-->

17.3.2011

Valeraskausvaate

Stairs
Malli: Celery Cardigan by Veera Välimäki
Lanka: Manos del Uruguay Lace, 115 g.
Puikot: 3,0 mm & 4,0 mm
Koko: M + lisää pituutta (lopputulos XL-kokoiselle sopiva)
Ravelryssä

Teal Celery Cardigan

Huh. Ohuenohutta lankaa, sileää neuletta edes-takas-edes-takas. Tulihan se lopulta valmiiks. Ja ohan se iha jees. Mutta ei sitten sen enempää. Tää malli ei vain sittenkään ollut mun juttu.

Mirror mirror on the wall...

Peili kertoo yhden syyn tälle plääh-fiilikselle: jotain tää neule vielä kaipaisi seurakseen. Nimittäin vauvamahan. Mä väitän, että tämä on loistovaate pyöristyvän vatsan ympärille kaarevine liepeineen. Mulla ei ole sellaista tarjolla, joten neuletakin kohtalona on laskostua laatikkoon odottajaa odottamaan.

Koska todistamisenhaluni voitti turhamaisuuteni, laitan tähän alle väitteeni vakuudeksi esimerkkikuvan. Etupainoinen poseeraus yhdessä mustan mekon ja ihkaomien mahamakkaroideni kanssa saavat aikaan näköharhan orastavasta vauvamasusta. En siis ole tippaakaan raskaana, joten varokaakin onnittelemasta: nämä fyllingit eivät poistu luonnollisesti yhdeksän kuukauden kuluttua! :)

Celery and flowers

Joopa. Kuvaa otettaessa ei tosiaan ollut mielessäkään mikään feikkiraskausposeeraus, vaan tämä oli täysi vahinko (heh). Ehkä siis pitää alkaa pikkuisen tarkkailla, mitä suuhunsa lappaa. Muutenhan mut kohta ohjataan vaatekaupassakin äitiyspuolelle ja sukulaistädit alkaa vaivihkaa neulomaan kaikkea pehmeää ja pörröistä. Pitääkin laittaa tämä neule päälle uskomusta pönkittämään pahimpina ruuhka-aamuina, niin saan varmasti istumapaikan täydessä bussissa! ;D

45 kommenttia:

  1. Harmi, ettei neuleesta tullut mieleistä. Väri on kuitenkin ihana eli raskausaikana saat kulkea lähes täydellisen värisessä neuletakissa. :)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut viikon parhaasta otsikosta! Ja on kuules toi takkikin kaunis. ON!

    VastaaPoista
  3. Oi, mun mielestä tuo neule on aivan upea ihan ilman vauvavatsaakin.

    VastaaPoista
  4. Kaunis takki, kaikesta huolimatta, ja väri on ihana. Yhdyn edelliseen kommentoijaan viikon parhaasta otsikosta, itseironia on vaativa taiteenlaji ;-)

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Upea väri ja kaunis neule! Mä oon kanssa huomannut tuon saman efektin oman pömppismahani ja avonaisten, kaarevahelmaisten neuleiden kanssa :) Mutta hyvälle mielelle tulin aamutuimaan, valeraskausvaate :D

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus! Ihminen voi varmasti paremmin, kun osaa ja pystyy nauramaan itselleen. : )
    Nyt kun sanot, niin kyllähän tuo vauvamahan kanssa olisi tosi kaunis. Mutta kaunis on sullakin.

    VastaaPoista
  8. Harmi, ettet tykännyt. Väri on tosi upea. Niin ja valitettavasti kaikki raskausmakkarat eivät poistu automaattisesti 9 kk:n kuluttuakaan.

    VastaaPoista
  9. Juu ei huolta, mulla on aina pieni pömppä, se ei häviä mihinkään vaikka vauvat syntyy ja kasvaa jättiläisiksi :) Silti ois ollu kiva löytää tuo malli kudottavaksi, kun oli se raskausmaha..

