-->

12.3.2008

Erittäin hyvä ellei täydellinen

Tangled Yoke cardigan
Malli: Tangled Yoke Cardigan by Eunny Jang, Interweave Knits Fall 2007.
Lanka: Novita Wool, 480 g.
Puikot: vartalossa ja hihoissa 3,5 mm, kauluksessa 3,0 mm, kauluksen päättelyssä 2,0 mm, nappilistoissa 2,5 mm.

Tein ohjeeseen muutamia säätöjä:
- Paksumman langan vuoksi neuloin koon 38" silmukoilla saadakseni 42"-kokoisen neuleen.
- Lisäsin pituutta reippaasti: vartalokappaleessa neuloin 14 cm ylimääräistä suoraa osuutta kavennus- ja levennyskohtien väliin, hihoihinkin tuli lisää pituutta viitisen senttiä.
- Aloitin lisäykset hihoissa vasta 14 cm kohdalla, koska en pidä kapeista hihansuista. Ohjeen mukaan levennykset olisi aloitettu jo 3 cm päässä hihansuusta.
- 11 nappia yhdeksän sijasta.
- Ompelin satiininauhan nappilistan nurjalle puolelle, jotta napit pysyisivät jämäkämmin paikoillaan. Napinläpien puolelle en kiinnittänyt nauhaa, koska se pysyy kuosissa muutenkin.

Tangled Yoke cardigan - all buttoned up

En tiedä oonko mä jättiläinen vai IK:n mitat kääpiöille, mutta jos en olisi lisännyt pituutta hurjasti niin oisin saanut napamallisen ja 3/4-hihaisen villiksen. Toisaalta leveyssuunnassa väljyysvaraa mallissa tuntuu olevan reilusti, mutta onneks tein pienemmän koon mukaan. Omien modausten ansiosta mulla on nyt mittojen mukaan tehty neuletakki, joka istuu loistavasti ja on juuri oikean pituinen. Malli on kuitenkin hyvin suunniteltu ja ohje selkeästi kirjoitettu, ja pienet paremman istuvuuden takaavat muutokset oli helppo tehdä. Mun malliselle ja pituiselle ei naisten standardimittojen 168+-4 cm mukaan suunnitellut vaatteet tosiaan aina istu, joten ohjeiden modaaminen on tuttua puuhaa.

Tangled Yoke Cardigan - button

Tässä neuleessa on kaikki kohdallaan; yksinkertaisen kaunis ja silti mielenkiintoinen malli (tarkoitan neuletta, en poseraajaa :D), istuvuus, täydellisen pituiset hihat, kauniit vanhat napit ja upea tummanturkoosi väri. Kyllä kannatti odottaa että oikea malli tuli eteen, niin että sain vihdoin yhdistettyä petroolit Wool-kerät ja täsmälleen saman väriset suloiset puiset kukkanapit. Yksi tusinasta on vielä jäljellä, mutta lankaakin on vielä puolisen kiloa, niin että eiköhän napille paikka löydy.

Tangled Yoke Cardigan - open

Eikä villatakki valmistunut yhtään liian myöhään, vaikka eilinen auringonpaiste enteilikin jo kevättä. Mä meinasin nimittäin jäätyä kalikaksi kuvia otettaessa. Ilme ei siis ole seesteinen ja silmät ei katso haaveillen kauas, vaan mä olen hyytynyt tuohon asentoon ja silmänesteet on jäätyneet vaikka kuvia räpsittiin vain muutama minuutti. Vieläkin korvissa humiseen järveltä puhaltanut viima, hrrr. Taidan siis edelleen pysytellä talvineuleiden ja villalankojen parissa ja jätän kesänöpsyt odottelemaan lempeämpiä säitä.

