-->

24.4.2007

Langaton mutta onnellinen

Tukholma on ihana kaupunki! Kauniita rakennuksia, leveitä jalkakäytäviä, tyylikkäitä ihmisiä, kattavat julkiset liikenneyhteydet, ja keskellä kaupunkia epätodellinen keidas: Kungsträdgården oli lauantai-iltapäivänä täynnä auringosta, keväästä, jäätelöstä ja kirsikankukista nauttivia ihmisiä. Tunnelma oli rauhallinen, liikenteen melukin häipyi taustalle ja suihkulähteiden rauhoittava solina loi seesteistä viikonlopputunnelmaa. Paratiisi keskellä suurkaupunkia!

Viikonloppu oli loistava irtiotto arjesta parhaiden ystävien kanssa. Menomatkan myrskyinen sää tosin aiheutti melkoisia tasapaino-ongelmia myös maissa, niin että Stockholm Quality Outletin design-kaupassa pelkäsin tosissani horjahtavani kalliiden lasiesineiden päälle ja joutuvani maksamaan maltaita sirpaleista. Sitten ois taas kauhisteltu suomalaisjuntteja, jotka on kännissä jo ennen kahtatoista, finnjävlar. :) Itse asiassa vielä tänäänkin tuntuu tasapainossa olevan jotain häikkää, joten reipas merenkäynti (tuulta 23 m/s) taisi tosiaan ottaa korviin.

Shoppailun suhteen reissu ei mun osaltani ollut kovin tuottoisa, ja ajanpuutteen vuoksi kaikki lankakaupatkin jäi väliin. Poikkesin sentään NK:lla tsekkaamassa neulekirjatarjonnan ja lankaosaston. Kirjoja oli muutamia, mutta niiden joukosta ei löytynyt yhtään ostopäätökseen johtavaa ihastusta. Lankatarjonta oli puhtaasti Rowan- ja Garnstudio-linjaa, mutta hinnat eivät houkutelleet ostamaan. Pihi minä! :P Panostan ennemmin nämäkin säästyneet rahat ensi viikon Hollannin-reissuun ja kesäkuun Tallinnan-matkaan, työmatkoja molemmat.

Matkatohinassa vihreän kesä-cavernin esittely on meinannut kokonaan unohtua; neule- ja virkkuuhommat sain valmiiksi jo toissaviikolla, viime viikolla sain haetuksi satiininauhat pääntietä ja hihansuita koristamaan.


Malli: Cavern Cardigan omin muokkauksin (silmukkamäärät, silmukoiden jaottelu pääntiellä, hihojen ja helman pituus, reunavirkkaus satiininauhoineen jne.)
Lanka: Dylonilla värjätty Novita Butterfly, 310 g.
Puikot ja virkkuukoukku: 3,5 mm.
Lisäksi: 1 cm leveää satiininauhaa 2,5 m.

Kaula-aukko on edelleen suht antelias, mutta eipä se mua haittaa, kesää vartenhan tää on tehty. Lankaa on vielä parisataa grammaa jäljellä, joten siitä vois tehdä yhteensopivan topin. Joko ihan tavis naruolkaintoppi sileällä neuleella, lyhythihainen raglantoppi (satiininauhaa pääntielle) tai sitten Tea Rose Halter Reunasilmukan kauniin version innoittamana. Lämpimämmät säät tuntuvat antavan vielä odotuttaa itseään, joten enpä taida pitää turhaa kiirettä valinnan suhteen. ;)

14 kommenttia:

  1. Aina niin ihania neuleita! Tuonkin huolisin milloin vain!

    VastaaPoista
  2. Ihana Cavern Cardi:) Nätti lisä tuo satiininauha!

    VastaaPoista
  3. Tukholman kuvaus kuulostaa samalta mitä ajattelimme pari viikkoa sitten ihan omasta Helsingistä: Kauniita rakennuksia, leveitä jalkakäytäviä, ehkei ihan niin tyylikkäitä ihmisiä, mutta hyvät julkiset ja keidaskin löytyy useastakin paikasta, vaikka Kaivopuistosta. Välillä hyvä huomata, ettei tartte mennä merta edemmäksi kalaan.

    VastaaPoista
  4. Ihana takki, ja väri on hieno!

    Kade tulevasta Hollannin reissustasi... no, mutta taas ne mahtavat tuliaiset korvaavat tätä tuskaa ;)

    Kiva kun kommentoit toisaalla :)

    VastaaPoista
  5. Terhi: :)

    Neja: Cabern on malli mun mieleen; sopii monelle vartalotyypille ja on helposti muunneltavissa. Satiininauha tuo munkin mielestä kivan lisän muuten yksinkertaiseen neuleeseen.

