-->

25.4.2011

Hertta/Heart/Hjärta

Viime viikot ovat menneet hyvin sydämellisten neuleiden merkeissä. Olen nimittäin testineulonut Hertta-myssyn ohjetta useampaan kertaan ja monessa koossa. Sen verran alkaa kyllästyttää saman mallin veivaaminen, että  tältä keväältä on Hertat mun osaltani tässä, kiitos ja hei! Onneksi oon saanut arvokasta apua avuliailta testineulojilta (kiitos Andra, Siina ja Terhi!), joiden ansiosta ohjeen pitäis nyt olla virheistä vapaa ja kaikin puolin toimiva.

Viimeiseen varmistukseen ohjeen toimivuudesta tarvitsin ulkopuolista apua vielä kertaalleen. On vähän vaikea tietää, tuliko myssyistä sopivan kokoisia, jos ei saa palautetta suoraan kohderyhmältä eli lapsosilta itseltään. Tähän tarkoitukseen ja mannekiineiksi lainasin ystäväni lapsia, myssypalkalla tietenkin. ;)


Malli: Hertta by Vilma Vuori (ravlink)
Koko: noin 3-4 v. & noin 0-6 kk
Lanka: Hjertegarn Bamboo Blend (pinkki), Ornaghi Filati Jeans (sininen), Grignasco Bambi (vihreä)
Puikot: 2,0 mm & 2,5 mm


Isosisko on vannoutunut pinkin ystävä, joten myssy sai hyväksynnän ja pääsi saman tien käyttöön. Nuoren herran mielipiteiden tulkinta oli vähän vaikeampaa, koska vajaan viiden kuukauden ikäisen ulosanti on jotensakin rajallista. Koko ainakin oli sopiva molemmissa vauvamyssyissä, ja ohuen neuloksen vuoksi ne kuulemma käyvät loistavasti kesämyssyiksi. Melkoinen helpotus mulle, koska oon noin yleisesti ottaen melko ulalla pienten ihmisten vaatettamisesta... Kiva siis, että meni kerralla nappiin ja testineulomuksillekin tuli käyttöä. :)Hertta-myssyn neuleohje sisältää ohjeistuksen ja kuvalliset kaaviot kolmessa eri koossa: vauvalle (n. 0-6 kk), lapselle (n. 3-4 v.) ja aikuiselle. Ohje on englanninkielinen, mutta kaavioiden tulkintaan ei juurikaan kielitaitoa tarvita. Jos jokin kohta jää epäselväksi tai tulee muuta kysyttävää, niin reippaasti vain sähköpostia minulle niin apua löytyy. :)

Ohjeen voi ostaa Ravelrystä tai klikkaamalla kuvaketta sivupalkissa. Tarpeen tullen homma hoituu tietty sähköpostitsekin (sisainen.villapaita (a) gmail.com).

Sitten ei muuta kuin neulomaan sydämellisiä kesämyssyjä koko perheelle! :)

19 kommenttia:

 1. Oiii, miten suloja :) Nyt toi pitää ainakin ostaa, vaikkakin mun kohderyhmä on sitten tuosta välistä, elikäs 8v. Mutta enköhän saane säädettyä :)

  Tippi

  VastaaPoista
 2. Ihania myssyjä nämä pienetkin!
  Näin viime yönä unta, että tapasin sut livenä :) Olit kyllä ihan eri näköinen kuin kuvissa, mutta tunnistin sut silti. Hih, hauskaa. Jossain ulkomailla oltiin.

  VastaaPoista
 3. tippi, tattista vain! Nuo muksut on niin söpöjä, että siinä komistuu myssy kuin myssy. :) Eiköhän se säätäminen 8-vuotiaan kokoon onnistu tavalla tai toisella. Musta ei siis välttämättä ole tässä apua, koska en tiedä yhtään minkä kokoinen pää sen ikäisellä on. Mutta sähän ootkin ammattilainen, niin että helposti se sulta sujuu! ;)

  frost, huomenta vain, uniystävä! :) Jännä miten alitajunnasta kumpuaa uniin kaikenlaista. Mä olin viime yönä jumppamaratonissa, jonka tauolla kaikki vetäjän johdolla kävi hakemassa viereiseltä grilliltä höyrymakkarat sinapilla. Hmm, jotain pientä vinkkiä siitä, että ehkä pitäis alkaa urheileen reippaammin ennen kesän makkarakuuria... ;D

  VastaaPoista
 4. Ihania pipoja! Mulla oli mennyt jotenkin ohi, että tähän oli tulossa myös lasten koot. Täytyy käydä ostamassa lankaa ja aloittaa Hertan neulominen Kertulle. Jos vaikka tyttö suostuisi luopumaan heddastaan, joka alkaa olla vähän liian kuuma näille keleille :).

