-->

27.9.2012

Puput ja pöllöt

Hei vain hei! Sitten viime kerran täällä päässä intterneettiä on muun muassa käyty unikoulua ja remontoitu piiitkän kaavan mukaan tulevaa lastenhuonetta. Sairastettu flunssaa useampaan otteeseen ja selvitty lapsen ekasta korvatulehduksesta. Vauvajumpattu ja juostu puolimaraton. Neulottu vähän ja purettu paljon. Ihmetelty oman ja muiden lasten kasvua ja kehitystä. Nimittäin tässä meidän korttelin tuntumassa näyttää olevan haikaroille erityisen suotuisa ilmasto. Lähitaloihin on tänä vuonna syntynyt jo ainakin kuusi vauvaa, ja edellistä vuosikertaakin on suunnilleen saman verran. Meidän tytölle on siis leikkikavereita kasvamassa parinkin jengin verran ihan lähietäisyydellä. :)

Bunny Bootees


Ja eikun lisää pukkaa: Eräälle ensi vuoden tulokkaalle neuloin puputossut pikkuisia varpaita lämmittämään. Tossujen ohje on Debbie Blissin Ihanat neulelahjat -kirjasta, jonka sain Tammelta arvostelukappaleena. Siispä arvostelen: Puputossujen ohje on selkeä, ja valmiit tossut vaikuttavat varsin käytettäviltä. Kirjassa on ohjeita helppoihin pieniin neuletöihin, jotka soveltuvat hyvin aivan aloittelijallekin. Voipi olla, että juuri tämä kirja on se, joka mahdollisesti innostaa tyttäreni joskus kokeilemaan neulomista omin kätösin.

Bunny Bootees

Malli: Puputossut/Bunny Bootees by Debbie Bliss
Lanka: Garnstudio DROPS Merino Extra Fine, vajaa kerä (?)
Puikot: 3,0 mm
Ravelry-projektisivu

Tuollaiset villatossut olis kyllä olleet tosi hyvät meidänkin vauvalla viime talvena. Harmittaa, kun en ole ehtinyt neuloa lapsukaiselleni juuri mitään, ja nyt se pienin sylivauvavaihe on jo kaukana takana. Ei pysy tossut enää vauhdissa mukana, kun tyyppi painaa pikaryömintää lattian poikki. Voi haikeus.


Mun tytär kasvaa ihan älytöntä vauhtia. On varsin pitkä ikäisekseen ja tuntuu muutenkin olevan monissa asioissa kahdeksaa ikäkuukauttaan edellä. Siskonpojalleni pari vuotta sitten 1,5-2-vuotiaan koossa neulomani pöllöpaita on tytölle juuri oikean kokoinen. Jee ja loistavaa, koska just nyt tuolle on käyttöä suojelemaan pienokaista syksyn kostealta ja kalsalta ilmalta vaunuissa istuessa. Nyt vaan tarttis äitikin vähän uutta lämmikettä sitä samaa kylmyyttä vastan. Kuka tulis kiinnittään napit siihen yhteen ja samaan neuletakkiin, joka on ollut työn alla marraskuusta lähtien, oivoi...

27 kommenttia:

  1. Tosi nätit tossut! Ihana tuo viimeinen kuva, istuin itse aikoinani juuri tuossa samassa asennossa, siitä on monta kuvaa todisteena. Ja uskomatonta kyllä, pääsen vieläkin tuohon asentoon, tosi ei siinä enää kauan voi olla, polviin sattuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoisia aitajuoksijan venyttelyasentoja noi vauvat pystyy ottamaan, itse ei ihan yhtä kivuttomasti enää taivu samoihin. :)

      Poista
  2. En muistanutkaan, että vauvat voivat kasvaa noin nopeasti!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkä mä uskonut, vaikka mulle siitä kerrottiin! Kaamean haikeeta. <3

      Poista
  3. Ihania neuleita! Tuo pöllöpaita eritoten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Pöllöpaita on minustakin hauska. Lapsikaan ei protestoi, eli taitaa olla sopivan lämmin. Eikä kutita, kun on merinovillaa ja kashmiria.