    Mutta on tuo vaan nätti takki. Että siitä vaan ruuhkabussiin istumapaikkaa hakemaan!

    VastaaPoista
  10. Mutta onhan se ihana! En kyllä varmasti jaksaisi tehdä noin ohuesta langasta noin isoa työtä, että hattua nostan sulle! Etkä oo muuten yhtään XL-kokoinen, mä voin sanoa, kun ollaan ihan livenäkin treffattu, nih!

    Iiiiihana väri!

    VastaaPoista
  11. Hän on jällleen niin kaunis ja neulonut niin ihanan kauniita asioita <3

    VastaaPoista
  12. Kaunis on, mutta ymmärrän tunteen. Ehkä kupposten ansiota/syytä toi istuvuusongelma?

    VastaaPoista
  13. Siis tarkoitan tuolal "ymmärrän tunteen", että jos itsellä on jotenkin huono olo jossain vaatteessa niin sitten on. Minusta toi käy sulle tässäkin perhepoliittisessa tilanteessa :)

    VastaaPoista
  14. Mä niin tiedän tunteen! Mutta se näyttää hyvältä, harmi jos ei tunnu :( Itse en edes kuvittele voivani pitää malleja, jotka aukeavat rinnalta kun raskausmasuefekti on silloin välitön.
    Kohtalotoveri <3

    VastaaPoista
  15. Valeraskausvaate. *reps* No, kaunis se on, mutta mulla tulee samaa efektiä tuonmallisetan vaatteiden kanssa myös. Se on kun mun maha on oikeesti iso (eikä edes raskaudesta johtuvaa), niin tuonmalliset vielä korostaa sitä. :/ <sun päällä se näyttää kyllä vaan kauniilta.

    VastaaPoista
  16. Sielläkin kertynyt talven mittaan jotain ylimääräistä? Kyllä me ne karistetaan! Harmittaa vaan tuon neuleen puolesta. Kova homma tikuttaa ohutta lankaa; toivoisi, että ihminen saisi palkan vaivoistaan. Kivalta se näyttää kyllä ruudun tällä puolella, mutta omat tuntemuksethan asian ratkaisevat.

    VastaaPoista
  17. Harmi, että tämä upea neule jää odottamaan muita aoikoja. Vaikka et tykkääkää neulesta, on se minusta kuitenkin ihana. Mutta on totta, että valeraskauskuvassa on vieläkin ihanampi.

    VastaaPoista
  18. Isosta vatsasta voi toisinaan olla muutakin hyötyä, kuin bussinpenkin saaminen. Me oltiin vuosia sitten autokaupoilla etsimässä tila-autoa. Oli just käyty syömässä ja mä luulin halkeevani. Me saatiin ihan surkeeta palvelua tasan niin kauan, kunnes mä tulin pömpöttävän vatsani (ja kipeän selkäni, joka aiheutti valtavan notkon selkään) kanssa yhden ison auton takaa myyjän silmien eteen. Samassa meille oltiin myymässä isoa autoa ja vieläpä "tänne mahtuu sitten hyvin lastenistuin ja takakonttiin vaunut"-kommentein ;)

    Kaunis takkihan tuo on, mutta jos ei tunnu omalta nyt, niin ehkä sitten myöhemmin <3

    VastaaPoista
  19. :D tuo on kyllä kaunis vaate, mut toi reunojen pyöreys ehkä korostais kauniisti sitä vauvamasua.. Värit on muuten tosi buenot taas vaihteeks sulla :)

    Eteenpäin sanoi mummmo lumessa..

    VastaaPoista
  20. On se hieno! Säälittää, että se joutuu laatikkoon.

    VastaaPoista
  21. no jopas... kaunis neulepinta ainakin on. Ehkäpä ajan kanssa löytyy jokin alle sopiva vaate/ vyö tmv joka stailaa tuon mieluisaksi? Niin tiedän tuon tunteen, kun neuloo hartaasti ja pitkään, mutta lopputulos on pettymys. Ei siinä voi kuin potkia kelkkaa eteenpäin.

