-->

19.12.2010

Kultaa

Annis' shadow
Malli: Annis by Susanna IC, Knitty Spring+Summer 2010
Lanka: Malabrigo Yarn Sock, väri primavera
Puikot: 5,0 mm (7,0 mm silmukoiden luomisessa)
Ravelryssä

Ravelry-jonon lyhentäminen jatkuu; tällä kertaa puikoilta valmistui Annis-huivi, joka on roikkkunut listalla ohjeen julkaisusta lähtien. Malli oli aika koukuttava neuloa lyhennettyine kerroksineen, mutta voipi olla että tämä jää viimeiseksi tätä sorttia: en millään saa huivia aseteltua nätisti kaulan ympärille, ja hartiahuiveja en oikein osaa pitää. Ehkä pitää kokeilla, josko tekis Anniksen reilun paksuisella langalla, niin että siitä tulis melkein viltti johon voisi kietoutua oikein kunnolla. Hmm. Taitaa Annis mennää uudestaan Ravelry-jonoon... :)

Almost 30

Päivää vaille kolmekymppistä hymyilyttää. Mulla on nimittäin maailman paras mies sekä huikeimmat ystävät ja perhe. Synttäreitä vietettiin eilen pari päivää etuajassa, ja edellämainitut rakkaat olivat järkänneet ihan mielettömän setin. Esimerkkinä mainittakoon, että päivä alkoi kipakassa pakkasessa monipuolisella ja paikallistuntemusta vaativalla Amazing Race -kisalla. Tosin mua ja pariani ei pakkanen haitannut, me kun kilpailuhenkisinä likkoina juostiin henki kurkussa rastilta toiselle. Se kyllä kannatti, koska (bussimatkojen lisäksi) 5 km untuvatakissa ja toppahousuissa pitkin poikin Tampereen keskustaa tekivät meidän tiimistä paitsi hikisen ja saunakypsän myös voittajan! :D Ystävät todellakin ovat suurin rikkaus elämässä, ja tässä suhteessa mä olen kyllä kroisos ja onnentyttö. :)

Waiting for Christmas

Koti on jo puettu jouluasuun, tänä vuonna kultaa hohtelemaan. Meillä on muodostunut perinteeksi, että kuusi tuodaan sisään mun syntymäpäivääni eli 20.12. mennessä, ja siinähän se jo hohtelee ja luo tunnelmaa. Kello tikittää verkkaisesti kohti huomista synttäripäivää ja joulua. Joulun ajaksi mä unohdan kellon ja kalenterin ja nautin koko sydämestäni vuoden ihanimmasta ajasta, joulun lapsi kun olen.

Enjoying warmth and softness

Hertta on jo heittänyt arkihuolensa ja nauttii joulutunnelmasta lampaantaljalla. Ei hassumpi tapa viettää aikaansa kinkkua odotellessa. :)

35 kommenttia:

  1. Paljon onnea huomiselle synttärisankarille! Kyllä se elämä jatkuu kolmenkympin toisellakin puolella. ;) (jo neljän vuoden kokemuksella tohkenen näin väittää.)

    Ihanan tunnelmalisen näköistä teillä, mä täällä toivon että ehditään edes siivota kunnolla ennen joulua.. No, onneks on enää huomenna koulua, ja sit alkaa loma. Ihanaa joulun odotusta sulle. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Nina! Mulla ei oo koskaan mitään ikäkriisejä ollut, eikä nytkään tuo uus kymmenluku oo aiheuttanut sen kummempia väristyksiä. Ainakaan vielä, tiedä vaikka huomenna jysähtäis. :D

    Kynttilät ja kuusi tuovat takuuvarmasti lämpöä ja dundelmaa kotiin. Vaihdoin verhotkin tuollaisiin vanhankullan sävyä hohtaviin, niin että täällä on todellinen kultaisen joulun fiilis. Vielä pitäis munkin jaksaa kolmisen päivää painaa töitä, ennen kuin voi täysillä heittäytyä jouluun. Sitä odotellessa... :) Ihanaa joulun odotusta myö sulle! <3

    VastaaPoista
  3. Miten sä olet ehtiny päivittääkkin, ihana tehotyttö oot <3

    Teidän koti on kyllä niin kaunis, samoin huivi ja erityisesti sen kantaja! Kiitos vielä aivan huikeasta viikonlopusta tätäkin kautta :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten kauniita kuvia! Koirasikin on kaunista kultaista sävyä. :) Huivista tuli hieno.