76 kommenttia:

  1. Vallan ihanan kaunis ja sopiva villatakki!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä siitä tuli täydellisen kaunis !
    Ihana väri, malli ja kaikki.
    Sopii tosi kauniisti muuten tuo petroli sun punaisiin hiuksiin.
    Visualisoisin myös kynähametta ja sotkuista nutturaa neuleen kylkiäisiksi sulle.
    *taputtaa seisaaltaan*

    VastaaPoista
  3. Oi kuinka kaunis! Malli on kyllä näyttävä (sekä neule että poseeraja). Petrooli oli paras woolin sävyistä, harmi että lopettivat. Vähäks muuten sopii hyvin sun tukan väriin

    VastaaPoista
  4. Aivan uskomattoman upea! Väri on just täydellinen. Sopii kauniisti tuohon talvimaisemaan.

    VastaaPoista
  5. Upeaa! Fanfaareja! Ja kuvat on niin hienoja ja harmonisia, Malli on myös tosi kaunis (ihanasti hiukset:). Ite kanssa sain lisätä tota pituutta ihan hillittömästi, lyhyitä nuo ameriikkalaiset...

    VastaaPoista
  6. Aivan mielettömän upea!

    Olen itse metsästänyt syksyn IK:ta joka paikasta (tilaukseni olisi pitänyt alkaa siitä numerosta, mutku lehdet loppuivat kesken...), turhaan, kun en sentään eBayn ja Huudon mielettömiä hintoja yhdestä lehdestä rupea maksamaan. Nythän Tangled Yoke olis erikseen myynnissä, mutta mulla periaate pitää: koko lehti tai ei mitään... :D

    VastaaPoista
  7. Hepsi: Tattista, minä oon niin iloinen tuosta lopputuloksesta että tekis mieli huutaa hiiiiii! :)

    WeirdRockStar: Niin onkii, täydellinen. Hiukset ja villis toimii loistavasti yhdessä, ja kynähame ja iso löysä nuttura toimis varmaan huomattavasti farkkuja paremmin TYCin kanssa. Kiitos vinkistä, menee kokeiluun heti huomenna!

    Totoro: Kiitän! Välillä kyllä harmittaa Novitan värien lyhyt myyntiaika, tai siis se että koko kartta menee uusiksi pari kertaa vuodessa. Petrooli oli mun suosikkiväri, onneks sain ostettua vimpat kerät Tapion kaupasta viime syksynä. Kun sopii hiuksiinkiin niin kivasti. :P

    Heidi: Kiitokset! Kuvaaja jaksoi räpsiä vaikka näpit jäätyikin, mutta tän kuvaussession jälkeen uuden kameran ostopäätös sai lisätukea. Järkkärillä sais valoisuuden ja tarkennukset kohdalleen, eikä tarvis aina Picasan kanssa yrittää pelastaa suttuisia kuvia.

    Jaana: Tötötötöttöröööö! Taputtelen täällä itteäni olalle ja paisun ylpeydestä. :)

    Kaisa: Mä tilasin IK:n kesällä, ja onneks sain syksyn lehden vaikka ensin meinasivat myydä mulle ei-oota, kun en kerinnyt ekan painoksen tilaajajoukkoon. Ihan fiksua IK:lta tarjota loppuunmyytyjen numeroiden malleja erikseen, mutta onhan lehti aina lehti. Onnea metsästykseen!

    VastaaPoista
  8. Kyllä sulle farkutkin sopii kuin rusinat pullaan!
    Ja toi tukkahärveli on aivan ihana!
    Mun vain täytyy aina jodlata vintagen ilosanomaa eteenpäin. Se on sairaus.
    Ja Vatevan pohjoismaisen mittataulukon mukaan kyllä täällä ylhäällä pohjoisessa todella on paljon pidempiä selkiä kuin eteläisemmän euroopan mittataulukoissa.
    (Itse päädyin piirtämään omat peruskaavat saksalaisten mittataulukoiden pohjalta, selkäni kun on ainakin 10 senttiä pitkä ja kädetkin loppuivat aina lyhyeen.)
    Joten varmastikin käyttämälläsi ennakoimisella sait noin hurjan hyvän istuvuuden villatakkiisi.
    *taputtaa edelleen seisaaltaan*

    VastaaPoista
  9. Mun mielestä toi malli on ihana ja sun toteutus on tosi hieno!

