-->

27.3.2008

Yli-innokas laaduntarkkailija

Elämä koiralapsen kanssa on auvoisaa, joskin kiireistä. Neulominen on jäänyt melko vähiin, sillä valitettavasti myös Hertta on innokas käsitöiden ystävä: neiti on ylettömän kiinnostunut lankakeristä, pyöröpuikkojen siimasta ja tykkää nuoleskella valmista neulepintaa. Pieni innokas laaduntarkkailija tekee neulomisesta melko haastavaa ellei jopa mahdotonta, mikä tuli todettua kun pentu yritti jatkuvasti käyttää kerältä puikoille matkalla olevaa merinovillalankaa hammaslankanaan. :)

Craft pouches and needle book

Oli siis pakko siirtyä hetkeksi ompelukoneen ääreen ja surauttaa keskeneräisten neuleiden turvaksi käsityöpussit. Inspiraation sain Lotan kauniista pussukoista, joita jäljittelin häpeämättömästi.

Yellow craft pouch set
Keltavihreä kuviokangas on Lähetyskirppikseltä eurolla ostettu vanha tyynyliina. Kangas on kulunut ihanan pehmeäksi olematta silti heikko tai hauras. Rakastan tuota väriä ja kankaan kuvioita, harmi ettei tarjolla ollut kuin yksi tyynyliina. Yhdistelin tyynyliinakangasta tavalliseen lakanakankaaseen ja koristeeksi kiinnitin Lottaa uskollisesti kopioiden satiininauhoja ja nappeja.

Green craft pouch and needle book

Ompelin kaksi erilaista pussukkaa (kooltaan n. 26 cm x 34 cm), joissa on tarkoitus säilyttää ja kuljettaa keskeneräisiä neuleprojekteja. Ompelin myös pienen keltaisen vetoketjullisen pussukan, jossa voi kuljettaa pieniä saksia, mittanauhaa, neulatyynyä ja muita tarvikkeita mukana matkoilla tai vaikka neuletapaamiseen. Vihreän pussukan seuraksi tein neulakirjan, jonka sisälle sain vihdoinkin kaikki ompeluneulani järjestykseen ja pois neulatyynystä sormia tökkimästä.

Craft pouches and needle book in action

Nyt on pahasti ufoutunut Muir turvassa Hertan hampailta ja Hertta turvassa teräviltä mutta ah niin kiinnostavilta neuloilta. Sitten ei muuta kuin oottelemaan pennun seuraavia nokosia, että pääsen neulomaan ilman pieniä tutkivia tassuja ja hampaita. :)

14 kommenttia:

  1. Voi Herttaa <3

    Kummasti kuulostaa kyllä samoilta varotoimenpiteiltä mitkä tulee suorittaa myös ihmislasten läsnäollessa.

    Hyvää yhteiselon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Elämä Hertan kanssa kuulostaa suloiselta:) Teidän neuletapaamisissa onkin nyt neuleet ja tarvikkeet järjestyksessä, ja noin kauniisti vielä. Ihana kuosi!

    VastaaPoista
  3. WeirdRockStar: Huuh, koiralapsi on sen verran vilkas että en haluu ees aatella kuinka varovainen pitää olla kädellisten lasten kanssa. :D Toivottavasti pentuajan jälkeen neuleet ja langat menettää hohtonsa Hertan silmissä niin että mä en joudu aina kieltämään sitä tai vaihtoehtoisesti neulomaan salaa... :)

    Jaana: Hertta on niin kultainen muru että ihanaa on! :)

    Noiden pussukoiden ansiosta olohuonekin näyttää säällisemmältä, kun epämääräiset lanka- ja neulekasat on pussukoiden sisällä piilossa. Eihän noihin mitään villatakkiprojekteja mahdu, mutta pienempiä neuleita sentään ihan kivasti. Ja kuosi on tosiaan kaunis.

    VastaaPoista
  4. ihanaisen värisiä kankaita. Minäkin yritin häpeämättömästi apinoida Lotan pussukoita, epäonnistuen :D
    No täytyynee koettaa uusiksi.

    Ja Hertalle terkkuja!

    VastaaPoista
  5. Merinoista hammaslankaa, hihii, Hertta tietää, että elämässä pitää olla luksusta :)

    Kauniita pussukoita! Mikäs sen parempaa kuin käytännöllinen ja kaunis esine.

    VastaaPoista
  6. Tuutko järjestämään meidän olohuoneeseen myös siisteyttä? Joka nurkassa on ah-niin-esteettisiä muovipusseja ja ikkunalaudan käsityökulho on taas villiintynyt... taidankin mennä ompelemaan Freddien hihat paikoilleen. Onpahan jotain kuvattavaa viikonloppuna! =)

    VastaaPoista
  7. Sinä senkin plagiaristi! :D Sun pussukoista tuli kyllä vielä kivempia ku mun, mukavata jos sait inspiraation. Toi oli erityisen hieno toi pikkupussukan vetoketjusysteemi, tarvinnee sitä vähän vaklata ja kopioida vuorostani johonki :).

    VastaaPoista
  8. Ooh, tosi nättiä!
    Eikös ne väitä, että plagioiminen on yksi suurimpia kohteliaisuuksia :)

    VastaaPoista
  9. Mullon hienompia, ne on aitoa Lottaa :D Aivan mahtava kangas, et turhaan kehunut! Mä en sais ikuna itse aikaiseksi, kerrankin lykästi oikeassa kohtaa kun sain kaiken valmiina kuin Manu illallisensa ;)

    Kyllä Hertan kanssa vielä hellittää, alku on just tota, pitää koko ajan seurata mitä vauva seuraavaksi keksii. No kyllä vieläkin tulee tarkkailtua missä tytöt menee, onneksi ne on sellaisia ettei pahemmin keksi ja viihtyvät vieressä enemmän kuin ittekseen :D

    VastaaPoista
  10. Nuo on tosi ihanan pirteen väriset pussukat. Tuollaisille olis ittellekin tarvetta, erinäisten muovipussien sijaan. Mulla viimesin pentunen antaa jo ihan rauhassa neuloa nukkuen vieressä sohvalla.

    VastaaPoista
  11. Onpa somia pussukoita, nätit väritkin. Minäkin varmaan tarvitsen tuollaisia, niih!

    Hertta on varmaan ihan pentu, eloisa. Meillä on eläinallergiaa, niin voin koiriakin ihailla vain kuvista.

    VastaaPoista
  12. Heh, jotenkin sama juttu noiden lankojen ja koiranpennun kanssa ;) itselläni tosin vuoden ikäinen vauva on melkeinpä kolmesti isompi kuin tuo sinun herttasi :D hyviä kesäpäiviä molemmille!

    VastaaPoista