    Maiju: Niinpä, Helsingistä voisin minäkin sanoa samat asiat. Ja Tampereesta myös. :) Jotenkin sitä vain kulkee laput silmillä tutuissa paikoissa, kun taas turistina tarkkailee asioita eri näkökulmasta.

    Kate: Hollanti on vain parin päivän työntäyteinen pyrähdys, mutta toivottavasti ehdin ees hiukkasen kierrellä kaupunkia. Tuon tän reissun supertuliaiset sit Hollannin-keikan jälkeen, kaks kärpästä ja silleen. :)

    VastaaPoista
  6. Ihana Caverni! Satiininauha on tosi kaunis lisä, upeeta :D

    Vähänkö oon kade ku reissaat noin paljon, mulla toi työ harvemmin tarjoilee matkustelua.. Ja älä välitä ettet raaskinu ostaa lankaa, en minäkään osaa ostaa ellen tiedä tasan mitä siitä isona tulee. Sun vaan tarvii saada pakkomielle jostakin neuleesta niin johan kukkaro aukeaa. Been there, done that

    VastaaPoista
  7. Oijoi, Caverni on ihana ja satiininauha piste i:n päällä!

    VastaaPoista
  8. Cavernisi ovat aivan ihania. En ollut noteerannut kyseistä mallia laisinkaan ennen kuin sinä niitä aloit neuloa. Minullakin olisi yhdet Caverniin sopivat langat, joten ehkä minäkin hurahdan tähän malliin.

    Tukholman kuvaus oli ihana. Itse en ole koskaan päässyt käymään, mutta tulevaisuudessa toivottavasti.

    VastaaPoista
  9. Tosta cavernista tuli tosi nätti ja nauha on oikein kiva lisä. Itse vielä pohdiskelen kiinnitystapaa. Jotain räväkkää on hakusessa, kun neuleen värinä on mielikuvituksellinen musta. Tällä hetkellä on päättelyssä eka hiha. Valmistunee viikonloppuna.

    VastaaPoista
  10. Ihana kesäinen Cavern, nauha sopii siihen tosi kivasti! Minä sain oman, huomattavasti talvisemman, versioni puikoilta viime viikolla. Kunpa vain joku ehtisi kuvaushommiin joku päivä...

    VastaaPoista
  11. Tosi nätti Cavern Cardi! Satiininauha sopii hienosti.

    VastaaPoista
  12. Jatta: Reissamminen onkin täntyön harvoja etuja, eikä näitä matkojakaan loppujen lopuks kovin usein oo. Mut sitten niistä pitääkin ottaa kaikki irti, mitä työltä ehtii! :) Ja kyllä mulla pari pakkomielleneuletta kummittelee takaraivossa, mutku sitten siellä on myös järjen ääni huutelemassa, että lankaa on kotona yli omien varojen, älä hullu enää lisää osta. ;)

    Ujosiili: Kiitos! :)

    Perhoneito: Hauskaa, että mun cavernit inspiroi muita! Suosittelen kyllä mallia; se on helppo, nopea ja tarpeen tullen helposti muokattava. Myös Tukholmaa voin suositella, etenkin kevät- ja kesäaikaan. :)

    Jenni: Miten ois joku iso erikoinen nappi tai rintaneula? Musta väri ja yksinkertainen malli antaa hyvät mahdollisuudet erikoisten yksityiskohtien käyttämiselle. Odottelen innolla, että pääsen näkemäään mihin päädyt!

    Sanna: Niinpä, tää itselaukaisijan kanssa hosuminen käy kyllä meikäläisen hermoille. Mut toisaalta ei sit haluais aina vaivata miestä räpsimään kuvia, vaikka niistä toisen ottamana tuleekin huomattavasti parempia. Tarttis varmaan kolmannen käden ja silmän, semmoiset teleskooppivarren päässä olevat, niin ei tarvis pyydellä muita kuvaamaan. Tosin sit ei kyllä malli olis enää kovin kuvauksellinen, etanasilmät päästä sojottamassa. Ja pitäis neuloa kaikkiin paitoihin kolmas hiha. Ohhoi, kylläpä mulla on mielekäs ajatuksenjuoksu taas tänään. :P

    Raisa: Satiininauha oli selvästi hyvä ratkaisu, kun se kerää näin paljon kiitosta. :P

    VastaaPoista
  13. Täydellisen näköinen neule! Väri ja malli ovat aivan ihanat ja viimeistely satiininauhoineen loistava!

    VastaaPoista
  14. Ihanan kuvan olet onnistunut ottamaan Kungsträdgårdenista!

    Ja neuletakkisi on myös tosi kaunis! Alle voisi hyvin sopia toppi samasta langasta...

    VastaaPoista