-->

6.6.2007

Minni Hiiri polkan pyörteissä

Malli: Moda 6/2004, malli 12, reilusti lyhennettynä, laskosten "aukeamispaikkaa" muutettu.
Kangas: paksua puuvillaa Eurokankaan palalaarista.

Muutama viikko sitten poikkesin Hesassa Sanomatalon Eurokankaaseen, se kun on just sopivasti rautatieaseman vieressä, niin että siellä ehtii käydä mukavasti työmatkojen ohessa. Palalaarista löytyi puolisen metriä pilkullista vahvaa puuvillakangasta, hinta 4 euroa. Kangasta ei ollut yhtään enempää, ei myöskään Tampereen Eurokankaassa. Sinne oli kuulemma tullut vain yksi pala vastaavaa kangasta käänteisissä väreissä, ja sekin oli menny saman tien. Onneks mun palaseni riitti just ja just säädyllisen pituiseen hameeseen, ettei tarvinnu kikkailla jatkoa yksvärisestä mustasta tai valkoisesta.

Vyötäröllä on muotokaitale, edessä ja takana laskokset. Hamoska istuu loistavasti ja näyttää kivalta. Tällä mallilla vois tehä pari kesähametta lisää, vaikka yks tennishenkinen valkoinen versio. Tästä pilkullisesta mulle tulee vahvasti mieleen Minni Hiiri, vielä kun laittais yläosaks puhvihihaisen paidan niin se ois siinä. :) Mulla ois kyllä paritkin söpöt hamoseen sopivat ballerinat, mutta olosuhteiden pakosta oli pakko pistää läpsykät jalkaan. Sen siitä saa kun innostuu pitään uusia kenkiä ilman sukkia helteellä, jalat täynnä hiertymiä nimittäin. Tyhmyydestä pitää ilmeisesti maksaa useamman rakkolaastaripaketin verran.

Tein jämäpaloista vielä irrallisen rusetin, jonka voi kiinnittää hakaneulalla hameeseen tai sitten paitaan. Kangasta ei tosiaankaan jäänyt juuri lainkaan, mutta lopuista pikkutilkuista sais ehkä kursittua kokoon jonkinmoisen hiuspannan. Sitten ei puutukaan kuin mustat pallokorvat että vois hakee kesätyöpaikkaa Disneylandista. ;)

18 kommenttia:

  1. Tosi sulonen hame :)
    Tuollaiselle olis käyttöö itsellänikin!

    VastaaPoista
  2. Onpa nätti hame!
    t. TiinaF

    VastaaPoista
  3. Hame kiittää ja niiaa nätisti kaikkien teidän suuntaan! :)

    VastaaPoista
  4. Oi, polkkadotseja! Mäkin oon ettiny ruskeapilkullista kangasta, eipä oo näkyny.. Toi on tosi söpö!!

    VastaaPoista
  5. makee. ja olen ehdottomasti sen pannan väsäämisen kannalla.

    VastaaPoista
  6. Ihana kesähamonen! Milloinkohan sitä saisi hankittua jotain ompelutaitoja itselleen...

    VastaaPoista
  7. tääällä päin on yks kateudesta vihriä, niin söpö hame on taas syntynyt. Pakko kai on minunkin vaan opetella tuota ompelun jaloa taitoa...

    VastaaPoista
  8. Oi kun söpönen :) Ehkä hiukan minnihiirimäinen mutta ei liikaa

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana hame. Vaihtoehtoisia työllistymissuunnitelmia on aina hyvä olla, ei koskaan tiedä mitä ne keksii supistaa seuraavaksi. Sä olet nyt ainakin turvannut selustasi :)

    VastaaPoista
  10. Jatta: Kiven alla tuntuu olevan polkkapilkut, ainakin muut kuin trikoiset. Ilmotaan puolin ja toisin jos näkyy, huvittais tehä vielä jotain muuta pilkullista täks kesäks.

    Heidi: Asia selvä, minäpä sitten teen sen pannan. :)

    Pikku-Kettu ja Sannero: Rohkeesti vaan koneen ääreen, kyl se siitä lähtee! :)

    Päivänsäde: No hyvä ettei liikaa. Kaiken varalta mä aion vältellä niitä puhvihihapuseroita, enkä myöskään laita tota rusettia päähäni. ;)

    Totoro: Sas muuta kuule! Mulla kun on ton hamosen lisäks parin kesän kokemus Särkänniemestä, niin että mahkut päästä vara-Minniks saattais olla hyvät. :D

    VastaaPoista
  11. Miten olisi musta pitsineuleinen pikkupusero, puhvihihoin ja valkoisin reunuksin? Übersöpöyttä voisi välttää vaikka syvällä v-pääntiellä.
    Ja saapasjalkakissan kääntövartiset mustat saappaat?

    VastaaPoista
  12. Hei toihan kuulostaa hyvältä! Tarviikin pitää mahdolliset puserolangat mielessä ens viikon Tallinnan-reissulla. Ja noi saappaat kans. ;)

    VastaaPoista
  13. Ihanan hamonen. Tykkään paljon.:)

    Tollasen voisi vaikka itelleenkin tehä.

    VastaaPoista
  14. Upea hame! Usein pienikin määrä riittää vaatteisiin. Joskus taasen leikatessa huomaa, että pitääkin sittenkin tehdä hihaton paita hihallisen sijaan.

    VastaaPoista
  15. Löysin blogilistan kautta tänne blogiisi. Ihana hamonen! Hihii, hassua...tein minäkin ihan vasta itselleni vahingossa Minni-Hiirimekon. Sulla on myös kauniita neulomuksia!

    VastaaPoista