin äkkiäpikasesti klikkailla läpi Blogilistalle ja Bloglinesiin päivittyneet blogit. Pahimmassa tapauksessa oon kiireessä kelannut vain kuvat läpi, ja kommentointi on jäänyt haaveeks vain. Vuorovaikutus on siis ollut surkean vähäistä mun osaltani, omista neulesaavutuksista nyt puhumattakaan.

Nyt alkaa koti vihdoin olla siedettävässä kuosissa, joten uskallan toivoa että pääsen piakkoin taas ihan oikeasti käsitöiden pariin. Anteeksi blogikulta, yritän parantaa tapani! Pahoitteluni myös kaikille joiden kommenttilaatikoihin en ole jättänyt mitään merkkiä itsestäni, vaikka olisin halunnutkin:

No, se menneistä, eikö? Lupaan parantaa tapani, niin ettei mun ainakaan usein enää tarttis pitää tota varsin mainiota pinssiä pipossa selityksenä. Säästetään se vaikka sit työmaalla käytettäväks. :P

Joululomalla sain sentään aikaiseksi jotain blogiinkin näytille kelpaavaa. Työvälineinä oli tällä kertaa kasa helmiä, hopeaa ja sekalainen valikoima pihtejä.

Elle Woods bracelet and Swarowski heart

Elle Woods -ketju 1,5 mm langasta kera kirkkaan Swarowskin kristallisydämen. Yksinkertaisuus on. Ehdottomasti.

Moss agate set

Sammalakaattia ja hopeaa ranteeseen sekä kaulaan. Ei ihan mun väristä vihreää alunperin, mutta kun halvalla sai (sulovileeni käy myös helmikaupoissa). Tykkään tästä setistä kuiteskin koko ajan enemmän.

IMG_5185

Tää hieman epätarkka kuva kertoo paremmin korun muodon ja kuinka se asettuu kaulalle. Hopeaketjun ja helmien epäsymmetrinen vuorottelu tässä korussa on oma kehitelmäni, johon olen tosi tyytyväinen. (Tai no voihan olla että keksin tässä jonkun korugurun jo aikaa sitten kehittelemän pyörän uudestaan, mutta ainakin tein sen oman pöytäni ääressä ypöyksin. Ja silloinhan saa vapaasti iloita omasta keksinnöstään, eikö.)

Freshwater pearls, Swaroski bicones and silver

Makeanvedenhelmiä, Swaroskin kristallibiconeja sekä hopiata. Tässä on nyt sitä "mun vihreetäni", sammalen ja oliivin sävyjä siis. Ihana, vaikka ite sanonkin.

Green necklace close-up

Tän kans pitää vain muistaa ettei voi käyttää kovin avonaisen kaula-aukon kera. On meinaan sen verran pitkä koru että toimii takuuvarmana katseenkiinnittäjänä rintavarustukseen. Toi kun valahtaa hyvin helposti kaula-aukosta puskureiden väliin, eikä sit voi syyttää kuin itseään jos joku ei puhuessaan katokaan silmiin... ;)

Necklace with Botswana agate and freshwater pearls

Makeanvedenhelmiä, hopeaa ja soikea botswanan akaatti. Helmet on alekamaa ja siis melko renkaisia. Hohteenkin kans on niin ja näin. Mutta minuu ei haittaa, nättejä ne on silti.

Necklace with Botswana agate and freshwater pearls

Botswanan akaatin sijoitin sivulle, niin simppeli koru sai vähän elämää.