    VastaaPoista
  22. Harmi ettei lopputulos tunnu hyvältä. Näyttää nimittäin aivan upealta, sä osaat kyllä valita värit itselles! Muutenkin kuvasi ovat mahtavia, monesti olen miettinyt että pitäis ohjata kuvaaja (=oma mies) katsomaan näitä. Vaikka ei musta yhtä kauniita kuvia saa sitten millään :)

    VastaaPoista
  23. Anna-Kaisa, väri on tosiaan ihana. En saanut ihan oikeaa sävyä vangituksi yhteenkään kuvaan. Oikeasti tuo on enemmän vihertävän turkoosi. Kaunis kuin mikä.

    Minna, hihii, kiitos! Jotenkin tuli koiramainen olo tuosta valeraskaudesta. Juoksujen jälkeiset ajat ja silleen... :) Onhan tuo nätti neule, vaan jokin siinä tökkii. Kerrankin voi harmitella, että ei oo tarpeeks iso maha! :)

    Lammas, kiitos. Vaan olisitpa nähnyt ne muutkin kuvat, niin et ehkä olis samaa mieltä. Kamalan tanttamainen pömppänä mä niissä olin, mutta sen verran turhamainen oon edelleen, että en halunnut niitä kuvia maailman nähtäväksi. :)

    anpali, tackar och pockar! :) Pakkohan sitä on osata itseään pilkata, ettei tule sitten poru jos muut harrastaa samaa. Sen kun vain liittyy joukkoon, kun on jo itekin harjoitellut. ;)

    Jaana, juupa juu, ei ole kaikkia malleja tarkoitettu kaikille. On se silti niin nätti neule, etten raaskisi siitä millään luopua kenenkään odottajan hyväksi. Katotaan, jos joskus sais sille itse käyttöä.

    maijanmaja, no kiitokset kovasti! Onhan tämä elo huomattavasti helpompaa ja iloisempaa, kun ei ota itseään aina niin kamalan vakavasti. Mitäpä sitä omia ominaisuuksiaan suremaan, jos niistä voi repiä riemuakin. :D

    Marjut, eipä kai se tosiaan ihan nollasummapeliä ole, siis vauvan syntymäpaino ja synnytyskilot. Vaan eipä niistäkään parane stressiä ottaa, kun keskittyy vain siihen olennaisimpaan asiaan sillä hetkellä. Meikäläisen kilot taitavat olla ikuisia elinkumppaneita, kun en nähtävästi raaski niitä matkasta karistaakaan. Enkä voi edes vedota raskauteen, ihan omaa herkkusuisuutta ja laiskuutta nämä täsäs mukana lyllertävät. :)

    Vilppumaan Erika, sama pömppä täällä, ja hankittu varmuuden vuoksi jo ennen lapsia! :D Pitää varmaa keväämmällä kokeilla, irtoisko tällä takilla istumapaikka. Jos vielät ehostaa vaiiutusta kävelemällä vähän takakenossa ja jalat harallaan. Tosin huijaus paljastuu kyllä muutamassa kuukaudessa, paitsi jos mä lihon samaa tahtia kuin mun "raskaus" etenee... ;)

    Marsvin, ohutta oli lanka, mutta tiheys oli sama kuin ohjeessa, eli 24 s/10 cm (muistaakseni), ja nelosen puikot. Mutta se sileä raglan ylhäältä alas edes takaisin neulottuna. Aaargh! Tylsää oli, usko mua.

    Mä oon varmaan onnistunut esiintymään sulle jostain todella edullisesta kulmasta! :) Kyllä mä olen ihan extra largea, koska vaatekokokin on siron sorea 46. :D Mutta kiitos kohteliaisuudesta, se otetaan ilolla vastaan!

