-->

31.1.2009

Lennä lennä leppäkerttu...

Leppäkerttusilmukkamerkit nähnyt työkaveri pyysi tekemään hänelle korvakorut sinisistä leppiksistä. Harjoituskappaleiksi tekemäni vihreät leppäkerttukorvikset näyttivät niin kivoilta, että pääsivät heti killumaan omiin korviini.

Green Ladybird earrings

Työpaikalla leppäkerttukorut herättivät enemmänkin kiinnostusta, joten siitä se ajatus sitten lähti...

A whole bunch of ladybirds

Nyt on valmiina kasa korviksia ja riipuksia, kaikissa materiaalina 925-hopea sekä käsintehdyt lasihelmet. Leppikset lepäilevät lehtialustoilla, jotka leikkasin kartongista ja maalasin vesiväreillä.

Red Ladybird earrings and pendant

Punaiseen settiin kuuluu korvakorut ja riipus.

Blue Ladybird earrings

Siniset korvikset eivät heti ensi näkemältä huuda "LEPPÄKERTTU!", vaan vasta lähempi tarkastelu paljastaa helmen olevan muutakin kuin sininen.

Green Ladybird earrings

Onkos vihreät leppikset jokin myrkyllisempi laji? Näistä saisi sitten vähän jännitystä korvanjuureen. :)

White Ladybird earrings

Albiinoleppikset.

Pink Ladybird earrings

Hentoa, hieman läpikuultavaa vaaleanpunaista. Herkkispari!

Pink Triple-Ladybird pendant

Kolmoset. Roikkuva pitkä riipus, jonka koristeena on pieni irrotettava silkkirusetti.

Pink Ladybird pendant

Tämä on ehkä söpöin kaikista: vaaleanpunainen leppäkertturiipus kera silkkirusetin.

Osa koruista on tehty tilauksesta työkavereille, vapaita koruja voi tiedustella sähköpostitse (sisainen.villapaita(a)netti.fi)

33 kommenttia:

 1. No eikös vaan! Mun mielestä nuo on hirmu söpöjä. Olkoonkin että ehkä vähän lapsellisia, hauskoja ainakin. :)

  VastaaPoista
 2. Söpöjä ovat ja tuo lehtitaustaidea on hauska :)
  Mäkin tein muinoin samaisista vihreistä leppiksistä itselleni korvikset, mutta en vaan oikein osannut käyttää niitä. Nykyään olen melkein täyspäiväinen nappikorvisihminen.

  VastaaPoista
 3. Suloisia ovat, mutta kun en käytä korviksia... Mutta jos sinulla sattuu olemaan ylimääräisiä silmukkamerkejä, niitä voisin haluta.

  VastaaPoista
 4. Alpiinoleppikset <3 Ja sinulla on kaunis käsiala :)

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi miten veikeitä! Tää on joku deja vu tai bon voyage: Marimekon alesta tarttui nimittäin just mukaan puna-mustaa leppistyyppistä Pirput Parput -kangasta, ja kun avaan Google readerin, niin nää hyppää ruudulle. Mahtavia!

  VastaaPoista
 6. hanna_h: Oon iloinen että keksin tuon lehtitaustan. Niitä oli kiva tehdä ja siinä kelpaa leppisten köllötellä. Vain kirvat puuttuvat. :)

  Mäkään en yleensä käytä riippuvia korviksia, mutta nämä on sen verran lähellä korvaa etteivät pahemmin häiritse. Kolme leppiksen jono korvasta roikkumassa oliskin jo sitten toinen juttu... ;)

  Matleena: Kyllähän mä voin silmukkamerkkejäkin tehdä. :) Laitahan sähköpostia!

  Nunt: Kiitos! Mun käsiala tuntuu vaihtelevan päivän, fiiliksen ja väymystilan mukaan. Jos oikein keskityn niin nättiä tulee, mutta kiireessä hutaistuista ostoslistoistani en saa itekään selvää. :P

  Elli: Kiitos!

  Katri: Ha, se on kismet, kohtalo! :D Hauskaa se pirput parput -kangas muuten, oiskohan meidänkin paikallisessa Marimekossa tuota alessa ja pitäisköhän munkin...:)

  Villapakka: Ne on kyl mahottoman veikeitä, osalla kun on melkoisen kierot silmät mutta sitäkin sympaattisempi tuijotus. :)

  VastaaPoista
 7. Lehdet kruunaa tuotteet hauskasti. Leppikset on suloiset.

  VastaaPoista
 8. Ihania. :o) Mullas lähti vähän käsistä Villihelmessä ja nyt meillä asuu lauma kaloja, hedelmiä, kilppareita, kiinalaisia kissoja.. :D

  VastaaPoista
 9. Ihanasonja: Kiitos kaunis ja kumarrus päälle. Lehtien tekeminen oli kyllä hauskaa, kun siitä on niin pitkä aika kun olen viimeksi vesivärejä käyttänyt. Mukavaa puuhaa, joka vie kyllä mennessään. Niin kuin nää koruhommatkin. :)

  Samma: Niin on! Semmosia reiluja ja ystävällisiä kavereita. Onnenamulettejakin, ehkä? :)

  makepeace75: Kiinalaiset kissat, oih! Ne on ihania kyllä. Niin kuin oikeestaan kaikki helmet. Ja hopea. Ja kivet. Mulla on kans lapanen melko höllässä kun helmikauppaan pääseen, niin että tiiän kyllä tunteen. :D

  VastaaPoista
 10. Upeita koruja ja tuo lehti-idea sai hymyilemään!:D

  VastaaPoista
 11. Voi ne on niin suloisia :)

  VastaaPoista
 12. Voi ei! Aivan maailman suloisimpia korviksia... Ehdottomasti "haaveena tuommoiset" listalle. :) Oot kyl mahottoman taitava!