    Mulla jäi kanssa toi numero tulematta, vaikka tilasin kesällä ja sen lapun mukaan toi numero olis pitänyt tulla. Harmittaa tosi paljon kun siinä on muitankin kivoja malleja!

    VastaaPoista
  10. Tosi kaunis villatakki! Ja kiitos kaikista listaamistasi muutoksista, itse yritän kyhätä tuota mallia lähitulevaisuudessa 183 cm kroppaani, joten ylimääräistä kerrosta joudun varmaan minäkin tekemään.

    VastaaPoista
  11. Älyttömän kaunis kokonaisuus. Väri, malli ja koko osuvat just nappiin. Sopii kantajalleen kauniisti. Olen ennekin ihaillut tätä mallia, se on niin klassisen kaunis.

    Huikeita kuvia. Hienot värit.

    VastaaPoista
  12. WeirdRockStar: Oot kyllä ihan oikeassa sen vintagen kanssa, ja tää neuletakki sopis just passelisti 1950-lukuisten naisellisten vaatteiden kanssa. Ja remmikengät jalkaan, oih!

    Tää hiusmalli on yks suosikkeja, koska a) se nopeuttaa aamutoimia, koska laitan sormikiharat pinneillä yöksi ja ne tarvii aamulla vain purkaa, b) kiharapehko mukautuu muutamalla hiuslenksulla tai pinnillä nöyrästi mutta ilmavasti ja c) pysyy koko päivän kiukuttelematta kuosissa ilman liikoja lakkoja. Näin.

    Salla H: Kiitos! Mulle ne lähetti tuon numeron jälkijunassa, vaikka olivat jo ilmoittaneet ettei sitä enää saa. Kai mä valitin riittävän monta kertaa, niin että katsoivat parhaimmaksi pistää lehden tulemaan kun uuden erän saivat.

    Merru: Ole hyvä vain, hyvä jos on jotain apua noista merkinnöistä. Mä oon 175-senttinen, ja jouduin tosiaan lisäämään pituutta urakalla. Sun kannattaa kyllä varata lankaa vielä reilummin, ellet sitten tykkää lyhyistä malleista. Ihme juttu toi pituus, luulis että jenkeissäkin asuu yli 160-senttisiä naisia... :)

    Annikainen: Kiitos, kiitos ja kiitos! Välitän kehut kuvaajalle, niin saan motivoitua sitä hommiin vielä toistekin. ;)

    VastaaPoista
  13. Erittäin kaunis ja hyvin modattu takki!!

    VastaaPoista
  14. ihana.

    Muuten oon aika sanaton... (hemmetin blogger kadotti mun pitkän kommentin!)

    VastaaPoista
  15. Ihan järkyttävän ihana neule! Väri, napit, istuvuus ja kaikki just eikä melkeen:)

    VastaaPoista
  16. On, on kaunis! Ja sopii niin mainiosti sun tukan väriin tuo petrooli :D Iih!

    VastaaPoista
  17. Wow! Phantastic!

    VastaaPoista
  18. Ihana ihana ihana! Upean värinen, ihana malli ja todella kaunis lopputulos!

    VastaaPoista
  19. Tosi ihana takki, ja kaunis malli siellä sisällä. :-) Neuleen väri sopii tosiaan aivan mainiosti hiustesi väriin.

    VastaaPoista
  20. Todella upea neule! Ja sinä oot kaunis!

    VastaaPoista
  21. Voi todellakin täydellinen neuletakki sentään! Ihanaihanaihana! Ja ihanat kuvatkin, kannatti jäädyttää silmänesteet ;D Mä bongasin Näsinneulankin taustalta! Tää ois ihan kade noin ihanasta neuleesta, mut vaan positiivisesti kade, piiskaa itseäänkin tekemään enemmän isoja neuleita eikä vaan sukkia ja pipoja!

    VastaaPoista
  22. JohannaL: Kiitos kaunis!