    VastaaPoista
  24. Muriska, hän kiittää ja myhäilee hyvin imarreltuna! :)

    KirsiÄr, perhepoliittinen tilanne, heh. :D Osansa on taas noilla kupposillakin, ja varmaan myös hakasen kiinnityskohdalla. Jos vaikka laittais pari hakasta lisää, niin kuin ohje neuvoo? Tai sitten kiltisti jää odottamaan mahdollista käyttötarvetta.

    Jatta, mä se en vain usko. Vaisto sanoo, että elä tee tuota mallia, ei se käy sulle. Ja meikä senkun porskuttaa menemään, vielä hullun ohuella langalla. Pässi ku pässi. Tai uuhi, pikemminkin, tällä mahalla. :D

    Nina, kiitos kehuista! toki mä valkkasin parhaat kuvat tänne näytille. On siellä joukossa aika kamaliakin, jotka paljastaa tuon vaatteen huonot puolet mun päällä.

    Oikeastaan vasta kuvista tajusin, että tää tosiaan on enemmän mammamallia. Mieskin totes kuvatessaan mua, että ehkä toi ei nyt kyllä ole sun vaate...

    outi, jep jep, talvi kasvatti eristekerrosta suunnilleen viidellä lisäkilolla, siis näiden entistenkin ylikilojen päälle. Hihhei. Harmi ettei neulominen laihduta; tää oli melkoinen maratooni! :)

    Ja oot ihan oikeassa, kyllä me nää kilot eksytetään! Mä ainakin aion juosta niitä pakoon kunhan tuo väliaikainen pääkallokeli pikkusen paranee. Jee me, buu talvikilot!

    Helen, onhan se minustakin ihana. Vaan kun se korostaa vähän vääriä kohtia vartalossani, niin olo ei tunnu kovin hyvältä. Ehkä sille vielä joskus käyttöä löytyy.

    Samma, voi ei, hirn ja reps sentään! xD Toivottavasti se myyjä nolostui ja antoi kunnon alennuksen, vai annoitteko sen jäädä uskoonsa? Hyvä tarina joka tapauksessa! :)

    tikru, mä olen varma, että tää olis täydellinen odotusajan vaate. Ei siinä muuten mitään, mutta kun mä oisin halunnut pitää sitä nyt! :)

    Njaa, ei paree jäädä makaamaan mahansa kanssa, vaan pistää uutta puikoille, niin kauan ku sitä lunta tuolla pihalla vielä on...

    Andra, sama kuule täällä. Onneks on kumminkin ihkulankoi laatikko täynnä, niin että voi korvaukseksi aloittaa niistä jotain paremmin sopivaa. ;)

    Mari, vyötä en muuten kokeillutkaan, hyvä idea! Jos vaikka leveä satiininauha, jonka kiepsauttais rusetiksi? Jes hei, pakko kokeilla heti kun palaan viikon työreissulta kotiin! KIITOS!

    Minna, suurkiitos kehumisista! Nyt pitää heti ilmoittaa mun miehelle, että kuvia on kehuttu! Mä kun vähän nurisin eilen, kun osassa oli surkea valo, neule rypyssä, tyhmä ilme, maha pömpöllä ja vali vali... Tais kyllä melkein kaikki valituksen aiheet johtua musta itestäni eikä miehen kuvaamistaidosta. :)

    VastaaPoista
  25. Uuhi, mä kuolen :D :D :D

    Ihana oot etkä yhtään lihava :)

    VastaaPoista
  26. Ihana lihava, lihavasti ihana. :D Kiitos beibe, oot paras! <3

    VastaaPoista
  27. Ääääh... Siis tuohan on ihan paras sun päällä, missä mahan- ja elämäntilanteessa tahansa! Värikin niin ihana että. Ymmärrän kyllä tunteen ja oma tunnehan ratkaisee, mutta jos mitenkään malttaisit marinoida neuletta vähän aikaa ja katsoa sitten uusilla silmillä...? Yritä edes, sanoi historianope aikoinaan. :)