  VastaaPoista
 13. Voi vitsi että nää on sööttejä! Takuuvarmoja "piristeitä" päivään. :)

  VastaaPoista
 14. Siellähän on kunnon leppisten invaasio!..
  Leppäkertut on edelleenkin kivoja, ja tuo lehtitausta on tosi hyvä ja hauska idea :)

  VastaaPoista
 15. Ihana idea!
  Tosi hienoja...minun vetoaa eniten punainen riipusleppis:o)

  VastaaPoista
 16. Oi ihanuuksia! Alan vaihto mielessä? ;)

  VastaaPoista
 17. söpösiä, kiinnityspohjakin on loppuun asti mietitty ja juuri leppiksille sopiva.

  VastaaPoista
 18. Vampira: Dängjuu!!! :)

  Andra: Eiksjuu?! :D

  Anna-Kaisa: Jotkut haaveet on hyvinkin helposti saavutettavissa... ;)

  Miia: Kyllähän nää nostaa hymyn huulille. Vaikkei näitä ite näekään kun ne korvissa killuu, niin keskustelukumppanin ilmeistä voi lukea paljon. :P

  PaulaL: Joo, voisi sanoa että meillä on melkoinen hyönteisongelma. :D Näitä lasisia ötököitä mä tosin voisin ottaa meille enemmänkin. Lehti-idea on ihan omani, ja mä olen siitä kovin ylpeä. Hiii! Lasihelmen koukkuun kieputus ei ole erityisen luovaa, joten ehkäpä noissa lehdissä on enemmän mun omaa kädenjälkeäni. :)

  Iinu: Peruspunainen on kyllä "leppismäisin", tietysti. Tulee heti mieleen kesä, mansikat ja vihreät koivut. Ja sit pitää tietty lallattaa että "lennä lennä leppäkerttu ison kiven juureen..." :)

  MaaritH: M. Nykästä siteeraten: ainahan se on mielessä mutta hypätään nyt ensin. :D Hyppäämisellä mä tarkoitan ehkä tietyn tavoitteen saavuttamista työelämässä.

  Ja koruhommia en tosiaan osaa riittävän hyvin että ees haaveilisin ammattilaisuudesta. Kyllä ne on ihan muut bloggaajat jotka vois vaihtaa ammattinimikkeensä korutaiteilijoiks. Minoon vaan tylsä DI. :)

  Päivi: Onpa kiva kuulla että lehti on muidenkin mielestä hauska ajatus. Pitäähän korulla olla sopiva alusta, ja kun kerran korukin on käsityötä niin miksei pohjakin. Ja niitä on kiva tehdä, siis sekä lehtiä että koruja. :)

  AnniKainen: Nii-in! :)

  VastaaPoista
 19. Oioi kuinka ihania, juuri niin lapsellisia kuin kuuluukin olla!! Minun korvareiät ovat laajentuneet jonkin verran (tarkoituksella siis ü), joten tavallisia korviksia ei tule käytettyä, mutta olisin oikein innokas kantamaan leppiksiä sellaisina laajennuskoruina, joko menet sellaisia puuhaamaan? :) Nehän näyttäisivät (ainakin kuvitelmissani) siltä, kuin leppis olisi laskeutunut korvanlehdelle lepäilemään... söpöä! :)

  VastaaPoista
 20. Ihania :). Nauratti tälleen aamupuolikuudelta sunnuntaina ku noita kattelin, se on aika paljon se ;).

  VastaaPoista
 21. Nää on hauskat, mä rrrrrakastan leppiksiä ja olen täyttänyt oman punaisen kuplavolsun niillä ja hää onkin kuplalerttu.

  VastaaPoista
 22. Oli pakko tulla katsomaan, että oletko ehtinyt tehdä viikonlopun aikana noita :). Söpöläisiä kaikki, mutta söpöimmät ovat kyllä juuri nuo pikku kolmoset, jotka adoptoin ah niin mielelläni itselleni. Ja sitten käyätn niitä loppuikäni enkä kasva koskaan aikuiseksi :)

  VastaaPoista
 23. Ihania koruja! Laitoin s-postia :)

  VastaaPoista
 24. these are adorable. I love the green ones. are you selling them?

  VastaaPoista
 25. Usi: No ne laajennuskorut vielä puuttuu valikoimista, sorry. :) Ois kyllä hauskannäköiset varmasti. :)

  Lotta: Heh, hyvä jos meni suu hymyyn. Itellä vois olla tahmeeta noin aikaisin aamull, oli leppiksiä tai ei. :)

  Amalia: Kuplalerttu, hiii! :D :D :D

  Elisa: Ihanaa jos on mieleinen riipus! Saat sen heti huomenna, niin että voit heti lakata aikuiseksi kasvamisen. Siis välittömästi. :)

  JohannaS: Kiits! Pian sullakin on leppiksiä lemmikkeinä. ;)

  Zebraknits: Oh I forgot to write a few lines in English! Sorry, my bad... Yes, I'm selling these (in a small scale, not trying to make a living out of them). The ladybirds are handmade glass beads (not made by me) and the findings are sterling silver. If you would like to get a pair of your own please email me: sisainen.villapaita(a)netti.fi

  VastaaPoista
 26. Ihania. Ovat. He :D Lehdet on varsinkin aivan loistoidea!

  Leppikset AINA pissas mun kädelle ku yritin lennättää niitä pienenä. Yäks :P Ja kyllä meillä ainakin joskus löytyi pihasta vihreitä mutanttileppiksiä. Ne oli kyllä tosi pieniä ja niillä oli vaan pari pilkkua. Raakoja vielä, luulen ma.

  VastaaPoista
 27. voi että nuo on kyllä nin ihania. :)

  VastaaPoista