-->

22.3.2009

The cure!

Samman blogiarpajaisissa onni potki meikäläistä, ja postiluukusta rapsahti suurenmoinen paketti: Samman käsinvärjäämää lankaa, sille sopiva ohje, lasihelmiä silmukkamerkkejä varten, söpöjä lammastarroja (huomatkaa yläkulman neulovat yksilöt!) ja M&M-nameja. Lanka oli ihanaa löyhäkierteistä ja eläväistä vihreää. Mulla on ollut ongelmia moniväristen/pätkävärjättyjen lankojen kanssa, mutta nyt päätin, että tästä langasta tehtävä neule ei kertakaikkiaan saa epäonnistua.

Blog raffle price from Samma

Ja kuulkaa tässä kävi nyt niin, että mä olen puolivahingossa löytänyt ihmelääkkeen kammooni pätkävärjättyjä lankoja kohtaan! Siellä omassa Ravelry-jonossahan se pelastus on köllötellyt kaikessa rauhassa jo kauan: Chickadee Cowlin linen stitch (pellavaneulos?) tuo pelätyistä pätkävärjätyistä esiin parhaat puolet, joiden olemassaoloa ehdin jo suuresti epäillä.

Chickadee Cowl

Malli/pattern: Chickadee Cowl by Kirsten Kapur (Ravelry)
Lanka/yarn: Samman värjäämä 100 % villalanka / 100 % wool yarn hand-dyed by Samma (135m/100g)
Puikot/needles: 6,0 mm
Koko/size: 121 s, korkeus 20 cm / 121 sts, piece measures 8 "
Ravelry

Linen stitch close-up

Siinä teille linen stitchiä oikealta....

Chickadee Cowl inside out

...ja nurjalta puolelta. Kiitos fiksun malineuleen, lanka ei läikittynyt, levinnyt eikä elävöitynyt liikaa. Ja sitä oli nopea neuloa pyörönä. Kiva kokemus, kaiken kaikkiaan.

Cowl as a hat

Kauluri toimii myös huonojen hiuspäivien pelastajana. Tällaiseen valjuun naamapäivään se ei ehkä toimi yhtä hyvin, ellei sitten putkilolla peitä koko kalpeankukertavaa pärstää. :) Joku ihmetteli aiemmin, miten vaaleaa meillä kotona on. Niin onkin, mutta ei ihan kaikkialla. Yhdistetty työ-harrastus-vierashuone on syvän tummanpunainen. Jos vaalea viileys joskus pitkästyttää, niin ongelma ratkeaa ottamalla pari askelta eri suuntaan. Oven takana odottaa toinen, lämpimän hehkuva maailma.

I finally found the cure for my dislike for multicolor/handpainted yarn: this is the pattern that makes them work! The yarn is handdyed by Samma, and I won it in her blog raffle. Love the easyspun texture and bright yellowish green colours, but I’ve had bad experiences with handpainted yarns before, so I had to find a way to make this one work. The linen stitch proved to be the answer, yay!

23 kommenttia:

  1. Tosi kivannäköistä neulepintaa. Olen pitkään etsiskellyt sopivaa neulemallia, sileää pintaa mutta jotain erilaista kuin perussidokset patentti, oikein-nurin jne. Tuo näyttäisi aikalailla semmoiselta mitä olen etsiskellytkin =) pitäneepä perehtyä! Kiva kauluri muutenkin.

    VastaaPoista
  2. Jes, siis tässäkö ratkaisu ikuiseen ongelmaan. Pitääpä kokeilla, kiitos vinkistä. Ihanan värinen seinä btw, pitää tulla katsomaan ihan livenä ;)

    VastaaPoista
  3. Auttaiskohan mullekkin tuo resepti! Pistän kyllä ohjeen korvan taakse, hiano!

    VastaaPoista
  4. Voi mikä hehkuva herkkulanka, ihana palkinto! Ja kaunis on parannuskeinokin. :o) Piti lisätä tuo(kin) kauluri omallekin listalle. Pinta on tosiaan hauskan näköistä.

    VastaaPoista
  5. Kaunis pinta ja pirteä väri :) Pätkävärjättyhän näyttää jopa hienolta tuossa! Pitää laittaa korvan taakse.

    VastaaPoista
  6. Hieno! Ja väri sopii sulle hienosti, voisin kuvitella että monelle muulle ei kävis!

    VastaaPoista
  7. Ihanan keväisen pirteä kauluri! Ja mallineule ,ivannäköistä. Todella kaunis tuo vihreän sävy, itse vain en oikein osaa vihreää käyttää, mutta toisille sopii hyvin!

    VastaaPoista
  8. Linenstitch pelastaa monen läikkälangan! Kivan pirteä kauluri.

    VastaaPoista
  9. Pätkävärjätyt langat näyttävät (pitkälti samalla tavalla) hyvältä muuten koukkuamalla tehdyissä töissäkin!

    http://www.heritageshoppe.com/heritage/stitches/tunisian.html

    Enklannin kielellä sanotaan myös "idiot stitch" eli ainakin helppoa on. Itsellekin on jo kaulaliinaa ja lippahattua siunaantunut.

    VastaaPoista
  10. the color is great for spring, and what a nice stitch!!

    VastaaPoista
  11. Hehkuvan hieno! Aika kiehtovan ja kivan näköistä neulepintaa, yksinkertaista, mutta silti siinä on sitä jotain. Ja tuo väri, säväyttää :)

    VastaaPoista
  12. Love the neon green! It's definitely a touch of spring colour!!!

