-->

1.2.2008

Keväisiä

Tää toppi on jäänyt esittelemättä ja on ollut pitkään käyttämättäkin. Toppi on ollut nauhaa vaille valmis jo viime toukokuussa, mutta sitä ei oo tullut käytettyä Cavernin parina, koska samaa satiininauhaa ei meinannut saada mistään. Nauhaa löytyi lopulta joskus syksyllä, mutta setti tuntui liian hepsankeikkamaiselta ja vähän tätimäiseltäkin, eikä pelkkää kesäistä toppia huvittanut käyttää talven keskellä.

Malli: perustoppi omasta päästä; suorahko pötkö, jossa sopivassa suhteessa kavennuksia ja lisäyksiä istuvuuden parantamiseksi. Reunukset viimeistelty virkkaamalla.
Lanka: Dylonilla värjätty Novita Butterfly, 190 g.
Puikot ja virkkuukoukku: 3,5 mm.

Kunnes eilen tajusin yhdistää topin kauluspaitaan, joka on väriltään ihana mutta mitoitukseltaan ihan liian lyhyt. Tsädäng, molempien vaatekappaleiden ongelmat ratkesivat kerralla: kauluspaidan kanssa toppia voi pitää kylmemmilläkin säillä ja toppi taas kätkee alleen kauluspaidan liian lyhyen helman. Huippua!

Tässä vielä alkuperäinen parivaljakko. Cavern nostaa ryntäät edelleen melko anteliaasti etualalle, eh, mutta onneks toppi rajaa näkyvyyden maltilliseksi. Taitaa muuten jo olla pikkuhiljaa kevättä mielessä, kun vihreät värit pukkaa etualalle vaatekaapissa ja lankakorissakin päällimäisiks puskee orastavan ruohon ja koivun hiirenkorvien värisiä keriä. :)

31 kommenttia:

  1. Hienoja ovat kumpikin ja nuo nauhat varsinkin piste i:n päällä. :o)

    Khih, tosiaan tulee aika hyvä efekti rynnäsosastolle.. Jos vertaa tuohon edelliseen Aino-liivikuvaan, voisi luulla paidan alle tulleen kunnolla lisää täytettä. ;D Munhan tuollaista pitäisi käyttää, kun ei oikein ole luonnostaan suotu.

    VastaaPoista
  2. Kiva toppi! Toimii hyvin paitiksen kanssa eikä nyt ole lainkaan huono caverninkaan kera.

    VastaaPoista
  3. Mutta noihan näyttävät settinä tosi kivolta, ja nauha on se juttu. Ei mitään täti osastoa, ei!

    Kevät se taitaa jo mielessä kaihertaa, tosin vaakasuoraan satava lumi vähän häiritsee...

    VastaaPoista
  4. Mulla on kanssa kevättä rinnassa :) Aamullakin tuntuu, että on jo paljon valoisampaa. Kiva toppi! Mää en oo tehnyt tota cavernia just sen takia, että se tuntuu olevan niin avara tosta edestä.

    VastaaPoista
  5. Oi, ihana toppi! Se on niin parhautta kun tekee omasta vaatekaapistaan löytöjä :). Sopii musta sekä-että, mutta parempi vielä paitiksen kanssa.

    VastaaPoista
  6. Ihana kokonaisuus! Mä oon aina ollu sitä mieltä, että twinsetit on tädeille, mutta toi on tosi upee setti! ei lainkaan tätiä näkösällä. Ja väri on tosiaankin se mikä pikkuhiljaa hiipii esille näin kevään tullen.

    VastaaPoista
  7. Tosi kauniita molemmat! Väri on kaunis ja tuo nauha sopii tosi hyvin.

    VastaaPoista
  8. Ihana on toppi ja cavern yksin tai yhdessä! Ei minustakaan todella mitään tätilinjaa!

    VastaaPoista
  9. onpa tosi kiva yhdistelmä! mie en ole tuosta cavernista oikeen viel innostunu (tuo puskuriongelma!), mutta tommosessa ois kyllä aika kivannäkönen. Meni heti stetsonin alle muhimaan tämä idea!

