-->

14.12.2007

Puolukkavaara

RedGable

Malli:
Tikrun Vihervaara-huppari muunnettuna vetoketjulliseksi hupparitakiksi.
Koko: L pidennettynä (vartalo-osassa yksi ylimääräinen kaaviotoisto, hihoissa muutamia senttejä lisämittaa).
Lanka: Novita Mambo, 1050 g.
Puikot: 6,0 mm.

Se on lämmin, punainen ja pehmeä, minun puolukkavaarani. (Pikkumyylle kiitokset nimestä!) Tikrun ohje on loistava; sitä oli helppo seurata ja mukava neuloa. Tein joitain modauksia alkuperäisohjeeseen, koska halusin hupparista vetoketjullisen takkiversion: Neuloin etukappaleen keskelle kolmen nurjan silmukan steekin niin että voin neuloa koko höskän pyörönä vetoketjusta huolimatta. Mä en myöskään ole ihastunut saumojen ompeluun, joten en päätellyt kainalosilmukoita vaan silmukoin vartalon ja hihojen silmukat yhteen. Koska olen keskimääräistä pidempi eikä napapaidat sovi mulle niin lisäsin sekä hihoihin että vartalo-osaan pituutta. Lankaa tietysti meni näiden muokkausten vuoksi ohjeessa määriteltyä enemmän, reilu kilo. Onpahan ainakin lämmin huppari! :)

RedGable back

Mambot ostin elokuussa Novitan Lauttasaaren tehtaanmyymälästä pussilankana. Myyjä kuitenkin vakuutti, että ne olivat kaikki samaa värjäyserää. Karmea totuus paljastuu kuvasta: joukkoon oli soluttautunut yksi erisävyinen kerä, ja Murphyn lakia noudattaen mä olen huomaamattani neulonut sen tietenkin juuri vyötärölle. :D Ei se mitn, minuu ei haittaa eikä rahankaan takia harmita, pussilangan kilohinta kun oli alle 15 euroa.

RedGable side

Tää oli niin nopea ja miellyttävä projekti, että melkein tekis mieli tehdä toinenkin Vihervaara. Tekisin vetoketjun kanssa mutta harmaana ja miehen mittoihin muunnettuna. Toisaalta mä en innostu identtisistä tuulipuvuistakaan, ja samanlaiset hupparit menee ehkä samaan sarjaan... :)

48 kommenttia:

  1. Ihana, väri on tosi herkullinen!

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihana! Varmasti lämmin, ja niin kauniin värinenkin!

    VastaaPoista
  3. Tulipa siitä nätti! Ja menee näillä säillä hyvin takin sijaan.

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis! Nyt tuli taas innostus tehdä samanlainen! :)

    VastaaPoista
  5. Oi miten hieno! Ja kengät ja myssykin mätsäävät. Mikä juttu se oli, kun hankit toisenlaisen joululahjan vastineeksi ohjeesta?

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana.. Pitäisi saada kanssa itselle jotain aikaiseksi.. Ehkä sitten *joululomalla*.. Haaveilua ja toiveajattelua. Mutta erittäin lämpimältä näyttää tuo puolukkasi.. :D

    VastaaPoista
  7. JohannaL: Eeikös vain? :) Toi lämpöinen punainen on kyllä tosi nätti, just sopiva näin joulukuussa. ;)

    Villapallo: Kiitos! Mä tykkään tästä ihan hirmuisen paljon, sitä tulee varmasti käytettyä usein.

    Satu U: Se on kyllä tosi lämmin, mutta ainakin eilen mun työpaikalla oli niin kylmä että huppari päällä ei ollut yhtään liian kuuma. Ja tarkeni tuon kanssa silti ulkoillakin, vaikka olikin vähän pakkasta.

    Jenni: Jeps, mulla oli tuo eilen toppaliivin kanssa ulkovaatteena, ja hyvin pärjäsi. Tuulisella säällä neule tietysti voi olla vähän vilpoinen, mutta muuten toimii vaikka olis vähän pakkastakin.