    VastaaPoista
  5. Lämpimät onnittelut synttärin johdosta. Kuin myös upeasta huivista. Sopii sulle hyvin.
    Voi tota Herttaa, kun se on niin lutusen näköinen ilman niitä arkihuolia :)

    VastaaPoista
  6. Noniin, siinähän se nyt sitten on! Ihana väri!!! Mullakin on samanmoinen, vaan ei sama, puikoilla, nimittäin Abrazo nro 2 (vai 3. jo?).

    Teillä on ihanan näköistä! Ja onnea tätäkin kautta, pääsit naisen ikään <3 Sä oot synttärikaima mun veljen kanssa :-)

    VastaaPoista
  7. Oikein paljon onnea ja leppoisaa joulunaikaa...sekä ruhtinaallisesti jouluherkkuja!

    VastaaPoista
  8. Paljon onnea! Täälläkin eletty jo vuosi päälle tuon rajapyykin... Ja on ollut antoisa vuosi seuratessa tytön kasvua. =)
    Kaunis joulukoti teillä! Meillä jouluvalot ja verhot on olleet jo ekasta adventista asti, loput koristelut ja kuusi tuodaan vasta aatonaattona, siitä alkaa meillä vasta kunnolla joulu. Siivotankaan kunnolla kun ei taaperon ja kahden kissan kanssa kannata ennen sitä... Mukavaa Joulun odotusta!

    VastaaPoista
  9. Arvioi puutarhasi kukkien mukaan,

    putoavia lehtiä älköön kirjatko kukaan.

    Mittaa päiväsi kultaiset hetket

    unohda kokonaan pilviset retket.

    Laske yösi tähtitaivaat

    turhaan uniasi varjoilla vaivaat.

    Täytä elämäsi hymyllä

    miksi pilata sitä kyynelillä.

    Iloitse jokaisesta syntymäpäivästä

    älä välitä vuosista,

    vaan ikäsi laske ystävistä.

    VastaaPoista
  10. Paljon onnea! Ja ihana huivi, värikin on mahtava! Itselläkin on jonossa ollut jo pitkän tovin...
    Elli

    VastaaPoista
  11. Jatta, kiitos kiitos! <3 Oli kyllä superhauskaa, niin että kiitos vain itsellesi! :)

    Minna, KIITOS!

    Mertsu, Hertta tosiaan on kultainen niin monella tapaa. :) Kotona on tosiaan suloinen joulutunnelma. Vielä pari päivää, niin ehdin töiltä rauhoittua siitä nauttimaan...

    Quickstep, huivi on varsin hyvä, paitsi etten mä oikein tiedä, miten sitä pitäisi pitää. :/ Mä ajattelin, että tämän mallinen huivi olis nimenomaan helppo heittää kaulaan, mutta pah. No, kaipa se käytössä lutviutuu.