    VastaaPoista
  28. Kieltämättä mitään pidempään näitä kuvia katselee, sitä paremmalta tuo alkaa näyttää... :) Jos mä sitten kumminkin kokeilen tuota vielä jonkin vyön kanssa. Parhaassa tapauksessa se korostaa nätisti vyötäröä, pahimmassa tapauksessa pömpäyttää mahaa entistä pallommaksi. Ei auta kuin kokeilla, ei siinä ainakaan häviä mitään! :)

    VastaaPoista
  29. Ihana väri! Passaa sulle aivan loistavasti. Jospa se vyön kanssa tuntuisi omammalta, ei O' mammalta. :)

    VastaaPoista
  30. Hihi, luulin, että pääsen lukemaan juttua Hertasta (mitä kyllä suuresti ihmettelin) :D Jotkin sopivistakin vaatteista vaativat joskus "mielennyrjäytyksen", että päätyvät käyttövaatteeksi :)

    VastaaPoista
  31. Kaunis takki ja värikin on upea! Jospa parit lisähakaset auttais neuletta asettumaan paremmin päälle, oishan se kivempi kun saisit pitää neuletta nyt eikä vasta joskus myöhemmin :)

    VastaaPoista
  32. ielestäni neule kaunis , erittäin kaunis :)

    VastaaPoista
  33. Pakkohan se myöntää, että hienosti sopisi vauvamaha tuon neuleen alle. =) Mutta on se kaunis muutenkin.

    VastaaPoista
  34. Toistelen samaa kuin muutkin, kaunis neule ja väri. Toivottavasti se alkaa tuntua omemmalta ajan kanssa - tai sitten ei, vaatteet on kummallisia... Muuten, voisiko saada lähikuvaa hiuksissasi olevasta kukasta, näyttää kauniilta. Onko se itse väkerretty vai jostain ostettu?

    VastaaPoista
  35. Srinity, voi reps, O'mammalta! :D Ihan loistava! Pittee kokkeella vyön kanssa, kunhan reissusta palaudun. Tai sitten kokeilla, josko se toimis pienemmän mahan kanssa ja kuntoilla taas vähän ahkerammin. :)

    MaaritH, se ois kyllä aika ihme, kun Hertta kävi jo kaksi vuotta sitten leikkurissa näiden vaivojen estämiseksi. :D Joopa joo, pitää tosiaan toivoa, että jos mun mielli joskus nyrjähtää niin se tapahtuu vain tällä vaatteiden tasolla eikä mitenkään muuten. :D

    PaulaL, uaaah, mä luin ensin että parit lisäLIHAKSET auttais neuleen istuvuutta!!! :D :D :D Voihan sekin pitää paikkansa, mutta jos kumminkin eka kokeilis helpompaa reittiä eli niitä lisähakasia. :)

    jansku, kiitos kovasti! Kyllä se taitaa olla niin, ettei neuleessa tosiaan mitään vikaa ole. Mun pitää vain totutella pitämää sitä.

    Pote, no eikö sopiskin? Olis kyllä ehkä vähän hassua alkaa miettiä raskautta sen takia, että sais yhden vaivaisen neuletakin käyttöön muutamiksi kuukausiksi. ;) Että jos tässä nyt jotenkin muuten yrittäis tulla sen kanssa toimeen.

    liinu, jees mä'äm, lähikuvaa laitetaan tulemaan, kunhan palaudun reissultani viikonloppuna. Se on ihan omin sormin väkerretty joskus viisi vuotta sitten. Materiaaleina metallilankaa, putkihelmiä ja siemenhelmiä.

    Kukan ohje on jossain suomenkielisessä korukirjassa, voin kaivaa senkin tiedot sulle esiin. Muistaakseni sen tekeminen ei tuottanut suurta tuskaa. Palataan asiaan viimeistään ensi viikon alussa!

