-->

28.6.2011

Korallia, korallia...

...ovat helmeni minun. Paitsi että oikeasti ne ovat muovia ja nyt meillä kaikilla on kamala korvamato 1980-luvulta. :D Eeenihuu, tykästyin jo viime kesänä tähän korallinpunaiseen väriin, joka ainakin omasta mielestäni sopii mulle varsin mainiosti. Ainakin mä sitkeästi kuvittelen näin ja tahdon pitää kuvitelmani ainakin tämän kesän ajan. :)

Eurokankaan palalaarista nappasinkin heti itselleni ko. väristä sifonkia kun se silmiini osui, vaikkei siinä vaiheessa ollut ajatustakaan, mitä siitä tekisin. Nätti väri ja liehuva kangas riittivät ostopäätökseen, eikä alle neljän euron hinta juuri pidätellyt suuntaamasta kohti kassaa.

Summer chiffon

Kotona päätin kokeilla syteen tai saveen -metodia. Toisin sanoen otin sakset ja nuppineulat aseiksi ja aloin ns. luovaksi ilman hajuakaan suunnitelmasta. Kangas kahteen osaan, päärmeet ylös ja alas, sitten sovittelua päälle nuppareiden avulla. Parit pistot yläreunaan, ja pääntie oli valmis. Sitten taas nips-naps ja hihoja avartamaan. Sauma sinne, toinen tänne ja alareuna kuriin rusetilla. Kello seis, tää on valmis: saa avata silmät!

Koska nämä sanalliset ohjeet eivät ehkä kovin hyvin selvennä, mitä mä lopulta tein, niin tässä teille kuvallinen tunikaresepti, olkaapa hyvät:

Kuvat suurenevat niitä klikkaamalla. Tunikalle ei ole mitään tarkkoja mittoja tai kankaanmenekkiä, koska ne eivät ole niin tärkeitä tällaisessa liehukkeessa. Jokainen tehköön itselleen sopivan tai sen kokoisen, mihin kangas riittää. Samalla periaatteella saisi varmaan aika kivan mekonkin, vaikka rantakäyttöön bikineiden päälle vedettäväksi. Hihojen ja vartalon välisistä kankaanjämistä voi askarrella vaikka kukkasia tai rusetteja, jos kaipailee tunikaan lisää toimintaa.

Rosy

Mä tein tilkuista sifonkiruusun hyväksi havaitulla Parolan aseman ohjeella. Sanoisin, että tässä ollaan jo aika lähellä sitä kaivattua kesäistä keijumaisuutta. ;)

22 kommenttia:

  1. On kyllä hieno tunika, ja oot oikeassa, tuo väri sopii sulle. Kiitos ohjeista, ehkä itsekin inspiksen iskiessä saisin tollaisen mun vaatimattomilla ompelutaidoilla aikaiseksi. :) Ja kyllä, tartutit korvamadon... ;)

    VastaaPoista
  2. Hehe, kiitos ja anteeksi! :D

    VastaaPoista
  3. Tosi kivan näköinen tunika! Voisin jopa kuvitella osaavani ommella tuollaisen noin hyvillä ohjeilla :D
    Korvamato tuli tännekin mutta ei se mitään, onpahan vaihtelua Pienissä häissä-korvamadolle ;)

    VastaaPoista
  4. Korallia, korallia... juu, kiitti vaan! :)
    Mut paita on mahtava! Täytynee kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
  5. Huh, juu, siellä on – korvamato. Mutta se jää ärsyttävyydessään kakkoseksi tosiasialle, että tuostakin on jo 25 vuotta. Mitä ihmettä tapahtui!?

    Olet oikeassa, väri on todella upea!

    VastaaPoista
  6. Edellisessä postissasi huolehdit, ettei ole aikaa neuloa kesän heleää liehuhelmaa. Onnistuuhan se näköjään näinkin! Koralli sopii tosiaan sulle, mutta tuo biisi - uaah, voi kauheutta!

    VastaaPoista
  7. No, aivan tosi hieno!! Itse taidan tällä hetkellä vain haalia niitä kankaita (myös esim. palalaarista) mutten saa niistä tehtyä, tai korjaan, en saa tehtyä itselleni mitään ;)
    Elli

    VastaaPoista
  8. Vaikuttaa todella simppeliltä ohjeelta. Jätitkö tuohon mallikappaleen sivuun solmittavat liehukkeet?

    VastaaPoista
  9. Onpas hieno ja helpoltakin näyttäis!? Oiskohan sellasta kangasta vihreenä??? Oih! Taisi tulla lounastauolle tekemistä meigälle ;D

    VastaaPoista
  10. Hieno ja mikä loistavinta, nopea ja yksinkertainen. Nyt keksin käyttöä sille yhdelle sifonkikankaalle, joka on piinannut kaapissani. ;)
    Kiitos!
    ps. Olen kurkkinut täällä jo vähän aikaa, mutta jätin vasta ekan kerran jäljen itsestäni. On meinaan vielä pakko sanoa, että sulla on kyllä upeimman värinen tukka ikinä! :)

    VastaaPoista
  11. Hieno on tunikasi! Vaikka näin luettuna sen teko vaikuttaa yksinkertaiselta, tällainen ompelutaidoton ei uskalla edes yrittää.

    VastaaPoista
  12. PaulaL, ei muuta kuin sanoista tekoihin siis! :) Ohjenuoraksi vielä sen verran, että kannattaa ottaa nuo hiha-vartalosaumojen piirrokset suuntaa-antavina, ja todellakin kokeilla, minkälaiset suhteet ja pituudet sopivat itselle parhaiten.

