-->

28.1.2008

Mullon rakkauden väriset housut ja paita hihaton

AinoVest
Malli: Omasta päästä neulomisen edetessä sävelletty.
Lanka: Novita Aino, 350 g.
Puikot: 6,0 mm ja 4,5 mm.

Tätä neuloessa mulla soi jatkuvasti päässä Dingon Aino-biisin kertosäe, joka on niinkin sisältörikas kuin "Aino, Aino, Aino...". Sitäkin sitkeämmin se sitten jumittikin takaraivoon jumputtamaan. Ja vahinkohan laitetaan tietysti kiertämään, olkaapa hyvät. ;)

Tästä piti tulla hupullinen pitkä liivi, mutta kuten kuvasta näkyy, jotain puuttuu. Lankaa kun oli vain neljä kerää eikä mitään takeita että lisää löytyisi jos tarve tulisi. Koska tein liivin steekkaamalla niin purkaminenkaan ei tullut kyseeseen. Niinpä mä arvioin langan riittävyyttä ja neuleen edetessä totesin että hupusta on luovuttava mikäli haluan liivistä täyspitkän. Niinpä mä sitten vaihdoin suunnitelmaa ja tein tästä tylsän ja tavallisen. Ja kuinkas sitten kävikään: lankaa jäikin 50 grammaa! Ja nyt mä taas arvon, että riittäisköhän se sopivan kokoiseen huppuun ja kannattaisko alkaa säätämään ja kiinnostaako ees enää...

Tässä neuleessa kun on muitakin tyytymättömyyden aiheita. Pääntien pitäis olla huomattavasti syvempi v. En tajua miten en aloittanut ajoissa kaventeleen sitä, nyt harmittaa. Isoin harmi on kuitenkin kokonaisvaikutelma peilissä: paksu vasten paksua pump pump ei oo nättiä. Mun varteni ei kaipaa yhtään ylimääräistä pehmeää kerrosta ympärilleen, joten pitäis vaan uskoa peiliä ja tyytyä neulomaan vähemmän pörröisistä ja pehmoisista langoista.

AinoVest's fake side seam

Plussiakin silti löytyy: eniten tykkään neulepinnasta. Kokeilemalla päädyin valejoustimeen kierretyillä oikeilla silmukoilla (eli pyörönä neulottuna 1. krs: *1 o kiertäen, 1 n*, 2. krs: *1 o kiertäen, 1 o*). Se näyttää mukavan särmältä ja joustaa just sopivasti. Sivukavennuksetkin sai istutettua nätisti tähän pintaan valesauman tyyliin. Erityisesti tykkään joustimen ja mallineuleen rajasta, jossa kikkailin siirtymän 2 o, 2 n -joustimesta 1 o, 1 n -pintaan kavennusten ja lisäysten avulla kohdalleen niin, että 2 o -kohdat jatkuvat kaikkialla 1 o -riveinä.

Tällä hetkellä yritän käyttää neulepuikkoja taikasauvoina ja loihtia hirviölangasta kaunotarneuleen. Puikoilla on jotain punaista, solmuista ja kertakaikkisen naurettavaa. Kun mä sovittelen tekeillä olevaa neuletta niin mies pudistelee päätään hokien "ei oo todellista" ja mä vaan hirnun peilin edessä. :D Raottelen jonkin verran salaisuuden verhoa kaunotartehtaalla, mutta koko totuus kaikessa karmeudessaan paljastuu vasta neuleen ollessa valmis. Jos joku teistä tietää tai arvaa mitä on tulossa niin pidättehän vielä suunne supussa! :)

23 kommenttia:

  1. Hieno! Omasta päästä... *kadekade*

    Nyt kyllä ootte Jatan kaa sopineet päivitysajasta! Muuten en tajua! ;D

    Marsvin

    VastaaPoista
  2. Mä kans alan epäillä jotain kosmista yhteyttä mainitun neidin kanssa; me kun ei tosiaan oo ehditty pitään juur minkäänlaista kontaktia viime aikoina ja sit pamautetaan yhtäkkiä täysin toisistamme tietämättä päivitykset peräkkäin. Tää alkaa olla jo pelottavaa, tuokaa manaaja... ;D

    Kiitos kehuista muuten tietty!

    VastaaPoista
  3. Samaa nauroin, päivitykset taas liki samalla lyömällä. :D

    Mä taisin tehdä tosta samasta harmaasta kuopukselle villapaidan.. Se pitää sitä todella mielellään ja sen on näköinenkin. Kovasti siis nyppyinen. Mutta varmasti lämmin..

    Nätti, kaunis, upea, hieno (mitä vielä??) tuo on sun päällä ja lämmittää varmasti.. älä nyt keksi mitään ihmeellisyyksiä.. :D Odotellaan vaan kauhulla mitä mun kietaisupuserosta tulee.. Huh.. en kehtaa edes ajatella.. Voi olla, että jää postaamatta valmiina..

    VastaaPoista
  4. Hieno on slipari, ei se huppua tarvi!

    Ja tää on jo suorastaan outoa, miten me voidaan päivittää aina samaan aikaan.. Pöö!

    VastaaPoista
  5. Neulova äiti: Mitä lie sielujen yhteyttä tää päivitysten peräkkäisyys on, hassu juttu. :)

    Aino taitaa tosiaan nyppyyntyä reippaasti, joten sitä odotellessa. Se ei onneks harmita kamalasti, koska ostin langan poistokorista hintaan 1,67 e/kerä. Niin että taloudellinen menetys ei oo suuri vaikka tuosta tekis kengänkiillotusrättejä vuoden sisällä. :P

    Jatta: Päivityskaksonenhan se siinä hei! :D Kiitos arvokkaasta mielipiteestä, emmä ois enää viittinytkään mitään huppua alkaa. Hyvä näin ja tyytyminen tähän on varsin ok! :)

    VastaaPoista
  6. Oiva veto tuo neulepinta! Musta liivi on just hyvä, sivutkin on just eikä melkein.

    Vitsit, mulla vartoo kamerassa mun liivikuvia (EI ne liivit), en taira laittaa niitä ollenkaan näytille. Soon kans vähän tanakampaa lankaa...mut kun syrän ei usko, mitä järki sanoo. Tein sentään sileetä. Nih.

    VastaaPoista
  7. Hieno se on ja en kyllä osaa kuvitella siihen huppua. Pitäs opetella miten tossa steekkauksessa lasketaan noi silmukat, vaikuttaa melko kätevältä hommalta.

    VastaaPoista
  8. Juu ei huppua tohon.. hieno on!! Wau kyllä sä olet taitava..omasta päästä...*taivastelee* miten sä osaatkin noin hienosti noi kavennuksetkin säätää... oot supertaitava!

    VastaaPoista
  9. Tarja: Oikeassa oot, pitäis kuunnella järjen ääntä ja uskoa peilin kertomaa ja jättää paksut langat laariin. Jää tältä tytöltä kaikki Twinkletkin väliin samasta syystä, oivoi. :)

    Salla H: Steekkaus on hirmuisen kätevä ja helppo juttu, usko pois. Ei siinä tarvitse mitenkään erilailla laskea silmukoita, vaan tehdä muuten ihan ohjeen mukaan paitsi että aukon kohdalle (pääntie, hihat) luodaan pari ylimääräistä silmukkaa leikkausvaroiksi. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu!

    Satu U: No kiitosta vaan! :) tekemällä oppii, kun ei pelkää kokeilemista ja purkamista.

    VastaaPoista
  10. hieno se on! eikä munkaan mielestä kaipaa huppua. tohon tyyliin vois mennä paremmin isohko huppu ja 50 grammaa ei siihen varmaan riitä.
    tosi hyvin istuu nuo sivukavennukset :)
    kiitos vaan päähänsoimistartutuksesta, sopii hyvin näin kokeen valvontatunnelmiin. nimim. pahisopettaja surffailee ja valvoo koetta...

    VastaaPoista
  11. Kyllä! On aivan upea neule, taas kerran. Ei vaadi huppua kruunukseen :-)

    VastaaPoista
  12. kaunis on slipari! :) sulla se on sitten tuo omasta päästä vedettyjen ohjeiden kehitystaito nin mieletön että ei voi muuta ko ihailla. :)

    VastaaPoista
  13. Emilia: Oot kyllä oikeessa, ei tuohon mikään kinttana käviskään. Hyvä että tulee lisää syitä olla tekemättä enää mitään tuolle sliparille! :) Niin ja sorppa vaan tartuttamisesta, hih! :D

    Piikkari: Kiitos! Kyl mun nyt tarvii jo uskoa että se on hyvä näin. :)

    Satu H: Kaipa se on pakko kehitellä ite kun ei mieleistä ohjetta löydy. Ja jos löytyy niin sitten eri langalle. Tai sitten liian lyhyt versio niin että pitää enivei tuunata ohjetta pidemäksi. Niin että sama kai se on tehdä kokonaan ite. ;)

    VastaaPoista
  14. Kivahan tuo liivi on :) Ei Aino niin paksua oo, eikä pörröistäkään, ehkä muutaman pesun jälkeen. Mitä teidän pesukone saa liivistä aikaan? Yksi iso vanupallo...

    VastaaPoista
  15. Miun mielestä tuo näyttää tosi hyvältä siun päälläs :)

    VastaaPoista
  16. Hieno on! Ja uskaltaisinkahan luvata, että paikallisessa tuota lankaa vielä olisi..

    VastaaPoista
  17. Aivan ihana liivi! Ohjetta Ullaan... :D

    VastaaPoista
  18. Tosi kauniit nuo sivukavennukset!

    VastaaPoista
  19. Hansu: Heh, meidän pesukarhu taitaa pistää kynnet ojoon ja nypyttää liivistä superpörröisen. :) En tosin oo vielä kokeillut, mutta eiköhän sekin päivä tuu.

    Torrance: Kiitos! Mulla taitaa olla aika kriittinen silmä omien neuleiden suhteen. Pikkuhiljaa kuitenkin aina alan tykätä niistä vaikka ensivaikutelma oiskin ollut plääh. Kyllä tääkin käyttöön tulee, mut ehkä kaipailen kuitenkin kovempia pakkasia; Aino kun on melko lämmintä lankaa.

    Vanilla: Tänks, mä kuitenkin luovuin jo hupusta ja lahjoitin loput Ainosta eteenpäin.

    Anonyymi: Voi kiitos, vai olis tää sun mielestä ohjeen arvoinen, hmm... Ongelmana on kuitenkin se, että en pahemmin kirjoitellut tekemisiäni ylös vaan neuloin ns. tajunnanvirralla. Enkä millään viitsisi tehdä toista samanlaista vain ohjeen aikaansaamiseksi, pahoittelen!

    Hepsi: Mä tykkään niistä kans paljon. Pintaneule antoi mahdollisuuden kikkailla valesaumojen kanssa, joten pitihän tilaisuuteen tarttua! ;)

    VastaaPoista
  20. Minäkin tahdon antaa sinulle You Make My Day-tunnustuksen! Kiitos mainiosta blogistasi :-)

    VastaaPoista
  21. Hieno slipari!
    Hiisi, kypsyttelin juuri ideaa liivistä ja nyt näyttää siltä että täytyy ihan ehdottomasti tehdä sellainen.
    Mun silmäni näkee että toi on kauniisti istuva sun päälle, saattaisikohan olla niin, että olet hiiiiukan itsekriittinen..?

    VastaaPoista
  22. Kati: Lämmin kiitos tunnustuksesta! <3

    WeirdRockStar: Oot oikeassa, itsekritiikkiä on kyllä yli oman tarpeen aina välillä. Ehkä tässä sliparissa se johtuu alkuperäisen suunnitelman ja toteutuneen eroista: ei oo syyyyvää v-kaula-aukkoa eikä The Huppua, jonka piti olla alunperin koko sliparin pointti.

    Jos oisin lähtökohtaisesti alkanut tehdä perussliparia, niin oisin varmaan erittäinkin tyytyväinen, koska nyt mulla on sellainen. Ja kyl mä jo tykkäänkin tästä, niin että loppu hyvin kaikki hyvin! :)

    VastaaPoista
  23. MInä sanoisin, että tosi tyylikäs liivi, eikä näytä ollenkaan hullummalta juuri sinun ylläsi!

    VastaaPoista