    Villanne: Kiitos. Modauksia oli pakko tehä, mutta onneks tarvittavat muutokset oli helppo suunnitella ja toteuttaa. Joskus joutuu laskeen liiankin kanssa että sais mallin muutettua omiin mittoihin, mutta tää meni kuin tanssi. Hyvä malli siis. :)

    Villasukka: Niin on! (Saahan omasta työstä olla ylpeä, saahan? :D)

    Sannero: Blääh, tiedän tunteen. Blogger on joskus ärsyttävä, mutta ei anneta sen haitata, terveiset tuli perille lyhyinäkin. :)

    Tiina: Jeps, todellinen käyttöneule. Sopii farkkujen kanssa, ja varmaan on vielä parempi hameen ja saappaiden kera. Huomenna konttorilla testiin... ;)

    Neja: Jei, kiitosh! Olen niin kovin onnellinen petroolissani. Ja noi napit ON. Iih! :D

    Kio: Tack tack!

    Jatta: Dänjuu mai frend. Mun tukka haluaa lisää tän väristä lankaa, tai siis neuleita, öhh. Onneks on jemmassa vielä jonkin verran, ettei tuu suru puseroon. Tai siis tukkaan. Eiku..? :P

    Tanja: Thanks so much!

    Vampira: Samaa mieltä, tässä on kaikki kohdallaan. Malli on tasapainoinen ja ohje hyvin kirjoitettu. Tätä oli ilo neuloa.

    Terhi: Kiitos! Kiva kuulla että takki sopii mulle muidenkin mielestä. Ois se kauhiaa että näkis peilistä ihan eri asioita kuin kaikki muut. Tai sit muilla olis tosi hauskaa ja ite olis tyytyväinen kun sais ihmiset iloisiksi. :)

    Susanna: Tyytyväisyys heijastuu ulkokuoreenkin, ja tän neuleen kans ei voi olla kuin onnellinen. :)

    Marsvin: Hih, silmä liikkuu jo melkein normaaliin tahtiin. Ihanaa kun saa aina välillä kuvaajan mukaan ja ehtii valoisalla ajalla hyviin kuvausmaisemiin. Flickrin kuvissa tosiaan on myös se Tampereen tuntomerkki. Määhän oon Mansen likkoja, niin että maamerkki saa välillä näkyä kuvissakin. ;)

    VastaaPoista
  23. Todella kaunis neuletakki sekä väriltään että malliltaan! Sama malli olisi tarkoitus minunkin toteuttaa heti, kun vain löydän itseäni miellyttävän langan ja keskeneräisten töiden pino on pienempi.

    VastaaPoista
  24. Sanoisin kyllä että täydellinen! Väri on mahtava ja sopii sinulle hyvin. Hieno toteutus!

    VastaaPoista
  25. Se on ihana. Näyttää paljon paremmalle ku originaali.

    VastaaPoista
  26. Tess: Tätä oli kyllä kiva tehdä, niin että kannattaa tosiaan laittaa tekolistaan muiden jatkoksi. Heh, mun keskeneräisten pino pieneni juuri yhdellä, jei! Nyt mulla on lupa aloittaa ihan mitä vaan ja vaikka monta kerralla. :)

    Tytti: Kiitos! Tää väri tuntuu miellyttävän sen verran monia, että pitäis varmaan laittaa Novitalle vetoomus saada petrooli takas värikartalle. :P Tai sitten pitää vain nöyrästi opetella ite sekoittamaan reaktiiviväreistä oikea sävy ja hankkia isompi värjäyskattila...

    Tikru: No jopas, kiitosta kiitosta! Originaali on ehkä hieman, hmm, kaurapuuromainen. Tää on ehdottomasti enemmän mun makuun, vähän paksummasta langasta, tyköistuva ja mitat kohdallaan.

    VastaaPoista
  27. Upea, väri, neuleen istuvuus, seesteinen malli (en tarkoita neuletta) :-) ja maisema. Olen vaikuttunut!

    Lehdessä tää malli oli vaisun näköinen, johtuikohan väristä, mutta kun tämän petroolin version nyt näin, taidanpa laittaa projektin muhimaan.

