-->

30.8.2013

Pyyhepalapeli

Kevään korvalla kävin viehättävässä helsinkiläisessä kivijalkaputiikissa. Valoisa tila oli täynnänsä kauniita painotuotteita tekstiileistä tarjottimiin. Kauniste tosiaan tarjoaa nimensä veroisia tuotteita. Palasin kotiin mukanani iso pinkka pikkuviallisia keittiöpyyhkeitä. Niitä kuulemma riitti yli oman tarpeen, ja olisi vain hienoa, jos keksisin niille käyttöä. No tokihan minulla ideoita oli näinkin hauskalle ilmaiselle materiaalille, mutta toteutukseen päätyi vain tämä yksi tietty ja tärkeä.


Esikoiselle tein odotusaikana kaksikin tilkkupeittoa, joten aika selvää oli, että tämäkin tulokas saisi oman peiton. Eikä tehnyt yhtään pahaa leikellä noita kakkoslaatuisia keittiöpyyhkeitä satunnaisine värivirheineen. Eipä tarvinnut säästellä vaan pistin surutta leikkurin laulamaan ja lipsutin liinat saksilla palasiksi. Sommittelukin oli helppoa, koska jotenkin nuo kaikki riemunkirjavat kuosit sopivat yhteen ja muodostavat iloisen ja silti harmonisen värileikin. Kokoa peitolla on suunnilleen 75 cm x 100 cm, ja pyyhkeiden materiaali on pellavan ja puuvillan sekoitetta.

Kauniste Quilt

Kaunisteen kuosit on jotenkin tosi sympaattisia ja suoran suomalaisia. Korvapuustiresepti, metsää elukoineen, aakkosliina, jossa Å on kuin Åbo. Tämän vuoden kalenteripyyhkeessäkin elokuussa korjataan viljaa ja syyskuukausi on sateenvarjolla varustettu. Leikkelin kaikista pyyhkeistä kuosin ja sen suunnittelijan nimen talteen ja yhdistin ne  nauhaksi. Nauhan ompelin täkin yläreunaan. Siitä voi tarkistaa, kenen luovuuden tuotteita peittoon on pilkottu.

Kauniste Quilt

Kalenteripyyhkeestä poimin tilkuksi elokuun, koska vauvan laskettu aika oli 23.8. Ajattelin kirjailla ympyrän varsinaisen syntymäpäivän kohdalle, kunhan se olisi tiedossa. Noh, nyt näyttää siltä, että vauva antaa odottaa itseään syyskuun puolelle. Ja sen kuukauden kohdalla noissa kalenteripyyhkeissä taas oli harmillinen päivämäärävirhe, enkä siksi huolinut siitä tilkkua peittooni. Että se siitä synttäripäivän ikuistamisajatuksesta. Mutta minkäs teet, kun jälkeläinen on yhtä itsepäistä lajia kuin minäkin. Ei auta hoputtaa, tulee kun tulee.

Kauniste Quilt

Siinäpä se peitto sitten odottelee pientä käyttäjäänsä. Voin kertoa, että noiden omppujen lisäksi varsin kypsältä vaikuttaa myös ainakin tämä allekirjoittanut odottaja. Tulis nyt jo!

27 kommenttia:

  1. Voi miten kiva! Onpahan sitten ikuistettu ainakin se laskettuaika, muistaa muksu ja muorikin vanhoina päivinäänkin että kyllä sitä ootettiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin mäkin ajattelin, että pistetään vaikka katkoviivaympyrä lasketun päivän kohdalle, vaikka se ei ihan osunutkaan. Kyllä sen oikean synttäripäivän aina muistaa, omaa laskettua aikaa harvemmin kai tulee kysyneeksikään vanhemmiltaan. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eiks ookin aika veikeä. :) Ja nuo värit on kyllä yllättävän hyvät yhdessä(kin).

      Poista
  3. Ihana värileikki! Melkeinpä osuvampaa, että tuossa on aiempi kuukausi, niin ei unohdu pikkuisen itsepäisyys. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huuh, mä vähän luulen, että pikkuisen itsepäisyys on samaa sorttia muidenkin perheenjäsenten kanssa. Ei siis siksi tarttis erikseen muistuttaa... :D Esikoinen vetelee jo nyt sellaisia uhman piirteitä, joita kivasti vahvistaa äidiltä peritty minä itte -luonne. Lisää vain tällaisia tapauksia taloon, niin saadaan keskenämme terottaa tahtojamme! :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Siitä tosiaan tuli varsin reipas ja iloinen. Tykkään!