Näiden lisäks tein kummitytölle joululahjaksi kaulakorun vaaleanpunaisista makeanvedenhelmistä kera balinhopeisen kukan, mutta siitä otetut kuvat on niin luokattoman huonoja ettei niistä saa mitään selvää. Kuvia saa ehkä jos kummitytön äiti haluaa treenata uutta kameraa korukuvauksen merkeissä, vink vink Kate! :P

Last months I've been really busy renovating our home and earning my salary at work. That's why I really haven't had much time for knitting or blogging. Boooo! I'll try to do better this year, I promise! :) During the holidays I had time to do these necklaces and bracelets. Sterling silver, stone beads and freshwater pearls, mainly. Starting the year with a lot of bling, just the way I like it! ;)

42 kommenttia:

  1. Kauniita koruja, sellasia mist määki tykkään :)!

    VastaaPoista
  2. Noi vihreet sävyt on kanssa juuuuuri niitä "mun" sävyjä, ihania!!!
    Upeaa alkanutta vuotta sinne ja Hertalle valtavan suuret rapsutuksen pienten korvien taakse!

    VastaaPoista
  3. Oi, mitä koruja! Nuo vihreät iskevät minunkin silmääni. :)

    VastaaPoista
  4. Ihania koruja. Niin kauniita. Punainen on eniten minun värejä. :)

    VastaaPoista
  5. Hei hei, älä nyt anteeksipyytele! Ihan turhaan! Kai sitä saa muutakin elämää viettää kuin kässäelämää eikä kai tarvitse tuntea mitään raportointivelvollisuutta ;D

    Mutta siis juu, iiiiihania vihreitä koruja! Ja tuo eka ranneketjukin on tosi herkkis ja ihana!

    VastaaPoista
  6. Heh, rullailin alaspäin ja joka kuvan kohalla "noi on kyllä ihanimmat! eiku noi! eiku noi!".

    Tervetuloa "takas" (et sä musta kyllä poistunukaan), se on se elämä sellasta ettei aina ehi. Joskus ei jopa huvita. Ei paineita :).

    VastaaPoista
  7. Tervetuloa takaisin. Me rempattiin jo kesällä ja muutostakin on neljä kuukautta eikä vieläkään ole status normaali :)

    Ihanaisia koruja. Ja ymmärtääkseni tässä helmimaailmassa on aika kipakkaa kommentointia tuon "tekijänoikeuden" kanssa. Että jos joku jossain joskus on pujottanut turkoosin ja puuhelmen peräkkäin aiemminkin, niin herramunvereni jos erehdyt samankaltaista omaksi tekeleeksesi kehumaan... Onneksi ei meillä neulemaailmassa.

    VastaaPoista
  8. Voi miten kauniita koruja, nuo värit ovat niin ihania. Samoin tuo kristallisydän yksinkertaisuudessaan viehättää.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania koruja! Tuo eka on mun suokkari, vaikkein muissakaan mitään vikaa ole :)

    VastaaPoista
  10. Kyllä sua on kaivattukin!

    VastaaPoista
  11. kauniita koruja kaikki. tuo missä hopeisia renkaita ja vihreät helmet ehkä kaikista ihanin <3

    VastaaPoista
  12. Maiju: Tänks! Mä kans tykkään hirmuisesti. Säälihän se oiskin, jos ite inhois omia tekeleitään, hehe. :P

    Piuku: Viheriässä löytyy niin monta astetta ja sävyä, mut noi sammalet ja oliivit on kyl parhaita. Vellaan ja rapsutan Herttaa ekstrapaljon jahka pääsen kotiin.

    Pikku-Kettu: Vetookohan vihreä senkin vuoksi, että milei alkaa (jo nyt) kääntyä kevääseen? Toisaalta kaunis väri se on vuodenajasta riippumatta. Kiitos kehuista!

    Srinity: Punkku onkin omaa lajiaan. :) Sopii aika kivasti myös mun hiuksiin, joten on ollut paljon käytössä. Itsas se on nytkin kaulassa...

    Makepeace75: Kiitosta kiitos!