    Aina niitä IK:n malleja täytyy pituudessa venyttää, napamittaisia useimmiten ohjeissa, en ymmärrä miksi, kun kuvissakin jotkut näyttää kinnereiltä.

    Onnea täydellisestä villatakista!
    t. aivan anonyymi

    VastaaPoista
  28. kauniita kuvia kauniista neuleesta!

    VastaaPoista
  29. Todella kaunista :) Herkkiä kuvia. Pistetään Novitalle vetoomus petroolin takaisintulemisesta :)Aina parhaat värit lopetetaan ja tilalle tulee hempeitä ja ällöjä värejä.

    VastaaPoista
  30. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  31. Ähh, mitähän mä sohlasin tossa äsken, kommentti häipyi ties minne...

    Helena: Hih, kiitos! :D

    Aivan anonyymi: Hienoa jos mun versioni sai TYC:n toteutuslistalle, tai ainakin askeleen sinne päin. E

    n minäkään ymmärrä miksi IK:n neuleiden pitää olla niin lyhyitä. Kai ne on joidenkin standardimittojen (ja amerikkalaisen maun?) mukaan tehty, mutta onhan se vähän hölmöä että ne näyttää heti mallien päällä liian lyhyiltä. No, harvemmalle kai ohjeiden mitat sopivat ihan sellaisenaan, joten joku aina joutuu muokkaamaan. Tuleepahan sitten mittojen mukaan tehty neule! :)

    Joko: Kiitos! On aina mahtavaa kun saan miehen mukaan kuvaamaan. Vaikka sen kärsivällisyys ei riitäkään kuin parin minuutin räpsimiseen, niin silti kuvat on miljuuna kertaa parempia kuin mun yksistäni itselaukaisijan ja jalustan avulla jossain sisätiloissa napatut yritelmät. :)

    Hansu: Novitalle meiliä vaan, vaikka mä kyllä luulen ettei se paljonkaan vaikuta. Meitä on niin moneen junaan värimakujenkin suhteen, niin että kai ne yrittää taaplata perinteisen ja trendivärien keskiviivaa ja pelaa joskus vähän liikaakin varman päälle.

    VastaaPoista
  32. Hui mikä kommentti vyöry mutta ihan aiheesta. Neule on aivan upea ja kuvat ovat todella kauniit ! Onnittelut täysin nappiin menneestä suorituksesta !! :-)

    VastaaPoista
  33. Upea! Todella kaunis neule ja istuu kuin hansikas. :o) Sopii just sulle.

    VastaaPoista
  34. Mitään uutta ja rakentavaa ei ole sanottavana, joten toistellaan edellisiä :). Kaunis, kaunis takki, simppeli mutta silti siinä on sitä jotain. Josko petroolina on komea, niin tämähän näyttäisi aivan älyttömän hienolta munakoisonvärisenä... siis ainakin minun vaatekaapissani.

    VastaaPoista
  35. Marika: Kiitos! On kyllä pitkään aikaan paras fiilis neuleen valmistumisesta. Happy! :)

    Krentu: Thanks! I really really love it (and I'm not ashamed to shout it from the rooftop). :)

    Tui: Tänks! Sun ruskea versio on myös upea, kävin vaklaamassa siitä aina välillä rakenneapua neulomisen edetessä, niin että kiitokset! :)

    Makepeace75: Like a glove tosiaankin, ja hyvä niin. Mä en tykkää laatikkoneuleista, ne saa mut näyttään ihan muodottomalta jauhosäkiltä, niin että parempi tehä vartalonmyötäisiä ettei oo erehtymisen vaaraa. ;)

    Inka: Eipä tässä itelläkään paljon omaperäistä sanottavaa ole, joten jatkan samalla linjalla: KIITOS! :P Munakoiso kuulostaa hyvältä, eikös sekin ollut Novitan värikartalla samoihin aikoihin petroolin kanssa...? :) No, onneks maailmassa on muitakin valmistajia kuin Novita, niin ettei ne värit kesken lopu vaikka kotimainen valmistaja vaihteleekin karttaa tiuhaan tahtiin.