    VastaaPoista
  36. Siis tuohan on upea neule. Minä kyllä tykkäsin.Luotolainen oli kans hieno pientä mallia myöten =)

    VastaaPoista
  37. Neule on niin tyylikäs, ettei kukaan edes huomaa mahaa!Itse tietenkin katsomme kuvissamme vain "strateegisia paikkoja" kuvitellen, että muutkin näkevät samaa.

    VastaaPoista
  38. Minustakin työ on ihana, ja väri täydellinen sinulle. Erityiskiitos viihdyttävästä tekstistä, hih!

    VastaaPoista
  39. Ei muuten saa istumapaikkaa suomalaisessa ruuhkabussissa, vaikka miten yrittää jättää takkia auki ja työntää ihan oikeasti pitkällä olevaa vauvamahaa eteenpäin. Suomalaiset on niin ihanan kohteliaita, murh! Hassua, miten toiset sanoo töistä juuri mammalomailemaan jäävälle aidosti yllättyneenä "ai vauva tulossa, no ei toi raskaus vielä kovin pitkällä voi olla" ja toiset ventovieraat tajuaa yhdellä vilkaisulla, että kohta se jo miltei tulee ulos... :)
    Ihana neule kyllä, mahaa tai ei!

    VastaaPoista
  40. Upea takki ja väri on aivan mahtava !

    Seuraava on hiukan ot:
    missä käyt kampaajalla? Sulla on todella hieno väri hiuksissa ;)

    VastaaPoista
  41. XL mamma, kiitokset! Mä tykkään myös mallista, mutta en jostain syystä viihdy tuossa neuleessa. Vaatinee vain hieman totuttelua, ja ilmeisesti se kannattaa, kun neule niin monen mielestä sopii mullekin. :)

    Ingi, olet kyllä ihan oikeassa. Itse on paljon kriittisempi omille kuvitelluille ongelmakohdilleen. Ja muut eivät koko asiaa huomaakaan. Pitäis vain osata katsoa asioita vähän kauempaa, niin olis paljon tyytyväisempi itseensä.

    M.Orvokki, ollos hyvä! Kiva jos mun papatukset huvitti edes hetken. :)

    Cate, voi apua, todellisuus onkin karu ja ankea! :D

    Se on kyllä totta, että ihmisten käyttäytyminen julkisissa on joskus tosi nuivaa. Ei osata kohteliaasti pyytää käytävän puolella istuvaa väistämään, kun halutaan pois; ei vahingossakaan siirretä kassia pois ainoalta vapaalta istumapaikalta pyytämättä; jäädään keskiosaan tien tukkeeksi, kun bussiin on tulossa vielä tsiljoona muutakin jne. Mä kuljen niin paljon bussilla, että koen kannattavaksi harrastaa vähän aikuiskasvatusta näissä tilanteissa ns. näyttämällä kuinka homma arkisen kohteliaasti pitäis hoitaa. Kohteliaasti ja ystävällisesti, tietenkin. :) Jos joku ees oppis ja olis fiksumpi seuraavalla kerralla.

    mymmelina, kiitos värikehuista, sekä takin että tukan osalta! :) Mun luottokampaajani on Parturi-Kampaamo Loisteen Karo, suosittelen. :) Värjäilen toki kampaajakäyntien välillä myös kotona. Väri on Wella Color Touch, sävy 66/45.

    VastaaPoista
  42. Voi kuule. Ei tipu Tampereella istumapaikkaa raskaanaolevalle. Aina sai seistä. Sinä aamuna, kun olin matkalla synnytyksen käynnistykseen raskaana jo 42+1 viikolla ja hyvin iso, itsekseni naureskelin, että tässä sitä taas seisotaan eikä vieläkään kukaan tarjoa paikkaa, että lieköhän jonkin sortin ennätys alallaan ;D

    tippi

    VastaaPoista
  43. Mutta nätti on tuo ja minusta kerrassaan käyttökelpoisa, mahalla tai ilman!

    tippi

    VastaaPoista
  44. Ihania juttuja sinulla :) Kaunis neule.

    VastaaPoista