    Mun korvamatojen rankingissa Koralli voittaa Pienet häät 6-0. :P

    Sannu, ehehee, oli pakko pistää vahinko kiertämään eli korallit jakoon! :D

    Kottby, kuule kerro mullekin, jos keksit mihin nää vuodet meni?! Mulla tosin ei ole suurta kaipausta sinne 25 vuoden taakse, koska olin silloin vasta 5-vuotias. (Toisaalta sepäs vasta hyvä ikä olikin; päivät pelkkää leikkiä eikä koulusta ja työstä tietoakaan. :D) Mutta edelliset 10 vuotta on menneet ihan huomaamatta. Pitäiskö tehdä katoamisilmoitus poliisilaitokselle? :)

    outi, kyllä ompelu vain on nopsaa puuhaa neulomiseen verrattuna. Tai ainakin tällaisissa tapauksissa, kun kaikki onnistuu kerrasta. Neuleissa on kylläs e etu, että pilalle menneet voi purkaa ja saada langan uusiokäyttöön. Kappaleisiin saksittua kangasta taas harvemmin tulee pelastettua muuta kuin tilkuiksi.

    Elli, mulla on ihan sama tapa (vika?): laareista löytyy ihania paloja, ja niitä sitten hillotaan laatikoissa vuosia ja vuosia. On varmaan pakko yrittää tehdä niin, että ostan vain jos tiedän heti, mitä siitä tulee ja toteutan sen viikon sisällä. :)

    Anna-Kaisa, liehukkeelta näyttävä juttu alareunassa on irrotettava rusetti/solmu/liehuke, jolla kokosin vähän helmaa kasaan. Kangas kun oli 110 cm leveää, niin että siitä ei kummoisia liehukkeita jäänyt hihojen leikkelemisen yhteydessä.

    Marsvin, vihreänä, ei kai? :D Varman löytyy. Helpoimmalla pääsee, kun valkkaa sifonkia, joka on usein 110 cm levyistä. Ei tarvii niin paljon saksia hihaa, vaan voi toimia aika lailla piirustusten mukaisesti. Muista sovittaa aina ennen kuin leikkaat, niin että tulee varmasti sulle istuva!

    Johanna, kiva kun jätit jäljen! Mä seurasin sitä sun luo ja sieltä löytyi meikäläistä juuri nyt erittäin paljon kiinnostavaa juttua laitureista. :) Suvun mökin laituri kun on aivan entinen, ja uutta parhaillaan harkitaan. Kiitti inspiroivasta pohdinnasta!

    Marjut, tää voiskin olla semmoinen matalan kynnyksen projekti ompelun aloittamiseen. Eihän tuo vaate välttämättä tarvitse päärmeitä: leikkuureunat tai vielä paremmin revityt reunat sopivivat oikein hyvin. Sittten vain kaksi piiiitkä ommelta erottamaan hihat ja vartalo. Niitä ei tarvitse (eikä pidäkään) tehdä niin vimpan päälle, vaan oman kropan mukaan ja rennolla otteella. Sifonkia saa vielä sen verran edullisesti palalaareista, että parilla eurolla ja tunnin työllä voi saada aika kivan paidan. Jos semmoinen kesähaaste siis tuntuu sopivalta. ;)

    VastaaPoista
  13. Kiitos kuvallisesta reseptistä. Pistin talteen, josko joskus innostuisin kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  14. Hauska idea ja vaikuttaa ainakin kuvien perusteella helpolta :) Toteutus voikin olla sitten toinen juttu ;)

    VastaaPoista
  15. Miulla on varmaan näytön säädöissä vikaa, kun sekä tunika että helmet on kirkkaanpunaset. No komia se on joka tapauksessa :D

    VastaaPoista
  16. Minna, ole hyvä vain! :)

    Meiju, joo, ihme juttu että Power Pointilla saa aikaan edes tuollaista jälkeä. :P

    Amalia, toteutus kannattaa tosiaan tehdä rennolla kädellä ja kokeillen. Ei se vaikeeta ole, mutta voi vaatia vähän säätämistä.

    Emma, ohoh, värit on sitten päättäneet räjähtää sun näytölle! :) Kuvien kanssa on aina välillä säätämistä, kun eri näytöt toistaa ne ihan eri lailla. No, hyvä jos näyttää kivalta räikeydestä huolimatta! :)

    VastaaPoista
  17. Tosi kiva paita/tunika. Itse teen vähän samalla tyylillä vaatteita ja laukkuja.
    Ja väri kyllä sopii sulle oikeasti(ainakin kuvan perusteella :)

    VastaaPoista
  18. Oikein hauska kesäunelma! Kiitos ohjeista, vaikuttaa rohkaisevalta... Hyvää heinäkuuta!

    VastaaPoista
  19. henaja, fiiliksen mukaan ompelu on monesti sitä parasta. Ei sitä aina jaksa mittailla saumanvaroja tai muita mittoja ihan millilleen, rennolla otteella tulee monesti parempi lopputulos. :) Kiitti vahvistuksesta värin sopivuuden suhteen! :)

    M.Orvokki, kiitos, ja hyvää heinäkuun loppupuolta myös sinulle! :)

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana tunika! Juuri tällaista olisin tarvinut kesälomalla... No, ensi kesäksi sitten =)
    Kiitos kun jaoit kaavan meille kaikille!
    -Näpertäjä

    VastaaPoista
  21. Tämäpäs mukava tunikan ohje, pitääkin painaa mieleen. :) Ehkäpä kesäksi voisi yhden tunikan tässä tekasta...

    VastaaPoista