    Ihana toi nauhajuttu - tosi soman näkönen setti :)

    VastaaPoista
  10. Makepeace75: Puskurit on tanassa juu, vaikka ihan samat pompulat noissa Aino-liivin sisuksissa seikkailee. Varsinainen tarjotin toi Caverni, heh. :P

    Tytti: Kiitos! Mä oon hirmu iloinen että keksin vihdoin toimivan tavan käyttää sekä toppia että paitaa. Ne heilu ihan liian kauan vaatekaapissa tyhjänpantteina. Nyt alkoi uusi elämä molemmille, jipii! :)

    Soile: Sas muuta kuule, lunta tulee vihdoinkin pitkän odottelun jälkeen ja just silloin mä alan huokailla kevättä. Hullu olen. :)

    Salla H: Heh, mullakin taitaa olla molemmat rinnat kevättä pullollaan, ainakin kuvasta päätellen. :D Cavern on mun mielestä vallan pätevä ohje eikä liian avoinkaan mun makuun, mutta kun menin tässä versiossa muokkailemaan sitä vähän liikaa. Tuli sitten tämmöinen kato-mun-D-kuppeja-vaate. :P

    Lotta: Vaatekaappimatkailukin avartaa joskus, jei! Sieltä uumenista löytyy välillä ihan ufojakin, mut onneks näitä kivoja yllätyksiä enemmän. ;)

    Jaana: Hon tackar. Tädit hus pois minusta! :)

    Miia-Rebekka: Väri on kyllä mun makuuni, sen varmaan huomaa myös blogin värimaailmasta. :)

    SatuA: Kiitokset! :)

    Tuulia: Etuvarustus tosiaan rajoittaa välillä valitettavan paljon vaatetuksen ja neulemallien valinnassa. Kun ei oikein tarvis yhtään enempää tuupata ryntäitä esille tai vaihtoehtoisesti näyttää valtavalta unititsiltä (tapahtuu mulle usein poolojen kanssa) niin tarkkana saa olla.

    Cavernin kanssa on hiinä ja hiinä onko se hyvä vai ei tällä kuppikoolla. Mä oon päättänyt että hyvä, amen. :)

    VastaaPoista
  11. Nättiä on kyllä. Mutta heih, vastahan se talvi tuli, pois kevätpuheet :)

    t. talvenrakastaja

    VastaaPoista
  12. Kevät tulee ihan pian. Mulla on pääkopassa muhimassa ties mitä ideoita kevätneuleiksi. Ehkä vielä yksi talvineule, mutta sitten puuvillat ja vastaavat esille.

    Kaunis väri ja toimivat yhdistelmät. Käyttöön vaan kaikki variaatiot.

    VastaaPoista
  13. Hieno setti!
    Johtuen tuosta... vaikutelmasta...
    mulla soi nyt päässä "I´m a woman, hear me roar."

    VastaaPoista
  14. Vihreä on sitten kaunis väri ja taitavissa käsissä se vain paranee. Sinä se onnistuit saamaan minut jälleen sanattomaksi :)

    VastaaPoista
  15. Kaunis toppi!

    Mulla on ollu tommonen samanlaien silkkinauhan pujotus mielessä kesästä asit, mutta kuten yleensä mun ideoiden kanssa, sekin on hautuatunut jonnekin, enkä muistanut koko asiaa ennen kuin näin tämän suloisen toppisi:)

    VastaaPoista
  16. Janna: Mä' oon kansa talvi-ihmisiä, ihanaa kun vihdoinkin tuli lunta! En mä muuten kevättä kaipaile, mutta valon lisääntyminen antaa hyvin potkua hommiin. Lsiää lunta siis! :)

    Karoliina: Apua, mulla on varastot täynnä erilaisia villalankoja, joten ei vielä kesäneuleita tänne! Pitäis ehtiä tekeen villaisia vähän alta pois ennen kuiin alkaa hankkia kesäpuuvilloja, phuuuh...

    WeirdRockStar: Hirn! :D

    Johku: Nöyrä kiitos kera punastumisen. :)

    Särmä: Satiininauhat on neuleen suola, piste iin päällä ja täydentävä viimeinen silaus. Niillä voi pelastaa melkein minkä mörvelön tahansa ja suunnitelmallisesti kruunata muuten simppelit mallit. Oi onnea! :)

    VastaaPoista
  17. Hepsankeikkatätilook on ihan jees.
    Tosin en voi mitään sille, että mieleen tulee näistä lukuisista caverneista tämä tyylilyyli:
    http://witcombe.sbc.edu/snakegoddess/discovery.html

    VastaaPoista
  18. Villamokka: Voi apua, oot niin oikeessa yhtäläisyyden suhteen! :D :D :D

    VastaaPoista
  19. Ihana! Siis ihana väri, hienot oivallukset noi nauhat ja kertakaikkiaan todella kaunis setti. Ja toimii mainiosti erikseenkin.
    Tulisikohan tästä nyt potkua mun kesken junnaavalle cavern-projektille?