    VastaaPoista
  36. ihana! sehän nopsasti valmistui!

    VastaaPoista
  37. O_O Pitänee suunnitella jonkinlainen ryöstöretki tuon neuletakin kaappaamiseksi! Ihana, just mun näkönen (paitsi, ettei se tän 25+ masun päälle mahdu, mutta myöhemmin) ;)

    VastaaPoista
  38. Kaunis! Ei tässä muuta voikaan sanoa.

    VastaaPoista
  39. Hienot kuvat! Näissä silmä lepää... :) Villatakki on aivan täydellisen värinen sulle.

    VastaaPoista
  40. Oih, tosi nätti neule! Ja just sopivan kokoinen.

    VastaaPoista
  41. Aivan ihanan näköinen neuletakki!

    VastaaPoista
  42. Se ON erittäin hyvä ja täydellinen!

    Musta tuo näyttää paaaaljon mielekiintoisemmalta kuin alkuperäinen, johtuuko sitten väristä vai mistä.

    VastaaPoista
  43. hieno! Ilma näyttää kylmältä, mahdollinen kiilto silmissäsi siis on jäätä. ;-P
    Takki on kaunis ja kuvat hienoja jälleen kerran. Täällä blogistaniassa näkee niin kauniita kuvia neuleista, että ei voi kuin ihmetellä miksi neulekirjojen kuvat ovat yleensä niin rumia ja mielikuvituksettomia, yäks.

    VastaaPoista
  44. Tosi, tosi upea takki. Hienoa! Omat petrolinväriseni vielä odottelevat, mutta onneksi keksin vihdoin, minkälaisen neuleen niistä oikeasti haluan.

    VastaaPoista
  45. Satu H: Ois valmistunu nopsamminkin, jos oisin ottanut tekeleen mukaan pari viikkoa sitten viikonloppumatkalle. 10 tuntia junassa neulomista meni hukkaan, kun päätin kantaa mukana pienempää työtä eli oranssi myssyä. Sitä siis, joka menee purkuun.

    TYCiä tein rauhassa, useampien neulomattomien päivien kera aikaa meni jotain kolmisen viikkoa. Intensiivisellä tahdilla valmista ois varmasti saanut alle viikossa, mutta mikäs kiire tässä, hiljaa hyvä tulee. :)

    Siina*K: Kyllähän tää vois mjkautua masuunkin, jos vähän lisäis sivuun mittaa. Tai sitten vain yhdistää palmikkokaavion johonkin paremmin sopivaan alaosaan. Vaikka sulla taitaa nyt olla vauvanvaatteet fokuksessa... :)

    Pikku_kettu: Kiits!

    Elli: Mä tykkään kans. Värimaailmakin sointuu hyvin yhteen, jäisen järvimaiseman sinisyys antaa harmonista taustaa takille ja tukalle. On se vaan ihanaa kun saa joskus jonkun muun ottamaan kuvia. Kauniita paikkojahan maailmasta löytyy, mutta yksin on vähän vaikea ottaa hyviä kuvia pelkän jalustan ja itselaukaisijan kanssa.

    Katri: Tää kyllä istuu hyvin, vaikka itse sanonkin (on nytkin päällä ja lämmittää ihanasti). Säkit ei sovi mulle, näyttäisin vain suurelta pallolta niissä, joten tyköistuvat rulaa täällä! :)

    Pirren: Tänks. Mustakin tämä on ihana, kannatti ehdottomasti tehdä.

    Soile: Värillä on väliä, ihan oikeasti. Mä saatan sivuuttaa jonkin ohjeen yökäten, jos se on toteutettu vaikka mintunvihreänä. Ja sit kun nään siitä mun makuuni sopivan värisen version niin innostun heti.

    Väri muuttaa monesti mallin luonnetta tosi paljon. Onneks on Ravlery, niin saa helposti nähdä erilaisia vaihtoehtoisia toteutuksia samalle mallille.

