-->

8.4.2011

Kevään odotushuoneessa

Kellään muulla semmoinen olo, että joku on vahingossa pistänyt imuriinsa liikaa tehoja ja imaissut pölyjen mukana kaikki värit maailmasta? Ihan kuin oltais jossain valjussa välitilassa,  numerolappu kourassa odottamassa pääsyä kevään vastaanotolle. Ja tää jono ei tunnu liikkuvan yhtään!

Hertta the hat


Malli: Hertta by Vilma Vuori (ohje tulossa...)
Lanka: BC Garn Silkbloom Fino
Puikot: 2,0 mm & 2,5 mm
Ravelry-sivu


Ei sillä, enpä mä itsekään osallistu värien takaisin tuomiseen, kun kuljen ruskea myssy kutreilla. Mutta siinon sentään syrämmiä, ja tummasta väristä huolimatta myssyn sisällä syntyy iloisia ajatuksia.

Rather fine

Kevättä kun voi edistää myös kääntämällä ajatukset plussan puolelle. Tätä varten polkaisimme parin kaverin kanssa Facebookissa pystyyn hyvän mielen kevätkampanjan naisilta naisille. Nimittäin valitettavan usein me naiset arvostelemme toisiamme vähemmän ilahduttavassa hengessä kannustavien kehujen sijaan.

POSiTive-IT!-kampanjan tavoitteena onkin jakaa hyvää mieltä, lisätä positiivista ajattelua ja kannustaa naisia tuottamaan toisilleen iloa pienillä päivittäisillä teoilla.

Toteutus on yksinkertaista: riittää kun sinulla on kynä, pinkka tarramuistilappuja sekä pikkuisen pilkettä silmäkulmassa. Millaisen positiivisen viestin haluat välittää toisille naisille? Kirjoita se POST-IT-lapulle ja laita lappu jonnekin kanssasisaresi löydettäväksi. Kannustavan ja hauskan viestin löytäminen yllättäen vaikkapa naisten vessan seinältä voi pelastaa jonkun päivän tai ainakin saada hymyn huulille.
Jos innostuit, niin klikkaa itsesi mukaan Facebookin tapahtumasivulla (klik!) Siellä voi myös sanoin tai kuvin kertoa viestien jättämisestä ja siten jakaa ideoita muillekin. Osallistuminen ei edellytä Facebookiin kuulumista, vaan idean voi napata käyttöön ilmankin. Välineelläkään ei ole väliä: tarralapun sijaan voi yhtä hyvin käyttää vaikka keräyspaperia tai antaa suoraan suullista kannustusta. Pääasia on hyvän mielen ja hymyjen jakaminen! :)

Kampanja on käynnissä 11.-22.4.2011, mutta se ei tarkoita, että toimintaa ei voisi aloittaa vaikka saman tien, jos siltä tuntuu. Toiveissa on, että ajatus kantaa kampanjan jälkeenkin siten, että hyvän mielen tuottaminen jäisi päälle pysyväksi olotilaksi.

 Tule mukaan, tehdään yhdessä kevättä mieliin ja sydämeen!

40 kommenttia:

 1. No iik! Aivan valtavan ihana myssy, puhumattakaan noista sun näteistä kutreista sen myssyn alla. :) Odotan innolla ohjetta myssyyn, tän haluan ehdottomasti neuloa.
  Sitä hyvää mieltä näin naiselta toiselle voi kai jakaa myös blogikommenttien kautta? Niin että tää tahtoo näin sanoa, että sinä, blogisi, neuleesi ja valokuvasi olette aina kauniita. Tykkäilen kovasti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiina! <3 Mulle just nämä kommentit ovat aina hyvän mielen lähde ja päivien piristys. Pitäis vain itsekin aktiivisemmin laittaa hyvä kiertämään ja muistaa sanoa pieniä kauniita asioita aina, kun siihen on tilaisuus. Blogien kautta se tosiaan on helppoa ja hauskaa.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana myssy!!! Tahtoo kans! =)
  Ja kaikenlisäksi juuri sen mallinen, mikä minun päähän sopii.

  VastaaPoista
 4. Oijoi! Ihana pipo! Sun blogissa on muuten kiva käydä, mutta täällä alan aina kaivata punaista tukkaa takaisin. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana pipo! Tykkään sydänkuviosta tosi paljon!