    VastaaPoista
  20. IIh, mikä väri! Ihana toppi! Kyl sie oot!

    Marsvin

    VastaaPoista
  21. makee setti! :) ite kans keksin tossa joku päivä sitten että buttonyn kans voi pitää sellasia paitoja jotka on vähän lyhykäisiä muuten pidettäviksi. nerokasta. :)

    VastaaPoista
  22. Lovely shade of green on your twinset , which by the way is beautiful!

    VastaaPoista
  23. Kysymys värjäysasiasta: Minun lankakorin pohjalla kummittelee 800g vaalean beigeä Butterfly lankaa. Olen aloittanut siitä ainakin 5 eri neuletta, mutta aina purkanut... Väri on ihan onneton. Langasta saisi kuitenkin varmasti kivoja toppeja.

    Miten värjääminen käytännössä onnistui? Puritko kerät vyyhdeiksi? Tarttuuko väri hyvin? Haaveena olisi punaista (ei värillä väliä kunhan on punaista...).

    Sinun sivut ovat kauniit. Olen innostunut uudestaan neulomaan, kun täällä näkee kauniita toteutuksia. Seuraavaksi suunnitteilla harmaa avara V-aukkoinen liivi. Kiitos vain vinkistä.

    Ja rinta-asiaan. Minusta neule laskeutuu kauniisti, näyttää naiselliselta ja vyötärökin pääsee oikeuksiinsa kun on hieman isommat rinnat. Tai näin ainakin uskottelen itselleni. nm. 75E

    VastaaPoista
  24. Juu tässä blogissa kajahtaa jälleen:D Sulla on sit myös hyvä maku ku just mun värisen setin teit!

    VastaaPoista
  25. vihreä on parhautta! twinset näyttää hyvältä, mutta vielä hauskempi on tuo kauluspaita-toppi-yhdistelmä. toimii.

    VastaaPoista
  26. Todella näyttävä yhdistelmä. Paljon parempi kuin se mitä kaupan hyllyssä näkee myytävän, toppi/neuletakki kaulaan asti napitettu. Hiano=)

    VastaaPoista
  27. Anonyymi jatkaa...

    Löysinkin värjäysjutun blogistasi ja sain vastaukset kysymyksiini sieltä. Eikun kokeilemaan.

    VastaaPoista
  28. Jonskulainen: Kiitokset! Satiininauhat on parhauksien joukossa aika korkealla. :)

    Marsiv: Ja minoon niin mielelläni tässä värissä, oo-on! ;D

    SatuH: Juu-u, kerrospukeutuminen on loistokeksintö! :)

    Zebraknits: Thanks! I love that colour, it makes me think of spring and summer grass. :)

    Anonyymi: Anteeksi kun en vastannut, on pitänyt niin kiirettä! Hyvä että löysit kyseisen postauksen omin voimin, tarkoituksella linkkasinkin siihen toppiin käyttämäni langan kuvauksessa.

    HannaH: No huippua, kiva että muutkin tykkää enkä vain mä! :P

    Elli: Ihan samaa mieltä, kauluspaidan kanssa toi on huomattavasti enemmän minuu ja muutenkin käheempi. Tykkään ja!

    Huopatossu: No niinpä, ne kaupan tiukasti napitettavat setit kun tuntuu jotenkin ahdistavilta. Kun ei oo niitä aitoja helmiäkään kaulaan kieputettaviksi. ;) Mun tyyliin tää antavampi malli sopii huomattavasti paremmin, mitä se sitten musta kertookaan... ;)

    VastaaPoista
  29. Voi, kuinka keväisää ja iloisaa! Hampaat irvessä ja sylki pärskyen virnuilemme anti-talvisaa malliasi, pötköä.

    VastaaPoista
  30. So flattering! I love the ribbons! Beautiful work :)

    VastaaPoista
  31. Tosi kaunis.
    Meiläkäisellä se tuo ryntäihen kohalla oleva "pallukka" olis kerrosta alempana (lue mahan kohalla)...pelkkää läskiä siis...joten olisin aika hurja näky...Mutta sinulle tuo on kyllä tooooosi upea. Kaunis.

    VastaaPoista