    Heidi: Tikrun ohje on loistava, suosittelen! Ja tosi nopea neulottavakin Vihervaara on, koska lanka on paksua ja sen voi tehdä melkein kokonaan pyörönä --> ei turhan paljon nurjaa vartalo-osassa. :)

    Maartsi: Mähän olen tämmöinen värikoordinoija, kaikki sävy sävyyn. ;)

    Tikruhan ei siis ottanut varsinaista maksua ohjeestaan, vaan toivoi vastineeksi Vihervaaran neulomisesta hyvän mielen tuottamista ja avun antamista muille. Mä siis ostin HIV/aids-valistusta Kirkon Ulkomaanavun kautta. Toisenlainen lahja on muuten ihan hyvä juttu muutenkin, vink vink! :)

    Neulova äiti: Kiitokset! Tän ehtis ehkä pyöräyttämään melkein valmiiksi joulunpyhien aikana, jos on oikein ahkera (ja saa tontuilta vähän apua). :)

    VastaaPoista
  8. Iik, ihana! Mä en ainakaan mitään värivirhettä huomanna, edes lähemmällä tarkastelullakaan... Joten haitanneeko?

    Marsvin

    VastaaPoista
  9. Voi miten ihana! Mulla oottaa tuossa vihreet Mambot käsittelyä, vielä edessä muutami lahjuksia jouluksi ja sitten pääsen Vihervaaran kimppuun :)

    VastaaPoista
  10. Voi ei kun on ihana!!! Täytynee käydä hakemassa ohje itsellekin. Hyvä työkin on jo malmiiksi mietittynä: Joku pieni tyttö saa lahjaksi lapaset.

    Mulla tosin ei ole tarpeeksi lankaa...Hmm... täytynee soittaa hesaan kaverille...

    VastaaPoista
  11. Ihana, ihana! Mulla on tuo vielä vaiheessa, possuvaarana, tai eikä, Jatan käyttämä pinkuvaara kuulostaa paremmalta :D

    Mietin täällä laittaisinko itsekin vetoketjun tai napit, saattaisi olla hyvä juttu. Vielä on hiukan aikaa päättää, puoltoista hihaa on valmiina.

    VastaaPoista
  12. voi kun se on kaunis! ja upea väri :) just aamulla totesin, mutta olis anttilaan "osta 30 eurolla saat kympin alennusta"-lahjakortti ja sain vinkin ostaa mamboa ;)

    VastaaPoista
  13. Tosi hieno puolukkavaara! Nyt isku himotus, tahtoo kanssa oman vaaran :-)

    VastaaPoista
  14. Kate: Tänks!

    Marsvin: No hyvä jos se ei pistä silmään. Ei se tosiaan mua haittaa, vaikka osa hupparista nyt sattuukin olemaan eri sävyä. Onpahan ainakin yksilöllinen. :)

    Hansu: Mambossa on kyllä ihanan värinen vihreä. Kun ostin nämä langat niin punainen oli oikeastaan ainoa vaihtoehto pussilangoista. Muuten oisin varmaankin tehnyt tän just vihreänä tai sitten harmaana. Mutta nyt tämä punainenkin tuntuu oikein hyvältä. Jouluiselta. :)

    Merith: Lankaa tilaukseen ja silmukat puikoille hop! :)

    Villapeikko: Possuvaara, hih! :D Mun hupparini on sen verran vartalonmyötäinen että napit ei ois tulleet kyseeseenkään, ois vaan jäänyt aukot nappien väliin. :) Mutta kunnon napituslistalla ehkä toimiskin. Jään mielenkiinnolla odottamaan mihin sä päädyt.

    Emilia: Tottahan sun pitää tuommoinen 30 prosentin alennus käyttää. ;) Mambot on kyllä hyvä ostokohde, kun on kerran näin mainio ohjekin saatavilla.