    Marsvin: Kiitos kamu! <3 No oot ihan oikeassa, en kai mä ole kellekään vastuussa näistä tekemisistäni. Mut silti. Kun on aiemmin tehnyt ja touhunnut paljon, ja nyt yhtäkkiä ei muka mitään. Ja kun blogi on ollut puoliks kuoliossa, enkä oo ehtiny hihkaista ees oooh tai aah muiden kommenttilootissa niin alkaahan se harmittaa. Kun tää on kuiteskin niin iso osa mun elämää, tai siis oli, ja nyt taas on. Ja taas mä selittelen, hehe. :P

    Lotta: Näin on. Ei kyllä aina ees voi huvittaa, vaikkois aikaakin. Mut kyl tää taas tästä. Jatkossa mä taas stalkkaan sua sun kommenttiboksissa ja hihkun siellä ihanaatani. Vanhat hyvät ajat, ah. :D

    KirsiÄr: Muutto ja remppa imee ihmisen kuiviin. Ala nyt siihen sit vielä jotain villalankaa tunkeen niin johan on jälellä pelkkä rusina. :)

    Oon muuten kuullut samaa helmimaailman omistusoikeuskiistoista, siksipä toi selittely vihreän korun alla. Tiedän että en ole tietoisesti ketään matkinut enkä juuri tuollaista korua nähnyt ja että sain ajatuksen netistä irrallaan työtä tehdessäni ja siten mielestäni voisin hyvin sanoa että omasta päästä on. Mutta mistä sen tietää jos joku helminero Kajaanissa tai Kalkutassa on just tommosen tehnyt ja tulee siitä mun silmille. Mä kun oon täällä neulepuolella tottunut silkkihanskakäsittelyyn, niin että läpsäsy hopeakouralla vois tuntua lujaa. :) Mieluummin oon sit varovaisen vaatimaton kuin helmillä mustelmille pommitettu.

    Nna: Yksinkertainen on valttia myös mun mielestä. Mitä sitä turhia lisäilemään, kun hopea ja kirkas kristalli pelaa noin hyvin yhteen.

    Soile: Must on hauskaa kun on erilaisia koruja, nini väreiltään, muodoltaan kuin runsaudeltaan. Löytyy sit joka tilanteeseen, asuun ja mielialaan sopiva. Tai siis ei mulla nyt kovin montaa sorttia ole eikä joka vaatteeseen (ainakaan vielä, heh), mutta kyllähän näissäkin jo on valinnanvaraa. Itsekkäästi kun tein nää kaikki mulle. :)

    Terhi: Kiitos muruseni! <3

    Anna: Se kyllä on nätti. On vaan tosiaan niin pitkä että menee turhan vihjailevaks jos sitä pitää v-kaula-aukkoisen paidan kans. Humps vaan niin saa taas olla kaivelemassa dekolteetaan... :D

    VastaaPoista
  13. Kaunista! Ihailen aina koruja, mutta käytä tosi vähän... paitsi korviksia.

    VastaaPoista
  14. Onpas kauniita koruja ja niin hienosti kuvattuja; ilo katsella ja lueskella. Kiva kun tulit takaisin :)

    VastaaPoista
  15. Todella kauniita koruja!
    Kun elämässä on paljon kaikkea käynnissä, on jostakin vaan tingittävä. Se on valitettavaa, ettei missään kaupassa myydä lisää tunteja vuorokauteen ;)

    VastaaPoista
  16. Upeita joka ikinen! Vänkä idea tuossa punaisessa laittaa sekaan erilainen helmi; tuo mielenkiintoa yksinkertaiseen ja tekee siitä erityisen ihanan.

    VastaaPoista
  17. Ihania koruja :)
    Kyllä välillä saa tehdä muutakin, eikä kaikesta pidä meitä informoida, täytyy olla pientä jännitystä ilmassa. Oikein mukavaa alkanutta vuotta :)

    VastaaPoista
  18. Hansu: Mä en kans moniin vuosiin käyttänyt mitään koruja, en edes korviksia. Mutta kun sain aikanaan valmistujaislahjaksi arvoltaan suurehkon lahjakortin koruliikkeeseen, niin pakkohan se oli käyttää eikä niitä korujakaan voinut jättää käyttämättä. :) Eli ihan tietoisesti opettelin uudestaan käyttämään korviksia, ja pikkuhiljaa muitakin koruja. Ja nälkähän kasvaa syödessä, niin että piti hankkia itsellekin taito tehdä näitä. Ei sit muka tuu niin kalliiks (joo joo...) :D