    Hertta on meidän joulun henki. :)

    Marsvin, no sit sä osaatkin neuvoa kuinka tätä tulis kantaa?! Minen tajuu. Näytän ihan urpolta jotenkin; joko se roikkuu harteilla (yäk) tai sitten se näyttää lasten pitsikaulukselta kaulan ympärillä. Kuvassa se on ihan ok, ja kaipa mä tuolleen sitä yritän käyttääkin. Ei oo helppoo elämä kun on vähän vajaa. :P

    Onnittelut veljellesi! Kerkonpäivänä on hyvä kasata vuosia. :)

    pirre, kiitos, ja samat jouluntoivotukset sinnekin! Mua ei kyllä tarvitse kehottaa nauttimaan jouluherkuista: mun joulussani suurta osaa näyttelee hyvä ruoka, nam. Jouluruoat tehdään omin kätösin, ja mä oottelen jo aatonaaton kuumien perunoiden kuorimisurakkaa. Imelletty perunalaatikko pitää tehdä itse, jotta siitä tulee hyvää. <3

    Heidi, ei se olo täällä rajan toisella puolen kovin pahalta tunnnu. :) Onneks en oo niitä ihmisiä, jotka kirjoittelee listoja asioista, mitä pitää tehdä ennen tiettyä ikää. Sitten voiskin alkaa ahdistaa, jos ois jäänyt jotain suorittamatta. :P

    Yleensä mä laitan joulua kotiin jo vähän aiemmin, mutta nyt on ollut niin hoppua ja haipakkaa, että koristelut on jääneet. Imurinvarteen päästään kyllä meilläkin vielä ennen aattoa, mutta eipä tuo haittaa. Pääasia ettei jouluna tarvitse hosua. :)

    Kikka, suurkiitos kauniista sanoista! <3

    Elli, kiitokset! Annis oli hauskaa neulottavaa, kun pitsiosuuskin oli vain 18 kerrosta. Loput menikin sitten kerroksia käännellessä ja vähenevää silmukkamäärää ihmetellen.

    VastaaPoista
  12. Onnea syntymäpäiväsankarille! Hieno on toi neule, kivan juhlava näin joulun alla. :)

    VastaaPoista
  13. Onnea tätäkin kautta ♥

    VastaaPoista
  14. Hehee, jaa-a kuule... En muuten tiedä! Yhden oon tehny äidille, yhden kälylle, yhden anopille ja nyt äiti tilas taas uuden joululahjaksi! Kaulan ympärillä just tolleen oon nähnyt niiden niitä pitävän. Käly tituleeras huivia lempikorukseen ;D
    Mulla ei ole vielä yhtään omaa, kääk, pitää varmaan tekaista. On niin nopeakin.

    VastaaPoista
  15. Ihanan viimeistellyn näköistä teillä. Tunnelma suorastaan houkuttelee jäämään paikoilleen ja keskittymään jouluun. Vielä huominen töitä ja sitten se alkaa!

    VastaaPoista
  16. Syntymäpäiväonnea!
    Huivi on todella kaunis, tuon värin ansiosta se on kuin koru.

    VastaaPoista
  17. Onnittelut! Ihanan tunnelmallinen koti teillä:)

    VastaaPoista
  18. Paljon ONNEA synttärisankarille ja ihanaa joulunodotusta :)

    VastaaPoista
  19. Mukavaa syntymäpäivää ja tunnelmallista joulunaikaa!!

    VastaaPoista
  20. Onnea!

    Miten se aina onnistuu olemaan niin kaunis kuvissansa ;) ja miten se Hertta onnistuu aina olemaan niin sievä! :) Kerrassaan upea Annis!

    VastaaPoista
  21. Myöhästyneet mutta sitä lämpöisemmät onnittelut:)

    Ja huivi on kaunis.

    VastaaPoista
  22. Onnea syntymäpäivän johdosta ja ihanaa joulua!
    Viini paranee vanhetessaan ja niin mekin :)
    Hieno on huivi, kuten kaikki työsi aina :D

    VastaaPoista
  23. Hieman myöhästyneet onnittelut syntymäpäivän johdosta! Hertta on kyl ihana,

    VastaaPoista
  24. Upea huivi - ihanan kullanhohtoinen! On teillä kyllä ihanaa siellä joulua odotellessa, Herttanenkin kääriytyneenä lämpöiseen pesään herkkuja odotellen.