    Mermaid: Kiitän. Aletaan kohta olla melko vaarallista porukkaa, kiitos Tikrun. :D

    Sinikka: Kiitokset! :)

    VastaaPoista
  15. Kylläpä on palmikot puolukkaisinakin komeat!

    VastaaPoista
  16. Sepäs näyttää aivan törkeen hyvälle ;)

    Kiitos kaunis vielä palautteesta. Ohjeeseen pistän modaukset tänään tai huomenna, kunhan pysyn hereillä.

    VastaaPoista
  17. On se vaan mahdottoman hieno. Pitäisi varmaan käydä ostamassa Mambot, että voisi alkaa neulomaan hyvän hetken tullen.

    VastaaPoista
  18. Aivan ihana, ja mitäs pienistä värivaihdoista, itse en ainakaan olisi edes huomannut mokomaa, jos et siitä olisi maininnut (=

    VastaaPoista
  19. Näyttääpä tosiaan hyvältä! Mulla on oma vaara tulossa myöskin tosin vasta mallitilkkuvaiheessa. ;) Mutta harkitsin myöskin vetoketjua, joten pyöröneulevinkkisi oli just tarpeeseen.

    VastaaPoista
  20. Nasti: Puolukkapalmikot, heh, sepäs kuulostaa hauskalta. :)

    Tikru: Kiitokset vielä kerran mahtavasta ohjeesta! Yritän myydä ajatuksen miehekkään harmaasta Vihervaarasta siipalleni, niin että pääsisin tekemään toisenkin. ;)

    Hepsi: Eiks ookin! :D

    Kanerva: Kehun suosittelen ohjetta syystä, niin että mars kauppaan siitä! :)

    Sannero: No joo, ei tietenkään kannattais ite alkaa sormella osoittelemaan omia virheitään, jos niitä ei kukaan muuten huomais. :D Eikä väriero ainakaan mua haittaa, mitäs pienistä kun kokonaisuus on niin ihana. :)

    Altocumulus: Jeps, steeking on kyllä kätevä tekniikka. Mahdollistaa nurjien kerrosten minimoimisen ja kaikenmaailman saumojen välttämisen. Mä kun oon tämmöinen mukavuudenhaluinen ja hiukan laiska, niin se sopii mulle loistavasti. :P

    Kaisa: :)

    VastaaPoista
  21. Jos sun tekee mieli tehdä toinenkin, ni voin uhrautua ja ottaa sen vastaan. Punasena mulle myös, kiitos ;)

    VastaaPoista
  22. Tulipa siitä ihanan muhkea ja varmasti lämpöinen neule! Tekispä joku mullekkin oman vaaran... Aikaa kun on valitettavasti rajallinen määrä ja maailma on täynnä ihania lankoja ja ohjeita.

    VastaaPoista
  23. Perhoneito: Kiitos jalosta tarjouksesta, hih! :) Mä taidan kuitenkin jättää toistaiseksi Vihervaaran ohjeen rauhaan, koska mies oli samaa mieltä tuulipukujutusta. Ja koska to do -listalla kuiteskin on aikas paljon uusia projekteja odottamassa, niin ehkäpä mä seuraavaksi jatkan niiden parissa.

    Selena: No sanopa muuta! Ohjeita ja ideoita tulee ovista ja ikkunoista (ja Ravelrystä), ja langoista mä en saa ikinä tarpeekseni. Sitä aikaa vaan tarttis saada lisää...

    VastaaPoista
  24. No niin! Täällä senkun vietetään puolukkapäiviä, kun toiset kärvistelee keskeneräisten lahjojen kanssa. ;)
    Tosi upee takki tuli! Vetoketjukin näyttää siltä, niinkuin ei olis ollu mitään ongelmia. Grumperinan ohjeellako sait sen onnistumaan noin hyvin?