    AnniKainen: Kiva palata kun näin lämpimästi tervehditään! :) Phuuh, oli noita kyllä hankala kuvatakin. Kun pitäis saada vangittua oikea väri, hohde ja kuultavuus ja korostaa yksityiskohtia mut kuitenkin näyttää koko koru. Kyllä neuleiden kuvaaminen vaan tuntuu iisimmältä. :)

    Samma: Sillä kaupalla oiskin kuule asiakkaita. Tai ainakin hiton kalliit hinnat! :P Nyt kyllä päätin että jatkossa tingin jostain muusta kuin rakkaista harrastuksista.

    Laina: Samaa mieltä! Ostin botswanan akaatteja Tampereen käsityömessuilta ja kotona huomasin, että nauhassa oli juurikin tuo yksi, joka sopia aiemmin hankittuihin kuparinvärisiin helmiin. Se oli sitten siinä, ja hyvin olikin. :)

    Andra: Jännitystä, juupa juu. :) Mun elämä on ollut viime aikoina niin tylsää puurtamista että kaipais itekin jännitystä jostain. Mut onpa tosiaan kivakin välillä pitää taukoa tutuista asioista, nyt on sit taas into päällä. Ja kauhea startitis... :) Mukavaa vuodenalkua sinnekin!

    VastaaPoista
  19. Hengästyttävän upeita koruja! Ihania!

    VastaaPoista
  20. Vaikka tämä on jo monesti sanottu, mainitsenpa minäkin, että todella hyvännäköisiä koruja olet väkertänyt menemään :) Jos ei nykyinen day jobisi satu iskemään, voit aina etsiä lisätienestiä korudiilerinä ;)

    Blogisi on visuaalisesti todella kaunis ja saa minut innostumaan käsitöistä aina kun vierailen (eli aina uuden postauksen tullessa). Kohta on vaan pakko muuttaa suurempaan asuntoon, jotta asunnosta löytyisi myös oma käsityö/arkarteluhuone.

    Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi myös vuonna 2009!

    VastaaPoista
  21. Ihania koruja. Tuo jälkimmäinen vihreä pysäytti minut ihan täysin. Ihana!

    Mukavaa uutta vuotta.

    VastaaPoista
  22. Tulinpa vastavierailulle tänne :)
    Todella kauniita koruja olet taas tehnyt! Rannekoru on ihana, ei kyllä kaipaa yhtään mitään ylimääräistä. Samaten vihreillä makeanvedenhelmillä varustettu kaulakoru on myös kiva, jostain syystä nuo isot hopearenkaat viehättää tällä hetkellä todella paljon..

    VastaaPoista
  23. Jaana: Kiitosta vain! Ja muistahan hengittää välillä. :)

    Loviisa: On kuule aivan ihanaa saada tällaista palautetta, kiitos tuhannesti. Kiva kuulla että täältä löytyy ideoita ja katseltavaa.

    Voin muuten kertoa että muutto isompaan asuntoon ei ainakaan helpottanut mun käsityötarvikkeiden tilanahtautta. Niitä kun alkoi ilmaantua aina vainlisää "kun nyt kerrankin on tilaa"... :) Oikein ihanaa alkanutta vuotta myös Sinulle!

    Kanerva: Jälempi vihreä taitaa olla yleisön suosikki, hyvä niin. :) Hyvää uutta vuotta sinnekin!