    VastaaPoista
  13. Todella kevääseen sopiva langanväri ja palkinto muutenkin aivan loistava.

    VastaaPoista
  14. Suorastaan loistavanpoistava, (tiikeriä lainaten). Miulta on jääny muutama postaus väliin ja kävinkin tuolla alempana kuolaamassa nuita ihania hopeakoruja. Kyllä sie oot taitava, voi mahoton.

    VastaaPoista
  15. Tuo on todella kivannäköistä neulepintaa. Ei tosiaan tullu niitä ikäviä pätkävärjätyn laikkuja. On paljo tasasemman värinen. Täälläkin olis aina välillä tarvetta bad hair day:n pelastajaa :)

    VastaaPoista
  16. Kiva on! Ja neulos näköjään tosi yksinkertainen tehdä, vaikka ei siltä äkkiseltään näytäkään. Pistänpä minäkin korvan taakse.

    VastaaPoista
  17. Onpa onnistunut!
    Kuten mainostin, niin samaa värjäystä on toinenkin vyyhdillinen, pitäisköhän mun matkia sua ;) !?

    VastaaPoista
  18. Rhia: Kokeilemaan vaan, ite ainakin tykkään kovasti. Tulee sopivan napakka pinta.

    Kate: En kyllä anna takuuta että toimis kaikilla langoilla, mutta tässä tapauksessa ainakin. Kerro sit tuloksista, jos testailet.

    Jatta: Dängjuu!

    makepeace75: Kiitos! Sammalta toi värjäily kyllä sujuu. :)

    Elli tai Aura: On kyllä kelpo mallineule tämä, ja heleppo ku mikä. Korvantaakse siis vain! :)

    Laina: Juh, toi väritys toimi yllättävän hyvin mulla, vaikka onkin melko kirkas ja kova sävyltään. Ehkä tää punainen kuontalo on osasyy. :)

    Heidi: Kiitokset! Keväisen pirteä kauluri tästä sitten tuli, semmoinen pääsiäisen ja rairuohon tyylinen. Mullakin on joitain värejä, joita en ite osaisi käyttää mutta aina muilla ihailen. Kuten syvä sininen ja papillinen violetti. Nättejä, mutta ei mulle.

    Soile: Ja sun kaulurissa varsinkin oli melkoisen onnistunut sovellus. Tää on vähän pienempi kuin se sun, ja ehkä jopa hieman kinttana tällaisenaan. Mutta pysyypähän ainakin paikoillaan kaulassa. :)

    Anna: Idiot stitch kyllä kuulostaa ihan oikealle, heh. :) Koukkuamista en oo vielä kokeillut, mutta voipi olla että seuraavan pätkälangan osuessa kohdalle tartun pitkään koukkuun. Kiitos vinkistä!

    MaryJoO: Thanks! The colour is really all about spring, growth and new grass. Quite energetic, to say the least. :)

    Anna-Kaisa: Onhan tää aika kirkas vihertävänkeltainen, niin että herkimmillä voi tosiaan mennä kylmänväreet. :) Mulla se kuiteskin toimii energisoivana ilon värinä valjussa päivässä.

    lucy: Yup, it really opens your eyes to see the spring light.

    MarjutJ: Palkinto oli kyllä aivan ylitsevuotavan iso ja ihana. Silmukkamerkit pitäis vielä kietaista noista helmistä, kun kerran namut on syöty, lanka neulottu ja tarratkin on jo käytössä. :)

    Christina: No voi kiitos kehuista, ihan niistä kaikista! Mä täällä hehkuttelen kilpaa tyytyväisyydestä kaulurini kanssa. :P

    MarikaV: tell me about it... tänä aamuna olis ollut kyllä kaulurin paikka, siis nimenomaan päässä, mutta aamukiireessä en sitten tietenkäänlöytäny sitä. Miten niin kaikki on multa aina hukassa? :D

    Tuija: Niinpä, eipä tuon tekeminen tosiaan paljon eroa oikeasta neulepinnasta, mutta ulkonäkö on paljon mielenkiintoisempi.

    Samma: Anna kuule mennä vaan! :) Mulla on jo tähän mätsäävät hanskat ja pipo, niin että en rohmua sulta sitä toista vyyhtiä. Kauluri saa hehkua omana tähtenään yksiväristen statistien kera. :)

    Hansu: On kyllä, vaikka en vielä ole joutunut tuota maistamaan. vaikka äkkiäkös sitä lipasis, kun yläreuna helposti on tuossa suun kohdalla... :P

    VastaaPoista
  19. Kuinka paljon aikaa!. Rakastan hattu ja huivi. Täällä Espanjassa on hyvin kuuma, joten emme enää kuljeta hatut.
    Suudelmat

    VastaaPoista
  20. Hej,

    näin kaulurin blogissasi ja se auttoi tekemään valinnan kaulaliinan malliin.

    tuo neulepinta on tosiaan kiva pätkävärjätyissä ja nurjakaan ei ole niin paha kuin useissa neulemalleissa on.

    hyvää kevättä!

    täällä mainitaan sinut:

    http://maija-bostoni.blogspot.com/2009/04/viela-kaulaliinaa-tarvitaan.html

    VastaaPoista
  21. tommonenhan oiskin kätsy! ite kyllä näyttäsin varmaan ku haudasta nousseelta noin räikeessä värissä mutta esim mustahan nyt toimii aina.. :)

    VastaaPoista