    VastaaPoista
  25. Voi jösses, se on kyllä niin ihana! Sain oman vetoketjuni Pinkuvaaraan ommeltua eilen itseäni tyydyttävällä tavalla, olipa tuskainen prosessi :P Ny ku sais vaan kuvattua..

    Mut siis asiaan: UPEA!!!

    VastaaPoista
  26. Tarja: Justiinsa, ei taas tullut toi assosiaatio mieleen kun nimeä mietin, voi kääk! :D

    Mä oon ilmeisen itsekäs kun oon täällä neulonu vaan itelleni, ehh. Huomenna pitäis varmaan alottaa joululahjoja, jos meinaa jotain saasa valmiikskin. Voi mua! :P

    Grumperinan ohje ja anti-pingotus auttoivat, vaikka kyllä toi vetskari silti tappeli vastaan. Happy end kuitenkin, niin että kiitokset vielä avuista!

    Jatta: Pinkuvaara kuviin äkkiä, tahtoo nähä! Niin ja kiitosta vain. :)

    VastaaPoista
  27. Ihanan pirtsakka!

    VastaaPoista
  28. Siis W-A-U! Tosi U-P-E-A! Ja värikin mitä parhain. :)

    VastaaPoista
  29. Siitähän tuli tosi hieno ja värikin on täyttä herkkua! Harmi että mukana oli yks väärän värinen. Olkoon se sitten se Käsityön Jälki :)

    VastaaPoista
  30. JennyF: Kiits! Näillä keleillä (ei lunta, lämpötila reilusti plussan puolella, milloin tahansa oajanpientareella voi esiin puskea sitkeä leskenlehti) tosiaan kaipaakin jo jotain pirtsakkaa ja vähän jouluistakin. Muuten alkaa masentaa tämmöinen kura. :)

    SatuH: No voi sentään mitä ylistystä mä saankaan Keski-Pohjanmaan suunnalta, kiitosta vain kovasti! :D

    Soile: Juu, mun Käsityön Jälki elikkäs se virheenmuotoinen takuu käsintehdystä on sopivasti vyötäröllä. Se kun on muutenkin se paikka jossa käsintekemisen jälki a.k.a suklaan ja punaviini suuhun lappaminen näiden pimeiden iltojen piristykseksi näkyy. :P

    VastaaPoista
  31. Oooh, lääh lääh, auh! Onpa hieno ja sopii sinulle kuin .. mikäkin! Onnea uudelle!!

    VastaaPoista
  32. Tosi kaunis Puolukkavaara! :) Vetoketjullinen malli on varmasti tosi kätevä. Mä haluun kans - mutta mistäs saisin ensin aikaa ja sitten pitäis hallita myös tuo vetskarin laittaminen...

    VastaaPoista
  33. Toi on kyllä kaunis! Oon ihastellut ja ohjettakin tutkinut , mieli tekee samanlaista. Mulla on harmaata Mamboa 2kg tuolla jemmassa... niistä pitäisi kylläkin tulla pitkä neuletakki. Tuo punainen on kyllä kaunis!

    VastaaPoista
  34. Piikkari: Kiitos kiitos! Sun Vaara näyttää kanssa hienolta Ravelryssä, itsas tsekkailin sen kuvia useampaankin kertaan kun laskeskelin omaani. :)

    Kristiina: Mä halusin ehdottomasti vetoketjuversion, koska se on mulle paljon monikäyttöisempi kuin pusero.

    Mutta kyllä toi vetskari sitten taistelikin vastaan, uhhuh. Huppari kun on vartalonmyötäinen ja neulepinta siksi asettuu ihan eri lailla päällä ollessa kuin "lepotilassa", joten vetskarin kanssa sain kyllä tehdä melkoisia temppuja ennen kuin sain sen tyydyttävästi paikoilleen. Kannatti kuitenkin ehdottomasti! :)

    Puputar: Ooh, pitkä neuletakki! Se oiskin hieno. Voisithan sä kompromissina tehdä piiiitkän Vihervaaran. ;)

    VastaaPoista
  35. Jalka sökönä = netti- ja neulonta-aikaa itselle. Vietänkin leppoisaa 'kommentoi lukemiasi blogeja' -päivää...