    PaulaL: Kiitos kehuista, tässähän vallan punastuu kun saa kiitosta sun kaltaiselta taitajalta. :)

    Isoissa hopearenkaissa on tosiaan sitä jotakin. Se sun tämänpäiväinen korusi on jotain käsittämättömän upeaa erikokoisine renkaineen, wau. Opettelen juurikin juottamista, niin että voisin joskus tehdä vähän vielä isompia ja ehkä vaikka soikeitakin muotoja. Hopea tosiaan vie mennessään, huhhuh. :)

    VastaaPoista
  24. Ihania koruja!! Pidän eniten siitä, missä on sitä ''sinun vihreää''. Oioi :)).

    VastaaPoista
  25. Ihania! Mä voisin ottaa kaikki.. kohta sä saat aikaan kaikilla muillakin hopeakuumeen ja alkaa olemaan ens syksyn hopeakursseille tunkua. :)

    VastaaPoista
  26. Nam nam! Ihania! Minä vaan ihmettelen miten sinä saat noista renkaista noin pyöreitä. Tarkoitan siis noista hopiarenkaista, ne näyttävät vaan niin täydellisen pyöreiltä. Kuvissa kans näyttää ihan niin kuin niissä ei olis saumoja ollenkaan. Ootko sie jonkinmoinen taikuri joka taikoo renkaat toistensa lävitse yhdessä hujauksessa?

    VastaaPoista
  27. Iiik, pakko päästä hopeakurssille!! Aivan todella hienoja koruja :D Tuo oikean vihreä on myös minun mielestäni juuri se oikea, ihana ;)
    Elli

    VastaaPoista
  28. Tätä postausta mä oon ooooottanut :D

    Enkä pettynyt! ;) Eka rannekoru oli tällaisen yksinkertaisen Siinan mieleen!! :)

    VastaaPoista
  29. Edit: Kiitos! "Mun vihreä" on ehkä eniten ollutkin käytössä, noi sävyt ja hopearenkaat kun miellyttää mua niin kovin.

    Hiisa: Kiitos ja anteeks. :) Hopeakursseilla on tungosta ihan ilman mun vaikutustani, mutta voin silti suositella kurssia kaikille kiinnostuneille. On oikeasti mukavaa puuhaa, ja loppujen lopuks melko yksinkertaista.

    Eniten vaivaa tuottaa ideointi. Kun ei tietenkään halua kopioida tai ryöstää ideoita vaan tehdä mieluimmin jotain ihan omaa. Tai siis ainakin luulla tekevänsä ite kehiteltyä, mutta tavallaanhan kaikki on jo keksitty ja samat jutut kertautuu toisistaan tietämättäkin.

    Jenni: Renkaat on tosiaan säännöllisen pyöreitä ja täysin suljettuja, vaikkei niitä olekaan juotettu yhteen. Tämä johtuu siitä, että renkaat tehdään kiertämällä hopealankaa tiukasti ns. veivin eli metallitangon ympärille. Sitten spiraalista sahataan renkaita, jotka suljetaan pihdeillä. Jos on veivannut langan tarpeeksi tiukasti, niin renkaat sulkeutuvat nätisti eikä rakoja jää. Ei siis taikoja vaan hyviksi havaittuja vanhoja työmenetelmiä. :)

    Elli: Kurssille mars! :) Ite oon menossa hopeatyön jatkokurssille että opin juottamaan paremmin, ja hopeasavikin kiinnostaa.

    Aion tosin pitää tän täysin harrastuksena enkä tunge korumyyntimarkkinoille taitavampien sekaan. Kiva kuitenkin oppia uus taito ja ilahduttaa itseään ja läheisiään kimmellyksellä ja kauneudella sen verran kun rahkeet riittää. :)

    Siina*K: Joo vähän kesti, ehh... :P Eka rannekoru olikin tässä satsissa se ainoa "oikea" hopeaketjujuttu. Mä kun en ihan hirveän innostunut ole kaikista käädyistä ja ketjuista, niin on jäänyt se puoli vähemmälle. Mutta oon mä jo arkistoinu tehtävien kansioon useammankin kiinnostavan ketjuohjeen, niin että ehkä niitäkin on tiedossa sit joskus.