  VastaaPoista
 5. Taisi jäädä tosiaan mainitsematta alunperin, että Herttaan oli tulossa kolme eri kokoa. En ehkä ollut siinä vaiheessa ihan varmakaan, että julkaisenko niitä pienempiä, ja siksi pidin parhaana olla turhia mainostamatta asiaa etukäteen.

  Hertta on kyllä käypä kevätmyssy ohuutensa ansiosta. Varsinkin, jos sen tekee bambusta tai puuvillasta. Mun oma silkkivillainen on jo vähän turhan lämmin näillä säillä. :)

  VastaaPoista
 6. Onpas söpösiä myssysiä ja söpösiä myssytettyjä pieniä ihmisiä. :)

  VastaaPoista
 7. Suloisia pipoja ja varsinkin malleja:) Myssyn tekeminen on laitettava harkintaan, koska tarve olisi noin 4-vuotiaan ja 1,5-vuotiaan.

  VastaaPoista
 8. voi kuinka ihania myssyjä :)
  harmi vaan että ohje on enkuksi :(

  VastaaPoista
 9. Voi että kun on sööttejä! Sekä pipot että mallit!

  VastaaPoista
 10. Hertta ja Hedda ovat molemmat ihanat myssyt. Onnistuuko ohjeiden ostaminen näin suoraan? Kuinka paljon lankaa menee Herttaan? Mukavaa kevään jatkoa ja iloista wappua!

  VastaaPoista
 11. Ihania myssyjä. Harmittelen tässä kanssa ohjeen kieltä, en ikuna koskaan ole neulonut lontoonkielellä enkä millään jaksais aloittaa nytkään.

  VastaaPoista
 12. Srinity, eikös ookin söpöjä muksuja? Näille teki sydämiä oikein mielellään. :)

  Marjut, nää mun ystävän lapset on niin suloisia että. <3 Ovat tosiaan 4 kk ja 3 v., mutta ohjeet varmaankin taipuvat myös muun ikäisille muksuille. On kuulemma niin yksilöllistä tuo päänkoko lapsilla, olen kuullut kerrottavan.

  jansku, roshkeasti vain enkuksi neulomaan! Ei se ole vaikeaa, kun netistä löytyy suomi-englanti-suomi-neulesanastoja. Tässäkin ohjeessa neulotaan kumminkin kaavioiden mukaan, joten ei tarvita kovin kummoista kielitaitoa. Ja kyllä mä autan, jos tulee tiukka paikka eteen! :)

  Nina, samaa mieltä! :)

  -Virpi-, ohjeet voi ostaa toki myös suoraan minulta. Laitapa sähköpostia (sisainen.villapaita(a)gmail.com) niin anann maksutiedot.

  Hertta-myssyyn on kolme kokoa (vauva, lapsi ja aikuinen). Lankavalinnasta riippuen lankaa menee 50-70 g eri kokoihin. Tosi vaikea antaa tarkkoja määriä, koska lankavalinta vaikuttaa todella paljon.

  Pote, eikös vain? :)

  Miimu, jos tulet toimeen kaavioiden kanssa, niin eiköhän tää ohje taivu ilman lontootakin. Englanninkielisen tekstin osuus ohjeessa on ehkä alle 10 riviä, niin että jos sen ja kaavion merkit selvittää, niin pitäis kyllä pärjätä.

  Sitten kun pääsee alkuun englanninkielisten neuleohjeiden kanssa, niin loppua ei ole: maailmassa on tarjolla niin mieletön määrä upeita neuleohjeita just englanniksi, että suosittelen todella edes yrittämään päästä perille englanninkielisestä neulesanastosta. Se on kyllä kaiken vaivan arvoista! :)

  VastaaPoista
 13. Hello from Chicago! I found you through the recent stitch/bitch book and love your designs. I also love that you have a mischievous dachshund. I have one too, his name is Jeeves.

  VastaaPoista
 14. Moi! Oletko lopettanut hopeakorujesi valmistuksen?

  VastaaPoista
 15. Flachen Bauch, kiitos! On niin söpöt mallit, ettei kuvat oikein voineetkaan epäonnistua. :)

  cheyne923, I glad you came to visit my blog! Dachshunds are the best, even if they are sneaky little devils at times. I love that you have named your dog Jeeves! I adore the TV series Jeeves and Wooster, and in a way dachshunds are just as intelligent as Jeeves: subtly they get their way without the master ever noticing it. :)

  Anonyymi, en ole lopettanut korujen tekoa, vaikka olen työkiireiden takia jättänytkin hopeahommat vähemmälle. En siis ole juurikaan päivittänyt uusia koruja verkkokauppaan, mutta tilaustöitä teen edelleen taroeen tullen. Jos mielessäsi on jokin tietynlainen koru, niin laita toki kyselyä sähköpostitse sisainen.villapaita(a)gmail.com

  Elli, kiitti! :)

  VastaaPoista
 16. Hi! I discover your blog thanks to Raverly and I find it great!
  This hat is very nice: Bravo!
  Bonne continuation!

  VastaaPoista