  VastaaPoista
 6. Miten ihana pipo! Mäkin odotan nyt ohjetta.

  VastaaPoista
 7. Aivan upea pipo !
  Edelleen sun hiusten väri on niin hieno, että seuraavalle kampaamoreissulle otan sun kuvan mukaan, ja sanon kampaajalle että tahdon samanlaisen värin ;)

  VastaaPoista
 8. Siis aivan ihana pipo! :) Tahtoo kans...

  VastaaPoista
 9. Voi apua! Tässä on jotain niin ihanan hauskaa mikä saa haluamaan samanmoisen itselleen. Tykkään,tykkään,tykkään, ihastuin!

  VastaaPoista
 10. Kerrassaan loistava kampanaja! Ja tuo myssy iskee kuin ne kuuluisat tuhat volttia. Olkoon ruskea.... sehän on, öh, hyvä väri.:)

  VastaaPoista
 11. Heidi, aika onnistunut kappale tosta myssystä kyllä tuli. Mutta mä jouduinkin purkamaan ja tekemään sen kahteen kertaan, että sain just sellaisen kun halusin. Kannatti!

  Kirsikka, punainen pahoittelee tahatonta houkuttelua takaisin värirajan tälle puolelle! :)

  Villapeikko, se sydän on aika hyvän muotoinen, eikö? En tykännyt oikein mistään valmiista mallikuviosta, joten kehittelin omani. Nyt se onkin sitten mun mallinen. :)

  Helen, kiva juttu! Yritän saada sen aikaiseksi ihan tässä lähiaikoina.

  mymmelina, ota vaan kuva mukaan, mutta enemmän apua kampaajalle onkin kerrot, että mun sävyni on 66/45. Sen pitäis kertoa väri ja sävyn aste sopivan tarkasti. :)

  Miina, ...ja saa myös, jos malttaa vähän odottaa! :) Mun mielestä tää on just sopivan ohut kevätpipoksi, ja miksei kesällekin, jos tykkää pipoja silloin pitää. Materiaalistahan se kai eniten on kiinni ettei kuuppa hikoile.

  Hanna, sydämiä siis sullekin! <3 <3 <3

  outi, mukaan porukkaan vain; Facebookissa osallistujia on puolessatoista vuorokaudessa kertynyt jo melkein 2000. Ilon jakajia siis riittää, ja lisää kaivataan aina!

  Ruskea on ihana väri, suklaata mun makuuni. Mutta oishan kevätpipo voinut olla vähän pirteämmänkin värinen. Pitänee tehdä värikkäämpi toisinto.

  VastaaPoista
 12. Tämän pipon haluan neloa eli ohjetta odotellaan....Olen mukana tuossa hyvän tuulen haasteessa. En ole mukana facebookissa, mutta näinkin varmaan voin liittyä. Yllätetään työkaverit :)

  VastaaPoista
 13. Tässä on pitkästä aikaa myssy, jonka haluan ehdottomasti kutoa. Ihanat sydämet! :)

  VastaaPoista
 14. Upea pipo. Haluan kanssa mallin...
  Kevät värejä tai ei, mutta sun hiusten kanssa sopii ja syrämmiä kaipaa kaikki. Maanläheiset värit käy ainakin mun syrämmeen ja luja....
  blogiasi ihaileva Pirka

  VastaaPoista
 15. Ihana myssy! Ja taas aivan ihastuttavia kuvia.

  En kuulu naamakirjaan
  ( vastarintaliike forevah )mutta mieluusti napsin idean eteenpäin jaettavaksi.

  LOPULTA se kevätkin tulee, pakko. Ei kukaan jaksa tuollaista lymyilyä loputtomiin.

  VastaaPoista
 16. Your hat is wonderful, I love it.Silvia

  VastaaPoista
 17. Virpi, juu mukaan vain! :) Teen vielä vähän tarkistuksia ohjeeseen, mutta eiköhän se piakkoin ole saatavilla.

  Caorann, sydämissä on sitä jotain. :)

  Pirka, kiitos kiitos! Maanläheiset värit on kyllä mullekin mieleen, mutta näin kevään tullessa ja kesällä tekee mieli verhoutua vähän kirkkaampiin väreihin. Ruskea pysyy silti mukana meikäläisen garderoobissa ympäri vuoden.

  WeirdRockStar, Facebook ei onneks ole pakollista missään suhteessa. Nappaa idea käyttöön ja pistä hyvä kiertämään.

  Kyllä se kevät sieltä tulee. Parin viikon päästä lumi on muisto vain, toivottavasti ainakin. Narssisseja ja krookuksia odotellessa... :)

  Silvia, thank you! I will be publishing the pattern soon, so you can make one for yourself, too, if you want to. :)

  VastaaPoista
 18. Uijui, miten ihana hattu <3 Mein äiteen niminenkin viel :) Sie oot niin kaunis noissa kuvissa ja nuo hiukset, mahtavuutta !

  VastaaPoista
 19. Johan tuo sun ihana hiusväri tuo väriä elämään, että saat kyllä hyvin omintunnoin kulkea nätti ruskea myssy päässä!

  VastaaPoista
 20. Taas aivan ihana myssy, ja punaisiin hiuksiin yhdistettynä kaikkea muuta kuin väritön!

  Löysin kuukausi, pari, sitten yliopiston vessasta post-it lapun viestillä "Olet ihana juuri tuollaisena" ja se tosiaan piristi päivää. Hyvää mieltä tarvitaan aina :) .

  VastaaPoista
 21. Kyllä se kevät sieltä tulee :) Ja kiva että tuosta myyssystä on ohje tulossa, se on ihana! Aivan kuten tuo kampanja-ajatuskin.

  VastaaPoista
 22. Makee myssy! Vaiks siinä onkin ilmiselvästi tulppaaneja, noin minun silmillä siis. Tuo olis hehkuvan punaisena just eikä melkein.

  Post-it lappukampanja on kiva ajatus.

  VastaaPoista
 23. Ihana myssy! Älä kauaa panttaa ohjetta, et pääsen neulomaan meidän neidille sellaisen kevättakin kaveriksi ♥

  VastaaPoista
 24. On se kyllä ihana! Ohjetta odotellessa ;)

  VastaaPoista
 25. superhino pipanen! pistähän pikaisesti ravelryyn, tää pää tarttee kevätpäähinettä :O)

  VastaaPoista
 26. Enkeli, sun äiteellä on kaunis nimi! Sä olet tosissaan oikea enkeli, kun piristät mun päivääni näin. Oot ihana! <3

  Sara, totta kuule! Tää punainen on sen verran voimakas väri, että saa olon energiseksi peiliin katsomalla. ;)

  Heidi, toi just on se pointti, että tosi pienellä voi toisen, ihan tuntemattomankin, ihmisen päivää piristää. Ei muuta kuin hyvä kiertämään ja hymyä kaikille!

  Minna, kyllä mäkin alan uskoa kevääseen. Eilen tein puroja sulamisvesille, että pääsevät vikkelämmin juoksemaan kaivoon. Pikkuhiljaa pihakin alkaa vapautua lumipeitteestä, joten pitää alkaa silmä tarkkana etsiä ekoja leskenlehtiä ja krookuksia. Kevät <3

  Soile, vai dulbaaneja hän näkee. Joo-o, onhan tuossa tavallaan kukanvarsikin kiemurtelemassa, ja vähän auki oleva kukinto. Mulle ne on sydämiä, mutta sulla taitaakin olla jo enemmän kevättä silmissä, kun näet mullanruskeassa pipossa tulppaanin nuppuja. :)

  siina*k, pikaisesti olis tarkoitus saada ohje ulos. Kiitos sulle, kun edesautat asiaa ja eliminoit virheet! :)

  Jatta, no niin munkin mielestä. Kiitti muuten kokokommenteista siihen ekaan versioon; nyt on lisätty väljyyttä ja korkeutta, niin että pitäis olla kunnolla myssy. Siis muillekin kuin mun kapeassa päässäni. :P

  pirre, äkkiäpian olis tarkoitus saada ohje jakoon. Ensin vain pitää testineulojien avulla raakata virheet pois. Eiköhän ohjen saada pihalle ennen kuin lumet sulavat kokonaan. :)

  VastaaPoista
 27. Kyl on niin ihastuttavan ihana myssy (vai pitäisikö sanoa pipa?), että tuskin malttaa odottaa ohjetta. Vähän niin Kismetin mainos "niin hyvää ettei sanotuksi saa..." :)
  Merkattu Ravelry suosikkeihin...

  VastaaPoista
 28. No problemos, mun kuuppani kun on isohkoa mallia :D
  Mä tässä mietin, että taidan olla aika hullu kun koeneulon kaikki omat neuleeni itse O_o Ja joka koossa, ainakin siis ne kohdat jotka tarvii koeneulomisen. Jos vaikka yrittäs itsekki ulkoistaa ens kerralla. Jos siis vain suinkin kykenen, kontrollifriikki :P

  VastaaPoista
 29. Ohan se taas ihan mahottoman hieno pipo! Minä vaan näytän vähintäänkin hassulta noissa slouchy-malleissa... Ja komppaan muita myös ihastelemalla hiustesi väriä. :) Minä olen taas lipsunut lähelle omaa luontaista "vaaleanpunaista" väriäni, mutta kovasti tekisi mieli taas räväkämpää ilmettä hakea luottokampaajalta. Jännä kun se halu iskee aina keväällä ja syksyllä. Keväällä varmaan juuri värien puuttuessa haluaa oikein punaiset hiukset ja syksyllä yrittää kovasti pärjätä luonnon väri-iloittelulle. :D

  VastaaPoista
 30. EijaK, sehän riippuu ihan pään koosta, että onko myssy vai pipa. :) Kiva jos tykkäät. Yritän saada ohjeen pian julkaistuksi, niin että saadaan enemmänkin sydämiä kaduille. :)

  Jatta, mä kanssa neulon kaikki mallit ja versiot ite ensin läpi. Tosin en mä nyt Bubbleroyta alkanut neuloa joka koossa, hittoako mä olisin niillä liiveillä tehny. :D

  Mutta Hertan kaikki versiot menee ensin oman tarkastuksen läpi ja vasta sitten testineulojille. Hedda ei käynyt ollenkaan testaajilla, ja tietty sinne sitten olikin jäänyt pari virhettä, joille ite olin sokea. Siispä jatkossa kyllä käytän aina testaajia (oman testauksen jälkeen), jos vain sellaisia saan.

  Srinity, hyvä analyysi väreistä ja vuodenajoista! :) Mä alan kaivata vaatteisiin kirkkaampia värejä heti, kun aurinko alkaa säteillä keväisemmin. Talvi ja syksy taas menee melkein mustissa, silloin ei tee mieli pistää pinkkiä päälle. Mutta tää pää on ja pysyy punaisena, oli vuodneaika mikä tahansa! :)

  VastaaPoista
 31. Positive-it on lähtenyt käyntiin oikein kunnolla - täältä blogistasi sen bongasin ensin ja sitten tulikin jo kutsua useammalta kaverilta naamakirjassa.
  Laitoin tänään töissä pari post-itia työkavereiden koneisiin, hymyjä irtosi ja päivä alkoi ihanan positiivisesti - kampanja on siis levinnyt ainakin tänne Belgiaan!

  VastaaPoista
 32. Onpa tosiaan kiva myssy!
  Ohjetta odotellessa täytyy tyytyä meneillään olevaan basic-sukankutimeen...

  VastaaPoista
 33. Oi kun on hyvännäköinen myssy!

  VastaaPoista
 34. Ihana pipo!!! Olisimpa aikaisemmin äkännyt, niin olisin hakenut testaajan paikkaa :)

  VastaaPoista
 35. ihanitse, mahtavaa, että lähdit mukaan kampanjaan ja otit Belgian haltuun! Meitähän olikin sitten yli 20 000 osallistujaa iloa jakamassa. :)

  Johanna, sukankudin on kuule hyvää reeniä odotellessa. :) Nyt ohje on valmis ja julkaistu, niin että voit vaihtaa sukasta myssyyn!

  Parsifal, kiits!

  PaulaL, kiva että tykkäät! Sydämissä on mun mielestä aina jotain hellyttävää. <3

  Roina, juu, tällä kertaa testineulojat löytyivät tosi nopeasti. Siinä ekassa versiossa oli kyllä virheitäkin, niin että oo vain onnellinen ettei sun tarvinnut alkaa niitä sieltä perkaamaan. :P

  Katju, kiitos kovasti! :)

  VastaaPoista