    Kramox: Thank you! Niin minustaki! :)

    VastaaPoista
  30. Meni hetken aikaa kelaillessa, että "Elle Woods -ketju", tosi tutunkuuloinen, mutta jotenkin kuulostaa vähän eri jutulta kuin "Oili" tai "papuketju" - kunnes tajusin, mistä minä sen Elle Woodsin tunnen :D

    Ihkui bling-blingei!

    VastaaPoista
  31. Pakko kommentoida sen verran että tuo sananparsi "sulovileeni käy myös helmikaupassa" sai mieleeni niin loistavan mielikuvan että tässähän se taas huonompikin päivä kääntyy loistavaksi =)

    VastaaPoista
  32. Aivan todella kauniita koruja! ja muutoinkin todella ihastuttava blogi - saa aina vieraillessani hymyn huulille :)

    VastaaPoista
  33. On kyllä erittäin kauniita, voikun ois itelläkin aikaa opetella tekemään tommosia :)

    VastaaPoista
  34. Hopeaoksan blogin kautta tänne eksyin. Oonhan mä käynyt täällä joskun ennenkin, upeita neulomuksia ihastelemassa. Mutta että nyt myös upeita koruja <3

    VastaaPoista
  35. ihania. punasesta tykkään eniten. :)

    VastaaPoista
  36. Ihania koruja, varsinkin tuo "iian pitkä" vihreä! Mitä kuuluu Hertalle? Meillä on oma normaaliikokoinen karkeakarvainen mäykky ja ilmeet yms. ovat niiiin tuttuja!

    VastaaPoista
  37. Katri: Heh, voishan sitä sanoa suoraan blondin kosto -ketjuksi, mutta mä tykkään kuitenkin enemmän Elle Woods -nimestä. Ankkuriketju muuten suomeksi, mutta se on jotenkin äijämäisen proosallinen. Mulle siis mieluummin Elle Woods. :)

    Jennuska: Hyvä hyvä, iloa elämään! :)

    Karoliinanen: Kiitos kiitos kiitos! Sait just hymyn mun huulilleni. <3

    Enkuli: Tänks. Lisäaika ei ois pahitteeks täälläkään... :) Mutta minkäs sille voi että maailmassa on niin paljon mielenkiintoisia asioita, joista mä en vain voi pitää näppejäni erossa. Viimeisimpänä siis nämä hopeatyöt.

    Amalia: Voi kiitos! Löysin tieni sun blogiisi ja täytyy sanoa että samoin. Ihani koruja, vitsi kun oot taitava! Sait juuri yhden ihailijan lisää. :)

    Satu H: Mä arvasin että se on sun juttu! :)

    Aija: Hertta voi hyvin, kiitos kysymästä. Sillä taitaa olla murrosikä päällä, kun pitää joka asiasta vääntää. Vahtiominaisuudetkin on huipussaan: pöydältä putoava paperi on suuri turvallisuusuhka, samoin mikä tahansa ovikelloa muistuttava kilahdus telkkarissa. Molemmista vaaroista ilmoitetaan isännälle ja emännälle helkkarinoisella rähäkällä ja ulinalla, huoh.

    Mutta korvaukseksi doggie on kyllä edelleen yhtä suloinen ja rakastettava muilla osa-alueilla. Ja kyllä me päästään tasapainoon senkin kanssa että mitä saa haukkua, milloin ja kuinka monta kertaa. Siihen opetukseen vain kuluu rutosti lohta ja sinihomejuustoa. Jep, Hertta on kulinaristi. :)

    VastaaPoista
  38. Sulla on se onni että saat alelaarin helmetkin näyttämään upeilta.. mä en vaan osaa, eikä mulla ole viel inpiraatio nurkkaustakaan sille et voisin osata, ehkä syksyks..ehkä :)

    VastaaPoista
  39. Aivan mielettömän upeita koruja!!

    VastaaPoista
  40. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista