-->

16.1.2008

Rasti seinään...

...täällä on meemejä (tai jotain sinne päin) ja vielä täysin ilman kuvia, ohhoh. Minun blogini kuulemma piristää joidenkin päivää, hiii! Hansu, Ilu, Miia-Rebekka, Neulova äiti, Paula, Päivi, Soile, Satu H, Terhi, Taija: kiitos, ootte ihania!!!

Mä puolestani annan kyseisen tunnustuksen seuraamistani neuleblogeista sellaisille, jotka on polkaistu käyntiin viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla ja ovat siis jollain mittapuulla katsottuna melko uusia tulokkaita bloglandissa. Tosin nämäkin ovat varmasti jo löytäneet tiensä monien suosikkilukemistoon, mutta ehkäpä osa saattaa vielä olla jollekin teistä tuntemattomia. Tsek tsek, hus tutustumaan siitä! :)

Aioin kirjoittaa jokaiselle valinnalle erikseen perusteluita, mutta totesin vain toistavani itseäni. Siispä yhteisesti: Kyseiset blogit ovat heti alusta lähtien ilahduttaneet päivitystensä laadulla, sisällöllä ja persoonallisuudella. Näissä blogeissa tehdään mielenkiintoisia, inspiroivia ja taidokkaita töitä, jotka esitellään hyvin ja tyylillä. Blogien nimissä on ajatusta ja rytmiä. Jokaisessa on oma persoonallinen ote ja tapa tehdä asioita, ja kaiken takaa paistaa into ja kyky. I salute you:


Mä taidan olla kyltymätön ahneudessani, koska haalin koko ajan lisää seurattavia blogeja listalleni. Ennen oli helppo tsekata uudet tulokkaat Suomalaiset neuleblogit -sivuilta, jonne kuukauden-parin välein pläjähti lista viimeisimmistä untuvikoista. Nyt käytäntö ei liene enää voimassa, kun kyseinen foorumi sulautui Finnish Knit Blogs -sivustoon. Uusien tulokkaiden bongaaminen on siis meikäläisellä nykyään lähinnä hakuammuntaa ja sattumankauppaa, jota avittavat neuleblogiringin random-linkki ja blogien kommenttilaatikot. Toisaalta se on varmaan ihan hyvä juttu, kun jo nyt on niin paljon päivityksiä luettavana ettei tuu kommentoitua niin paljon kuin mieli tekis. Mä taidan olla tällainen blogien salakatselija, joka jälkiä jättämättä kyyläilee toisten nurkissa. Hyi mua. :)

Sitten Make my Day -jutun spin-off-meemi Ilulta, joka halusi tietää suosikkilankojani:

King Cole Merino Blend Anti-tickle 4 ply:
Käsityömessujen löytö Piikkopirrasta. Pehmeää ja ohutta merinovillaa, tuo hieman mieleen Drops Alpacan ilman sen karvanlähtöä. Edullinen hinta-laatu-suhde ja väreissä löytyy. Huivilankana loistavaa, ja toimii varmasti hyvin myös isommissa neuleissa. Piikkopirta myy myös paksumpaa versiota tästä langasta, ja tarkoitus ois jossain vaiheessa kokeilla kuinka se taipuu puikoille.

Garnstudio Drops Alpaca:
Tämä ei suuria esittelyitä tarvitse. Untuvaisen pehmeä monikäyttölanka, jota saa käsittämättömän ihanissa väreissä. Kaunis kartonkivyöte on piste iin päälle.

Wetterhoff Sivilla (Silvia, Sofia):
Laadukas luonnonmateriaalilanka, jossa silkin ja villan parhaat puolet pääsevät hyvin esiin; nautinnollista neulottavaa. Värikartta on kuitenkin mun makuuni melko hailu ja suppea, eikä langan tilaaminen verkkokaupasta onnistuisi lainkaan ilman oikeaa käpälissä pidettävää (maksullista) värikarttaa. Nettisivujen värikartta kun heittää melkoisesti...

Novita Tennessee ja Novita Kotiväki:
Luotettavat kotimaiset merseroidut puuvillalangat, jotka ovat monikäyttöisiä, kestäviä ja hinnaltaan sopivia (kun ostaa oikeasta paikasta). Kestosuosikkeja, joita voi onnistuneesti värjätä jos (kun) Novitan värivalikoima ontuu.

Garnstudio CottonViscose:
Ihanan kiiltävä viskoosilanka, jossa on riittävästi puuvillaa mukana antamassa ryhtiä ja estämässä säikeiden liiallista hajoamista. Vetoaa sisäiseen harakkaani kiillollaan ja liukkaudellaan. Vastaavia lankoja tuntuu olevan heikosti saatavilla kotomaasta, ja tätäkään ei kovin monen kaupan hyllyillä ole hiplattavaksi. Garnstudiolta kyllä saa tilattua, ja väreissäkin löytyy. Tätä tekis mieli hankkia ensi kesän neuleita varten.

Nyt on tämän blogin meemintapaisten kiintiö täynnä taas pitkäksi aikaa eteenpäin. Seuraavaksi neuleasiaa viime viikolla valmistuneesta Astridista, siis heti kun saan otettua asiallisia esittelykuvia siitä heitukasta.

16 kommenttia:

  1. Kiitos kaunis. Mukava tietää, että joku oikeasti tykkää meidän blogista. : )

    VastaaPoista
  2. Sä meikkaat mun päivää kans, mutta mä jätin teidät superneulojat omaan sarjaanne kilpailemaan. Sullakin on niin mielettömän upeita töitä tämä blogi väärällään, että olet (muutamien muiden kanssa) ainakin mun näkökulmasta katsoen neulegurujen sarjassa. Kun tavallinen rahvas tuhertaa sukanvartta Novitan muovista, sun blogiin ehtii samanaikaisesti ilmestyä toistakymmentä mieletöntä neuletta ja ompelusta ja vaikka sun mitä. Tää on ensimmäisiä blogeja, joita aloin neulemaailman hörhäyksessäni seuraamaan ja olen tykännyt alusta asti tosi paljon. Kiitos siis lukemattomista inspiraatioista :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kovasti :). Moon melkeen häkeltyny... =)

    VastaaPoista
  4. Minäkin halusin antaa sinulle tunnustuksen. Tämä blogi on niin kiva. Ja guru oot :)

    VastaaPoista
  5. blogiringin uusimmat blogit löydät klikkaamalla rinkilaatikon list-linkkiä, uusimmat ovat aina ylimpänä.

    VastaaPoista
  6. Anni: Nii-i, teidän luona vaan on niin kiva kyläillä. :)

    Koukuttaja: Ohooo, wau mitä ylistyksen sanoja. :) Menin melkein mykäksi kun luin sun blogiasi enkä (taaskaan) osannut kommentoida mitn. Ihanaa saada näin monisanaista palautetta, kiitos tuhannesti!!!

    Lotta: :D

    Pirkko: Mähän ala kohta leijua piikkimattojen yllä ja taivutella itseäni omituisiin asentoihin, vai mitä ne gurut tekeekään. ;D Pyrin pitämään blogin jatkossakin kivana. :)

    Ziina: ISO KIITOS! Kato en mä tyhmä tiennyt totakaan, ihmettelin vaan sormi suussa että mihinkäs ne uusien listaukset katos. Mä lähdenkin heti kohta kierrokselle... :)

    VastaaPoista
  7. Tervehdys tännekin suht uudelta bloggaajalta! Odotan innolla miltä tuo huivimytty näyttää pingotuksen jälkeen. Hieno blogi!

    VastaaPoista
  8. Argh! Taas lisää ihania seurattavia blogeja. Tällaiset linkitykset pitäisi lailla kieltää. ;)

    VastaaPoista
  9. Ihania uusia blogeja, kiitos! Oon ite niin huono etsimään uusia kun aika on rajallista, nappailen niitä sitten aina muiden linkkivinkeistä ja oman blogin kommenttiraidalta ;D

    Odottelen sitä Astridia vesi kielellä!

    Marsvin

    VastaaPoista
  10. Voi Vilma! Mun täytyi ihan yön yli rauhoittua sun antaman huomion osoituksen jälkeen :) Mitään järjellistä ei olisi eilen irronnut mää vaan hypin ja pompin innosta.

    Mulle sä oot guru neulomises ja ompelemises ja uuden keksimises ja ja.. mitä kaikkea tässä sun blogissa onkaan ollut käsiteltävänä, oot ihana! Kiitos!

    VastaaPoista
  11. Laitoin minäkin sinulle tunnustusta tulemaan blogissani ;D

    Marsvin

    VastaaPoista
  12. You Make My Day - tunnustus on sinulle blogissani. Kiitos ja kumarrus ihanasta blogistasi.

    VastaaPoista
  13. Tiina: Hei ja hauska tutustua! Heti ryntäsin sun blogiisi kylään, hyvältä näytti. :)

    Pikku-kettu: Nii-in, mä tiedän! Anteeksi. :)

    Kirsi: Kiitos kauniista sanoista, mä olen aivan otettu täällä! No nyt on hyvä mieli puolin ja toisin, jei! :)

    Ihan syystä sulle tuon huomionosoituksen ojensin, tykkään tosi paljon sun blogista, töistä ja tyylistä niitä esitellä. Sun luona on aina kivä käydä kylässä. :)

    Marsvin: Kii-tos! Vastalahjaks ois nyt sitä Astridia tarjolla kuvien kera. :)

    Maarit: Tää on mahtavaa, isot kiitokset!!!

    WeirdRockStar: Back at ya, sis! Ja kiitos! :D

    VastaaPoista
  14. kiva lukea näitä lankamielipiteitä. ite tykkään kans tuosta king colen merinosta. ja silvia on kans aivan ihanaa neulottavaa. :)

    VastaaPoista
  15. Lui juuri läpi kaikki postauksesi ja täytyy kehua, olet uskomattoman hyvä kirjoittaja ja teet upeita neuleita. Antaisin sinulle You make my day tunnustuksen, jos minulla vain olisi blogi :D

    VastaaPoista