    Onnea synttärisankarille ja rauhallista joulua! :)

    VastaaPoista
  25. Höh, mä olen ihan myöhässä. Ehtinyt aika huonosti koneelle. Mutta siitä huolimatta onnittelen oikein isosti ja komeesti, että hyvää syntymäpäivää! Kolmikymminen kuulostaa kivalta! Ja hyvää joulua myös. Rauhallista, tunnelmallista ja leppoisaa joulua!

    VastaaPoista
  26. Ja onnea vielä syntymäpäivän johdosta! :)

    VastaaPoista
  27. Oi, hän on niin nuori! Onnittelut ja jouluntoivotukset samassa paketissa.

    Kaunis huivi muuten.

    VastaaPoista
  28. Onnittelut 3-kymppiselle upeudelle! :)

    VastaaPoista
  29. Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle Vilma ja oikein hyvää uutta vuotta toivottavat teidän yläkerrassa n. 25 vuotta sitten asustaneet Merja ja Jari

    VastaaPoista
  30. Oikein paljon onnea!!
    Ja upea huivi muuten!

    VastaaPoista
  31. Kiitos kaikille onnitteluista! Ei tämä kolmekymppisen elo entisestä pahemmin poikkea, ei ainakaan huonompaan suuntaan olla menossa. :D

    Srinity: kiitos kovasti onnentoivotuksista! Jaa-a, huivi voi olla juhlava, mutta en oikein edelleenkään osaa sitä käyttää. Se vain hassusti roikottaa kaulalla. Pitää jatkaa testailua, kaipa sille sitten joskus löytyy sopiva kietaisutapa... :)

    Kate, kiitos!

    Marsvin, nopea on juu. Sitäkin hitaampi on ainakin mulla se oikean kietaisutavan löytäminen. Mut mä taidankin olla vähän hidas. :P

    Anna-Kaisa, tänä vuonna oli kyllä kultainen joulu kynttilöineen ja kransseineen. Nyt se on muisto vain, kun kuusikin on jo kannettu ulos. Ensi vuonna uudestaan sitten. :)

    Monika, kiitos synttärionnitteluista ja huivikehuista!

    Jaana, kotona pitää viihtyä, ja siksi siitä pitää tehdä mukava ja viihtymiseen kutsuva paikka. :)

    Maiju, kiitos kiitos! :)

    Elina, heh, en voi oikein toivotella samaa, kun joulukin meni jo. :P Mä olen vähän jäljessä vastailujen kanssa...

    Muriska, oih, kiitos! <3 Ehkä mä olen ottanut mallia Hertasta? :)

    Marjut, vastaavasti myöhstyneet kiitokset onnitteluista! ;)

    Kati, viini ja minä; parempia päivä päivältä. ;)

    Marika V, tattis! Vien terveiset Hertalle. :)

    Punavius, joulu oli rauhallinen, vaikka menikin liian nopeasti, nyyh. Hertta vietti suuren osan joulusta pehmeillä taljoill atai vilteillä. Takan edusta saavutti myös suosikkipaikan aseman. Hertta on lämpöhakuinen pieni hauva. <3

    outi, 30 on varsin ok, ei valittamista. :)

    Hansu, toivottavasti sunkin joulusi oli kaunis ja ihana!

    AnniKainen, nuoruushan on suhteellinen asia: isosiskoni toivotti onnea sanoen samalla yksivuotiaalle pojalleen: "täti on kuule nyt kolmekymmentä kertaa sua vanhempi!" Jee jee, se kuulosti vähän turhan suureelliselta... :)

    Usimarjaana, kiitosta vain! :)

    Merja ja Jari, hauskaa että olette löytäneet tänne! Taisit Merja tehdä mulle ja Nellille aikanaan sellaiset pienet pehmonuket, joilla oli hupullinen plyysihaalari..? Mulla oli pinkki ja Nellillä vaaleansininen. :)

    Pampuliina, kiitos kiitos!

    VastaaPoista