    TuijaM: Juu, pupillit oli lähes lasittuneet kun puhuri kävi voimalla Näsijärveltä. :D

    Samaa kuvien köyhyyttä oon joskus itekin ihmetellyt neulekirjoja ja lehtiä selaillessa. Ja vaikka tajuankin, että kuvien painatus on kallista, niin silti mun mielestä ohjeissa pitäis ehdottomasti olla useampi kuin yksi kuva. Sitten on se toinen ääripää, että kirjan/lehden kuvat on valokuvina hyviä/taiteellisia/kauniita, mutta itse neule on jotenkin sivuosassa, niin että yksityiskohtia ei erota lainkaan.

    Anne K-R: Mä odotan innolla sun petroolien tulevaa olomuotoa. Sun palmikkototeutukset on jotain niin upeaa, että jotain superhienoa petrooleistakin varmasti ilmiintyy. Ei mitään paineita kuitenkaan... :P

    VastaaPoista
  46. Voi kaunista, kaunista! Niin neule kuin mallikin!

    VastaaPoista
  47. Otsikkosi kertoo kaiken. Syvä kumarrus.

    VastaaPoista
  48. Siitä tuli tosi hieno. Kyllä pieni ohjeen muokkailu ja ajatteleminen kannattaa, ennen kuin alkaa paahtaa. Sopii sulle ihan täydellisesti.

    VastaaPoista
  49. Tiina: Kiitos! :)

    Rva Oranssi: Kiitos kiittämästä!

    Maijamirjami: Näinhän se on, kannattaa aina hieman muokata jos jo etukäteen epäilyttää mittojen sopivuus itselle. Pienellä vaivalla iso ilo!

    VastaaPoista
  50. So beautiful!! I love the colour.

    - Julie

    VastaaPoista
  51. Ihana! Väri sopii täydellisesti ja neuleen mitoitus on tosi onnistunut. Täydellinen.

    Näyttää paljon paremmalta kuin alkuperäinen.

    -e

    VastaaPoista
  52. Siitä tuli melko lailla täydellinen. Onneks olkoon :).

    VastaaPoista
  53. Samaan kuoroon liityn minäkin. Kaunis ja täydellisen sopiva.
    Taito muokata mallia itselle sopivaksi opitaan kait vain kantapään kautta...

    VastaaPoista
  54. Ei tässä voi muuta kuin toistaa jo monta kertaa sanottua; ihana neule! Se on kyllä sulle aivan täydellinen, istuu kauniisti ja aaah on niin kauniin värinenkin!

    VastaaPoista
  55. Julie: Thanks! I'm in love with my cardi, and especially the awesome colour. So happy! :)

    -e-: Minä kiitän. Tämä on kyllä harvinaisen onnistunut projekti istuvuuden, värin ja mallin kannalta. Lisää tällaisia onnistumisen tunteita, kiitos! :)

    Lotta: Nii-ih! On se vain niin ihana! :P

    Tiiina: Näinhän se on, yrityksen ja erehdyksen kautta ne modaukset oppii tekemään. Ja vaikka joutuis vähän purkamaankin, niin lopputulos palkitsee.

    Colibridreams: Kiitos kauniista sanoista! Menköön sitten itsekehun piikkiin, mutta oon ihan tasan samaa mieltä. ;) Eunnyn malli on ihan mahottoman nätti, ja Novita on onnistunut värjäämään langan ihan täydellisen väriseksi. Ei kai näistä voi saada kuin hyvää aikaiseksi.

    VastaaPoista
  56. Tässä sen näkee! Lehdessä malli ei sytyttänyt oikein, mutta sun modauksilla se on täydellinen. Laatutyötä taas!
    Sä olet kaunis petroolinvärisessä, toki muutenkin. :)

    VastaaPoista
  57. Tarja: Kiitos frendu, onpas mukavaa luettavaa! Hymy! :)

    VastaaPoista
  58. Valtava määrä kommenteja, mutta täytyy laittaa vielä yksi. Todella ihana tämä tai siis tämäkin neuleesi. Upeasti nuo tekemäsi neuleet kyllä sopivatkin sinulle.