      Poista
  5. Kaunis peitto ja ihana kauppa! Kiitos siihen tutustuttamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos sinäkin löysit Kaunisteesta kivoja juttuja! Kannatan suomalaisen suunnittelun ja tuotannon edistämistä, joten oli tosi kiva lähteä mukaan tällä tavalla tekemään hutituotannosta käyttökelpoista kamaa ja samalla omalta osaltani promota Kaunistetta. On niillä niin nättejä kuoseja ja tuotteita tarjolla että.

      Poista
  6. Upea! Mä en normaalisti tykkää tilkkutöistä mutta tää on todella hieno! Ja tsemppiä viimehetkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! En mäkään vielä vähän aikaa sitten tykännyt tilkkutöistä, mutta kummasti mä niihinkin ajauduin. Mä oon niin helppo hurahtamaan uusiin juttuihin, voi mua. :P

      Kiitos kannustuksesta; täällä tää yks vielä potkii mahassa eikä aiokaan tulla ulos. Jaksaa jaksaa... :)

      Poista
  7. Tosi hieno! =) Sulla on silmää, osaat aina valita hienosti yhteen sopivat värit ja tilkut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Oli kyllä yllättävän helppoa saada nuo tilkut sopimaan toisiinsa, sen kuin lätki vain vierekkäin. Vähän samanlaista kuin kasviväreillä värjättyjen lankojen tai kankaiden kanssa: värimaailma on niin luonnollisen yhtenäinen, että kaikki sopivat keskenään yhteen. Tätä oli kyllä tosi innostavaa tehdä juuri tuosta syystä.

      Poista
  8. Aivan todella upea! Minäkin haluan virheellisiä keittiöpyyhkeitä ;) Ja kohta se odotus palkitaan. Ei koskaan pidä sanoa ettei enää ehtisi elokuulle, nuo kakkoset kun voivat tupsahtaa sieltä ihan yllättäen ja nopeasti!
    Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, eipä ehtinyt elokuun puolella ulos tämä lapsi, mutta eipä tässä enää monta päivää tarvitse odotella. Eiköhän tyyppi pakoteta ulos vaikka väkisin viimeistään viikon päästä. :)

      Poista
  9. Niin ja P.S. sähköpostiin tulee Out of Office-viesti kun on kommentoinut blogiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, en tiennytkään tuota! :O Aiemmin ei sentään out of office -ilmoitukset kai ole tulleet suodatinten läpi kommentoijille. Aika erikoinen juttu. Nyt asia pitäis olla kunnossa. Kiitos vielä!

      Poista
  10. Herranen aika nainen että sulla on vauhti päällä! Hieno on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä! Vaikka tääkin peitto on valmistunut jo viikkoja sitten, en vain oo saanut kuvatuksi ja blogatuksi. Tuolla odottelis vielä yks neuletakki, joka valmistui jo joskus viime syksynä. Vaan taidan purkaa sitä vielä neljännenkin kerran ennen kuin kuvaan ja postaan. Sitä paitsi se näyttää niin hassulta pallomahan kanssa, että parempi säästää vielä. Sen kanssa ei tosiaan ole ollut vauhti päällä; aloitin sen jo 11/2011, ja se valmistui ekana versiona joskus 3/2012. Saa nähdä meneekö 2014 puolelle ne kuvat ja bloggaus... ;)

      Poista
  11. Hirmu nätti peitto. Ja varmasti jatkossa tärkeä lapselle. Tein itse myös raskausaikana vauvalle oman peiton. Tänä päivänä nyt 2,5 vuotias pimu haluaa aina juuri sen oman peiton istuessaan sohvalla tai jopa nukkumaan mentäessä osataan vaatia sitä omaa peittoa. Muu ei kelpaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten suloista! Esikoisen kaksi peittoa ovat jatkuvasti käytössä, mutta vielä tuo 1 v. 7 kk ikäinen tyttö ei miellä niitä sillä lailla omikseen kuin esim. unilelunsa. Voipi olla, että tilanne muuttuu, kun taloon tulee sisarus jakamaan leluja ja muuta. Sitten voikin se "mun!" tilkkupeitto olla tooosi tärkeä. :)

      Poista
  12. Vau! Aivan upea peitto. Todella hienot kankaat ja värimaailma on varsin passeli <3

    VastaaPoista