    Vähänks hiano! Tosi upea! Mulla ei taida riittää taidot muoksia ohjetta 165 pitkälle ja lapsenhoikalle Keskilapselle, mutta mieli tekis yrittää.

    VastaaPoista
  36. Oh, puolukkavaara!

    Se on kaunis.
    Ehkä pitäisi tehdä tuo huppari, ohjeenkin kun olen maksanut jo.

    VastaaPoista
  37. Vähänks se (ja mallikin!) on hyvännäköinen, tosi hienosti sait ketjun kiinnitettyä.

    Pitäsköhän munkin, kun se Mambon vaaleanpunainen on niiin ihana..

    Samispipat ehkä viel menee, mut neuleet tosiaan..

    VastaaPoista
  38. Rouva Oranssi: Kurja juttu olla pakkolevossa näin joulun aikaan (kai?), mutta onpahan ainakin luvan kanssa aikaa neuloa! :)

    Mä luulen, että Vihervaaran sais melko pienellä vaivalla muokattua tuon kokoiselle lapselle. Mä kun olen 175 cm pitkä, ja lisäsin ohjeeseen pituutta melkein 20 cm --> pituuden puolesta ainakin ohje vois sopia suoraan 165-senttiselle. Ja sitten vain muutamia silmukoita sivuista pois, niin tulee se leveyskin kohdalleen. Luulisin. :)

    Markka: Pitäisi. Ehdottomasti. Kun kerran se ohjekin on jo ansaittu. Mars silmukoita luomaan! :D

    Laura Koo: No kiitosta vain! Vetskarin kanssa meinas mennä hermot mutta loppu oli sentään onnellinen.

    Mambossa on kyllä tosi onnistunt vaaleanpunainen. Se ei oo liian imelä olematta silti hailu.

    Totta turiset pipoista ja muista. Meil on miehen kanssa jotenkin niin samanlainen maku välillä, että vahingossa hankitaan vaatteita jotka muistuttaa joskus liikaakin toisiaan. Esim. ei voida lähteä yhtä aikaa lenkille ilman vaatekoordinointia, koska molemmilla on olemassa mustat verkkarit joissa valkoinen raita sivussa, mustat toppaliivit ja samankaltaiset ulkoilutakit, näin muutamia mainitakseni. Kaikki siis on oikeasti erilaisia, mutta kauempaa katsottuna voidaan näyttää kaksosilta. :D Siksipä siis täysin identtisten huppareiden tekeminen ei ehkä olis viisasta, vaikka mies tykkäiskin omasta Harmovaarasta. :)

    VastaaPoista
  39. Tosi hieno neule, ja ihanat nuo V-sukatkin tuolla alempana!!

    VastaaPoista
  40. Ihana huppari!

    Hyväää joulua ja onnellista uutta vuotta!

    -Kirsi-

    www.kipakka35.vuodatus.net

    VastaaPoista
  41. Arteeni: Kiitos kaunis, sekä sukkien että hupparin puolesta. Etenkin huppari on ollut kovassa käytössä. Ja noita polvisukkia tekis mieli saada aina vaan lisää... :)

    Kirsi: Kiitokset, ja oikein hyvää joulua myös sinulle!

    VastaaPoista
  42. Aivan upean näköinen! Ja väri on ihan nappiin.

    t. JohannaH

    VastaaPoista
  43. Moi! Onko siulla tuo Vihervaaran ohje sähköisenä? Miulla on aikoinaan netistä tulostettu versio siitä, mutta pelottaa, että se häviää.. Voisitko mahdollisesti laittaa miulle sähköisen version, jos siulla se on. Osoite on pikkumyy84-at-yahoo piste com

    VastaaPoista