    VastaaPoista
  59. Jummi jammi, kyllä tuo minusta on ihan täydellinen...erittäin hyvä EI riitä!

    VastaaPoista
  60. HIMOIHANA!
    Vähän tuli hassu olo, kun joku aika sitten pyörittelin omia petrooliwooleja ja mietin, että mihin ne riittäis.. Tuo samainen takkimalli oli mietinnässä pitkään ja on sun oman nähtyäni todellakin se paras vaihtoehto. Lankaa vaan on liian vähän :(
    ONNEKSI sä olit tehnyt omasi etten lähtenyt edes yrittämään tuolla mun kerämäärällä. Olis seurannut vaan itkua ja hammastenkiristystä.
    Mä sanon vielä kerran: HIMOIHANA! ja heittäydyn tekemään aaltoja.

    VastaaPoista
  61. Aivan mahtava takki!
    Joku on sitten niin taitava. Värikin on tosi kaunis.

    VastaaPoista
  62. Kaunis takki. Ja tuo väri sopii kyllä sinulle täydellisesti.

    VastaaPoista
  63. Upea! Leveämmät hihansuut näyttävät tosiaan hyvälle!

    Mä sitten tykkään noista saparoista! Oma tukka on hiukan liian pitkä sellaisiin.

    VastaaPoista
  64. Olen sanaton! Onneksi sormet vielä näppäimistöllä pelaa! Siis ihan MIELETÖN villatakki, kaunis, ihanan värinen, napit sopii siihen kuin valetut. Istuvuus ja kaikki kohdallaan!

    VastaaPoista
  65. Miriva: Kiitos. Mulla on tavoitteena on tehdä sopivankokoisia ja hyvin istuvia neuleita, niin että niitä tulis sitten pidettyäkin. :) Tässä projektissa meni kyllä kaikki ihan nappiin.

    SatuU: :)

    Hekku: Hehe, kiitos! Langan loppuminen kesken on kyllä ärsyttävää, hyvä jos olin välillisesti estämässä tilanteen syntymistä. :P

    Miia-Rebekka: Kiitän ja kumarran!

    Kaisa: Väri on tässä ihan parhautta. Lisää tätä!

    Villapeikko: Kiharasaparot on kyllä kivat, ei tarvii kuin vähän pinnejä työntää hiuspehkoon niin kampaus on valmis.

    SatuA: Olipa siinä kehuja kerrakseen, KIITOS! :)

    VastaaPoista
  66. Aivan upea! Ihanan värinen lanka ja kaunis malli

    t. JohannaH

    VastaaPoista
  67. WOW! So stunning! The color and fit are perfect!

    VastaaPoista
  68. Höh, jätin kommentin jo pari päivää sitten mutta lienee Bloggerin musta aukko sen nielaissut?
    Eniveis sanonpa uudelleen: helkkarin hieno neule, mitoitus ja istuvuus ihan nappi. Oliko mitään rintamuotolaskostelua kehissä?

    VastaaPoista
  69. Johanna H: Kiitokset! Mä ihailen kyllä edelleen sun Vihervaaraa, modaukset oli niin kohdallaan ja istuvuus ihan täydellinen. On meillä molemmilla vaan pätevät villatakit, nih. :)

    ZebraKnits: Thanks! I had add quite a bit of length to both body and sleeves because knitting according to the pattern's measurements would have resulted to a cardigan that wouldn't have covered even my bellybutton. :) I'm really pleased with the result and I'm loving the colour. Yay!

    Villamokka: No blogger päätti hyvittää ja lähetti sitten tän viestin mun meiliin kahdesti. Ihme logiikka... :)

    En lisäillyt rintamuotolaskoksia, vaan tein ihan ohjeen mukaan. Halusin neuleesta istuvan joten tein niukan koon. Mun mielestä ohjeen mitoitus oli leveyssuunnassa ehkä vähän turhan antelias, koska tämä villatakki istuu mun silmissäni parhaiten kun se on vatalonmyötäinen. Pituudessa olikin sittne pihistelty... :)

    VastaaPoista