      Poista
  4. Olipas taas kiva päivitys. Meillä on 9kk ikäinen pikku neiti ja vauhti on kovaa. Pöllöneule on aivan ihana. Aurinkoista ja pirteää syksyn jatkoa! :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielläkin siis on housujen polvet kohta puhki. :) On tää vaan hauskaa aikaa, kun joka päivä tuntuu olevan uusi taito opittuna. Mukavaa syksyä teillekin! :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Lattialta kuuluu tät-tät-tät-tät, eli vapaasti käännettynä "terkut Jatta-tädille". :)

      Poista
  6. Oih, ihana kuulla sinusta/teistä, tyttö on niin söpö ja iso jo (mihin aika rientää?)! Just yks päivä täällä kävin pällistelemässä ja otin Sagittarian ohjeen, meinaan sen aloittaa kun ei oikein noi joulahjavillasukkien kudonnat nyt nappaa :) Ihanaa syksyä ja joulun dotusta (sekin on jo kohta taas *huoh*)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tosiaan juoksee, kun tyttökin jo harjoittelee seisomista (oih). Ja joulu, sekin tosiaan on pian täällä! Vähänkö oot hyvin ajassa, kun oot jo aloittanut lahjat. Mulla ei ole vielä ajatustakaan lahjoista, mutta kaipa tässä pitäis jo ryhdistäytyä. Huoh tosiaan! :)

      Poista
  7. Ihan tolkuttoman söpöt puputossut!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulevan käyttäjän tuleva äitikin tykkäsi näistä kovasti, onneksi. :)

      Poista
  8. Mitä mitä, mihin teidän vauva on kadonnu?? Justhan tuo synty! :D Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sasse, kuule! Nyt täällä on joku pieni tyttö, joka vilistää kontaten paikasta toiseen ja itkee kiukkua ei-sanan kuullessaan. <3 Omapäinen on, mutta oma ja ihana. <3

      Poista
  9. Ihanat puputossut! Teidän söpöliini on tosiaan kasvanut, ihan vielä vauvana ajattelin, mut siellähän ollaan jo taaperoasteella kohta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttö seisoo tukea vasten ja tinttaroi miten sattuu kun sen pään ottaa. Maanantaina tulee 9 kuukautta täyteen. Elämäni nopeimmin menneet kuukaudet, muuten!

      Poista
  10. Apua mitkä puputossukat! ;D Ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kiitän. :) Niistä tuli söpöt, toivottavasti ne myös pysyvät jaloissa napakasti.

      Poista
  11. Oi, poikkeuksellisen kaunis lapsi <3 Ja nuo puristeltavan pulleroiset ihanat pikku kädet! Voi, miksi kaikki minun pikkuiset on jo niin isoja, sniif!
    Ai niin, neulomuksetkin on hienoja :)

    VastaaPoista
  12. Ihania tekeleitä! Muistatko, mistä tuon pöllöpaidan ohjeen olet saanut? Kovasti koetin sitä tässä etsiskellä. Tuo kirja pitänee ostaa pian, että saan tehdä miehen kummitytölle yhtä suloiset puputossut, kuin mitä sinä teit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pienille ihmisille on kyllä tosi mukava neuloa tällaisia söpöjä juttuja. :) Tuosta pöllöpaidasta on enemmänkin tarinaa tässä aiemmassa postauksessani (http://vilman.blogspot.fi/2011/01/polloset.html). Paidan ohje on Kate Daviesin Owlet, jonka voi ostaa suunnittelijan sivuilta: http://katedaviesdesigns.com/designs/owlet/

      Poista
  13. Ihania tekeleitä! Muistatko, mistä tuon pöllöpaidan ohjeen olet saanut? Kovasti koetin sitä tässä etsiskellä. Tuo kirja pitänee ostaa pian, että saan tehdä miehen kummitytölle yhtä suloiset puputossut, kuin mitä sinä teit!

    VastaaPoista
  14. Online Gambling - Baccarat - Urban Guide
    Online 메리트카지노 Gambling: Betting on the Casino Games is a popular type of 메리트 카지노 고객센터 gambling activity, especially online. The worrione term gambling is often used to refer to the

    VastaaPoista